Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tugaybek

quote:

Orijinalden alıntı: dochollywood

Benim tavsiyem, cam tavanlı olmayanla olanı test edin. İnanın iç mekan öyle ferah , aydınlık ve arkada oturanlar için öyle keyifli ki vereceğiniz ilave rakama kesinlikle değecek. Güvenlik anlamında hiç endişeniz olmasın. Bunu kendiniz de araştırın derim.

Dost tavsiyesi!!:)

Kesinlikle katılıyorum.Dış görünümünün dışında iç mekana verdiği ferahlık anlatılmaz yaşanır.Özellikle yağmurlu ve karlı havada yukarıyı izlemek çok güzel oluyor.Yazın ise benim temtem hep açık kesinlikle güneş ışınlarını yansıtıyor,güneş pek rahtsız etmiyor.Tek kötü yanı hepimizin bildiği ve kabul ettiği delikli manuel tentesi.Ben kapatmadığım için onuda görmüyorum:).Özellikle beyaza çok yakıştığını düşünüyorum.

Arkadaşlar
    Kuga'da cam tavan şart diye düşünüyorum. Çünkü arka koltuklar oldukça yüksek.
    Arkada oturan için cam tavan büyük ferahlık. Tabi keşke açılabilse ve şu tente olmasa.
    Ama napalım ford bu kadar değer veriyor bize.
    Bir de yeni Kuga alacaklara naçizane önerim, ön cam rezistansı olan bir paket alsınlar.
    İnanın BMW'ler Mercedes'ler kışın ön camda buz kazırken ben 1 dk'da buzu eritip onlara el sallıyorum.

• Bu arada benim aracım;
    Kuga 2011buz beyazı titanium -X paket 16000 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: prizmax
    Cevap için teşekkürler.Araçtaki kışlık lastikler hangisi.4x4 e geçtiğinde ekranda bir ibare beliriyor mu.Bir de forumda lastik işiyle ilgilenen bir arkadaşımız vardı.Ondan da kış lastiği önerileri alabilir miyiz.Çünkü kuganın lastikleri her markada yok 235x55x17 kışlık 4x4.Mesela michelin bu sene bu ebat kışlığı getirmiyor.Listelerde yok...

4x4 olarak bu lastik az bulunan bir lastik değil o yüzden içiniz rahat olsun
    michelin sitesinde lastik gözüküyor, ancak getirip getirmediğini arayıp sormak lazım, ama getiririr bence
    nasıl sorucaksın derseniz bizim peder bey michelin bayisi:)

hiç söylemedim ama lastik ihtiyacı olan olursa hangi markadan, hangi lastikten, hangi şehirden olursa olsun,
    en azından bir fiyat alın da başka yerle ona göre pazarlık yaparsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

quote:

Cevap için teşekkürler.Araçtaki kışlık lastikler hangisi.4x4 e geçtiğinde ekranda bir ibare beliriyor mu.Bir de forumda lastik işiyle ilgilenen bir arkadaşımız vardı.Ondan da kış lastiği önerileri alabilir miyiz.Çünkü kuganın lastikleri her markada yok 235x55x17 kışlık 4x4.Mesela michelin bu sene bu ebat kışlığı getirmiyor.Listelerde yok...

4x4 olarak bu lastik az bulunan bir lastik değil o yüzden içiniz rahat olsun
    michelin sitesinde lastik gözüküyor, ancak getirip getirmediğini arayıp sormak lazım, ama getiririr bence
    nasıl sorucaksın derseniz bizim peder bey michelin bayisi:)

hiç söylemedim ama lastik ihtiyacı olan olursa hangi markadan, hangi lastikten, hangi şehirden olursa olsun,
    en azından bir fiyat alın da başka yerle ona göre pazarlık yaparsınız

Teşekkürler.Çok naziksiniz.

