arkadaşlar acil bi konu var, karar veremedim size danışayım istedim benim araba yolda geliyomuş, haftaya sanırım teslim alabileceğim benimki tit x malumunuz, ama şu an bayinin eline showroom a bir araç gelmiş sadece titanium, ve bunu 70 bine vermeyi teklif ettiler aklım karıştı, cam tavan ve zenon fark için değer mi 5 bin tl acaba? yoksa zenon farı sonradan ampul olarak taktırsak da 5 bin tl kara mı geçsek ne dersiniz?
herkesin bu soruya yanıtı farklı olacaktır. ben cam tavan için veriyorum açıkçası o farkı ama bir başkası cam tavan olmasın diye verebilir alırken 5bin veriyoruz ama satarken taş çatlasa 2bin fark olacak; zarar. ama kullanım keyfi de önemli diye düşünüyorum. sonradan takılan xenon farlar konusunda net bilgim yok ama çok dedikodu duydum: ömrü kısa diyorlar, karşı tarafın gözünü daha fazla alıyor diyorlar. üstüne bir de arabanın orijinalliği bozuluyor.
ama xenon da neymiş, normal far iyi diyebiliyorsanız ve cam tavan da sizin için olmazsa olmaz değilse elbette ki vermeyin fazladan onca parayı.
quote:
Kazasiz belasiz kullanin arkadaslar araclarinizi alternatif olarak nissan quaqai (bilmiorm nasil yazilior :) de alternatif olabilirdi. 2.0dci otomatik 74.500tlye aldik.
Resimlerden anladigimiz kadariyla arkadaslarin tabiriyle bu sayfalarda SUVCUK goruyoruz
Millet suv gorsun demis gorgusuzlugun bu kadari
qashqai, kuga'nın doğal rakiplerinden biri ama tasarım ve malzeme kalitesi kuga'ya yönlendirdi beni. bir de.... sokakta çok ama çok fazla qashqai ve captiva var. kişisel bir durum ama soğuyor insan o kadar çok görünce.
sizin aracınız da hayırlı olsun, ilk çıktığı zamanlar salyalarımı akıttığım bir araçtı :)
Merhaba Arkadaşlar, Hiç aklımda yokken sırf Kuga Powershift ile yaptığımız bir test sürüşü esnasında aklıma Crossover araçlar düştü. Tabi bayide verdikleri 72 bin lira lık fiyat bizim için bir hayalden öteye geçemeyeceğinin bir işaretiydi. Taki geçen aylarda 49.900 gibi fiyat etiketine sahip Kia sportage 1.6 nın ülkemize geleceğini duyana kadar. Tüm imkanlarımızı zorlayıp Sportage sahibi olduk. Kuga gerçekten çok güzel ve keyifli bir araç. Almış olan arkadaşlara güle güle kullanmalarını dileğiyle, alacak olan ve bekleyen arkadaşlara da şimdiden hayırlı olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: etnaxy
quote:
Orijinalden alıntı: oRLaNDo
herkes araçlarını alsın bi çoğalalım bakalım da ''gezenbilir.com'' gibi bi buluşma ayarlayalım , millet suv görsün , malum suv var suvcuk var
hocam diferansiyel kilidi olmayan araçla çamurda kaldınmı işin çok zor.Kuga,tiguan,qq tipi araçlarda ancak asfallta yağmurda,karda kış lastikleri ile avantaj sağlanabilir.
çok ağır arazi için haklısınız ama 4x4 olmayan crossover araçlarla girip çıkamayacağınız yerlere 4x4 kuga'yla gönül rahatlığı içinde girebilirsiniz. youtube'da epey video var kuga'nın arazi performansına dair. tabi yanlış lastikle ve 4x2 modla yapılan karalama çekimlerini kastetmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
arkadaşlar acil bi konu var, karar veremedim size danışayım istedim benim araba yolda geliyomuş, haftaya sanırım teslim alabileceğim benimki tit x malumunuz, ama şu an bayinin eline showroom a bir araç gelmiş sadece titanium, ve bunu 70 bine vermeyi teklif ettiler aklım karıştı, cam tavan ve zenon fark için değer mi 5 bin tl acaba? yoksa zenon farı sonradan ampul olarak taktırsak da 5 bin tl kara mı geçsek ne dersiniz?
