Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar... Ben de Ford Kuga almak üzereyim. 2 sorum var yanıtlanırsa çok sevinirim..

1.Bu aracın Çöl Grisi olanını beğenmiştim. Haftasonu Otokoç'a tekrar kugayı sevmeye :) gittiğmde satıcı çöl grisinin artık üretilmediğini ancak bayi stoklarında varsa alabileceğimi söyledi. Ama başka bir bayi istersem hemen sipariş verebileceğimi 1-2 ayda da elime geçeceğini söylemişti. Ağustos 2010da basılan kuga broşüründe çöl grisi renk seçeneği olarak yok,mayıs2010 broşüründe var. Sizce gerçekten üretilmiyorsa ve ben bir çöl grisi bulup alırsam boyada sorun yaşar mıyım ileride3 ton farkı v.s. Yada başka bir renk mi seçmeliyim kendimi zorlayarak?

2.Kuganın iç cam kenarlarında nerdeyse parmak girecek kadar bir boşluk var, burdan parmağınızı sokar gibi yaparsanız kapının iç döşemesi hemen çıkacak gibi esniyor hatta çıkıyor. Aynı durumu arka tekerlek üstü çamurluktaki plastik siyah parçada da fakettim. Başka yerleri denemedim ama bende kalite açısından çok kötü bir imaj bıraktı. Toyota corolla 2004 kullanıyorum ama onda asla böyle bir şey yok, hala taş gibi sağlam, aynı işlemi onda denedim milim esnemedi. Bir de ön torpidoda ön camın altında bireşya koyma yeri var. İç plastik kısım hemen yerinden çıkıp geliyor elinize.

Sağ ön koltuğu iyice geriye çektiğimde alttaki raylar epey bir ortaya çıkıyor ama bu normal mi bilmiyorum, çok tecrübem yok.

Yeni donanım paketindeki Bluetooth sesli kumanda sistemini ayrı ve tekolarak seçemiyormuşuz.

Acil yardımlarınızı bekliyorum, karar vermek üzereyim. Çok Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omnimanyak -- 6 Aralık 2010; 9:50:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaybek

quote:

Orijinalden alıntı: ingilizmurat

banada 72.900 gibi rakam verdiler titanyum paket için,72.000 bırakırlar kesin olarak lakin benim aracı takasta kullandığım için Kugada indirim fazla yapmıyorlar kuga sahibi olan arkadaşlardan hala 1 depo benzinle mak ve min km rakamlarını merak ediyorum 55 veya 60 lt olması lazım deponun tam emin değilim yukardaki mesajda kullanım şekillerimi belirttim bilgilerinizi rica ediyorum

Bir depoyla şehirler arası ben 740 km yaptım,ama 90 km sabit hızla değil 110 km ortalama ile.110 km ortalama dediğimde 200km ye kadarda çıktım genel olarak 130-140 km hızlarda kullandım.Araç bilgisayarındaki hız ortalamasına göre söylediğim rakamdır.Benim tahminim 90-110km sabit hızda bir depoyla 800km ye yaklaşır.Şehir içi ise 600-650km arası gidiyor.Aracı ilk aldığımda benzinlikten tam 64 lt mazot aldım.Depo 65 lt yani.

Şahsen verdiğiniz verilerle çekincem biraz daha arttı, 3.18 dizel fiyatı X 65 lt = 207 TL eder 207 TL / 800 km = 0,258 TL maksimum alınabilecek yol ücreti şehirler arası hemde... Şehiriçi 600-650 inanılmaz düşük geldi katalogun yanından bile geçmiyor sizin verilerinizle şehiriçi 10 lt şehir dışı 8,1 lt yapıyor katalog verileri ort 6,7 yazarken bu değerlere üzüldüm açıkcası galiba düşünmem gerekecek,arkadaşım kesinlikle almayacak bu mazot oranlarıyla o direkmen jetta 2011 1,6 dizel dsg ye odaklandı sınıfları tamamen farklı bir araç ama yakıtta tasarruf etmek istiyor bende 105 hp 1,6 dizele güvenemiyorum şu an ki fiyat 55.300 TL %10 fark koysa 61.000 TL yaklaşık fiyat oluyor ne bileyim o kadar parayı vermek istemiyorum C sınıfı bir araca yinede düşüncelerinizi bilmek isterim