• Benim lastiğe geçenlerde çivi girmişti yanaktan, değiştirmek zorunda kaldım. Bu arada kışlık lastikleri de sordum. Goodyear, Continental ve Michelin bu ebatta lastik üretiyor. Fiyatları da 600-700 TL arası değişiyor. Ben genelde Continental lastik seviyorum, aracın üstündeki orijinal lastik yol tutuş ve konfor açısından çok iyi bence. Good year da kışlık lastikte iyi. Michelin tecrübelerim iyi olmadı malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PressureXY

Benim lastiğe geçenlerde çivi girmişti yanaktan, değiştirmek zorunda kaldım. Bu arada kışlık lastikleri de sordum. Goodyear, Continental ve Michelin bu ebatta lastik üretiyor. Fiyatları da 600-700 TL arası değişiyor. Ben genelde Continental lastik seviyorum, aracın üstündeki orijinal lastik yol tutuş ve konfor açısından çok iyi bence. Good year da kışlık lastikte iyi. Michelin tecrübelerim iyi olmadı malesef.

http://www.bridgestone.com.tr/urunler/545800/
    Bu lastik nasıldır,benim araç gelmeden kışlıkları ayarlayayım malum Erzurum da kış erken gelir.

• Benim aracın üzerindekiler ne yazık ki continental değil hankook dynapro diye bir modeliydi. Aslında hiç sorun yaşamadım. Kışlık ise ekonomik ve kaliteli denilerek tavsiye edilen kumho marka kar lastiklerinden almıştım ve geçen kış sorunsuz, rahat kullandım. Fiyatı da diğerlerinin yarısından azdı!!!!

Kumho hakkında başka görüşü olan var mıdır?

İstanbula yeni taşınmış biri olarak sormak isterim. Buradaki arkadaşlarım kar lastiği ihtiyacımız olmuyor diyolar. Ben TEM' de her gün uzun mesafe gidip gelen biri olarak kar lastiği kullanmalı mıyım?
  • Ayrıca hangi lastiği nasıl seçmeliyiz konusunda daha önce de donanımhaberde verilen harika bir ppt sunusu var. Onu da paylaşmak isterim!!!

www.trafik.bilkent.edu.tr/ipuclari/LASTIK_GUVENLIGI.pps

Mutlaka göz atmalı!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: PressureXY

Benim lastiğe geçenlerde çivi girmişti yanaktan, değiştirmek zorunda kaldım. Bu arada kışlık lastikleri de sordum. Goodyear, Continental ve Michelin bu ebatta lastik üretiyor. Fiyatları da 600-700 TL arası değişiyor. Ben genelde Continental lastik seviyorum, aracın üstündeki orijinal lastik yol tutuş ve konfor açısından çok iyi bence. Good year da kışlık lastikte iyi. Michelin tecrübelerim iyi olmadı malesef.

Bu lastik nasıldır,benim araç gelmeden kışlıkları ayarlayayım malum Erzurum da kış erken gelir.

Daha küçük ebadını kullanmıştım, çok iyi bir lastik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PressureXY -- 24 Eylül 2011; 11:51:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trody

quote:

Ben kuganin kar ve buz performansini merak ediyorum. Bu konuyu tecrube eden olduysa bilgilerini paylasmalarini rica ediyorum.
    Simdiden tesekkurler

Ben şubat ayında karda uzun yol yapma fırsatı buldum hatta afyon köroğlu belinde 2 saat kadar mahsur kaldım. Kar performansı mükemmeldi hatta yoğun karda yolun temizlenmemiş bölümünde bir sollama girişimim oldu yol sınırı belli olmadığı için arabanın sol tarafını bankete düşürmüştüm. orada akıllı dört çekerin önemini kavradım. beni o düştüğüm yerden aldı yola yerleştirdi tek kelime ile o an verdiğim tüm parayı helal ettirdi.

murataşkale78 hayırlı olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

trody - 2011 Kuga Selective buz beyazı 11500 km Denizli

Tüm iyi niyetler için teşekkür ederimi...
    Allah herkese kazasız belasız binmeyi nasip etsinn

• kar lastiği olarak geçen yıl continental kullandım. buzda ve karda iyi . ancak ıslak zeminde pek beğenmedim. daha önceki aracımda goodyear - michelin- bridgstone kullanmıştım. goodyear hepsinden iyiydi. bu yıl gene continental ile devam edeceğim. ancak değiştirdiğim zaman good year düşünüyorum
  • lastik seçimi açısından ben alman sitelerini takip ediyorum. reifentest , autobild bu konuda iyi siteler. 4x4 lastikleri konusunda testlerini karşılştırmıştım.
  • quote:

Benim aracın üzerindekiler ne yazık ki continental değil hankook dynapro diye bir modeliydi. Aslında hiç sorun yaşamadım. Kışlık ise ekonomik ve kaliteli denilerek tavsiye edilen kumho marka kar lastiklerinden almıştım ve geçen kış sorunsuz, rahat kullandım. Fiyatı da diğerlerinin yarısından azdı!!!!
    İstanbula yeni taşınmış biri olarak sormak isterim. Buradaki arkadaşlarım kar lastiği ihtiyacımız olmuyor diyolar. Ben TEM' de her gün uzun mesafe gidip gelen biri olarak kar lastiği kullanmalı mıyım?

kar lastiği kar yağmadığı zaman, veya uludağa felan çıkmıyorsanız pek gerekli değildir.
    Ama kar lastiği dediğimiz lastik aslında kış lastiğidir yani kışın en performansı yüksek lastik.
    Yağmur da da en yüksek performansı kış lastiği verir tutuş özelliği fazla olduğu için.
    Ama yazın gereksiz fazla tutuş ve sıcaklık lastiğe zarar verdiği için tercih edilmemelidir
    Şu anda kullandığımız lastikler(en azından bizdekiler) continental ın 4 mevsim lastiği.
    Yani bi kış lastiği kadar olmasa da kışın da kullanılabilir.
    Ben bu lastiklerle uludağa da çıktım. Çok kar yoktu ancak olan yerlerde de sıkıntı yaşamadım
    O yüzden lastik alırken ya yaz kış, veya çok kış lastiğine ihtiyaç yoksa 4 mevsim lastiği hepsinin işini görür

quote:

Orijinalden alıntı: murataşkale78

bridgestone un kar lastiği bu blizzak, genel olarak bridgestone iyidir.
    taksicilerin çoğu hep bridgestone tercih eder.
    ama en iyisi olup olmadığı markasına, kalitesine ve desenine göre değişir.
    bu lastik testleri aslında yardımcı oluyor ama almanların yaptığı her testte
    alman lastiklerinin, continentalın yüksek puanlar alması açıkçası bana biraz taraflı geliyor.
    michelin genel olarak şahsi kanaatimce en iyisi, ama continental, dunlop, bridgestone, goodyear da üst düzey lastiklerdir
    Bence kış lastiği alıcaksınız kumho veya hankook,toyo, gibi hesaplı ve orta kalitede lastikler işimizi görür
    zaten 4-5 ay kullanacağınız lastiğe çok para vermek hesaplı olmaz ama tercih meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

quote:

Benim aracın üzerindekiler ne yazık ki continental değil hankook dynapro diye bir modeliydi. Aslında hiç sorun yaşamadım. Kışlık ise ekonomik ve kaliteli denilerek tavsiye edilen kumho marka kar lastiklerinden almıştım ve geçen kış sorunsuz, rahat kullandım. Fiyatı da diğerlerinin yarısından azdı!!!!

kar lastiği kar yağmadığı zaman, veya uludağa felan çıkmıyorsanız pek gerekli değildir.
    Ama kar lastiği dediğimiz lastik aslında kış lastiğidir yani kışın en performansı yüksek lastik.
    Yağmur da da en yüksek performansı kış lastiği verir tutuş özelliği fazla olduğu için.
    Ama yazın gereksiz fazla tutuş ve sıcaklık lastiğe zarar verdiği için tercih edilmemelidir
    Şu anda kullandığımız lastikler(en azından bizdekiler) continental ın 4 mevsim lastiği.
    Yani bi kış lastiği kadar olmasa da kışın da kullanılabilir.
    Ben bu lastiklerle uludağa da çıktım. Çok kar yoktu ancak olan yerlerde de sıkıntı yaşamadım
    O yüzden lastik alırken ya yaz kış, veya çok kış lastiğine ihtiyaç yoksa 4 mevsim lastiği hepsinin işini görür

quote:

Orijinalden alıntı: murataşkale78

bridgestone un kar lastiği bu blizzak, genel olarak bridgestone iyidir.
    taksicilerin çoğu hep bridgestone tercih eder.
    ama en iyisi olup olmadığı markasına, kalitesine ve desenine göre değişir.
    bu lastik testleri aslında yardımcı oluyor ama almanların yaptığı her testte
    alman lastiklerinin, continentalın yüksek puanlar alması açıkçası bana biraz taraflı geliyor.
    michelin genel olarak şahsi kanaatimce en iyisi, ama continental, dunlop, bridgestone, goodyear da üst düzey lastiklerdir
    Bence kış lastiği alıcaksınız kumho veya hankook,toyo, gibi hesaplı ve orta kalitede lastikler işimizi görür
    zaten 4-5 ay kullanacağınız lastiğe çok para vermek hesaplı olmaz ama tercih meselesi

http://www.youtube.com/watch?v=t8a2ehj8TKI

• Evet ben kumho kullandım, oldukça memnundum. Yalnız bu lastikler yumuşak lastik olduklarından SUV olunca aracım sanki daha bariz sağa sola yatıyodu bu da hiç hoşuma gitmiyodu. Mevsim geçip kendi hankook dynapro lastiklerini takınca bu sıkıntım belirgin düzeldi!
  • Kuga'nın arka camının alt kenarında iki tarafta L şeklinde siyah iki lastik parça var. Bunları Ford basit seloteyple tutturmuş!! kısa bir süre sonra kopup düşüyor. En iyisi düşmeden kolarıp daha sağlam bir şeikde yapıştırmak. Gerçi ne işe yaradığını da anlamadım. Arka camı da tutmuyor bunlar.
  • bende biri düşmüş bile, bir tane kalmış..
  • Merhaba Arkadaşlar
    2011 model kuga Titanium 2.0TDCi 140PS PowerShift A/T kullanıcıyım. Aracı Mart 2011 de satın aldım. 15.000 bakımını henüz yaptırmadım. Ancak şöyle bir sorun yaşadım.
    Motordan ayrı zamanlarda 3 defa normal şiddette farklı sesler gelmeye başladı. Sesler normal şiddette geldi fren pedalında sesrin ritmiyle orantılı tepkime de hissettim. Bu arada bu ses gelirken anlık yakıt tüketimi iki katına çıktı. Fakat motor soğuyunca ses kesildi . Şu an gelmiyor.
    Bahsetmiş olduğum sıkıntıyı yaşayan arkadaşım oldu mu . Ya da ciddiye almalı mıyım.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnema

Merhaba Arkadaşlar
    2011 model kuga Titanium 2.0TDCi 140PS PowerShift A/T kullanıcıyım. Aracı Mart 2011 de satın aldım. 15.000 bakımını henüz yaptırmadım. Ancak şöyle bir sorun yaşadım.
    Motordan ayrı zamanlarda 3 defa normal şiddette farklı sesler gelmeye başladı. Sesler normal şiddette geldi fren pedalında sesrin ritmiyle orantılı tepkime de hissettim. Bu arada bu ses gelirken anlık yakıt tüketimi iki katına çıktı. Fakat motor soğuyunca ses kesildi . Şu an gelmiyor.
    Bahsetmiş olduğum sıkıntıyı yaşayan arkadaşım oldu mu . Ya da ciddiye almalı mıyım.
    Teşekkürler

Bana bir zamanlar Ankaranın efsane ustası Hüseyin usta şöyle demişti,
    "Otomobilden gelen seslere çok dikkat et, o sesler sana çok şey anlatır, önemsemezsen mutlaka problem olarak sana geri döner"

Bir an önce servise gitmeni öneririm..

• ALINTI:
    Kuga'nın arka camının alt kenarında iki tarafta L şeklinde siyah iki lastik parça var. Bunları Ford basit seloteyple tutturmuş!! kısa bir süre sonra kopup düşüyor. En iyisi düşmeden kolarıp daha sağlam bir şeikde yapıştırmak. Gerçi ne işe yaradığını da anlamadım. Arka camı da tutmuyor bunlar.

Afedersiniz, alıntı yapmayı da beceremedim :)

Sözettiğiniz parçaları ben göremedim. Hangi parçalar acaba, arka camın alt bölümünde birşey yok bende; ya da aylar önce düşmüş :)
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.