Şimdi Ara

FORD FUSİON 2004 1.6 STOP ETME SORUNU!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracım 2004 model Ford Fusion 80.000km 1.6 Benzin+Atiker LPG
    arabayla yüksek devirlerde 3000-devir den sonra 50 km veya 120 km hız yaptığında hız farketmiyor deviri yüksek tutup vitesi boşa alınca araba sürekli stop ediyor
    sanayide gösterdiğimiz zaman katalitik konvektör de sorun var dediler orjinali 1500 tl falan dediler onun yerine 700tl verip katalik konvektörü kesip usta bi parça taktı
    ama 1 ay sonra falan dediğim gibi gaza çok basıp genelde 3000 devirde sonra direk vitesi boşa alınca gittiğim hız çok farkettmiyor stop ediyor

Arkadaşlar buna bi çözüm bulabilecek varsa söylermisiniz

Saygılarımla.

• aynı sorun bende de var
    halen daha da yaşamaktayım boğaz kelebeğinden yapar dyorlardı temizlettim olmadı
    karter havalandırma hotrumu diyende oldu yok şimdi de beyin arızalı diyorlar :))
    açıkcası arkadasım deneme yanılma yöntemiyle işi çözmeye çalışıyorlar.
  • bu problem genelde boğaz kelebeğinden oluyor
  • boğaz kelebeğinden oluyor doğru
    ama boğaz kelebeği temizlense bile birkaç bin km sonra tekrar başlıyor
    bu araca lpg gitmiyor
  • bobinden olmasın.. focus 1.6larda (sanırım aynı motor) stop etme, rölanti düzensizlikleri gbi şikayetlerde bobin arızası çok tipiktir.
  • sırasıyla yazacağım. ( tecrübe edinmiş ve çözülmüştür )

Eğer araç Benzinde ve LPG de fark etmeksizin bu arızayı yapıyor ise :

Öncelikle Boğaz kelebeğine baktıracaksınız. Daha sonra ateşleme elemanlarına ( bobin vs )

arızayı sadece LPG de yapıyorsa :

Problem Regülatördedir. Regülatör yeterli basıncı sağlayamıyordur. Regülatöre LPG ciler "beyin" de der. şuna benzer.

FORD FUSİON 2004 1.6 STOP ETME SORUNU!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 22 Haziran 2015; 15:33:51 >

• BOBİNİ DENEYECEKTİM USTA DEDİKİ BOBİNDEN OLMA İHİTİMALİ YOK

SÜBABLAR YANMIŞ OLABİLİR DEDİ 1200TL FİYAT ÇEKİNCE BENDE ELLETMEDİM ARACIN ÇALIŞMASI BİRAZ SIKI FARKETTİRİYOR.

BOBİN + BOBİN KABLOLARINI DEĞİŞTİREYİM BİRDE ÖYLE DENEYEYİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ustan doğru söyleniş üst kapak açılacak sübaplar değişcek eğer iyi bir usta yaparsa uzunca süre bu sorunu unutursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her stop etmeye bobin ve krank devir sensörü diyesim geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SUBABLAR VE BOBIN COK İYİ DURUMDAYMIS 23.06.2015 DE BAKTIRDIM KABLOLARDAN YADA BEYİN DİYORLAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.