Şimdi Ara

FORD MUSTANG KULÜBÜ. KULLANICILAR, KULLANMAK İSTEYENLER, ZAMANINDA ÇOK KULLANMIŞ OLANLAR BURAYA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
26.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülkemizin en sık güncellenen ve en iyi haber ve forum sitelerinden biri olan Donanim Haber "www.Donanımhaber.com " sitemizde tüm araçlara ait bir forum olması gerektiğine inanmam sebebiyle, Ford'un Mustang adlı eserine ait bir başlık açmak gerektiği kannatine vararak bu başlangıcı yapmış bulundum...

Tarihte ilk seri üretim araç imaline geçen firmanın, bu başarılı ve çok satan eserine ait tüm hususları, hepimizin katkılarıyla burada arşivlemenin hiç de fena bir düşünce olamdığına inanıyorum. Böylece Türk otomobil kültüründe eksik taşlardan birini daha yerine oturtmak bizler için ayrı bir sevinç, heyecan ve gurur kaynağı olacaktır.

Forumu 5 nci nesil Ford Mustang ile başlatmanın uygun olduğunu düşündüm.

İşte Mustang, işte yaşayan efsane...

"Zamanım az olduğu için Türkçe tercümesini önümüzdeki 10 gün içinde yaparak, burada yayınlayacağım."

Resimlerde kullanıdığım araç 2006 model olup, ABD'de bir galeride 16.000 Türk Lirası karşılığı satışa sunulmuş olan bir modeldir. İlgilenen en alttaki linke tıklayarak aracı atın alabilir.

(1964–1973)
    First-generation Ford Mustang

1964 MustangConceived by Ford product manager Donald N. Frey[10][11] and championed by Ford Division general manager Lee Iacocca, the Mustang prototype was a two-seat, front-mounted engine roadster. This would later be remodeled as a four-seat car penned by David Ash and John Oros[12] in Ford's Lincoln–Mercury Division design studios, which produced the winning design in an intramural design contest instigated by Iacocca. To cut down the development cost and achieve a suggested retail price of US$2,368, the Mustang was based heavily on familiar yet simple components. Much of the chassis, suspension, and drivetrain components were derived from the Ford Falcon and Ford Fairlane (North American). Favorable publicity articles appeared in 2,600 newspapers the next morning, the day the car was "officially" revealed.[13][14] A Mustang also appeared in the James Bond film Goldfinger in September 1964, the first time the car was used in a movie.[15][16]

Original sales forecasts projected less than 100,000 units for the first year, but in its first eighteen months, more than one million Mustangs were built.[17]

(1974–1978)
    Second-generation Ford Mustang

1975 Ford Mustang Cobra IIThe 1970s brought about more stringent pollution laws and the OPEC oil embargo. As a result, large, fuel-inefficient cars fell into disfavor, and the Pony Cars were no exception. Lee Iacocca, who became president of the Ford Motor Company in 1964 and was the driving force behind the original Mustang, ordered a smaller, more fuel-efficient Mustang for 1974. Initially it was to be based on the Ford Maverick, but ultimately was based on the Ford Pinto subcompact.

The new model was introduced two months before the first "Energy Crisis" in October 1973, and its reduced size allowed it to compete more effectively against smaller imported sports coupés such as the Japanese Toyota Celica and the European Ford Capri (then Ford-built in Germany and Britain, sold in U.S. by Mercury as a captive import car). First-year sales were 385,993 cars, compared with the original Mustang's twelve-month sales record of 418,812. [18]

Lee Iacocca wanted the new car, which returned the Mustang to more than a semblance of its 1964 predecessor in size, shape, and overall styling,[19] to be finished to a high standard, saying it should be "a little jewel." [20] However not only was it smaller than the original car, but it was also heavier, owing to the addition of equipment needed to meet new U.S. emission and safety regulations. Performance was reduced, and despite the car's new handling and engineering features the galloping mustang emblem "became a less muscular steed that seemed to be cantering."[21]

The car was available in coupé and hatchback versions. Changes introduced in 1975 included reinstatement of the 302 CID V8 option (called the "5.0 L" although its capacity was 4.94 L) and availability of an economy option called the "MPG Stallion". Other changes in appearance and performance came with a "Cobra II" version in 1976 and a "King Cobra" in 1978.

