Şimdi Ara

FORD FOCUS III 2011 (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
12
Favori
488.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Titanium donanımla ilgili bir karışıklık mevcut. 2014'ün başlarında gelen 2013 model araçlarda yukarıdaki mesajımda da belirttiğim özellikler vardı. Bu o dönemde yapılan bir yanlışlık (müşteri lehine) olarak değerlendiriliyor. O dönem alanlar biraz şanslı. Sorularınıza gelirsek;

1. Benim aracımda (Tit+smart) aydınlatma var, ancak şu an satılan araçlarda durum ne ben de bilmiyorum. Bayilerde aküleri söktükleri için onu kontrol etme şansım olmadı.

2. Elinizi kapı içinin sürücüye yakın olan kısmının üst tarafında gezdirirseniz orada tırtıklı uzunlamasına bir led var. (Benim araçta bir keresinde yerinden çıkmış, bu nedir diye düşünürken keşfetmiştim.

3. Gözlük kabının yanındaki LED'ler ile geniş ve renkli ekran yol bilgisayarı az önce açıkladığım gibi mevcut değil. Geniş ekran yol bilgisayarı istiyorsanız bunu kendiniz yapmak durumundasınız. Google'a "Focus 3 Gösterge Ekranı Değişimi" yazarsanız orada göreceksiniz..

Bu arada titanium + smart için ne fiyat aldınız, öğrenebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: vakur42

Focus 2.5 tit.umumi satip Focus 3 tit. Aldigima pismanim. Nedeni..
    1. Focus 2-2.5 da standart olan Sony sistemi ek paketle satmalari
    2.genişlik
    3.saklama gözleri
    4.2.5 da kolçak.in ileriye doğru kayiyordu kolunuzun altina kadar.arayacagimi sanmazdim.
    5.f.3 de bunların üzerine koyacaklarina hepten kaldirilmis olmasi !!!
    6.f.3 tit.de bi standart yok be! 2012 f3 tit. Aracimda s.içi aktif güv. + on cam res. Var. 2011 lerde + op 2013 e bakiyorsun hiçbiri yok. Led aydınlatmaları bile kirpmislar (Style paketten ne farki varsa). Ekstra smart paketle satiyor op+Sony.i bide..
    Tek kelimeyle rezalet bu otosanin uygulamalari!!!
    (Nadi olsa öyle de satiyoruz böylede. Kirparak Bari kari arttiralim mantigi)

1. Dediğiniz gibi Sony için smart paket almanız gerekiyor. Ancak şunu söyleyebilirim, 2 SONY arasında çok fark var. Sesin kalitesi, şiddeti gerçekten farklı.

2. Diz mesafesi 2,5'da daha iyi gibi ama genişlik olarak ben fark hissetmedim. Varsa da hissedilmeyecek kadardır.

3. Vitesin arkasında 2 adet bardaklık, bir de telefon kart vs. koymak için yer, tavanda gözlük saklama kabı, far düğmesinin altında açılıp kapanabilen göz, kapı içleri, arka koltuk köşelerinde pet şişe koyma bölümleri, kol dayamanın içi vs. derken aslında yeterli saklama gözü mevcut. Sizin tespit ettiğiniz, 2.5'ta olup 3'te olmayan yerler nereler?

4. Kolçağın kaymaması büyük bir eksiklik. Kısa boylu olup koltuğu önde kullananlar için dezavantaj yaratan bir durum.

5. "s.içi aktif güv. + on cam res." titanium donanımda var mıymış? bunu da ilk sizden duydum

Tespitlerinize bir ekleme de ben yapayım. 2,5'larda torpido gözünde klima çıkışı (soğutucu) mevcut iken 3'lerde yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Titanium donanımla ilgili bir karışıklık mevcut. 2014'ün başlarında gelen 2013 model araçlarda yukarıdaki mesajımda da belirttiğim özellikler vardı. Bu o dönemde yapılan bir yanlışlık (müşteri lehine) olarak değerlendiriliyor. O dönem alanlar biraz şanslı. Sorularınıza gelirsek;

1. Benim aracımda (Tit+smart) aydınlatma var, ancak şu an satılan araçlarda durum ne ben de bilmiyorum. Bayilerde aküleri söktükleri için onu kontrol etme şansım olmadı.

