Şimdi Ara

Ford Mondeo 1.6 tdci selective hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
18.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun aracınız, bende mondeo almak istiyordum fakat otomatik olmadığı için vazgeçtim, d sınıfında otomatik olmazsa olmazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: 392869

araba bana 64000 e geldi

Hayırlı olsun, çok beğendiğim bir araç.

Çok iyi fiyata almışsınız. Liste fiyatı 70.985. Bayilerde herkese bu kadar indirim yapıyorlar mı ?

Mondeo'da bayiler iyi indirim veriyor. Bende 1.6tdci titanium kül kahvesi mondeoyu 10 güne kadar teslim alıyorum. Bende metalik boya ve sunroof farkı var ama arkadasla yaklasik oranda indirim aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

araba bana 64000 e geldi

Hayırlı olsun, çok beğendiğim bir araç.

Çok iyi fiyata almışsınız. Liste fiyatı 70.985. Bayilerde herkese bu kadar indirim yapıyorlar mı ?

ağustos ayı kotasını tutturmak için olsa gerek bayaa indirim oldu.ben indirimlerin devam edeceğini düşünüyorum.yakında yollarda çok sayıda mondeo görme şansımız olacak.çünkü 2014 de yeni kasalar gelecek.2013 diyenler var. 2013 te ABD de mondeo değil fusion ismiyle piyasaya girecek.ülkemize girmesi 2014 ü bulur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Hayırlı olsun

Allah razı olsun.İnşallah sizlere de nasip olur...
  • al kardeşim al buradaki saçma sapan yorumları okuma bile gönlünde yatan aslanı al bin altında eskisin güle güle bin... birkaç kez kullanmışlığım var dizelini.. ağır adem oturaklı geniş bir araç performans takıntın yoksa fazlayısysa güzel bir araç

ford güzel arabadır benimde avensisten sonra alabileceğim bir araçtır.

yok superb yok passat yok insignia herkes sizin isteklerinizi değilde kendi hayallerindeki araçları tavsiye ediyor... süper b diyenler var hep önerenler var ama aracı piyasada alıp binen yok en azından bizim konyada yok tek tük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 2 Eylül 2012; 15:12:39 >
  • quote:

arkadaşlar birkaç gün önce çorum forddan siyah 1.6 TDCİ titanyum mondeo siparişi verdim demiştim.
    kararı değiştirdik ve bayinin elinde olan beyaz rengini aldık.çocuk koltuğu+bir depo mazot+sigorta+vergi+plaka masraflarını da şirket üstlendi.
    araba bana 64000 e geldi.yaklaşık 250 km kullandım.araba inanılmaz geniş, rahat,hızlı(1.6 motor bu kasayı zor taşır diye tereddüte düşmüştüm yanılmışım,gaza bastı mı hakkını veriyor)donanımı gayet iyi.
    ve çok dikkat çekici.aracı gören bir daha dönüp bakıyor bu da insanın hoşuna gidiyor.3. vitesten sonra sanki araba çalışmıyormuş kadar sessiz.6.viteste ise verdiğiniz kararın doğruluğu ile gurur duyuyorsunuz.SAKIN,bu arabanın 2. el piyasası zayıf sanmayın.amasyaya geçerken 5-6 tane mondeo gördüm.
    her arabanın bir hastası takipçisi ve alıcısı vardır.buna takılmayın.PASSAT ile mukayese konusuna girmemek olmaz.mondeonun artıları:2 ay sıra beklemiyosun,ilgi güzel.daha geniş,daha hızlı(0-100 km=11.9 sn)daha sağlam daha farklı daha yakışıklı...Mondeo ile test sürüşü yapmadan sakın Passata yönelmeyin.8 milyarlık bir hata etmiş olursunuz.çünkü PASSAT 72000 TL...

