Şimdi Ara

Ford Focus IV SW Active X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
9
Favori
25.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mahony16 kullanıcısına yanıt

Öneri için teşekkürler. Otomatik vites düşünmüyorum :)

• Vay be Active HB demek bu şekildeymiş. Şaşırdım ve yakıştıramadım.

• ford uzun zamandır Türkiye'de okeye dönüyor. fordu hiç sevmem ama şunu (Puma ST) veya bununla aynı renk Fiesta ST'yi alırdım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-ford-s-car-ford-puma-1.5-200bg-st-turkiye-de-tek-kusursuz-tam-dolu-1116916221/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 22 Aralık 2023; 9:13:26 >
  • Focus Active x 1.0 Ecoboost Hybrid araç satın aldım. Gerçekten mükemmel. Ses yalıtımı D sınıfı araçlardan farkı yok. Yol tutuşu eski focuslardan hiç farkı yok.

• hbg_ant2 kullanıcısına yanıt
    Abartmasak mı? Bindim. Bildiğin c sınıfı işte. Kokpit de korkunç çirkin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tepeb kullanıcısına yanıt

Bu hakikaten hayal kırıklığı oldu. Birseyi de doğru yapsalar tüketici yaniltmasalar olmaz. Teknik broşürde active paketler için ortak "active süspansiyon" seçeneği işaretli, sanki birebir aynı süspansiyon varmış gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adailton A kullanıcısına yanıt
    Arac bugün yağmurlu havada virajlarda epey zorladım yoldan çıkmaya pek niyeti yok, ayrıca konfor olarak da çok başarılı. Focus'ların arka torsiyon olan modellerinde bağımsız olandan pek farklı olmadığıyla ilgili bir yazı okumuştum. Hatta km77 geyik testlerinden torsiyon diye geçen HB Focus, bağımsız diye geçen SW Focus'dan daha başarılı.

• tepeb kullanıcısına yanıt

evet ben de izledim onu ilginç baya. Sonuçta sedan karoserdrn farksız bi uzunlukta sw. torsiyonun yol tutuş açısından farksız olduğunu, ancak yüksek hızda konfor açısından bir tik geride olduğunu söylemişler

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Niye abartayım ? Opel astra 1.2T 2023 model bindim. Motor sesi ve dış dünya sesi arabanın içindeydi. Bu aracın ses yalıtımı D segmentine yakın cok sessiz. İçine ses almıyor. Isterseniz youtube incelemelerini izleyin orada tarafsiz şekilde bu konuyada başkaları değiniyor.

Bu aracın uzun yoldaki konfor ve sessizliği D sınıfı kalitesinde. Abartı yok 

• adailton A kullanıcısına yanıt

Active karoser sedan karosere göre yerden 3cm daha yüksek. Geyik testindeki fark büyük ölçüde bundan kaynaklanıyor olabilir

Herkes bir şeyler diyor yalıtım konusunda. Güvenilir bulduğum yalın gülmez kıyaslama videosunda astranin yalıtımını övmüş, golften daha iyi olduğunu söylemişti. Golf yıllardır yalıtım konusunda referans modellerden birisi.

2019 da yeni geldiğinde iki defa test ettim focusu. Süper bir yalıtım yoktu. Lastik sesi geliyordu ama test aracı 18jantli stline versiyondu. Şimdi burada d sınıfı ayarında yalıtım diyorsunuz, makyajla mı iyilestirdiler?

• Sedan manuel 1.0lar bana fiyat olarak çok mantıklı geliyor. 2023 2. eller 1.050 civarında bulunabiliyor. Otomatik isteniyorsa sw almak daha mantıklı hem daha geniş bagaj hem de bağımsız süspansiyon geliyor.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Hiç uzun yolda kullandınız mı?

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız araç nedir acaba?

• plf P kullanıcısına yanıt

Bu kasasını kullanmadım, o yüzden merak ediyorum. Mondeo, 2017 focus, fiesta kullandım. Fordlarin yalıtımı genel olarak iyidir. 2017 focus da genel olarak iyiydi ama asfalt kalitesi düşünce anormal gürültülü olurdu. Sessiz focus gider dacia gelirdi. Bu kasa daha iyidir diye tahmin ediyorum. Rüzgar sürtünme katsayısı vs çok düşük.

Makyajla iyileşme oldu mu, gerçekten güvenilir bir kaynaktan duymak istiyorum. Sw kasasını almak istiyorum.

• Fabrika çıkışlı 215 50 R18 continental eco contact 6 lastiklere sahip. Bu lastikler 72db ses seviyesi ile çok sesli bir lastik. Ben bu lastiği çıkarıp kış sebebiyle pirelli cunturato all season sf2 taktım. Bu lastikler 69 db ses seviyesine sahip. 3db takribi 2 kat ses farkı yaratmaktadır. Bunun hesaplamasını googledan aratıp bulabilirsiniz. 130 üstü hızlarda bende camlardan rüzgar sesi belirginleşiyor.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Kısaca 2020 modeli ile deneyimlerimi paylaşayım:

Bu aracın şehiriçi konforu ile şehirdışı konforu farklı. Şehiriçinde özellikle yazlık michelin p4 lastiklerle konforu vasat. Kışlık Nokian lastiklerle ölçülebilir şekilde daha iyi.

Uzun yol lastik sesi Focus 3.5'dan yine ölçülebilir şekilde daha az. Son kasa Mondeo ile benzer seviyede.

Dış ortam ve rüzgar sesi Focus 3.5'dan ölçülebilir şekilde daha iyi. Mondeo ile bu konuda yarışamaz. Mondeo'da çift cam kullanıldığından dış ortam sesini tamamen kesiyor.

En çok 170km hıza kadar çıktım. Genel olarak aracı hız limitlerine uyarak kullandım. Hızlı gitmek bu araçta içerideki ses seviyesini ilginç şekilde pek artırmıyor. İçeride rahat konuşabiliyorsunuz. Gürültüyü bastırması için teybi açmak da istemiyorsunuz.

Bu araç uzun yolda D sınıfı gibi derken kastettiğimiz; c sınıfı bir araçtan beklediğimiz konfor ve ses seviyesinden daha iyi sonuç alıyor olmamız ve aracın yüksek hızlarda sürüş stabilitesinin ve hissinin yine d sınıfı gibi hissettirmesi.

İç malzeme kalitesi ve konsol tasarımının ise d sınıfı ile ilgisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 23 Aralık 2023; 23:34:17 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.