2. Elinizi kapı içinin sürücüye yakın olan kısmının üst tarafında gezdirirseniz orada tırtıklı uzunlamasına bir led var. (Benim araçta bir keresinde yerinden çıkmış, bu nedir diye düşünürken keşfetmiştim.

3. Gözlük kabının yanındaki LED'ler ile geniş ve renkli ekran yol bilgisayarı az önce açıkladığım gibi mevcut değil. Geniş ekran yol bilgisayarı istiyorsanız bunu kendiniz yapmak durumundasınız. Google'a "Focus 3 Gösterge Ekranı Değişimi" yazarsanız orada göreceksiniz..

Bu arada titanium + smart için ne fiyat aldınız, öğrenebilir miyim?

Cevaplar için teşekkür ederim.

Sedan Titanyum TDCI 115PS + Smart paket Beyaz için 67.000TL.
    Sedan Titanyum TDCI 115PS + Sunroof Beyaz için 67.000TL.
    HB Titanyum TDCI 115PS + Smart paket + Sunroof Beyaz için 68.750TL

• Aktif güvenlik + ön cam ısıtma + katlanır ayna Plus paket donanımlarıdır, hiç bir zaman düz titanium ile sunulmadı.
    2012 temmuz ayında paketler değişti, bu özellikler de farklı paketlere dağıldı, fakat yine direkt olarak düz titaniumda sunulmadı hiç.

Araç alımı detaylı bir iştir sonuçta 60-65 bin tl para verilerek alınıyor; nesi var nesi yok iyice bakılmalı içi dışı dürüşü iyi analiz edilmeli. Aldıktan sonra burası şöyleymiş eskisinde böyleydi; içi dardı bagajı genişti falan demenin anlamı pek olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monomu

Aktif güvenlik + ön cam ısıtma + katlanır ayna Plus paket donanımlarıdır, hiç bir zaman düz titanium ile sunulmadı.
    2012 temmuz ayında paketler değişti, bu özellikler de farklı paketlere dağıldı, fakat yine direkt olarak düz titaniumda sunulmadı hiç.

Araç alımı detaylı bir iştir sonuçta 60-65 bin tl para verilerek alınıyor; nesi var nesi yok iyice bakılmalı içi dışı dürüşü iyi analiz edilmeli. Aldıktan sonra burası şöyleymiş eskisinde böyleydi; içi dardı bagajı genişti falan demenin anlamı pek olmuyor.

plus paket konusunda bilgim yoktu! ancak benim araçta sadece "ş.içi aktif güvenlik + ön cam rezistans" var. aynalar katlanmıyor!
    Evet araç alımı detaylı bir iş ancak; showrooma gidince sıfır araç albenisinden belki ama bir çok şey fark edilmiyor ya da dikkat edilmiyor. zaten burada paylaşmamızın nedeni de alacaklar için bir fikir oluşturması ve beğenimizi yansıtmaktır!.
    ayrıca bir çok ince detayı da kullanırken doğal olarak bir önceki aracınızla kıyaslayarak tespit ediyorsunuz!..
    bir de insan ister istemez kasasıyla model yılıyla yeni değişmiş bir araçtan bir önceki kasaya göre daha da fazla paralar verilerek alındığı için de haliyle farklı bir önceki aracın üzerine konulmuş özellikler yada donanımlar bekliyor insan...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vakur42