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Benimde aklımda mondeo var, fakat kasa değişecek olması düşündürüyordu beni. Asıl merak ettiğim performansı aracın. Tamam belki çok atak değildir belki ama, rampalarda filan yüklü iken aracın tepkisi nasıl? Alacağım araç siyah 2. El selective 1.6 tdci mondeo. 65 bın civarı pazarlık yaptık. Sizce uygunmudur?

• Hayirli olsun guzel secim, gule gule kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: time is up

Hayirli olsun guzel secim, gule gule kullan

teşekkür ederim
  • Bu sınıfta en çok beğendiğim araba ama o paraları verip vites atmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: gü

Bu sınıfta en çok beğendiğim araba ama o paraları verip vites atmak

Zevk meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Zevk meselesi.

Tamam zevk meselesi de otomatik kullananlar içinde 1.6 tdciye powershift getirmek bu kadarzor olmasa gerek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Zevk meselesi.

Tamam zevk meselesi de otomatik kullananlar içinde 1.6 tdciye powershift getirmek bu kadarzor olmasa gerek

O konuda haklısınız ben kullanıcının seçimi açısından söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Ford Mondeo 1.6 tdci selective hakkında

Ford Mondeo 1.6 tdci selective hakkında

şu kasada beklenir ama

Aston martin bu kadar kopyalanamazdı heralde..Araç süper bu arada..

• 67 Bine 1.6 Tdi Elegance Superb var

• Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.2 aylık arayışlarım sonunda p.tesi günü itibariyle 2011 model mondeo selective 1.6 ecoboost aracı aldım(45.000km beyaz).Araçla ilgili burada sizinle deneyimlerimi paylaşma gereği hissettim çünkü bu 2 aylık süre boyunca çok yönlü araştırma yaptım fakat arabayı aldıktan sonra yorumlarda ki bilgilerin bir çoğunun yanlış olduğunu gördüm..Öncelikle şunu belirteyim sırasıyla bmw 3.20ci,2009 citroen c5,2011 passat bluemotion ve son olarakta mondeo ya geçmiş birisi olarak söylüyorum arabaya AŞIK oldum!Araştırmalarım boyunca İzmirde ki alfa,pego,opel,ford,hundai,reno(megan sport tek kapı) ve mercedes a180 -SUV da jeep compass,patriot,hundai,nissan serilerini bayilerinde test ettim, kullandım.Arayışım genel olarak D segmentiydi ama megan ve a180 +SUV lerida denedim..Bütcem max 90-95 bin civarıydı.
    Şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki mondeo iç tasarım ve özellikle kullanılan malzeme kalitesi olarak yukardaki markalara sağlam bir tokat basıyor.Hele ki pego 508, c5 ve insignia resmen plastik oyuncak gibi kalıyor.Hatta insigni ya bindiğim zaman yüzünüze vuran plastik kokusunu biraz daha solursanız kanser bile olursunuz :)pasat konusuna hiç girmiyorum, babam çok özenerek almıştı pasatı fakat mondeonun sürücü koltuğuna oturduğunda test sürüşüne çıkmadan dahi hızla soğudu passattan.Şu an aklıma gelen detaylarından birisi de insignia dışardan büyük bir araç mondeo dan 2 cm kısa sanırım fakat içi çookk küçük kasa hayvan gibi..Şöyle söyleyim boyum 1.80 cm faakt kafam tavana değiyordu arka koltukta,boyle bir durum c5 te yaşanmıyordu fakat mondeo bunlarla aynı boyda olmasına rahmen yine arka koltukta kafamla tavan arasında 4 parmaktan fazla boşluk var ve diz mesafesi çoookk daha fazla.Güvenlik önlemleri vs kısmına girmiyorum onlar zaten sitesindede bulunuyor.Motor performans olarak hepsinden iyi insignia da buyuk traşmış onuda gördük(fiyatıda hesaba katınca)Donanım olarakta full zaten start-stop,detaylı yol pc, arka kamera,ısıtmalı elektrıkli ayarlanabilen deri koltuk vss.Benim en çok hoşuma giden kısımlarından birisi iç dizaynda Mustang lerde kullanılan kenarları beyaz çizgili koltuklar ve havalandırma petekleri :) Beni en çok şaşırtansa arabanın arkasının fotoğraflarda çirkin durduğunu görmek oldu.Ön dizaynı zaten aston martinden alınma plakayı iyice aşağı indirdinizmi ön kısmı çok delici duruyor birde arkaya minik bir spoiler deneyin derim..İçlerinde bagajı en büyük olan araç kasası en hafiflerden.Uzun yolda çok çok rahat özellikle c5 te yaşadığım bel ağrısını passata daha azdı ama bunda hiççç bir sorun yaşamadım,ist. izmir yolu.