(1979–1993)
    Third-generation Ford Mustang

1979 Ford MustangThe 1979 Mustang was based on the larger Fox platform (initially developed for the 1978 Ford Fairmont and Mercury Zephyr). The interior was restyled to accommodate four people in comfort despite a smaller rear seat. The trunk was larger, as was the engine bay, for easier service access.

Body styles included a coupé (notchback) and hatchback; a convertible was offered in 1983. Available trim levels included L, GL, GLX, LX, GT, Turbo GT, SVO (1984-86), and Cobra and Cobra R (1993).

In response to slumping sales and escalating fuel prices during the early 1980s, a new Mustang was in developement. It was to be a variant of the Mazda MX-6 assembled at AutoAlliance International in Flat Rock, Michigan. Enthusiasts wrote to Ford objecting to the proposed change to a front-wheel drive, Japanese-designed Mustang without a V8 option. The result was a major facelift of the existing Mustang in 1987, while the MX-6 variant became the 1989 Ford Probe.

(1994–2004)
    Fourth-generation Ford Mustang

1996 Mustang GTIn 1994 the Mustang underwent its first major redesign in fifteen years. Code named "SN-95" by Ford, it was based on an updated version of the rear-wheel drive Fox platform called "Fox-4." The new styling by Patrick Schiavone incorporated several styling cues from earlier Mustangs. [22] For the first time a notchback coupe model was unavailable.

The base model came with a 3.8 L OHV V6 (232 cid) engine rated at 145 hp (108kW; 1994-1995) or 150 hp (112 kW; 1996-1998) and was mated to a standard 5-speed manual transmission or optional 4-speed automatic. Though initially used in the 1994 and 1995 Mustang GT, Ford retired the 302 cu in (4.9 L) overhead-valve small-block V8 after nearly 40 years of use, replacing it with the newer Modular 4.6 L (281 cid) SOHC V8 in the 1996 Mustang GT. The 4.6 L V8 was initially rated at 215 hp (160 kW; 1996-1997) but was later increased to 225 hp (168 kW; 1998).[23]

For 1999, the Mustang received Ford's New Edge styling theme with sharper contours, larger wheel arches, and creases in its bodywork, but its basic proportions, interior design, and chassis remained the same as the previous model. The Mustang's powertrains were carried over for 1999 but benefitted from new improvements. The standard 3.8 L V6, thanks to a new split-port induction system, now produced 190 hp (142 kW; 1999-2004)[24] while the Mustang GT's 4.6 L V8 saw an increase in output to 260 hp (194 kW; 1999-2004), thanks to a new head design and other enhancements.

(2005–present)
    Fifth-generation Ford Mustang

2008 GT convertibleAt the 2004 North American International Auto Show, Ford introduced a completely redesigned Mustang, codenamed "S-197," that was based on an all-new D2C platform for the 2005 model year. Developed under the direction of Chief Engineer Hau Thai-Tang and exterior styling designer Sid Ramnarace, the fifth-generation Mustang's styling echoes the fastback Mustangs of the late 1960s. Ford's senior vice president of design, J Mays, called it "retro-futurism."

The fifth-generation Mustang is manufactured at the AutoAlliance International plant in Flat Rock, Michigan. The base model is powered by a 210 hp (157 kW) cast-iron block 4.0 L SOHC V6, which replaces the 3.8 L pushrod V6 used previously. The Mustang GT features an aluminum block 4.6 L SOHC 3-valve Modular V8 with variable camshaft timing (VCT) that produces 300 hp (224 kW). The 2005 Mustang GT has an approximate weight to power ratio of 11.5 lb/bhp. The base Mustang comes with a standard Tremec T-5 5-speed manual transmission while Ford's own 5R55S 5-speed automatic, a Mustang first, is optional. Though the Mustang GT features the same automatic transmission as the V6 model, the Tremec T-5 manual is substituted with the heavier duty Tremec TR-3650 5-speed manual transmission to better handle the GT's extra pow

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=1&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_14_%7cB-12000%7cD-_179_%7cN-N%7cR-250%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=284270136&recnum=66&leadExists=true

FORD MUSTANG KULÜBÜ. KULLANICILAR, KULLANMAK İSTEYENLER, ZAMANINDA ÇOK KULLANMIŞ OLANLAR BURAYA

• Miller Cup Mustang.

