Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • captiva nın yeni mtv düzenlemesinden sonra mtv de de canı yanacak gibi? motor yanılmıyorsam euro IV normlarında ve 230 küsur larda co2 salınımı var..
    kuga da bu rakam 179 olarak görünüyor..
    1.6 benzinli araçlarda bile emisyonlar 150-160 arasında..
    ve kuga şu an sahibi olduğum opel insignia 1.6 T ile aynı emisyona sahip.. insignia da da 179 bu değer..
    tiguan 1.4 tsi 4x4 - 185
    tiguan 2.0 tdi 4x4 - 169
    tiguan 4x2 bluemotion - 156

bakalım yeni vergileme nasıl olacak?
  • Bu otosan çok boş bi kurummuş. Koç falan hikaye:) Arabam 13. gününde turotoda yatıyo, sadece bir jant bulamadıkları, memlekette sıfır jant olmadığı için. Kasko yaptığı için de gidip sağdan soldan arayamıyorum:( Ford kugaya olan ilgisizliğini bir kez daha göstermiş oldu.. Yazık. Kime şikayet etmeliyim sizce? 3 kez ford direkt hattı aradım, kaydımı alıyolar, size geri döneceğiz diyolar tısssssssssss... Ford otosan yetkilileri alooooo:) yazık!!
  • Geçmiş olsun, araç bulmakta sıkıntı var zaten yedek parçada da aynı sıkıntı var sanırım. Bu arada yedek lastik ile aracı kullansanız yeni jant geldiğinde de size haber verseler ve değiştirseler olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dochollywood

Bu otosan çok boş bi kurummuş. Koç falan hikaye:) Arabam 13. gününde turotoda yatıyo, sadece bir jant bulamadıkları, memlekette sıfır jant olmadığı için. Kasko yaptığı için de gidip sağdan soldan arayamıyorum:( Ford kugaya olan ilgisizliğini bir kez daha göstermiş oldu.. Yazık. Kime şikayet etmeliyim sizce? 3 kez ford direkt hattı aradım, kaydımı alıyolar, size geri döneceğiz diyolar tısssssssssss... Ford otosan yetkilileri alooooo:) yazık!!

Böyle durumlarda yetkili bayiden aktif bir kişiyle muhatap olmanız gerektiğine inanıyorum,ne derlerse desinler koskoca firmada jant olmadığını kimse bana inandıramaz size tavsiyem aracı kimden aldıysanız(sahıs olarak) yanına gidin mağduriyetinizi anlatın, tekrar söylüyorum baktınız olmadı gidin dışardan alın kafanıza gönlünüze göre jant sonra kaskodan paranızı alın aradaki farkıda verin bu zamanda ağlamayana meme yok ne yazık ki ...Yoksa üzülerek söylüyorum daha çook 13. günler görürsünüz,görürüz

• gerçekten müşteri hizmetleri az felan değil, direkt 0,
    bende 6-7 ekim gibi aradım ford direkt hattını
    daha hala bana dönecekler
    hatta geçenlerde de 10 aralık gibi aradım yine
    ona da hala dönecekler

yani böyle bi müşteri hizmeti olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemon48

Ben Kuga'dan çok memnunum.
    + ları
    Mükemmel yol tutuş
    Güvenlik olarak hemen her özellik var
    Hızlanması çok iyi
    Performansa göre fiyat
    Dış dizaynı
    Ortalıkta QQ gibi binlerce olmaması
    Servis yaygınlığı
    Müzik sistemi çok iyi
    Motor diğer dizellere göre sessiz
    Vites geçişleri mükemmel. Bazen devir saatine bakmasam vites geçtiğini bile anlamıyorum.

-leri
    Vites harfleri ters yerde
    Cam tavan perdesi hiç olmamış (Benimki baz model onun için benim açımdan problem yok)
    Otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı yeni C Maxlere koymuşlari Kuga'da yok !!!
    Alalı 1 aydan fazla oldu, kullanım kitapçığını hala alamadım
    İçi biraz sade ama ben özellikle sade olmasını beğendim, başkaları daha değişik düşünebilir tabii.
    Bluetooth galiba yok

Bir sorum var. kitapçığı henüz alamadım. Sadece Almancası var, ona göre alarm var ama benim gördüğüm kadarıyla yok gibi. Bu konuda cevap verirseniz sevinirim

Bu arada Cengaver arkadaşım, tebrikler. Beklediğine değecek göreceksin.