Çok önemli gördüğüm bir kaç konu daha var
    -Paylaşılan mondeo 2013 fotoları Ford fusion U.S.A versiyona ait fotolardır, yıllardır ülkemize uğramamıştır.
    -Paylaşılan iç tasarım fotolarının bir çoğuda ülkemize gelmemektedir dikkat büyük hayal kırıklığı yaşarsınız söyleyim :)
    -Arabanın 0-100 ü 9.2 sn değil ben 8-8.2 saniyede 170 kilo ağırlık varken yaptım.Yol tutuşu bir tek passatla kıyaslıycam ona göre bir çıkarım yapın,daha iyi özellikle sert virajlarda.
    -Şehir içi 9lt yakmıyor daha fazla yakıyor.cruze kontrol açmazsanız uzun yoldada 8-9tl civarı yakıyor.Otobanda cruze açıkken düz yolda 90km de 4.4-4.9 ,120km de 5.5-6.9
    -Lpg uyumu ecoboostlarda henüz yok dikkat,prins bayinden onayladım bilgiyi.
    -Bastınmı yapıştırır 1.6 motor olduğuna inanmazsın çünkü alet kükrüyor tabi abartmadan :)

Lpg takılsa düşünmeden 2.0 motorunu alırdım ama nasipte bu varmış..Kişisel fikrim 100 bin e kadar daha iyisi yok, çok detaylı araştırmadım ama varsa oda 1.6 dizel motorlusudur.100 binden sonrasıda bnm için Mercedes cla200 dür.Bmw 3.20ci beni s.ti,c5 ucuza konforlu,hiç sorunsuz taşıdı ama hantaldı,bluemotion la alman kangosu nasıl olurmuş onu gördüm amaa sonun da mondeo la gerçek aşkımı buldum.Üstüne bütçemden de çokk param kaldı :)Herkese iyi forumlar.

• quote:

arkadaşlar birkaç gün önce çorum forddan siyah 1.6 TDCİ titanyum mondeo siparişi verdim demiştim.
    kararı değiştirdik ve bayinin elinde olan beyaz rengini aldık.çocuk koltuğu+bir depo mazot+sigorta+vergi+plaka masraflarını da şirket üstlendi.
    araba bana 64000 e geldi.yaklaşık 250 km kullandım.araba inanılmaz geniş, rahat,hızlı(1.6 motor bu kasayı zor taşır diye tereddüte düşmüştüm yanılmışım,gaza bastı mı hakkını veriyor)donanımı gayet iyi.
    ve çok dikkat çekici.aracı gören bir daha dönüp bakıyor bu da insanın hoşuna gidiyor.3. vitesten sonra sanki araba çalışmıyormuş kadar sessiz.6.viteste ise verdiğiniz kararın doğruluğu ile gurur duyuyorsunuz.SAKIN,bu arabanın 2. el piyasası zayıf sanmayın.amasyaya geçerken 5-6 tane mondeo gördüm.
    her arabanın bir hastası takipçisi ve alıcısı vardır.buna takılmayın.PASSAT ile mukayese konusuna girmemek olmaz.mondeonun artıları:2 ay sıra beklemiyosun,ilgi güzel.daha geniş,daha hızlı(0-100 km=11.9 sn)daha sağlam daha farklı daha yakışıklı...Mondeo ile test sürüşü yapmadan sakın Passata yönelmeyin.8 milyarlık bir hata etmiş olursunuz.çünkü PASSAT 72000 TL...