3ncü Jenerasyon ve de

4 ncü Jenerasyon resimleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

Miller Cup Mustang.

3ncü Jenerasyon ve de

4 ncü Jenerasyon resimleri...

2 nci Jenerasyon.

1 nci Jenerasyon.

• quote:

2 nci Jenerasyon.

1 nci Jenerasyon.

Alıntıları Göster
    mustang manyağı oalrak destekliorum.. binmek istdiğim araba ne kadar şansım olur bilmem ama hayat en çok sideğim şeylerden biri shelby mustang kullanıp 2 gaz vermek sesi duymak.. ne araba ya... abd olsak nolurdu sanki yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

mustang manyağı oalrak destekliorum.. binmek istdiğim araba ne kadar şansım olur bilmem ama hayat en çok sideğim şeylerden biri shelby mustang kullanıp 2 gaz vermek sesi duymak.. ne araba ya... abd olsak nolurdu sanki yaa

Alıntıları Göster
    araca bak 10000 doalr ya 10000ytl ye burda doğan alıoz ya ne olaydır gülskemi ağlasakmı..
    3.jenarasyon yeni gördüm ben ya.. wolvo gibi nasıl mustang ben ilk defa karşılaştım
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shelby_88

Bu durum düzelecek moraliniz bozmayın. Ayrıca Mustang'e binmeyi gözünüzde çok büyütmeyin. Sonuçta ortalama 15.000 liraya satın alınabilecek sıradan basit bir araç. Yine de garajlarımızdada bulunmasının bizi iyi hissettireceğine bahse girerim. Eğer fırsatınız olursa ABD'ye tatile gidin. Orada galeriler ağzına kadar kullanılmış Mustang dolu. (ABD'de asgari ücret alan insanların aracıdır. Alt tabaka ve alt tabakanın biraz üstü dışında kimse binmez) Zaten oraya gittiğinizde Elit Clublarda Vale'lerin aracınızı alıp, en arkalara park ettiğini görünce ne demek istediğimi anlarsınız...

V8'in manuel şanzımanla birleşimi gerçekten hoş. Şahsen ben manuel vites Mustang farkettim mi döner sürücüsüne bakarım hep ABD'de. Bazen güzel bir kız çıkar sürücü ve sevinirim böyle bir sahneye şahit olduğum için.

Resim Hediyem olsun. ABD'ye geldiğinde Texas Motor Speedway'e git. Orada binme imkanı bulursun bu araca, 1-2 tur.

• quote:

araca bak 10000 doalr ya 10000ytl ye burda doğan alıoz ya ne olaydır gülskemi ağlasakmı..
    3.jenarasyon yeni gördüm ben ya.. wolvo gibi nasıl mustang ben ilk defa karşılaştım

Alıntıları Göster
    quote:

Wikipedia.org dan daha detaylı verilere ulaşabilirsiniz Mustang'le ilgili. Burasının bilgi dolması birkaç ay sürer sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Wikipedia.org dan daha detaylı verilere ulaşabilirsiniz Mustang'le ilgili. Burasının bilgi dolması birkaç ay sürer sanırım.

Alıntıları Göster
    driver gitmesemde nerde neyin olduğunun farkındayım tüm pahalı araçalara araç kadar vergi ödeyerek orta ve orta alt araçalra çok nakit ödeyerek biniyoruz.. oraki mustang de çok ucuz evet almanyada mercedes bmw işçi kesim hata öğrenci para biriktirse kısa sürede alır yani o kadar ama malesef Türkiye de yaşam ucuz ama özel tüketim aşırııı pahalı ABD ye gelme ihtimalim ne olur bilmem ... belki ilerde neden olmasın

• quote:

driver gitmesemde nerde neyin olduğunun farkındayım tüm pahalı araçalara araç kadar vergi ödeyerek orta ve orta alt araçalra çok nakit ödeyerek biniyoruz.. oraki mustang de çok ucuz evet almanyada mercedes bmw işçi kesim hata öğrenci para biriktirse kısa sürede alır yani o kadar ama malesef Türkiye de yaşam ucuz ama özel tüketim aşırııı pahalı ABD ye gelme ihtimalim ne olur bilmem ... belki ilerde neden olmasın

Alıntıları Göster
    quote:

Ben Türkiye'de hayatın da çok pahalı olduğuna inanıyorum. Örneğin Pastırmayı Dallas'ta kilosu 14 dolara alıyoruz. Burada 50 lira. Benizn orda 65 kuruş, burada 275 Kuruş. Ya da 3 oda 1 salon, odun şömineli garajlı ev 70-80 bin lira. Burada kenar mahallede apartman dairesi 3+1 alırsın o paraya. Böyle milyonlarca ürün çeşidinde en pahalısı TR...