Focus 2.5 tit.umumi satip Focus 3 tit. Aldigima pismanim. Nedeni..
    1. Focus 2-2.5 da standart olan Sony sistemi ek paketle satmalari
    2.genişlik
    3.saklama gözleri
    4.2.5 da kolçak.in ileriye doğru kayiyordu kolunuzun altina kadar.arayacagimi sanmazdim.
    5.f.3 de bunların üzerine koyacaklarina hepten kaldirilmis olmasi !!!
    6.f.3 tit.de bi standart yok be! 2012 f3 tit. Aracimda s.içi aktif güv. + on cam res. Var. 2011 lerde + op 2013 e bakiyorsun hiçbiri yok. Led aydınlatmaları bile kirpmislar (Style paketten ne farki varsa). Ekstra smart paketle satiyor op+Sony.i bide..
    Tek kelimeyle rezalet bu otosanin uygulamalari!!!
    (Nadi olsa öyle de satiyoruz böylede. Kirparak Bari kari arttiralim mantigi)

1. Dediğiniz gibi Sony için smart paket almanız gerekiyor. Ancak şunu söyleyebilirim, 2 SONY arasında çok fark var. Sesin kalitesi, şiddeti gerçekten farklı.

2. Diz mesafesi 2,5'da daha iyi gibi ama genişlik olarak ben fark hissetmedim. Varsa da hissedilmeyecek kadardır.

3. Vitesin arkasında 2 adet bardaklık, bir de telefon kart vs. koymak için yer, tavanda gözlük saklama kabı, far düğmesinin altında açılıp kapanabilen göz, kapı içleri, arka koltuk köşelerinde pet şişe koyma bölümleri, kol dayamanın içi vs. derken aslında yeterli saklama gözü mevcut. Sizin tespit ettiğiniz, 2.5'ta olup 3'te olmayan yerler nereler?

4. Kolçağın kaymaması büyük bir eksiklik. Kısa boylu olup koltuğu önde kullananlar için dezavantaj yaratan bir durum.

5. "s.içi aktif güv. + on cam res." titanium donanımda var mıymış? bunu da ilk sizden duydum

Tespitlerinize bir ekleme de ben yapayım. 2,5'larda torpido gözünde klima çıkışı (soğutucu) mevcut iken 3'lerde yok

iki sony.nin farkı (sesin kalitesi/şiddeti) derken önceki sony mi iyiydi sonraki mi iyi?

pişmanlık nedenlerime devam edeyim;
    6. 2-2.5 da klima kontrol panelinin altında cüzdan, telefon vs koymak için de bir göz vardı, şu anda akıllı telefonumu (4.7") koyacak yer bulamıyorum! ayrıca smart paketlerde merkez hoparlör olarak koydukları yer diğerinde farklı bir göz olarak da kullanılabiliyordu (smart paket dışındaki ti.larda burası yine saklama gözü olabilirdi)!
    7. 2-2.5 da kolçağın arkasında normal bir priz vardı fiş takmak için 3'de çakmaklık gibi bir şey var!
    8. soğutuculu torpidoya siz değinmişsiniz zaten
    9. 2009 model 2.5 tit.mumda sürücü koltuğu elektrikliydi; daha sonraki yıllarda gerçi bu da kalktı ancak bu f3 serisinde standart olabilirdi!
    10. iki aracımda hb di. 2.5 hb de ne bagaj varmış dedim f3.ü görünce,
    11.2.5 tit.da da anahtarsız çalıştırma vardı bunda da var! ama anahtarsız araca binme yok! anahtarı elime alıp kapıları açtıktan sonra marşa da basarım. bu f3 için en büyük eksiklik bence! fiestada bile var...

(aklıma geldikçe eklemeye devam edeceğim...)

