Şimdi Ara

Ford Focus IV SW Active X (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
8
Favori
19.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1500 e, 300bin 12 ay sıfır faiz ile alınır mı, Salih bey, teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: plf

Kısaca 2020 modeli ile deneyimlerimi paylaşayım:

Bu aracın şehiriçi konforu ile şehirdışı konforu farklı. Şehiriçinde özellikle yazlık michelin p4 lastiklerle konforu vasat. Kışlık Nokian lastiklerle ölçülebilir şekilde daha iyi.

Uzun yol lastik sesi Focus 3.5'dan yine ölçülebilir şekilde daha az. Son kasa Mondeo ile benzer seviyede.

Dış ortam ve rüzgar sesi Focus 3.5'dan ölçülebilir şekilde daha iyi. Mondeo ile bu konuda yarışamaz. Mondeo'da çift cam kullanıldığından dış ortam sesini tamamen kesiyor.

En çok 170km hıza kadar çıktım. Genel olarak aracı hız limitlerine uyarak kullandım. Hızlı gitmek bu araçta içerideki ses seviyesini ilginç şekilde pek artırmıyor. İçeride rahat konuşabiliyorsunuz. Gürültüyü bastırması için teybi açmak da istemiyorsunuz.

Bu araç uzun yolda D sınıfı gibi derken kastettiğimiz; c sınıfı bir araçtan beklediğimiz konfor ve ses seviyesinden daha iyi sonuç alıyor olmamız ve aracın yüksek hızlarda sürüş stabilitesinin ve hissinin yine d sınıfı gibi hissettirmesi.

İç malzeme kalitesi ve konsol tasarımının ise d sınıfı ile ilgisi yok

Ses sisteminin kalitesi nasıl , bir de şu son günlerde sıfır için fiyat alan oldu mu bayilerden ?

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Evimde çok ciddi seviyede Hifi sistem var ve hayatımın bir kısmı DJ'lik yaparak geçti. Ses sistemi kalitesini bir araç için yeterli buldum. Özellikle kalite açısından, ses yüksekliği açısından da benim için yeterli ama çok yüksek ses sevenlere yetmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 24 Aralık 2023; 17:22:28 >
  • tepeb kullanıcısına yanıt

passat

• helsloot kullanıcısına yanıt

Otomobilde daha önce Hi-Fi ses sistemi kullanmamış ve düşük-orta seviye yükseklikte müzik dinleyenler standart ses sistemini beğenecektir. Bununla birlikte ben kendi aracımın hoparlörlerini Focal marka hoparlörlerle güncelledim. Montaj sırasında orijinal ve Focal marka hoparlörleri ayrı ayrı dinlediğimde arada büyük bir fark olduğunu farkettim.

Bu bakımdan opsiyon kullanacakların B&O ses sistemini ekletmelerini şiddetle öneririm.

Birkaç gün önce servis randevusu almak için Otokoç Ankara'ya uğradım. Araçların liste fiyatları ile takas fiyatları farklıydı. Ayrıca 300.000 TL faizsiz kredi veriyorlar. Araç fiyatları 1.150.000 ile 1.470.000 arasında etiketlenmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 24 Aralık 2023; 20:19:2 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    D segment araç kullanıyorsunuz ve VW yalıtım konusunda iyi markalardan biri, bu vesileyle sizin için yalıtım konusunda şaşırtıcı olmayabilir. Kendi sınıfının üstünde bir yalıtıma sahip olduğu incelemelerde de kullanıcı yorumlarında da söyleniyor. 1,1 milyonluk bir araç için ki bu fiyata çokça B sınıfı araba var, malzeme kalitesi de, yalıtımı da, konforu da, tasarımı da, donanımı da fazlasıyla iyi. Ayrıca alırken 300K sıfır faizli kredi de sunuyorlar, araç 1 milyon civarına gelmiş oluyor. Birileri sıfır araba başlığında yazmıştı Ford ağabeylik yapıp B segment fiyatına C segment araba veriyor diye, haksız değiller. Daha iyi bir alternatif olmadığı için şahsen ben Focus Active X aldım.
  • plf P kullanıcısına yanıt
    B&O alternatifini ben de merak etmiştim ama opsiyon ekletmeye kalkınca araç teslimi çok ileri tarihe atılıyor ve maalesef B&O olan HB araçlarda bagaj çok ufalıyormuş.