--------Bu paragrafı sansürledim--------- Habire ikaz yiyoz
    -------------------------------------------------

Ek olarak araçlardaki satın alma vergisi, yıllık taşıt pulu "haracı", astronomik fiyatlı yakıt vergisi ve vergisi yüksek olan otomobilin, patlayan yedek parça fiyatı birleştiğinde alt sınıf otolarda toplam yük %300'lere, üst sınıf otolarda %450-500'lere çıkyor. Tekrar söylüyorum bu Türk Milletine otomobilin dolaylı olarak yasaklanmasından kaynaklanıyor. Otomobillerdeki tüm toplam vergi yükü %20'yi geçmemeli.

İşte 4.000 (Dörtbin) liraya bir özgürlük simgesi. Hem 98, hem Mustang. TR'de nerde bulacağız bu fiyata, yasaklar ve engellemeler yüzünden. Çıkmacıya gitsen sadece ana motoruna ister 10.000 lira en az...

Ranta bak ranta...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=ascending&sortfield=PRICE+ascending%2cPRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_14_%7cB-7000%7cD-_179_%7cN-N%7cR-150%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+ascending%2cPRICE+descending%7cQ-ascending%7cZ-75202&aff=national&paId=282613068&recnum=0&leadExists=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 22 Aralık 2008; 16:15:22 >

• quote:

quote:

Ben Türkiye'de hayatın da çok pahalı olduğuna inanıyorum. Örneğin Pastırmayı Dallas'ta kilosu 14 dolara alıyoruz. Burada 50 lira. Benizn orda 65 kuruş, burada 275 Kuruş. Ya da 3 oda 1 salon, odun şömineli garajlı ev 70-80 bin lira. Burada kenar mahallede apartman dairesi 3+1 alırsın o paraya. Böyle milyonlarca ürün çeşidinde en pahalısı TR...

--------Bu paragrafı sansürledim--------- Habire ikaz yiyoz
    -------------------------------------------------

Ek olarak araçlardaki satın alma vergisi, yıllık taşıt pulu "haracı", astronomik fiyatlı yakıt vergisi ve vergisi yüksek olan otomobilin, patlayan yedek parça fiyatı birleştiğinde alt sınıf otolarda toplam yük %300'lere, üst sınıf otolarda %450-500'lere çıkyor. Tekrar söylüyorum bu Türk Milletine otomobilin dolaylı olarak yasaklanmasından kaynaklanıyor. Otomobillerdeki tüm toplam vergi yükü %20'yi geçmemeli.

İşte 4.000 (Dörtbin) liraya bir özgürlük simgesi. Hem 98, hem Mustang. TR'de nerde bulacağız bu fiyata, yasaklar ve engellemeler yüzünden. Çıkmacıya gitsen sadece ana motoruna ister 10.000 lira en az...

Ranta bak ranta...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=ascending&sortfield=PRICE+ascending%2cPRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_14_%7cB-7000%7cD-_179_%7cN-N%7cR-150%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+ascending%2cPRICE+descending%7cQ-ascending%7cZ-75202&aff=national&paId=282613068&recnum=0&leadExists=true

Alıntıları Göster
    http://www.mustangtr.com/ buyrun beyler burada tüm bilgiler mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT

http://www.mustangtr.com/ buyrun beyler burada tüm bilgiler mevcut

Alıntıları Göster
    evet arkadaşm malesef böle isyan etsek ne yazar
  • quote:

evet arkadaşm malesef böle isyan etsek ne yazar

Alıntıları Göster
    Yeni kasa Mustang'tan bahsediyorlar. Son kasa bayağı yıprandı. Şöyle bişiler duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. İnşallah piyasaya sürülür bu bulduğum foto. Alası olmuş Mustang Efsanesinin son muhtemel temsilcisi.

Benim tahminim yakın zamanda FORD bu yeni Mustang'in testlerini tamamlayıp piyasaya sürer 30.000 lira baz fiyatla. O zaman işte bekleriz, vergileri düşürmek için Ankara'ya.