MERHABA
    aracın ses yalıtımı rüzgar yol motor sesi gibi nasıl
    yüksek süratlerde se yalıtımı nasıl
    yakıt tüketimi hakıında bilgi verir misiniz
    teşekkürler

• Bende diyorum selective 1.6 dizeli 75 e vermezler. Umutlandım bir an. Hortmuş.

• Donanımı da iyi fazla söze gerek yok alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sean Boswell

quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

Forumda bazen Superb öneriliyor ama bence Superb genel anlamda gereksiz uzun bir araç. Günlük yaşamda eğer özel bir park alanı yoksa park edilecek alan çok sınırlı o araç için.

Ben bu durumda olsam kesinlikle Volvo'yu düşünmezdim. Ciddi anlamda Insignia ve Passat arasında kalırdım. En sonunda da Insignia alırdım heralde.

Insignia, Passat'a göre bence üstün bir araç.

Sonuç olarak Insignia düşünebilirsiniz hocam ben inceledim çok memnun kaldım araçtan.

Superb, Insignia dan sadece 0.8 cm uzun.

Eğer 75000 e Selective Mondeo varsa kaçırma... Ben olsam öyle yapardım :)

Bu uzun olduğu gerçeğini değiştirmez.

Çok az bir fark gerçekten ama bana da ince ve uzun bir araç gibi görünüyor superb, boyutlarda bir orantısızlık var hissi uyandırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VooDu

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.2 aylık arayışlarım sonunda p.tesi günü itibariyle 2011 model mondeo selective 1.6 ecoboost aracı aldım(45.000km beyaz).Araçla ilgili burada sizinle deneyimlerimi paylaşma gereği hissettim çünkü bu 2 aylık süre boyunca çok yönlü araştırma yaptım fakat arabayı aldıktan sonra yorumlarda ki bilgilerin bir çoğunun yanlış olduğunu gördüm..Öncelikle şunu belirteyim sırasıyla bmw 3.20ci,2009 citroen c5,2011 passat bluemotion ve son olarakta mondeo ya geçmiş birisi olarak söylüyorum arabaya AŞIK oldum!Araştırmalarım boyunca İzmirde ki alfa,pego,opel,ford,hundai,reno(megan sport tek kapı) ve mercedes a180 -SUV da jeep compass,patriot,hundai,nissan serilerini bayilerinde test ettim, kullandım.Arayışım genel olarak D segmentiydi ama megan ve a180 +SUV lerida denedim..Bütcem max 90-95 bin civarıydı.
    Şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki mondeo iç tasarım ve özellikle kullanılan malzeme kalitesi olarak yukardaki markalara sağlam bir tokat basıyor.Hele ki pego 508, c5 ve insignia resmen plastik oyuncak gibi kalıyor.Hatta insigni ya bindiğim zaman yüzünüze vuran plastik kokusunu biraz daha solursanız kanser bile olursunuz :)pasat konusuna hiç girmiyorum, babam çok özenerek almıştı pasatı fakat mondeonun sürücü koltuğuna oturduğunda test sürüşüne çıkmadan dahi hızla soğudu passattan.Şu an aklıma gelen detaylarından birisi de insignia dışardan büyük bir araç mondeo dan 2 cm kısa sanırım fakat içi çookk küçük kasa hayvan gibi..Şöyle söyleyim boyum 1.80 cm faakt kafam tavana değiyordu arka koltukta,boyle bir durum c5 te yaşanmıyordu fakat mondeo bunlarla aynı boyda olmasına rahmen yine arka koltukta kafamla tavan arasında 4 parmaktan fazla boşluk var ve diz mesafesi çoookk daha fazla.Güvenlik önlemleri vs kısmına girmiyorum onlar zaten sitesindede bulunuyor.Motor performans olarak hepsinden iyi insignia da buyuk traşmış onuda gördük(fiyatıda hesaba katınca)Donanım olarakta full zaten start-stop,detaylı yol pc, arka kamera,ısıtmalı elektrıkli ayarlanabilen deri koltuk vss.Benim en çok hoşuma giden kısımlarından birisi iç dizaynda Mustang lerde kullanılan kenarları beyaz çizgili koltuklar ve havalandırma petekleri :) Beni en çok şaşırtansa arabanın arkasının fotoğraflarda çirkin durduğunu görmek oldu.Ön dizaynı zaten aston martinden alınma plakayı iyice aşağı indirdinizmi ön kısmı çok delici duruyor birde arkaya minik bir spoiler deneyin derim..İçlerinde bagajı en büyük olan araç kasası en hafiflerden.Uzun yolda çok çok rahat özellikle c5 te yaşadığım bel ağrısını passata daha azdı ama bunda hiççç bir sorun yaşamadım,ist. izmir yolu.

