Arkadaşlar gündüz led farı konusunda o farın altındaki kısımdaki plastik parçayı çıkarıp ona uygun delikler açarak oralara led taktırsak görüntü güzel olur mu acaba... şu an oraya uygun sök taklı hazır led yok galiba Türkiye de...
Cumartesi günü arabanın ilk bakımını Otokoçta yaptırdım.Kilometre dolmadıgı için yıllık bakım olarak 319 tl ödedim.
quote:
Orijinalden alıntı: tugaybek
Cumartesi günü arabanın ilk bakımını Otokoçta yaptırdım.Kilometre dolmadıgı için yıllık bakım olarak 319 tl ödedim.
Km. dolmasa da 1. yıl sonunda götürmek mi lazım ?
quote:
Orijinalden alıntı: lemon48
quote:
Kesinlikle evet yoksa aracınız garanti dışı kalır.Benim 2 ay geçmişti aracım 13binde garati dışı kalmaması için mecburi periyodik bakımını yaptırdım.Bakımları için kitapçığında da 15bin km yada 1 yıl der.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: lemon48
quote:
Kesinlikle evet yoksa aracınız garanti dışı kalır.Benim 2 ay geçmişti aracım 13binde garati dışı kalmaması için mecburi periyodik bakımını yaptırdım.Bakımları için kitapçığında da 15bin km yada 1 yıl der.
Teşekkürler
Ben de 15bin bakımını az gecikmeli yaptırdım. Biraz daha gecikseydiniz garanti dışı kalacaktınız dediler.
Mutlaka bakım sürelerine uyun aklınızda olsun arkadaşlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Far altı ledi benim yetkili servisime Eresinler'e sordum. onlar da henüz yapmıyolar. Ancak yapanlar mutlka vardır. Bilen, taktıran olursa haber vermesi ricasıyla
Bence ÖTV artışı ix35, Qashqai, Sportage vb. modeller ile Kuga arasında kararsız kalanların tercihlerini 1.6 motorlu araçlardan yana kullanmalarına neden olacak. Kuganın fiyatının artması satışlarınan düşmesine neden olacak.
Şükrü Kızılot'un dünkü yazısında, 1600 cc silindir hacmi üzeri araçların toplam satışa oranının %11 olduğunu, 2000 cc silindir hacmi üzerindekilerin ise sadece %2 olduğunu söylüyor. İşin can alıcı kısmı ise bu vergilerin dünya ortalamasının 7 katı olması. Toplam satışlar içerisindeki paya bakılırsa, hükümet yüksek motor hacimli otolardaki ötv artışıyla ne cari açığı kapatabilir nede yüksek vergi geliri elde edebilir, olan para biriktirip biraz daha konforlu, güçlü motorlu araçlara binmek isteyen orta kesime oldu gibi. %2 lik kesimin ötv artışlarından etkilenmeyeceğini söylemeye bile gerek yok.
bende bir suredir Kuga almayi dusunuyordum ve 2012 nin ilk ceyreginde almayi planlamistim ama bu artis yuzunden hayal oldu :( nette 1.6 motorla gelecegi yazilmis hatta bir yerde 1.6 dizelden bile bahsedilmis. Sizce bu motorla gelmem ihtimali nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: okanbak
bende bir suredir Kuga almayi dusunuyordum ve 2012 nin ilk ceyreginde almayi planlamistim ama bu artis yuzunden hayal oldu :( nette 1.6 motorla gelecegi yazilmis hatta bir yerde 1.6 dizelden bile bahsedilmis. Sizce bu motorla gelmem ihtimali nedir?
Yeni Kuga'da (vertrek) 1.6 Eco Boost motorun kullanımından yoğun bir şekilde bahsediliyor yabancı sitelerde..
Bildiğim ecoboost motorlar tüm benzinli. Dizel teknolojisi onlar için geçerli değil.
Ancak bu motor tipi hem çok yüksek beygir gücü hem de belirgin yakıt tasarrufu ile zaten dizel aratmayacak. Sadece 1700kg 4x4 kugayı ne kadar kaldırır götürür orasını çok kestiremiyorum.