• Ben kuga tit. X alalı 2.5 ay oldu. Daha 2700km yapmış biriyim ama hep şehiriçi, trafiğin en yoğun olduğu dönemde 25km git, 25km gel şeklinde kullandım:) kulağa felaket geliyo ama kuga ile trafik bile keyifli inanın!!! Ortalamam şu an 9.2lt bu haliyle ve ben biraz performanslı, atak kullanmaya çalıştığım halde! Bu araç benim hayalimdi, tipiyle, duruşuyla, özellikleriyle avrupalı klas bir SUV olarak. Performansından çok memnunum. Ben hız arabası kaliteli, konforlu bir SUV istemiştim. İstediğimden fazlası oldu çünkü atak bir araba. Yol tutuşu, yola hakimiyeti çok güzel. Son derece sessiz, hiç rahatsız etmiyor. Sony müzik sistemini ankarada maxFM ile sonuna kadar keyifle dinleyebiliyorum:) İç yapısı bence ferah. Diz mesafeleri honda CRV kadar geniş değil tabii ama yeterli. Kaldı ki ben çok geniş, sağı solu iri bir araba istememişimdir. Kuganın boyutu çok iyi. Tit. X paket ford sitesinde listede yok çünkü opsiyonlar içine konulmuş. Orada görüp ekliyosunuz. Opsiyonlara ait excel dosyasını indriince yeni tit.X paketi, içieriklerini hepsini veriyor. Ben bluetooth yerine panoramik camı tabii ki tercih edenlerdendim. Zevk meselesi. :) Ayrıca 163bg seçeneğini orjinal şekilde istediğiniz gibi yaptırabildiğinizi biliyorum. Güç -hız tutkunları için de iyi seçenek sanırım. Benim ihtiyacım yok çünkü zaten performansından çok memnunum. Otobana birkaç kez havaalanına giderken çıktım, ort. 6.7 gibi değerler vermişti hatırladığım. ix35' hala ısınamadım, o konuda hiç yorum yapmayayım. Uzakdoğunun sonradan görme, abartı süsüne avrupanın estetğini her zaman tercih ederim:)) ix35 sahipleri lütfen kızmayın, tamamen zevk meselesi

• Murat bey, aslında sizin ve arkadaşınızın yakıt konusunda bu kadar hassas olmanızı anlamış değilim. Alacağınız aracın konforu, keyfi, estetiği, özellikleri, donanımı, markası vs. vs. yakıtta sağlayacağınız 1-2 lt' lik farkı benim aklıma bile getirmez. Kaldı ki siz 40km otoban kullanacaksınız. Bu aracın 90-100 km rahat tempoda giderken 5lt' lerde seyrettiğini ben gördüm. Havaalanı yoluydu, rampa, trafik falan 6.5 gibi ortalama söyleyebilriim. Benim bundan önce 1.6 ghia otomatik vites ford focusum vardı, bu araç yakıtta ondan çok çok üstün. Kugaya jetta alternatifi bana çok komik geliyor. Tabi ben yerden yüksek, ferah, yere sağlam basan ve gücünü hissettiren bir araç aradığım için sedan hiç düşünmedim. Bundan sonra da niyetim yok. Yoksa bunun yerine bmw 3.18, mercedes C class rahatlıkla alabiliyodum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dochollywood

Murat bey, aslında sizin ve arkadaşınızın yakıt konusunda bu kadar hassas olmanızı anlamış değilim. Alacağınız aracın konforu, keyfi, estetiği, özellikleri, donanımı, markası vs. vs. yakıtta sağlayacağınız 1-2 lt' lik farkı benim aklıma bile getirmez. Kaldı ki siz 40km otoban kullanacaksınız. Bu aracın 90-100 km rahat tempoda giderken 5lt' lerde seyrettiğini ben gördüm. Havaalanı yoluydu, rampa, trafik falan 6.5 gibi ortalama söyleyebilriim. Benim bundan önce 1.6 ghia otomatik vites ford focusum vardı, bu araç yakıtta ondan çok çok üstün. Kugaya jetta alternatifi bana çok komik geliyor. Tabi ben yerden yüksek, ferah, yere sağlam basan ve gücünü hissettiren bir araç aradığım için sedan hiç düşünmedim. Bundan sonra da niyetim yok. Yoksa bunun yerine bmw 3.18, mercedes C class rahatlıkla alabiliyodum.

