Şimdi Ara

Ford Focus,Yardım Lütfen...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Ben 2008 model Ghia Ford Focus TDCI Hb almayı düşünüyorum..bugün Alanya Ford bayiinde Ghia donanımlı Focus'a bindim...araç çok donanımlıydı..ama araç hakkında çok şüphelerim var...çok büyük gibi geldi bana sanki...alırsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum...verdiğim paraya değer mi?çok elektronik bir şeye benziyordu acaba çabuk bozulur mu??çok kararsız kaldım yaa..bi de new spec diye bişey varmış bunu anlayamadım...ne gibi bir farkı var normalinden..artı para ödüyor muyuz?? 1 depoyla ort. kaç km yapar??1.6 turbo hortumu bozuk dediler..hala var mı bu bozukluk??boya koruma-koltuk koruma yaptırmaya gerek var mı??park sensörüne gerek olacak kadar arkayı göremiyor muyuz?????çok soru soruyorum kusura bakmayın ama bu konular kafamı karıştırdı...şüphelerim var biraz...hele aracın büyüklüğü ve yakıtı hakkında...yardım bekliyorum...şimdiden teşekkür ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp216 -- 28 Ağustos 2007; 20:33:07 >

• aracın büyük olması kötü bişey mi? Aslında emsallerinden çok da büyük değil, golf ya da astra dan, belki aynı bile, ama yuvarlak hatları büyük gösteriyor, bu da iyi bişey. Artık her araçta elektronik aksam var birsürü. Bundan kaçış yok. Elektronik aksam istemiyosan şahin falan almalısın.
    Dizelden anlamadığım için pas geçiyorum o soruları.
    Park sensörü bence her araca lazım. Çok süper birşey.
    Bu arada 1.5 milyar daha koyup ESP li al bence.
  • Focuslar için esp ye gerek yok dediler...yola yapışıyomuş..kazısan ayıramazsın diyolar :P ...bu arada yukarıdaki sorular hala kafamı meşgul ediyor..lütfen yardım edin...
  • ark.daşım bende ford focus collection aldım.. bir kaç günü kadar gelecek..hiç kullanmadım.. ama karasör olarak sevdim..ark da vardı bir kere bindimm ses sistemi ve cekiş ve iç mekan olarak rahat ve güzel buldum..SADECE ARABANIN GÜRÜLTÜLÜ OLMASINDAN KORKUYORUM..(LASTİK SESİ, RÜZGAR SESİ, SAĞINDAN SOLUNDAN GARİP GARİP SESLER) kullanan ark.lar varsa yazarsa sevinirim..yeni focus için tabiki..servis olayı zaten bütün markalarda aynıdır.. cok fazla iyi değildir yani..yakıt olarak iyi olduğunu söylüyorlar.. performans zaten tartışımaz...frenler cok iyi..dıştan ve içten güzel bi araba..BEN PARANIN BİR KISMINI VERDİM BUGÜN.. İNŞALLAH PİŞMAM OLMAM.. :) hayırlısı...
  • yola yapışıyor da, insan maximumu istemez mi hep yol tutuş liderinde bir de esp olsa viraj canavarı olur. Sen bilirsin benimki esp siz ve çok pişmanım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

yola yapışıyor da, insan maximumu istemez mi hep yol tutuş liderinde bir de esp olsa viraj canavarı olur. Sen bilirsin benimki esp siz ve çok pişmanım.