;;Pressure XY kesinlikle katılıyorum. Arada kalanların tercihi alt segmentlere kayacak ve ne yazık ki başbakanımızın yaptığı garip açıklama, zenginden al fakire ver robin edebiyatı çok anlamsız olacak. Devlete nasıl bir kar ettirir orasını hiiç anlamış değilim. Küçük bir kesim ve kanımca çoğu bu araçları alan profil üstdüzey geliri olanlar değildi. Çoğu bu arabalardan vaz geçecekler...
Memleket halleri işte:))
Bu arada kış lastiği taktıran var mı? Ben fiyat aldım, Good Year 600 TL, Continental 500 TL, Ankara koşullarında hangisini tavsiye edersiniz? Internetteki değerlendirmelerde Good Year hep ilk ikide. Continental de oldukça iyi. Ancak kullananların fikri daha önemli.
goodyear iyidir hocam kış lastiğinde aslında continental mişlen-goodyear e göre eşit kalitede değil bence, ancak alman testlerinde hep 1. çıkıyor nedense goodyear al hocam, ayrıca da 200-250 tl lik piranha gps veriyor
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
goodyear iyidir hocam kış lastiğinde aslında continental mişlen-goodyear e göre eşit kalitede değil bence, ancak alman testlerinde hep 1. çıkıyor nedense goodyear al hocam, ayrıca da 200-250 tl lik piranha gps veriyor
Teşekkürler. Pazartesi taktıracağım inşallah. GPS verdiğini bilmiyordum. Bayi hiç bahsetmedi öyle bişeyden.
ARKADAŞIM GOODYEARLAR İÇİN MAHSURU YOKSA NE KADAR ÖDEDİNİZ.BENDE GOODYEAR DÜŞÜNÜYORUM.
quote:
Orijinalden alıntı: PressureXY
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
Teşekkürler. Pazartesi taktıracağım inşallah. GPS verdiğini bilmiyordum. Bayi hiç bahsetmedi öyle bişeyden.
almadan önce 212-674 70 32 den bi lastik fiyatı al dostum aynı lastiğin fiyatını, taktıracağın yerden kazıklanmazsın en azından ona göre
Bende bu cuma 15.000 km ilk bakımı Ümraniye Nuray 'da yaptırdım . 340 Tl bakım için ödedim . Ayrıca yağlama sistemini temizliyen ilaçlı bir sıvıyı motora enjekte ediyorlar bunu da ilave 100 tl 'ye yapıyorlar . Biliyorsunuz dizel araçlarda hemen yağ değişimi sonrası yağı kontrol edin kurum gibidir simsiyah . Ben önce kavga etmiştim yağı değiştirmediniz diye bu nedenle hep düşünür dururdum turbodaki kurumu .Ve motor yağı neden benzinli araçlardaki gibi yağ değişimindeki gibi sapsarı olmaz tabi sistemden kaynaklanıyor ama şimdi bu temizlikten sonra yağı kontrol ettim sapsarı olmasada ciddi bir fark var demekki ilaçlı sıvı etkili olmuş sizlerinde araştırmasını öneririm .
quote:
Orijinalden alıntı: murataşkale78
ARKADAŞIM GOODYEARLAR İÇİN MAHSURU YOKSA NE KADAR ÖDEDİNİZ.BENDE GOODYEAR DÜŞÜNÜYORUM.
almadan önce 212-674 70 32 den bi lastik fiyatı al dostum aynı lastiğin fiyatını, taktıracağın yerden kazıklanmazsın en azından ona göre
Çok teşekkürker dostum. Bu numarayı aradım, çok samimi bir arkadaş çıkıyor telefona, hatta kendisi de daha yeni Kuga almış. Ancak 235/55R17 ebatta kışlık goodyear elinde yokmuş, başka bir marka önerdi. Fakat fiyatların çok değişebileceğini anlayıp kazık yemekten kurtuldum en azından.
Arkadaşlar arabam geldi bayiye.Dün gittim baktım inceledim hala plakası çıkmadığı için alamadım.Sabırsızlıkla bekliyorum dahada sabırsızlandım .