Kesinlikle haklısınız,yakıt konusuna odaklandık orada kaldık,benim şahsi fikrim Kuga oldukça başarılı güç konfor yakıt bakımından da verilen değerler(katalog) süper ama kullanıcı yorumları biraz kafamızı karıştırdı değerler 1-2 lt değil direk 9,2 lt lerden bahseden arkadaşlar var sizde 6,5 lt ort. yaptıgınızı hatta 5 lt gördüğünüzü söylüyorsunuz ki bu mükemmel sonuçlar bizim için sonuç olarak bu araçla trafiği yoğun olmayan şehiriçi ve günlük 45 km otoban yoluyla 800-850 km yol kat edebilirmiyiz tek derdimiz bu,eğer ki edebilirsek arkadaşımda bende hiç durmadan kugaları alacağız

• Üzgünüm benim kullanım şeklim sizinkinden çok uzak ve masraflı.. ama bahsettiğim şartlarda ağır bir 4x4'ü 9lt civarı kullanıyor olmak iyi diye kendi adıma düşünüyorum. Umarım tam istediğiniz gibi bir araç alırsınız. Nissan qashqai'nin 1.5 dizeli de oldukça ekonomik bir seçenek.
  • ben 1.3 punto dizelle 7 litre yakan bir insan olduğum için 9-10 litre bedava gelir koskoca araca bence,
    58 lt depo var kugada, 3 lira mazot, 3*58=168 tl ye depo dolar.

168 tl ye 800-850 km yol demek, kilometrede yaklaşık 20 kuruş gibi bir rakam yapar.
    Bu rakamları istiyorsanız eğer,
    bence 4x4 değil de, ufak bir dizel araç bakmanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

ben 1.3 punto dizelle 7 litre yakan bir insan olduğum için 9-10 litre bedava gelir koskoca araca bence,

168 tl ye 800-850 km yol demek, kilometrede yaklaşık 20 kuruş gibi bir rakam yapar.

Açıkcası bende mondeo 1,6 kullanıyorum 10 lt ortalamam var benim içinde bu değerler şu anki aracım ile kıyaslarsam çok çok iyi ama bir sorunumuz var ben ve arkadaşımın beraber alması 2 araçta indirim demek oluyor eğerki tek araç alırsam yapılacak indirimden olacağım şimdi sıkıntım şu ki arkadaşı ikna etmem lazım :(
  • Merkez ford bayileri indirime çok yanaşmıyo çünkü bu kuglar zaten iyi satmaya başladı ve sıra var ama perifer bayiler çok daha yardımcı oluyolar mutlak birçok bayiye üşenmeyin sorun. Arkadaşınız jettaya baktığına göre SUV grubu bir araç çok da aklında değil. ama inanın sedan bir araca göre büyük konfor ve keyif farkı var. Üstelik biçok SUV yere sağlam basmaz, sağa sola yatarken kuganın en güzel özelliği yere sağlam basan, her an atılmaya hazır buldog köpeğine benzemesi:)))
  • quote:

Merkez ford bayileri indirime çok yanaşmıyo çünkü bu kuglar zaten iyi satmaya başladı ve sıra var ama perifer bayiler çok daha yardımcı oluyolar mutlak birçok bayiye üşenmeyin sorun. Arkadaşınız jettaya baktığına göre SUV grubu bir araç çok da aklında değil. ama inanın sedan bir araca göre büyük konfor ve keyif farkı var. Üstelik biçok SUV yere sağlam basmaz, sağa sola yatarken kuganın en güzel özelliği yere sağlam basan, her an atılmaya hazır buldog köpeğine benzemesi:)))