Bence hiç kafanı karıştırma bekledin okadar al titanium x ni beyaz renk siyah camlar çok guzel duruyor :)
Merhabalar. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. 2006 model (Yeni kasa) Hyundai Santa Fe 2.2lt CRDİ kullanıcısıyım. Araç ihtiyaçlarımızı her yönden karşılıyor. 7 kişilik olması da büyük bir avantaj. Gel gelelim, aracın yüzü artık eskimeye başladı, km'si 100 bini aştı. Tasarım olarak Kuga'yı çok beğenmekteyim. 6 senedir otomatik vites araç kullanmaktayım. Otomatik Kugacılar araçlarından memnunlar mı? Kısacası Kuga, Santa Fe'yi aratır mı? Size göre Kuga'nın artı yönleri ve eksi yönleri neler olabilir. Santa Fe'den sonra Kuga almak mantıklı olur mu, yoksa Freelander 2 ya da 2006-2007 Touareg TDI gibi lüks araçlar mı düşünülmeli. Yorumlarını sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: konggg
Merhabalar. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. 2006 model (Yeni kasa) Hyundai Santa Fe 2.2lt CRDİ kullanıcısıyım. Araç ihtiyaçlarımızı her yönden karşılıyor. 7 kişilik olması da büyük bir avantaj. Gel gelelim, aracın yüzü artık eskimeye başladı, km'si 100 bini aştı. Tasarım olarak Kuga'yı çok beğenmekteyim. 6 senedir otomatik vites araç kullanmaktayım. Otomatik Kugacılar araçlarından memnunlar mı? Kısacası Kuga, Santa Fe'yi aratır mı? Size göre Kuga'nın artı yönleri ve eksi yönleri neler olabilir. Santa Fe'den sonra Kuga almak mantıklı olur mu, yoksa Freelander 2 ya da 2006-2007 Touareg TDI gibi lüks araçlar mı düşünülmeli. Yorumlarını sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kuga, santa fe'den sonra küçük gelir size bence.
quote:
Orijinalden alıntı: konggg Merhabalar. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. 2006 model (Yeni kasa) Hyundai Santa Fe 2.2lt CRDİ kullanıcısıyım. Araç ihtiyaçlarımızı her yönden karşılıyor. 7 kişilik olması da büyük bir avantaj. Gel gelelim, aracın yüzü artık eskimeye başladı, km'si 100 bini aştı. Tasarım olarak Kuga'yı çok beğenmekteyim. 6 senedir otomatik vites araç kullanmaktayım. Otomatik Kugacılar araçlarından memnunlar mı? Kısacası Kuga, Santa Fe'yi aratır mı? Size göre Kuga'nın artı yönleri ve eksi yönleri neler olabilir. Santa Fe'den sonra Kuga almak mantıklı olur mu, yoksa Freelander 2 ya da 2006-2007 Touareg TDI gibi lüks araçlar mı düşünülmeli. Yorumlarını sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bence de ufak gelir gibi düşünüyorum, ama onun dışında konfor, tüketim vs olarak ihtiyaçlarınızı daha ziyade görüceğini düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: COMMODORE64 Bence hiç kafanı karıştırma bekledin okadar al titanium x ni beyaz renk siyah camlar çok guzel duruyor :)
bende öyle dedim hocam, araba gemideymiş, inşallah haftaya alıcaz, şimdi 3 ayı geçen bekleme sürecinden sonra neden buna razı olayım ki, vazgeçtim almadım cam tavan ve zenon far önemli çünkü, ama yine de bayiye gittim, hem beyaz kuga göreyim özledim diye, hemde bi görüşelim satıcıyla diye esas önemli mevzu satıcı bana navigasyon önerdi benim sormam üzerine, necvox marka, ful hd imiş, 6 tane mp3 cdsini kopyalayıp hafızaya çalıyomuş vs vs ayrıca montajını serviste olucak olması, garanti vermeleri, hatta navigasyonlara aldığım 1800 tl lik en ucuz fiyatı vermeleri(geri görüş kamerası dahil) ve üstüne üstün bi de buna taksit yapmaları açıkçası beni iyice cezbetti yine biraz araştırma yapıp( özelliklerini kıyaslayıp işlemci vs) navigasyona girmeyi planlıyorum inş.
quote:
Orijinalden alıntı: otodr
quote:
Orijinalden alıntı: obenturkcan
quote:
Orijinalden alıntı: oRLaNDo
kugası olan ve alacaklara bir bilgi yazayım ; dpv (dizel partikül filtresi) denen bir parça var yeni dizellerde , 90000 km de falan değişiyor, focuslarda 4000 tl , iyi araçlarda 7000 tl ye kadar çıkıyormuş, şu an için yanılmıyosam 1-2 modelde bu parça olmasına rağmen ömür boyu değişmiyor kendi kendini temizliyor, Kuga da bu özel araçlardan biri
hocam önemli bu verdiğin bilgi ama doğrumudur acaba yani are u sure? :??