Ben de eşim için bu aracı araştırmaya başladım, grand cmax ile kuga arasında düşünüyorum. Otomatik vites olsa grand cmax i hemen alıcam ama yok. 2011 de gelir diye tahmin ediyorum. Bu konuda duyumu olan var mı acaba?

Bir de şu vites harflerinin ters olma olayının nedenini size söyliyeyim, bu bir üretim hatası daha doğrusu yanlış parça seçimi. Sağdan direksiyonlu modeller için yasarlanan parçayı takmışlar türkiyeye gelen modellere. Yani bu bir - değil düzeltilmesi gereken bir yanlıştır. Noter aracılığıyla ihtar çekip tüketici mahkemesine başvursanız kesin kazanırsınız ve ford türkiye bütün araçlardaki vites kolu bölümünü değiştirmek zorunda kalır diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam düzeltin.

• Dün itibariyle jant gelmiş?? belki ford direkt hattı tacizlerim işe yaradı bilmiyorum:))) Bu sabah aldım aracımı nihayet. Çok özlemişim:) Sevgili emreq grand cmaX'i gidip gördüm, dıştan çok güzel ama içi inanılmaz daaarrr. 7 kişilik yapıcaz diye zorlama tıkmışlar koltukarı içeriye. Ancak küçük çocuklar oturur başka kimseyi almaz. Adı grand kendi mini bir araç olmuş hayret???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingilizmurat

Arkadaşlar aracın kapıları altındaki siyah tampon kısımlarını boyatan var mı? Servisten bir arkadaş bunu yaptıranların oldukça fazla olduğunu estetik bakımından daha hoş gözüktüğünü belirtti,bilhassa araç beyazsa bence ciddi ciddi düşünmek lazım spoylerin olmasada araç rengine boyatmak mantıklı geliyor

hocam o kısımlar plastik olduğu için boyatma işi biraz dikkat ve prosyonellik istiyor.üzerinde sakın boyatma çünkü atar bir süre sonra o parçaları söktürüp iyi bir boyacıya pahalı bir astar attırıp güzelce boyatman gerekiyor yaptıracağın kişiyede eğer boyada atma olursa başını ağrıtırım demen gerekiyor ki adamlar iyi iş çıkarsın:))
  • quote:

Dün itibariyle jant gelmiş?? belki ford direkt hattı tacizlerim işe yaradı bilmiyorum:))) Bu sabah aldım aracımı nihayet. Çok özlemişim:) Sevgili emreq grand cmaX'i gidip gördüm, dıştan çok güzel ama içi inanılmaz daaarrr. 7 kişilik yapıcaz diye zorlama tıkmışlar koltukarı içeriye. Ancak küçük çocuklar oturur başka kimseyi almaz. Adı grand kendi mini bir araç olmuş hayret???

Aksam test surusu yaptim kugayla,
    Motor super bence, alt devirler canli, 140 h p gibi degil, sanzimanda cuk oturmus. Yalniz gerisi icin ayni seyi soyliyemiycem, arac cok dar, bagaj kucuk, malzeme kalitesi cok ozenli degil, arac sert, eski gorunumlu ic dizayn var, ustundeki sony cd calar bile cakma gibi gorunuyor. Acil bir operasyona ihtiyaci var bence. Grand cmax de tam tersi super, otomatik vitesi gelsin kesin alinacak bir araba olmus. Kapinin acilip kapanmasindan bile ne kadar kaliteli oldugunu anlayabilirsiniz.

Zaten arkadaki koltuklar cocuklarin oturmasi icin yapiliyor, bu x5 yada q7 bile olsa degismez. Eger arkadaki koltuklara normal oturum istenirse grand voyager alinmasi gerekir. Ben begendim sahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreq
    Ben de eşim için bu aracı araştırmaya başladım, grand cmax ile kuga arasında düşünüyorum. Otomatik vites olsa grand cmax i hemen alıcam ama yok. 2011 de gelir diye tahmin ediyorum. Bu konuda duyumu olan var mı acaba?