Öyle bir eylem yapayım ki vay be herife bak, tek başına, kökünü heba etti, vergileri sıfırladı desinler. İsyan die buna derim ben. Düşmanı resetlemeye... Otoriteye diz çöktürüp, yalvartmaya...

Karşımızda yepyeni Ford Mustang...

• quote:

Yeni kasa Mustang'tan bahsediyorlar. Son kasa bayağı yıprandı. Şöyle bişiler duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. İnşallah piyasaya sürülür bu bulduğum foto. Alası olmuş Mustang Efsanesinin son muhtemel temsilcisi.

Benim tahminim yakın zamanda FORD bu yeni Mustang'in testlerini tamamlayıp piyasaya sürer 30.000 lira baz fiyatla. O zaman işte bekleriz, vergileri düşürmek için Ankara'ya.

Öyle bir eylem yapayım ki vay be herife bak, tek başına, kökünü heba etti, vergileri sıfırladı desinler. İsyan die buna derim ben. Düşmanı resetlemeye... Otoriteye diz çöktürüp, yalvartmaya...

Alıntıları Göster
    last driver 2010'da çıkıcak olan yeni mustang bu değil,bu araç 2006 giugiaro mustang konsept,bu üretilmeyecek yani. yeni mustang'in tanıtımı yapıldı,şuan işyerinde olduğumdan fotoğraflarını koyamıyorum,ama o da güzel(gerçi şimdikinden çok farklı değil.)

vergilerin sıfırlanması konusunda da sana güvenimiz tam,şu işi hallet de 2010'da 25-30 bin liraya sıfır mustang'e binelim sayende..

• quote:

Orijinalden alıntı: zooropa

last driver 2010'da çıkıcak olan yeni mustang bu değil,bu araç 2006 giugiaro mustang konsept,bu üretilmeyecek yani. yeni mustang'in tanıtımı yapıldı,şuan işyerinde olduğumdan fotoğraflarını koyamıyorum,ama o da güzel(gerçi şimdikinden çok farklı değil.)

vergilerin sıfırlanması konusunda da sana güvenimiz tam,şu işi hallet de 2010'da 25-30 bin liraya sıfır mustang'e binelim sayende..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zooropa

Güzel olmuş aslında. Keşke bu biraz daha geliştirilip sürülse piyasaya ne iyi olurdu halk için. Neyse bekleyelim görelim...

Vergiler konusuna gelince;

Merak etmeyin. Hedefim kesin ve net. Bu ülkede asgari ücretli vatandaşlarımız, en azından 2 nci el yeni ve temiz bir Ford Mustang veya Jeep Cherokee'yi zorlanmadan alıp, gönlünce dolaştığında benim misyon biter.

Sonuçta asgari ücreti 1200 liraya çekip, bu araçları da gerçek değerlerinden sattırmayı başardığım anda zaten 3 maaşa bir adet bu tarz bir alt sınıf araca binebilecek insanımız...

Türkiyenin altı komple petrol zaten hepimizin bildiği üzere. ( Ege denizinden güneydoğuya, karadenizin ortasından, akdenizin alt kısmına kadar her yerrr) Nasılsa onu da bir vatansever çıkarmayı başaracak eninde sonunda... 2015'te benzin fiyatı tahminim TR içinde litresi 10-15 kuruş, dizel 20-25 kuruş aralığına inecek. Tabi eğer akaryakıt mafyasının beli kırılırsa. Çünkü bu çevreler petrol çıktığı anda, avantadan gelen milyarlarca doların kesileceğini biliyor. (Elli türlü dümen, her türlü kolpa)

Düşüncemce 1 yılda en azından 40 milyar dolar kadar bir avanta var bu işte, yoksa bu kadar eziyet çekmezdi vatandaşımız son 20-25 yıldır. Bu yüzden vergiciler benzini markerlıyorlar. Ama marker filan hikaye. Artık insanlar tanrının yaptıklarını yapmaya başlamışken, insan yapımı birşeyi taklit etmek için 12 yaşında zeki bir çocuk olmak yeterli.