NİKO.. şikayetvar. com şikayetleri okudum.. focusların devamlı arıza verdiği söyleniyor.. BİRDE KORKTUĞUM ŞEY YANİ GÜRÜLTÜ VARMI GERÇEKTEN..varsa ne kadar bi seviye.. rahatsız edermi... LTF YAZARSAN sevirimm..
  • özelden attım sana ama buraya kısaca yazayım boşta kalmasın. Şikayetvar com da diğer firmaları da ara, ona göre kıyasla. Golf astra toyota honda vs araştır.
    Neyse lastik sesi var. Yumuşak bir lastik seçerek bu sorunu azaltabilirsin. Orta sınıfta çok iyi yalıtımı olan bir araç duymadım. Eğer varsa bundan sonraki aracım o olacak
  • pm inizi aldim.
    dizelde kararli iseniz zaten daha oncede dediim gibi focus tabiikide.
    focus un yol tutusu ustun bir araçtır.ancak esp ni amaci daha cok kaygan zeminlerde stabil bir surus saglayabilmek.yanı gerek yok diye birsey asla olamaz.
    eger maddi durumunuz el veriyor ise esp alın tabiikide,ancak bu esp için odenecek aradaki fark sizi zora sokacak ise ,ozman almayın.zaten aracın yol tutusu son derece iyi.ıslak zemınlerde de daha dikkatli araçk kullanmak hepimizin dikkat etmesi gereken birsey zaten.esp daha cok yumusak suspansiyonlu araçlarda kendini gosteriyor ama tabii bu sert suspansiyonlu araçlarda gerek yok manasina gelmez.ekstra bi guvenlik onemli neden gerekli olmasin.ama dediim gibi aradaki fiyat farkı sizi rahatsız edecek ise almayın.
    focus oole kolya kolay bozulacak bir araç değildir.
    elektronık sistemler bircok kullanım alanında sorun cıkarma olasaligi yuksek sistemlerdir.ancak bu ikidebir bozulur manasina gelmez.focus cok da buyuk bir araç değildir.ama park sensorunu bence de taktırın.son derece rahat ve guvenli bi sistem.70 liraya bil takıyorlarmiş artik.1 depo mazot ile 1000 km yi devirmek mumkundur sanırım.ancak ben benzinli araç kullanıorum,bunu focus sahibi arkadaşlar daha net cevaplar.
    turbo hortumunun 10.000 km den once sorun cıkaracagını sanmam,cikarsada halledilir bi durum,gozde buyutulecek birsey değil.
    kısacasi soole diim.
    gunumuzde dizel aalcaksanız,1.6 motor alacaksanız,iyi bir araç alacaksanız,zaten tek bir secim var oda ford focus tdci ghia.
    ve bence mutlaka metalik bordo-kırmızı arasindaki rengi.cok farklı duruyor

• Arkadasim
    Benim de senin gibi bazi cekincelerim vardi.
    Fakat arastirdigimda gordum ki Focus'tan daha iyisi yok. Hele ki dizel alacaksan.
    Benim aracim new spec. Daha dun teslim aldim.
    Fark sadece gostergelerde ve goruntude biraz. Sony CD MP3 player'in ve A/C'nin gostergeleri degismis. Fiyatta herhangi bir zam yok ama eski spec bulurlarsa sanirim onu biraz daha ucuza verirler. Ama new spec cidden cok guzel olmus.
    Park sensoru mutlaka taktir. Iyi olur.
    Piyasada bu ozelliklerde baska bir arac goremiyorum. Ozellikle dizel olarak.

quote:

Orjinalden alıntı: alp216

Merhaba arkadaşlar..Ben 2008 model Ghia Ford Focus TDCI Hb almayı düşünüyorum..bugün Alanya Ford bayiinde Ghia donanımlı Focus'a bindim...araç çok donanımlıydı..ama araç hakkında çok şüphelerim var...çok büyük gibi geldi bana sanki...alırsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum...verdiğim paraya değer mi?çok elektronik bir şeye benziyordu acaba çabuk bozulur mu??çok kararsız kaldım yaa..bi de new spec diye bişey varmış bunu anlayamadım...ne gibi bir farkı var normalinden..artı para ödüyor muyuz?? 1 depoyla ort. kaç km yapar??1.6 turbo hortumu bozuk dediler..hala var mı bu bozukluk??boya koruma-koltuk koruma yaptırmaya gerek var mı??park sensörüne gerek olacak kadar arkayı göremiyor muyuz?????çok soru soruyorum kusura bakmayın ama bu konular kafamı karıştırdı...şüphelerim var biraz...hele aracın büyüklüğü ve yakıtı hakkında...yardım bekliyorum...şimdiden teşekkür ediyorum...

• Bu aracı alıpta pişman olan a rastlamadım. Alırsan şimdiden hayırlı olsun...
  • merhaba arkadaşlar...arabayı sipariş ettik Ford Focus Hb TDCI aytozu grisi...Allah izin verirse 20 Eylül gibi gelirmiş..şöyle bir durum var..ben arabanın koltuk renginin bej olmasını istemiştim fakat ellerinde yokmuş en erken de ekim ayı ortalarına bulabilirlermiş...mecburen koltuk rengi siyah olacak ama sanki içime sinmedi gibi...ne bileyim ben arabayı bej renkte sevmiştim..siyah renk nasıl onu da hiç görmedim..arabasının koltuk döşemesi siyah olan varsa fotoğraf koyabilir mi??ya da siyah döşeme gören birisi varsa izlenimlerini aktarabilir mi??şimdiden teşekkür ederim...
  • Hayırlı olsun..
    Mümkün olduğunca alabildiğiniz kadar uzun süreli garanti alın..
  • teşekkür ederim ozyurek....