Bu bilgi doğrudur. Kuganın tanıtım broşüründe de okudum.
dizel focus ları olan bir kaç arkadaşla görüştüm otomobilleri 100-150 bin öle bir parçanın değişmediğini söylüyorlar daha anlamadım
Bu arada, navigasyon düşünen arkadaşlara orijinal bir alternatif oluşturması açısından:
kugası olan ve alacaklara bir bilgi yazayım ; dpv (dizel partikül filtresi) denen bir parça var yeni dizellerde , 90000 km de falan değişiyor, focuslarda 4000 tl , iyi araçlarda 7000 tl ye kadar çıkıyormuş, şu an için yanılmıyosam 1-2 modelde bu parça olmasına rağmen ömür boyu değişmiyor kendi kendini temizliyor, Kuga da bu özel araçlardan biri
hocam önemli bu verdiğin bilgi ama doğrumudur acaba yani are u sure? :??
Bu bilgi doğrudur. Kuganın tanıtım broşüründe de okudum.
dizel focus ları olan bir kaç arkadaşla görüştüm otomobilleri 100-150 bin öle bir parçanın değişmediğini söylüyorlar daha anlamadım
yeni nesil dizellerde euro normlarına göre eklenen bir parça dpv.
arkadaşlar şu navigasyon konusunda iyi bir araştırma yapıp ona göre hareket etmemiz lazım benim gördüğüme göre flyaudio, cyclone ve necvox var, bunların hemen hepsinin ortalama fiyatı 1800 tl geri görüş kamerası ve montaj dahil +- fiyat oynuyor hatta bu fiyata taksit yapanlar bile var.
esas olay şu, bana öyle geliyor ki bunların hepsi aynı çün malı ürünün değşik versiyonları ebay de 400 dolara aynı ürün mevcut, ben necvox a benzettim am marka yok kugacı bir arkadaş nexvox almış, tamponu delip park pilotlaın ortasına kamera koymuşlar ve navigasyondan memnundeğildi, 2 km ötesine bile yanlış tarif verdi yazmış
bana en mantıklısı cyclone gib geliyor ama, hem navigasyonu daha adam gibi bişeye benziyor hemde kamerayı plaka ışığını değiştirip kameralısını takarak hallediyorlar. delme felan olmuyor yani.
tabii ki iyi bir araştırma yapıp almak lazım bluettooh bağlanmadıktan sonra, kamera kötü gösterdikten sonra, navigasyon işe yaramadıktan sonra o kadar parayı sokağa atmş oluruz. Bilen kullanan araştıran herkesi katılımcı olmaya davet ediyorum
Bana da necvox'a bakma, alcaksan navitech al dediler. Karışık yani:)) Cyclone'u da boşver, en iyisi navitech diyolar bayideki arkadaşların yalancısıyım.
Henüz para ayıramıyorum navigasyona kahretsin:(
Bu arada Santafe gibi iri bir cip istiyosanız büyük bi araç bakmalısınız. Yoksa kuga boyutu, sürüşü, yol tutuşu ve zerafetiyle kesinlikle tercih edilir bir araç
Ben bir de qashqai' nin yeni tipinden şikayetçiyim. Tamam yenisinin içi, konsolu falan çok şık ama tipi her ne kadar güzelleştirilmiş olsa da bir cip veya suv daha ciddi, sert duruşlu bir araç olmalı. Daha önce de söylediğim gibi ix35, yeni kia, yeni rav4 ve yeni qashqai yuvarlatılmış, sevimlileştirilmiş araçlar. Qashqai' nin eskisine çirkin derdim ama tam bir cip havası asıl onda vardı. Kuga bu nedenle çok dengeli, şık ve kaslı görünümlü bir araç. Bakın freelander2 de sert hatlı, şık bir cip. Tabii görüş farkı, zevk meselesi
Bi de....
Bu arabayı almadan bir yıl önce de baktığımda kuganın içi tiguandan çok daha estetik ve ferahtı. Freelander2 de kullandım. İçi çok boğucu ve basık gelmişti. ix35 zaten kokpiti de cam genişliği de daraltıodu insaın. Kuganın çok ferah ve şık olduğunu düşünmüştüm hep. Ben de amma taraflı mı değerlendirmişim nedir???
insanlar kuga satın aldığımız için beğendiğimizi,başka araçları o yüzden beğenmediğimizi düşünüyor işin evveliyatını bilseler başka araçları kuga almadan önce beğenmeyip, kugayı beğendiğimiz için aldığımızı bilirlerdi.
navitech navigasyon güzeldir ama bunlarla aynı fiyata hemen hemen ve sadece navigasyon başka özellik yok bluetooh, dvd, , geri görüş kamerası vs de önemli
katılıyorum kompak birşey olması lazım taktığımıza deysin bende önümüzdeki sene düşünüyorum hiç yoktan sony az kullanalım
Arkadaşlar sorum olacak şekilde sarı ile işaretlediğim yer sizde kapalı mı ? Bende açık otokoça sorduğumda açık geliyor dediler işin ilginç tarafı sağ tarafta bir tıpa var ancak solda yok
quote:
Orijinalden alıntı: COMMODORE64
Arkadaşlar sorum olacak şekilde sarı ile işaretlediğim yer sizde kapalı mı ? Bende açık otokoça sorduğumda açık geliyor dediler işin ilginç tarafı sağ tarafta bir tıpa var ancak solda yok
bende ki de açık..