Benim mondeoda necvox marka navigasyonum var kugaya monte edilebilir mi yani focuslardaki mondeolarda ki gibi kafalıklarından itibaren çıkıyor mu?
  • siteleri baya gezdim, turotodaki arkadaşlara da sordum. Mondeo ve kuganın navigasyon tek tip zaten. bildiğim kadarıyla sorunsuz takılabiliyor. Yine de yetkili servisinizden garanti alın. bu da sizin için iyi bi avantajmış. Ben almaya kalktım 1700 civarı masraf gerekiyor
  • quote:

ben 1.3 punto dizelle 7 litre yakan bir insan olduğum için 9-10 litre bedava gelir koskoca araca bence,

Katologda 58lt diyor ama ilk mazot alışımda tam 64 lt mazot aldı.Pompada hile yok ise depo 65 lt.200 tlye doldurmustum ağustosta.Ayrıca çoğumuzun aracı yeni daha ideal yakış değerlerine ulaşmadılar.Benim kugam her depoda daha fazla yol katediyor.
    Cengavere katılıyorum bizim iyi yakıyor dediğimiz suvlarla karşılaştırdığımızda.Ekonomik bir araç isityorsanız jettaya binmeniz daha akıllıca olur.Ekonomik suva binecekseniz bmw yada kugaya bineceseksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaybek

quote:

Katologda 58lt diyor ama ilk mazot alışımda tam 64 lt mazot aldı.Pompada hile yok ise depo 65 lt.200 tlye doldurmustum ağustosta.Ayrıca çoğumuzun aracı yeni daha ideal yakış değerlerine ulaşmadılar.Benim kugam her depoda daha fazla yol katediyor.
    Cengavere katılıyorum bizim iyi yakıyor dediğimiz suvlarla karşılaştırdığımızda.Ekonomik bir araç isityorsanız jettaya binmeniz daha akıllıca olur.Ekonomik suva binecekseniz bmw yada kugaya bineceseksiniz.

haklısınız doktor almış 200 tl ye yakın mazot aldım dedi buda 0,300 yakıyor demek (650km),navigasyon olayıda benim için iyi oldu aracı takasta kullanırsam bir yolunu bulup çıkartmaya çalışacağım tabi onu görüp fiyatı ona göre vermediyse... cazgırlık yapacaz anlaşılan

• takasta cazgırlık yaparlarsa siz de yeni aracınızın teybini çıkarttırıp mondeoya taktırır, teypleri de takas etmiş olursunuz:)))
  • quote:

takasta cazgırlık yaparlarsa siz de yeni aracınızın teybini çıkarttırıp mondeoya taktırır, teypleri de takas etmiş olursunuz:)))

Orası öle tabi canım,direk boş vermeyecem adama kıyamet kopar amaç servise 2 aracıda sokabilmek servisteki arkadaşa değiştirin derim sessizce bu işi halleder lakin 2 aracı beraber teknik servise sokabilmek arka kafalıklarda lcd ekranlar var onları söktürcem deyip 2 arcı sokma taraftarıyım başarabilirsem navigasyonuda halledebilirim :)
  • turgaybek katılıyorum hepimizin aracı yeni, aracı aldığım ilk haftada yakıt tüketimi 100 km 15 Lt diyordu :)
    Km artıkca tuketimi azalıyor hatta otokoça bu konuyu sormuştum onlarda asıl 8 bin km den sonra yakıt tüketiminin düştüğünü söylemişlerdi.

Kuga dan önce 2003 Model Ford Focus 1,6 HB Ghia otomatik vites (benzinli : ) ) kullanıyordum 78 bin km olmuştu

Aracı yine aşağıdaki yol güzergahı ve saatlerinde kullanıyordum şimdi sıkı durun 100 km de 10,5 Lt ile 11 Lt yakıyordu hemde benzin :)

Ayrıca terardan yazıyorum

İstanbul Anadolu yakasıdayım ve aracımı genelikle E5 te Göztepe-Ataşehir-Kartal dönüşte ters yönde olmak üzere :)
    sabah 07:15-08:00 ve aksam 17:15-19:00 arası kısaca yoğun trafikte kullanıyorum.
    Yakıt tuketimime gelince 1500 km de olan aracım şuan 100 km de 9,3 L yakıyor.

omnimanyak
    Söylemiş olduğu aşağıdaki konuya katılıyorum Ford bu araca yaptığı en büyük yanlışlık iç tasarımının( Ön torpido ve Cam kenarları) ve kalitesinin yeterli olmaması yeni Cmax leri gördünüzmü bilmiyorum direksiyonuna bittim
    Çamurluk kısmınada katılıyorum buralara Fordun çalışması lazım nasıl çıkacak sekilde bırakmışlar sağ arkayı ben el ile kendim soktum. Kuga Almanyada üretiliyor böyle çok ufak şeyler olsada gözden kaçması ilginç.