1 milyon dolara ne çok şey satın alınır.
    20 milyon dolara çok daha fazla şey satın alınır.
    150 milyon dolara satın alamayacağın şey yok denecek kadar azdır.
    1 milyar dolar verdiğinde artık satın alabileceğin hiç bir şey kalmamıştır.
    Az diil, 30-40 milyar dolar... Yılda... Anladın mı şimdi neden vergiler bu kadar yüksek? Vergi sıfıra inse zaten akaryakıt kaçakçılığı diye birşey kalmaz ki. Ne kaçırcak adamlar, aynı fiyat.... (Elli türlü dümen, her türlü kolpa 2)

Neyse boş muhabbet oldu gene sonuçta hala gerçek türk vatandaşı için en ufak güzel bir gelişme yok yakın zamanda.

Onların şu kışın soğuk günlerinde 10-15 knot esen rüzgarda -10 derecede 20-25 dakika araç beklediklerini biliyorum...

Köy yollarında çocukların buzun üstünde yürüyerek okula gittiklerini biliyorum...

Hasta çocukları kucaklarında minibüs bekleyen kaç tane vatandaşımızı durup aldığımda, üzerlerinden otomobilin içine akan bitmeyen soğuğun şahidiyim...

Yaz yaz bitmez...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zooropa

Güzel olmuş aslında. Keşke bu biraz daha geliştirilip sürülse piyasaya ne iyi olurdu halk için. Neyse bekleyelim görelim...

Vergiler konusuna gelince;

Merak etmeyin. Hedefim kesin ve net. Bu ülkede asgari ücretli vatandaşlarımız, en azından 2 nci el yeni ve temiz bir Ford Mustang veya Jeep Cherokee'yi zorlanmadan alıp, gönlünce dolaştığında benim misyon biter.

Sonuçta asgari ücreti 1200 liraya çekip, bu araçları da gerçek değerlerinden sattırmayı başardığım anda zaten 3 maaşa bir adet bu tarz bir alt sınıf araca binebilecek insanımız...

Türkiyenin altı komple petrol zaten hepimizin bildiği üzere. ( Ege denizinden güneydoğuya, karadenizin ortasından, akdenizin alt kısmına kadar her yerrr) Nasılsa onu da bir vatansever çıkarmayı başaracak eninde sonunda... 2015'te benzin fiyatı tahminim TR içinde litresi 10-15 kuruş, dizel 20-25 kuruş aralığına inecek. Tabi eğer akaryakıt mafyasının beli kırılırsa. Çünkü bu çevreler petrol çıktığı anda, avantadan gelen milyarlarca doların kesileceğini biliyor. (Elli türlü dümen, her türlü kolpa)

Düşüncemce 1 yılda en azından 40 milyar dolar kadar bir avanta var bu işte, yoksa bu kadar eziyet çekmezdi vatandaşımız son 20-25 yıldır. Bu yüzden vergiciler benzini markerlıyorlar. Ama marker filan hikaye. Artık insanlar tanrının yaptıklarını yapmaya başlamışken, insan yapımı birşeyi taklit etmek için 12 yaşında zeki bir çocuk olmak yeterli.

1 milyon dolara ne çok şey satın alınır.
    20 milyon dolara çok daha fazla şey satın alınır.
    150 milyon dolara satın alamayacağın şey yok denecek kadar azdır.
    1 milyar dolar verdiğinde artık satın alabileceğin hiç bir şey kalmamıştır.
    Az diil, 30-40 milyar dolar... Yılda... Anladın mı şimdi neden vergiler bu kadar yüksek? Vergi sıfıra inse zaten akaryakıt kaçakçılığı diye birşey kalmaz ki. Ne kaçırcak adamlar, aynı fiyat.... (Elli türlü dümen, her türlü kolpa 2)

Neyse boş muhabbet oldu gene sonuçta hala gerçek türk vatandaşı için en ufak güzel bir gelişme yok yakın zamanda.

Onların şu kışın soğuk günlerinde 10-15 knot esen rüzgarda -10 derecede 20-25 dakika araç beklediklerini biliyorum...

Köy yollarında çocukların buzun üstünde yürüyerek okula gittiklerini biliyorum...

Hasta çocukları kucaklarında minibüs bekleyen kaç tane vatandaşımızı durup aldığımda, üzerlerinden otomobilin içine akan bitmeyen soğuğun şahidiyim...

Yaz yaz bitmez...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER
    ....

Yaz yaz bitmez...

sende şu ana kadar gördüğüm en gerçekçi ifadeler bunlar... umarım hayallerin bir gün gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooropa -- 24 Aralık 2008; 19:27:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zooropa

quote:

....