Bir de şu vites harflerinin ters olma olayının nedenini size söyliyeyim, bu bir üretim hatası daha doğrusu yanlış parça seçimi. Sağdan direksiyonlu modeller için yasarlanan parçayı takmışlar türkiyeye gelen modellere. Yani bu bir - değil düzeltilmesi gereken bir yanlıştır. Noter aracılığıyla ihtar çekip tüketici mahkemesine başvursanız kesin kazanırsınız ve ford türkiye bütün araçlardaki vites kolu bölümünü değiştirmek zorunda kalır diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam düzeltin.

Vites ters yerde değil bende, heralde eskileri, ilk gelenler öyle geldi.
    Hatta benimkinin anteni yok hala, yeni serilerde anten yuvaları genişmiş, o yüzden eski antenler olmadı,
    yeni anten gelicekti kargoyla belçikadan bugün veya yarın onu alıcaz.

iç mekan olarak c-max ın iç mekanını gerçekten çok beğendim, fiyatı da çok ucuz şaşırdım
    ama sonra 1.6 olduğunu görünce nedenini anladım, eğer 2.0 dizel olsa ve otomatik olsa fiyatının kugadan daha pahalı olacağına eminim 4x4 olmamasına rağmen

iç mekan olarak caddy den sonra kugaya bindim, caddy çok geniş olmasına rağmen kugada çok bir fark göremedim açıkçası ön ve arkada
    ancak bagaj konusunda caddy den sonra haliyle baya bi fark görülüyor, normal ama biri ticari biri 4x4

Motor olarak araç gerçekten harika, beklediğimi fazlasıyla buldum ferformansta, gaza basınca saldırıyor resmen
    ama cmax 1.6 ile 0.100 ü ancak 4 saniye sonra görüyor kugadan.

kısacası beğenmeyebilirsiniz, bende satın aldım diye heryerini beğenmiyorum.
    ama ne ödediğinizle ne aldığınızı kıyaslarsanız kuga her zaman 1. sırada yer alır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver1 -- 27 Aralık 2010; 15:34:48 >

• Yanlis anladiniz, bence o segmentte alinabilecek fiyat/performans en iyi arac. Benim kriterlerime uygun degil sadece .Hatta biraz once bir arkadasima almasi icin tavsiyede bulundum
  • quote:

quote:

Bi de arabam com 'un tesiti ben de okudum. İnanın benim binip keyifle kullandığım aracı yarım ağız beğenerek eh işte üslubuyla anlatmışlar. Neyle kıyaslamışlar bilmiyorum ama bence olumsuz bir bakış açısıyla hazırlanmış bir yazı. Ben artık birçok yerde işleyen teşvik primi sisteminin araba test dergilerinde de yapılabildiğini düşünmeye başladım.:)))

Autoshow dergisinde de abuk sabuk bir test vardı. Hiçbir kusur bulamamışlar, oturma minderinin kısalığına takmışlar. Boyum 1.82, otururken hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum. Tiguan'ı 1. çıkarmak için baya ıkınmışlar. Yanılmıyorsam Tiguan'ın en ucuz dizel, otomatik, 4 çeker modeli 83.000 TL civarında, Kuga Titanium 72.900. Arada 10.000 TL fark var bundan bahseden yok.
    Zaten o yazıyı okuduktan sonra hiçbir araba dergisini almamaya karar verdim

AUTOSHOW ALMAN dergisi , adamlar işte bizim çocuklara çevirisini yaptırıp, bastırıp , kendi araçlarını göklere çıkartarak pazarlama yapıyorlar.. e onlarda çakal..bu kıyaslamalr için samimi bazı ingiliz pilotlarını referans al, yabancı ingiliz medyasını takikip edersen bu ve her türlü grubun en iyi aracını bulursun. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreq
    Yanlis anladiniz, bence o segmentte alinabilecek fiyat/performans en iyi arac. Benim kriterlerime uygun degil sadece .Hatta biraz once bir arkadasima almasi icin tavsiyede bulundum

yok hocam bi yanlış anlaşılma, sadece fikir telakkisi bizimki

sn Boeing pilot, thy de misiniz?
  • Kitapçığı aldım. Ancak orada yazan bazı özellikler benim araçta yok.
    1-Alarm
    2-Bluetooth
    3-USB
    4-Geri dönüş kamerası
    5-Sürüşe duyarlı far sistemi
    6-Far yıkayıcısı
    7-Sesli kumanda

Bunlar benim farkedebildiğim eksikler. Benim araç baz model. Selective sahipleri bu özellikler var mı yok mu, bilgi verirlerse sevinirim. Bu özellikler selectivede de yoksa Ford'un Türkiye'yi 2. sınıf ülke olarak görüp maliyetten kıstığını düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemon48 -- 28 Aralık 2010; 14:56:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoeingPilot

quote:

quote:

Bi de arabam com 'un tesiti ben de okudum. İnanın benim binip keyifle kullandığım aracı yarım ağız beğenerek eh işte üslubuyla anlatmışlar. Neyle kıyaslamışlar bilmiyorum ama bence olumsuz bir bakış açısıyla hazırlanmış bir yazı. Ben artık birçok yerde işleyen teşvik primi sisteminin araba test dergilerinde de yapılabildiğini düşünmeye başladım.:)))

Autoshow dergisinde de abuk sabuk bir test vardı. Hiçbir kusur bulamamışlar, oturma minderinin kısalığına takmışlar. Boyum 1.82, otururken hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum. Tiguan'ı 1. çıkarmak için baya ıkınmışlar. Yanılmıyorsam Tiguan'ın en ucuz dizel, otomatik, 4 çeker modeli 83.000 TL civarında, Kuga Titanium 72.900. Arada 10.000 TL fark var bundan bahseden yok.
    Zaten o yazıyı okuduktan sonra hiçbir araba dergisini almamaya karar verdim

AUTOSHOW ALMAN dergisi , adamlar işte bizim çocuklara çevirisini yaptırıp, bastırıp , kendi araçlarını göklere çıkartarak pazarlama yapıyorlar.. e onlarda çakal..bu kıyaslamalr için samimi bazı ingiliz pilotlarını referans al, yabancı ingiliz medyasını takikip edersen bu ve her türlü grubun en iyi aracını bulursun. Selamlar.

Teşekkürler

• http://otomobil.milliyet.com.tr/kuga-son-kozunu-ortaya-koydu-/otoguncel/haberdetay/28.12.2010/1331947/default.htm?ref=milliyet_anasayfa

yorumlar gayet olumlu eksi yönlerinide belirtmişler,asıl kafama takılan soru DSG şanzımanlara göre vites geçişleri kararsız ne demek onu çözemedim?Testte 8,2 LT yaktığı vurgulanmış sanırım ortalamada yakalamışlar bu veriyi buna nazaran şehiriçi 10 küsür lt lere çıkar imajı verilmesi ne kadar doğru bilmiyorum,6,8 LT yakalayan kullanıcılar varmı ? bu konularda bizi bilgilendirecek arkadaşlara teşekkürler

• benim ortalamam genelde hızlı kullanmama rağmen 7,6 olarak gözüküyor.
  • Benim ortalama kullanımımda 6.7 lt - 6.9 lt civarında hep , agresif kullanmam yeri geldiğinde gaza basarım ama yarışyapar gibi deil , ayağımın altında yumurta varmış gibi , yavaş yavaş , yumuşak yumuşak (nedense aklıma bizimkiler dizisindeki dunkof halis geldi ''öpiim , yumuşak, yumuşak'' )
  • quote:

Kitapçığı aldım. Ancak orada yazan bazı özellikler benim araçta yok.
    1-Alarm
    2-Bluetooth
    3-USB
    4-Geri dönüş kamerası
    5-Sürüşe duyarlı far sistemi
    6-Far yıkayıcısı
    7-Sesli kumanda
    Bunlar benim farkedebildiğim eksikler. Benim araç baz model. Selective sahipleri bu özellikler var mı yok mu, bilgi verirlerse sevinirim. Bu özellikler selectivede de yoksa Ford'un Türkiye'yi 2. sınıf ülke olarak görüp maliyetten kıstığını düşüneceğim.

bizimkisi tit.x, far yıkama hariç diğerleri yok yine,
    ilk depoyu bitirdik bizde, tüketim 10 litreden az fazla gözüküyor.
    ama benim hesapladığıma göe 12 litre felan yakmış olması lazım.
    Sanırım bu yol bilgisayarı hesap bilmiyor

10 litre bile ideal aslında bize göre çünkü yolda 180 lere çıktık arada bir
    ama 12 ltre ne bilim biraz fazla geldi

• 12 litre cok fazla, benim e350 cdi 4matic aracim 8-9 litre yakiyor sehirlerarasi (hizli kullanimda), karisik ortalamam 11 civari ve sehir ici de hep gaz yuklenerek kullanirim. Bi yanlislik olmasin.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.