Öncelikle yeni alan arkadaşlara araçları hayırlı olsun,2010 1,6 mondeo selective sahibiyim dün bayiden arkadaş aradı yeni kuga geldi bir incele demişti dün akşam gittim araca baktım inceledim gayet güzel sonra sabah sabah gelip bütün forumdaki yorumları okudum 2 arkadaş galiba yeni kugayı almış bire bir araç sahibi olduğu için deneyimlerini çok önemsiyorum lakin bazı konularda şüpheye düştüm öncelikle kesinleşmiş bir yakıt ortamalası mevcut değil 2 arkadaşın verileri arasında uçurum var ayrıca performans hakkında yeterli bir bilgiye sahip olamadım açıkçası,bu konuda bilgilerinizi rica ediyorum,bazı veriler yol, hız, hava gibi etkenlerle değişiklik gösterebilirin ama kullanıcılar açısından az buçuk yakın fikirler çıkması lazım şimdi benim aracım min 8 lt yakar,ş.içi 10 lt görürsünüz performansı kullanıcı olarak değerlendirmeden direk ortak kullanıcı terazisine koyarak söylersem pek iç acıcı değil bu kasaya bu motor yetersiz tezini savunanlardanım donanımına diyecek tek lafım yok araçta ne isterseniz mevcut(selective) aklınıza ne gelirsa fazlası var(deri koltuk,navigasyon,koltuk başlarda lcd ekran,koltuk ısıtma,esp,abs vb. güvenlik sistemleri,sanruff arka park kamera ön cam ısıtma bazıları)bu donanıma başka araçta sahip olmak imkansız ama bana sorsanız ki mondeo alınır mı diye kesinlikle 1.6 benzinli almayın derdim buna benzer kesin net yorum yapan arkadaşlar olursa çok sevinirim şimdiden herekese teşekkürler bu arada aracıma 49.000 TL sayıyorlar 72.000 TL de kugayı kararı yorumlardan sonra vereceğim sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: ingilizmurat
Öncelikle yeni alan arkadaşlara araçları hayırlı olsun,2010 1,6 mondeo selective sahibiyim dün bayiden arkadaş aradı yeni kuga geldi bir incele demişti dün akşam gittim araca baktım inceledim gayet güzel sonra sabah sabah gelip bütün forumdaki yorumları okudum 2 arkadaş galiba yeni kugayı almış bire bir araç sahibi olduğu için deneyimlerini çok önemsiyorum lakin bazı konularda şüpheye düştüm öncelikle kesinleşmiş bir yakıt ortamalası mevcut değil 2 arkadaşın verileri arasında uçurum var ayrıca performans hakkında yeterli bir bilgiye sahip olamadım açıkçası,bu konuda bilgilerinizi rica ediyorum,bazı veriler yol, hız, hava gibi etkenlerle değişiklik gösterebilirin ama kullanıcılar açısından az buçuk yakın fikirler çıkması lazım şimdi benim aracım min 8 lt yakar,ş.içi 10 lt görürsünüz performansı kullanıcı olarak değerlendirmeden direk ortak kullanıcı terazisine koyarak söylersem pek iç acıcı değil bu kasaya bu motor yetersiz tezini savunanlardanım donanımına diyecek tek lafım yok araçta ne isterseniz mevcut(selective) aklınıza ne gelirsa fazlası var(deri koltuk,navigasyon,koltuk başlarda lcd ekran,koltuk ısıtma,esp,abs vb. güvenlik sistemleri,sanruff arka park kamera ön cam ısıtma bazıları)bu donanıma başka araçta sahip olmak imkansız ama bana sorsanız ki mondeo alınır mı diye kesinlikle 1.6 benzinli almayın derdim buna benzer kesin net yorum yapan arkadaşlar olursa çok sevinirim şimdiden herekese teşekkürler bu arada aracıma 49.000 TL sayıyorlar 72.000 TL de kugayı kararı yorumlardan sonra vereceğim sanırım
Test yapmadınız mı? Ben test ettiğimde performansını 2.0 dizel bir araca göre zayıf bulmuştum. Powershift gayet akıcı geçişler sağlıyor ama motor yetersiz kalıyor bence. Yakıt konusunda bilgim yok.