Yaz yaz bitmez...

sende şu ana kadar gördüğüm en gerçekçi ifadeler bunlar... umarım hayallerin bir gün gerçekleşir.

Alıntıları Göster
    1 in hastasıyım 3 ileri otomatik 5 inde sesi çok tatlı bi tanesine denk geldim bizim burda
    V8 galiba 100 hp idi ama ufak değişikliklerle gücü artıyo be bizim şanzımanın atası olan 3 ileri bi otomatik vitese sahip

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hafiften chevrolet camaro concept'i andırıyor sanki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

quote:

hafiften chevrolet camaro concept'i andırıyor sanki ?

Alıntıları Göster
    ya driver çok haklısın ama bu ülke böle gider kardeşim.. dedikleirnde aynen dewam eder

eylem fln yapma krdi çekip araba aldık 30 liraya araba olur 15 lira boşuna ödemiş oluruz

• quote:

ya driver çok haklısın ama bu ülke böle gider kardeşim.. dedikleirnde aynen dewam eder

eylem fln yapma krdi çekip araba aldık 30 liraya araba olur 15 lira boşuna ödemiş oluruz

Alıntıları Göster
    quote:

krdi çekip araba aldık 30 liraya araba olur 15 lira boşuna ödemiş oluruz

Evet araçların değer düşer ama bir dahaki sefere 30.000 lira verdiğinde alacağın araç yukardaki Yağ Şeritli Mustang ve yine 3 yaşında bir Jeep Cherokee alacağı için çok da fazla zararda görmezdin kendini.
    Şöyle ki Polonya bu reformu yaptığında ülkede 550 bin oto varmış. 1 sene içinde tam 900 bin otomobil daha girmiş ülkeye. TR içinde öngördüğüm rakam 2 yıl içinde 10 milyon oto en az. Şahsen çevremde çift araca geçecek çok insan var. 1 tane SUV + 1 Spor araba şeklinde. Şu an uyduruk 1600 motor sedanlarla idare ediyorlar ama kaliteli arabann tadını alan bir daha vazgeçemez.

Bildiğim tek şey bu davayı aldığımızda sanırım Türk Halkına tarih boyunca yapılmış en büyük sevaplardan birini alırım. O kadar çok müşkül aile varki ulaşımını berbat şekilde sürdüren, tahmin bile edemezsin.

Sana 30.000 liralık bir otomobil hediye ediyorum Shelby. Gönlümden koptu. Madem o kadar para verdin, bari hakettiğin araca bin.

V12 olmasa da V8 motorda işini görür diye düşünüyorum

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_31_%7cB-22000%7cD-_292_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=297431484&recnum=0&leadExists=true

• quote:

quote:

krdi çekip araba aldık 30 liraya araba olur 15 lira boşuna ödemiş oluruz

Evet araçların değer düşer ama bir dahaki sefere 30.000 lira verdiğinde alacağın araç yukardaki Yağ Şeritli Mustang ve yine 3 yaşında bir Jeep Cherokee alacağı için çok da fazla zararda görmezdin kendini.
    Şöyle ki Polonya bu reformu yaptığında ülkede 550 bin oto varmış. 1 sene içinde tam 900 bin otomobil daha girmiş ülkeye. TR içinde öngördüğüm rakam 2 yıl içinde 10 milyon oto en az. Şahsen çevremde çift araca geçecek çok insan var. 1 tane SUV + 1 Spor araba şeklinde. Şu an uyduruk 1600 motor sedanlarla idare ediyorlar ama kaliteli arabann tadını alan bir daha vazgeçemez.

Bildiğim tek şey bu davayı aldığımızda sanırım Türk Halkına tarih boyunca yapılmış en büyük sevaplardan birini alırım. O kadar çok müşkül aile varki ulaşımını berbat şekilde sürdüren, tahmin bile edemezsin.

Sana 30.000 liralık bir otomobil hediye ediyorum Shelby. Gönlümden koptu. Madem o kadar para verdin, bari hakettiğin araca bin.

V12 olmasa da V8 motorda işini görür diye düşünüyorum

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_31_%7cB-22000%7cD-_292_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=297431484&recnum=0&leadExists=true

Alıntıları Göster
    konu keşke devam etse

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.