2.Kuganın iç cam kenarlarında nerdeyse parmak girecek kadar bir boşluk var, burdan parmağınızı sokar gibi yaparsanız kapının iç döşemesi hemen çıkacak gibi esniyor hatta çıkıyor. Aynı durumu arka tekerlek üstü çamurluktaki plastik siyah parçada da fakettim. Başka yerleri denemedim ama bende kalite açısından çok kötü bir imaj bıraktı.

• quote:

Benim mondeoda necvox marka navigasyonum var kugaya monte edilebilir mi yani focuslardaki mondeolarda ki gibi kafalıklarından itibaren çıkıyor mu?

hocam necvox tavsiye eder misin?
    servisten takabiliyor bizim araca da, hem garantili
    ama navigasyonu konusunda sıkıntı varmış bi kullanıcının dediğine göre
    bi yorum yapar mısın
    geri görüş kamerası nasıl
    bluetooth, navigasyon, dvd, mp3
    kullanım kolaylığı vs nasıldır?
  • quote:

quote:

hocam necvox tavsiye eder misin?
    servisten takabiliyor bizim araca da, hem garantili
    ama navigasyonu konusunda sıkıntı varmış bi kullanıcının dediğine göre
    bi yorum yapar mısın
    geri görüş kamerası nasıl
    bluetooth, navigasyon, dvd, mp3
    kullanım kolaylığı vs nasıldır?

Arkadaşım aracın üzerinde Navitech vardı kullanışı oldukça rahattı yön bulması daha ayrıntılı ve basit hemen öğreniyorsun hemde tuş rahatlığı mevcuttu lakin bluetooth bağlantısı yapmaya çalıştım olmadı servise götürdüm onlarda yapamadı içim sıkılmıştı ayrıca rota bulmada nedense yavaştı ekran donmasıda çabası gına geldi kısacası sonra serviste aracın lcd kafalıklarını taktırırken servis müdürü geldi konuşurken konuyu ona açtım bizde 1 tane yeni model var dedi Necwox onu takalım dedi tamam dedim üstüne parada almadı ama inanılmaz bir alet kendiliğinden güncelleyen bir navi görmedim 15 gün önce yol çalışması vardı adanada onu bile koymuşlar anlamak mümkün değil tek kelimeyle harika haaa kullanışı biraz zor geldi bana lakin ne donma ne de başka sorunla karşılaştım hayet güzel bir alet hiç sıkıntı yaşamadım dvd mp3 süper genelde avi modunu kullanıyorum kesinlikle tavsiye ediyorum hiç sıkıntı yaşamayacaksınız bu kadar net söylüyorum

• Geri görüş kamerası hakkında fazla bilgim yok bunlar model model değişiyormuş ben renkli gece görüşlü kaliteli bişey aldım olurda Kugayı alırsam onuda sökecem gayet kullanışlı fakat hala alışamadım çünkü biraz yakınmış gibi gösteriyor kademeler var dur pozisyonu var göstergelerde ona rağmen 1-2 sefer arabadan inip yaklaşma pozisyonlarına bakmak lazım hala üşengeçliğimden o ayarları yapamadım bende mondeo var arkada siyah orjinal mondeo perdeleri taktırdım geceleri biraz zorlanıyorum arkayı görmek için kamera sayesinde çok rahatladım geri vitese tak yeter ama size tavsiyem kaliteli bişey alın kendime takılanı bilmiyorum servisteki arkadaş ayarladı taktı tahminim 250 TL tuttu yalnız geri vitese taktığınızda oldukça geniş bir açıyla görüyorsunuz arka tarafı çünkü merceklenmiş yani sağdan soldan araba gelme ihtimalini de düşünüp ona göre açı yakalamışlar gayet hoş tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.