Evet haklısınız. B&O sedan ya da station karoserli araçlara daha uygun.

daha önceki araçlarımın hepsi c sınıfıydı. diğer c sınıfı araçlara göre daha sessiz olabilir ama d sınıfına eş değer olduğunu iddia etmek abartı.

ben focus'da artı bir özellik göremedim. hatta kokpitinin çok çirkin olması eksik bir özellik bence. 2. eli iyi olsa yine de golf'ten sonra c sınıfında tercih edebileceğim bir araç olabilirdi ama 2. eli de eskisi gibi iyi değil. astra'yı tercih ederdim, daha çok tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 25 Aralık 2023; 11:25:39 >
    Tasarım meselesi göreceli Passatı da beğenmeyen çok insan var, Mercedesi, Opeli de. Ben beğendim, başkaları da beğenebilir yalıtım olarak da kendi sınıfının en yukarılarında bir araç. Yol tutuş açısından da kendi sınıfının referansı olmuş bir araç, konfor konusunda da epey iyi. Sizin kaçırdığınız nokta şu, böyle bir aracı krediyle beraber B sınıfı çok daha kalitesiz araçlarla aynı fiyata veriyorlar. Fiyat Astra veya Golf seviyesinde olsa ve verdikleri sıfır faiz 300K kredi de olmasa haklı olabilirsiniz. Bu fiyat ve kredi imkanıyla Focus'un vadettikleri epey fazla.

öyle olsa satardı biraz. passat sw 1.400'e veriyorlarmış forumda söylendiğine göre (listeden indirimle). o zaman çok da ucuz olmuyor.

Passat SW 1600 TL civarı satılıyor, sıfır faiz kredi yok. Focus geçen ayın en çok satan 4. C segment aracı, tüm araçlar içinde de 13. sırada yani baya satmış.
  • Makyajlı 4. kasada motorla oynamışlar acaba Adblue iptalmi edildi. Hem güç hem Tork düşmüş şaşırdım doğrusu.

• AO A kullanıcısına yanıt
    Dün sıfır dizel tanıtım videosu izledim, adblue var araçlarda.
  • Makyaj sonrası araçların yakıt verileri de yükselmiş. Rüzgar direncinde artış olmuş olabilir

O zaman demek ki emisyona takılıyor.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    ST kaça sattınız acaba ?

Cam tavanlı Bang Olufsen var mıydı ?
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Onu söylemeyeyim, Ekim'de sattım ben, 1 milyonun altına diyeyim sadece. Ilanımi arayan soran olmadı . Trinksat hiç almadı. Vava sinir bozucu düşük fiyat verdi, oysa on fiyat gayet yüksekti ( insanla dalga geçiyorlar resmen ).otoplus a sattım . Onlar da düşük fiyat verdi ama neyse.

Sadece bang Olufsen ve dolayısıyla sync3 vardi LED far, cam tavan, tekno paket vs bir şey yoktu.

• Kısmetse 15 güne sw 1.5 dizel olanı alıyorum. Deneme sürüsü yaptım. Oldukça tatminkar bir hissiyat aldım. 2019 1.5 dizel fiestadan sonra ilaç gibi geldi. İç mekan oldukça ferah. Bagaj zaten sw olmasından dolayı ultra geniş.

Ara hızlanmaları gayet iyi , öyle makas yapılacak bir otomobil değil ancak zor durumda da bırakmaz. Aradan kaçmak istediğinizde pedal cevap veriyor. Dengesi virajı oldukça güzel. Tam anlamı ile aile aracı. Uzun yolda üzmez.

İki noktaya çok takıldım

1) arka havalandırma yok , gerçekten uyuz bir durum ama genel itibari ile beğendiğin için sorun etmedim

2) klima ayarları o kocaman ekrandan yapılıyor. Fiziksel tuş olmaması beni endişelendiriyor. Sürüş esnasında kazaya sebep olur mu olmaz mı aldığım zaman deneyeceğim. Umarım tahmin ettiğim kadar zor olmaz.

Bunlarin dışında gayet iyi bir araç olmuş. 5 sene bineceğimi hesap edince yok ticariye ağırlık vermiş ford yok ikinci eli zor vs durumlarına hiç takılmıyorum bile. Ödemesini yaptım aldım. Fiesta dizel manuel için de bir sürü şey söylemişlerdi. Ne kullanırken ne bakımda ne de satarken hiç bir sorun yaşamadım. Araçlar Almanya üretimi olduğu için içim de rahat. Almaya niyeti olana tavsiye ederim. Ben heyecanla bekliyorum açıkçası. Deneme sürüşü gayet iyi bir etki bıraktı üzerimde…

• BirazUye kullanıcısına yanıt

Klimayı autoya alır halledersiniz hocam bir kere ayarınızı bulduktan sonra hep o derecede kalacak zati olmadı sesli komutla kolayca halledersiniz tabi bunlarda sesli komutla klima yönetiliyormu bilmiyorum orasına bakmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.