("s.içi aktif güv. + on cam res." titanium donanımda var mıymış? bunu da ilk sizden duydum"--benim araç tit. plus paketmiş bi arkadaşın söylediğine göre ancak o pakette yer alan katlanır ayna benm araçta yok-paketli satın alıyorsun bakıyorsun paketin içi boşaltılmış, olacak iş değil!)

benim asıl söylemek istediğim nokta şudur: önceden titanyum özellikli bir araç aldığınızda yok şu var mıymış bu varmıymış diye araştırmanıza gerek yoktu neden; çünkü titanyum yani en dolusu diyordunuz! bir tek x paket vardı açılır tavan deri döşeme vs.;
    şimdi bakıyorsunuz daha önceden titanyum donanımda standart olan bir çok özelliği çıkarıp ayrı bi paketle satıyorlar benim style ya da style plus bir araca bindiğimdeki konsol görüntüsü ile titanyum araca bindiğimdeki konsol görüntüsü arasında aklımda kalan ya da ilk göze çarpan tek şey dijital klimadır!

• vakur42 V kullanıcısına yanıt
    Aracınızın VIN kodunu bana Özel mesaj ile atarmısınız bakayım hangi özelliklere sahip.
    Ben Isıtmalı ön cam olup katlanır aynası olmayan Focus 3 görmedim henüz.
  • vakur42 V kullanıcısına yanıt
    3'teki SONY çok daha iyi. Bir keresinde 3 saatlik bir bekleme nedeniyle araç içerisinde bilgisayarı SONY ile eşleştirdim ve sinema keyfi işitsel olarak üst düzeydi

Benim telefon iphone 5 ve bardaklıkların önündeki yere gayet rahat sığıyor. Sizin telefon ipad'imsi bir dev herhalde :)

22bin km. oldu, aracın içerisinde hiç priz ihtiyacı duymadım. Telefonu vs. zaten kolçağın içindeki USB'den şarj edebiliyorum.

2010 Titanium işyerinde bir arkadaşımda var, elektrikli koltuk, yok. Olanı ben de görmedim. Ancak aracımda standart olmasını isterdim. Anahtarsız araca binme derken Megane'larda olan sistemi aynısı ise ben onu da herhangi standart bir Titanium Focus'ta görmedim.

Sizin bir önceki aracınız sağlam doluymuş :)

• quote:

3'teki SONY çok daha iyi. Bir keresinde 3 saatlik bir bekleme nedeniyle araç içerisinde bilgisayarı SONY ile eşleştirdim ve sinema keyfi işitsel olarak üst düzeydi

Bende bunu düşünüyorum uzun yollar için bir tablet alıp bluetooth ile eşleştirmeyi. 900 - 1000 km gibi yol yapıyorum yazın. Yolcuların sıkılmasını engeller gibi
  • arkadaşlar 2011 model focus 3 style'lar 35-36 bin TL civarlarına satılıyor. 2009-2010 model focus 2 bakıyordum. bunları görünce dedim 4-5 bin daha verip yeni kasa alayım. ne dersiniz? memnunmusunuz araçlarınızdan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melangee

arkadaşlar 2011 model focus 3 style'lar 35-36 bin TL civarlarına satılıyor. 2009-2010 model focus 2 bakıyordum. bunları görünce dedim 4-5 bin daha verip yeni kasa alayım. ne dersiniz? memnunmusunuz araçlarınızdan?

2011 lerin bagajı 370 lt ve büyük stepnesi vardır, 2012 sanırım 2. yarıdan sonra küçük stepne, 420 lt bagaja sahip. plus paketli ise ön cam buz rezistansı var komple. 2011 dizellerinde hatırı sayılır oranda aks keçesi yağ kaçağı var garantiden değişiyor. tek seferlik değişimde kesilende var 5. seferde kesilende. almadan önce baktırın kaçak var mı diye.