Çok önemli gördüğüm bir kaç konu daha var
    -Paylaşılan mondeo 2013 fotoları Ford fusion U.S.A versiyona ait fotolardır, yıllardır ülkemize uğramamıştır.
    -Paylaşılan iç tasarım fotolarının bir çoğuda ülkemize gelmemektedir dikkat büyük hayal kırıklığı yaşarsınız söyleyim :)
    -Arabanın 0-100 ü 9.2 sn değil ben 8-8.2 saniyede 170 kilo ağırlık varken yaptım.Yol tutuşu bir tek passatla kıyaslıycam ona göre bir çıkarım yapın,daha iyi özellikle sert virajlarda.
    -Şehir içi 9lt yakmıyor daha fazla yakıyor.cruze kontrol açmazsanız uzun yoldada 8-9tl civarı yakıyor.Otobanda cruze açıkken düz yolda 90km de 4.4-4.9 ,120km de 5.5-6.9
    -Lpg uyumu ecoboostlarda henüz yok dikkat,prins bayinden onayladım bilgiyi.
    -Bastınmı yapıştırır 1.6 motor olduğuna inanmazsın çünkü alet kükrüyor tabi abartmadan :)

Lpg takılsa düşünmeden 2.0 motorunu alırdım ama nasipte bu varmış..Kişisel fikrim 100 bin e kadar daha iyisi yok, çok detaylı araştırmadım ama varsa oda 1.6 dizel motorlusudur.100 binden sonrasıda bnm için Mercedes cla200 dür.Bmw 3.20ci beni s.ti,c5 ucuza konforlu,hiç sorunsuz taşıdı ama hantaldı,bluemotion la alman kangosu nasıl olurmuş onu gördüm amaa sonun da mondeo la gerçek aşkımı buldum.Üstüne bütçemden de çokk param kaldı :)Herkese iyi forumlar.

hocam selamlar,

bu mesajının üzerinden baya bi zaman geçmiş ama detaylıca güzel bir şekilde anlattığın için sormak istedim, normalde benzinli araç kullanıyorum, 2011 ve üstü 2.el mondeo 1.6 tdci selective veya mondeo 1.6 ecoboost selective arasında kaldım.

mondeo 1.6 ecoboost selective 54bin-59bin arası fiyatlarla satılıyor
    mondeo 1.6 tdci selective 69bin-74bin arası fiyatlarla satılıyor.

sen de mesajında mondeo 1.6 ecoboost şehiriçinde 9 litreden fazla yakıyor demişsin. Ne dersin benzinli 1.6 ecoboost selective alırsak yakıt konsunda bizi üzer mi? dizel ile arasında 10-15 bin TL civarı fiyat farkı var, bu farkı verip dizel almak mı daha iyi? (yılda min.10bin km max 20 bin km. yol yapıyorum)

bunun haricinde bakım maliyetleri konusunda da bizi bilgilendirebilirsen çok memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.