döşeme hakkında bir bilgisi olan yok mu arkadaşlar???
  • araban hayırlı olsun fotoğraf koyamam ama kuzenimin arkadaşı da aytozu focus 2 hb aldı onunkide siyahtı bence çok güzel ve şık görünüyodu koltukları...
  • quote:

merhaba arkadaşlar...arabayı sipariş ettik Ford Focus Hb TDCI aytozu grisi...Allah izin verirse 20 Eylül gibi gelirmiş..şöyle bir durum var..ben arabanın koltuk renginin bej olmasını istemiştim fakat ellerinde yokmuş en erken de ekim ayı ortalarına bulabilirlermiş...mecburen koltuk rengi siyah olacak ama sanki içime sinmedi gibi...ne bileyim ben arabayı bej renkte sevmiştim..siyah renk nasıl onu da hiç görmedim..arabasının koltuk döşemesi siyah olan varsa fotoğraf koyabilir mi??ya da siyah döşeme gören birisi varsa izlenimlerini aktarabilir mi??şimdiden teşekkür ederim...

Arkadaşım bej döşeme içeriyi çok daha ferah ve geniş gösteriyor. Ayrıca ön konsolda yanlış bilmiyorsam siyah ve bej 2 renkli oluyor, buda ayrı bir hava veriyor. Dediğiniz gibi içinize sinmedi ise biraz daha bekleyin içinize sineni alın derim. Uzun süre kullanacağınız bir arabanın içinize sinmesi bence çok önemli. Ancak bej rengini temiz tutmasıda ayrı bir sorun, bunu da göz ardı etmeyin.. Hayırlı olsun,güle güle kullanın, darısı başımıza..

• bütün üretilen araçlar iyidir fiyatına göre kalite yükselir focusun bu yoldan kopmamasını merak ettim şimdi bu araba virajda direksiyonunu anı çevirince arkası kaymıyomu araç firene basınca kaymıyomu hangi arac olursa olsun kayma noktası otomobilin zaafıdır iyi söföre direksiyon söyler aynı arabayla 80km hızla 3 metre kaydırırım sadece dreksiyon müdahalesiyle 140la salınarak çıkarım sağsol çok az kaymalarla şimdi arabaya fazla güvenmeyin kaymaz konusunda ha o viraja tamgaz lastikler öterek 160lada çıkılır ama siz denemeyin
  • quote:

merhaba arkadaşlar...arabayı sipariş ettik Ford Focus Hb TDCI aytozu grisi...Allah izin verirse 20 Eylül gibi gelirmiş..şöyle bir durum var..ben arabanın koltuk renginin bej olmasını istemiştim fakat ellerinde yokmuş en erken de ekim ayı ortalarına bulabilirlermiş...mecburen koltuk rengi siyah olacak ama sanki içime sinmedi gibi...ne bileyim ben arabayı bej renkte sevmiştim..siyah renk nasıl onu da hiç görmedim..arabasının koltuk döşemesi siyah olan varsa fotoğraf koyabilir mi??ya da siyah döşeme gören birisi varsa izlenimlerini aktarabilir mi??şimdiden teşekkür ederim...

boşver siyah daha iyidir kiri örter açık reng güzel durur ama en ufak leke canını sıkar siyah daha iyidir birde siyah kirlendiği zaman temizlik ve koruma yaptırdığın zaman daha iyi parlar açık renglerde yaptırırsan rengi dahada açılıyor o zamanda çabuk kirleniyor

• araban hayırlı olsun yarım saat sonra git sürat yapma ne gerek var focuslar çok başarılı serviside iyidiyolar bakım aralıkları 15km sanırım 45km bakımı bile 300ytl falanmış sedan focusun arka koltukları pek sevimli deyil arkacam uzun olduğundan başınıza güneş geçebilir ma hb arka koltukları çok başarılı kazasız belasız kullanmanı dilerim bide enbüyük dez avantajı güçlü motoru zaten ekonomik diye dizel alınıyo ama bu motor ona buna kafa tutardiye tam gazlayınca ekonomiklik kaybolup gidiyor 90hp olsaydı demek zaten o beni geçer mantığıyla tam bir ekonomi pröfösörü olacaktı 109hp olunca gaz pedalı hep yapışık ilerliyolar yanlış çok yanlış
  • en son focus 2 tdci giha alanlar için sorum, bende benzinli aracımı dizel ile değiştirmeyi düşünüyorumda, aracı aldığınız fiyat nedir acaba?

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.