bunların dışında araç çok iyi.. focusların beğenmediğiniz yönleri başlığınıda okuyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Sedan Titanyum TDCI 115PS + Smart paket Beyaz için 67.000TL.
    Sedan Titanyum TDCI 115PS + Sunroof Beyaz için 67.000TL.
    HB Titanyum TDCI 115PS + Smart paket + Sunroof Beyaz için 68.750TL

bu araba zaten ya style alınır yada en düşük titanium+smart paketli.. bu paketi ekletmezseniz, sony sistem, ön-arka park sensörleri, otomatik park, katlanır alttan aydınlatmalı yan aynalara sahip olamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ocak 2014; 22:40:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

arkadaşlar 2011 model focus 3 style'lar 35-36 bin TL civarlarına satılıyor. 2009-2010 model focus 2 bakıyordum. bunları görünce dedim 4-5 bin daha verip yeni kasa alayım. ne dersiniz? memnunmusunuz araçlarınızdan?

2011 lerin bagajı 370 lt ve büyük stepnesi vardır, 2012 sanırım 2. yarıdan sonra küçük stepne, 420 lt bagaja sahip. plus paketli ise ön cam buz rezistansı var komple. 2011 dizellerinde hatırı sayılır oranda aks keçesi yağ kaçağı var garantiden değişiyor. tek seferlik değişimde kesilende var 5. seferde kesilende. almadan önce baktırın kaçak var mı diye.

bunların dışında araç çok iyi.. focusların beğenmediğiniz yönleri başlığınıda okuyun.

benzinlisini düşünüyorum 2011 model. bunların yakıtı nasıl ve LPG 'ye uyumlu mu? 2012 den önceki modellerin bagajı HB ve sedanlar için bilginiz var mı? şu anki modeller HB 316, sedan 421 Litre görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melangee -- 22 Ocak 2014; 13:13:29 >

• 2013 focus style arabamda sadece sis farları yakmak istiyorum ama farkları yakmadan sisler yanmıyor... çözümü varmı..
  • mehali78 M kullanıcısına yanıt
    Benim bildigim tek cozum amerikan park modulu almak ama oda zararli birde muayneden gecmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

benzinlisini düşünüyorum 2011 model. bunların yakıtı nasıl ve LPG 'ye uyumlu mu? 2012 den önceki modellerin bagajı HB ve sedanlar için bilginiz var mı? şu anki modeller HB 316, sedan 421 Litre görünüyor.

2011 lerde tam boy stepne var o yuzden bagaj hacmi daha dusuk,yanilmiyorsam hbler 280 lt,sedanlar 380 lt idi

• quote:

[benzinlisini düşünüyorum 2011 model. bunların yakıtı nasıl ve LPG 'ye uyumlu mu? 2012 den önceki modellerin bagajı HB ve sedanlar için bilginiz var mı? şu anki modeller HB 316, sedan 421 Litre görünüyor.

yukarıdaki mesaj doğru.. lpg ye uyumlu..ama iyisini taktırın.. brc 1800, prince 2500 civari olmalı
    benzin konya gibi düz bir yerde 7.5, ankara İstanbul gibi yoğun trafikte 8.5 lt..lpg ile 9-10 lt olacaktır..her 10 binde 1 depoda benzin yakar, sonuçta
    32-34 krş yakar..

günümüz 1.6 benzinli motorları lpg yi 9-10 lt yakar, 1.4 ler 7-8 lt

bendeki 1.0 da o kadar yakıyor, yakmıyor :) keşke 2. el yada sıfır 1.0 motor alabilseniz, 1400 devirde aldığı 170 torkla ara hızlanmalarda çok iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 22 Ocak 2014; 17:36:42 >
  • cevaplarınız için teşekkürler...
  • cagatay123456789 C kullanıcısına yanıt
    teşekürler hocam.. birde yağmur sensörü nasıl aktif hale geliyor. çözmedim. silecek kolunda ayarı falanmı var. @cagatay123456789
  • mehali78 M kullanıcısına yanıt
    Silecek kolunu sinyal kolunun tam simetrigi konuma getirin. Hassasiyetini de artitrin (kademe ayarını üste doğru getirin)

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.