Şimdi Ara

Ford taunus 1.6 gt, günlük kullanıma uygun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
26.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlan aşağıda, özellikle bu tür eski araç toplayan arkadaşlara soruyorum, sizce alındığı an 4-5 bin TL masraf yapılıp sonrasında sorunsuz kullanılabilir mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ikisi-birden-bu-fiyata-58366120/detay/

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Taunus 1.6 GT: Günlük Kullanıma Uygun mu?

Ford Taunus 1.6 GT Teknik Özellikleri

92 model Ford Taunus 1.6 GT, 1970'lerin ikonik bir otomobilidir. 1,6 litrelik motoru ve 108 beygir gücü ile güçlü bir performans sunmaktadır. Ford Taunus 1.6 GT'nin teknik özellikleri arasında şunlar yer alır:

• 1593 cc hacimli 4 silindirli motor
    • 108 beygir güç
    • 137 Nm tork
    • 4 ileri manuel şanzıman
    • Arttırılmış süspansiyon
    • Spor direksiyon

Ford Taunus 1.6 GT Yorum

Ford Taunus 1.6 GT, günlük kullanıma uygunluğu konusunda tartışmalı bir araçtır. Bazı kullanıcılar bunun ideal bir günlük araç olduğunu düşünürken, bazıları da bunun günlük kullanım için çok sportif ve maliyetli olduğunu düşünmektedir.

Ford Taunus Günlük Kullanım:

Taunus 1.6 GT'nin günlük kullanıma uygunluğu büyük ölçüde kişisel tercihlere bağlıdır. Geniş iç mekanı ve konforlu süspansiyonu ile şehir içi veya kısa yolculuklar için uygundur. Ancak, yüksek yakıt tüketimi ve sert sürüşü uzun yolculukları daha az konforlu hale getirebilir.

Ayrıca, Taunus 1.6 GT'nin bakım maliyetleri diğer aile araçlarına göre daha yüksek olabilir. Yedek parçalar daha az bulunabilir ve bakım uzmanlık gerektirebilir.

Alternatifler:

Ford Taunus 1.6 GT'ye alternatif olarak günlük kullanım için daha uygun olan Ford Taunus 1.6 GL modeli düşünülebilir. Bu model daha düşük yakıt tüketimi ve daha yumuşak bir sürüş sunar.

Sonuç:

Ford Taunus 1.6 GT, performans ve stil meraklıları için ikonik bir otomobil olsa da günlük kullanıma uygunluğu kişisel tercihlere bağlıdır. Yüksek bakım maliyetleri ve sert sürüşü, uzun yolculuklar veya sık kullanımlar için onu daha az tercih edilebilir hale getirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullanılır.
    1.Araçtan iyi anlaman gerek.
    2.LPG ile bu araçtan verim alamazsın.Benzinde yerinde durmaz (1.6 taunusumuz vardı tecrübe ile sabit)
    3.Yakıt olarak üzer diyecem ama 1.6 motor sakin kullanırsan aşırı tüketmez.
    4.Ben toplasam böyle bir aracı hafta sonları binerim.
    5.Sanayide çevren yoksa hiç girme bu işe kolay gelsin..
  • iyi toplanırsa hakikaten çok güzel bir araç olur. yedek parça sıkıntı olur gibi geliyor yalnız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

iyi toplanırsa hakikaten çok güzel bir araç olur. yedek parça sıkıntı olur gibi geliyor yalnız...
    15 yıllık bir ford taunus kullanıcısı olarak şunu diyebilirim. taunusların egsoz sübapları orijinali alüminyum dur. bunu sonradan çeliğe dönüştürmeniz lazım.
    yoksa sübaplar deliniyor.
    alacağınız araçta bu işlem yapıldıysa sorun yok. lpg ile bal gibi çalışır
    ilandaki araç eski ford lardan

aracın yedek parçalarını zor bulursun mesela farını,stop lambasını bulmak için uğraşırsın
    türkiyede üretilmiş taunus ları öneririm. mümkünse temiz olanını
    büyük şehirde yaşıyorsanız yerli taunus ların yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal567

Kullanılır.
    2.LPG ile bu araçtan verim alamazsın.Benzinde yerinde durmaz (1.6 taunusumuz vardı tecrübe ile sabit)

Teşekkürler.

1.Araçtan çok iyi anlamam, yaklaşık 5 yıllık direksiyon deneyimim var, tamir deneyimim yok. Ama bir araca alıştım mı sesinden sorunu var mı yok mu anlarım.
    2.LPG olmazsa olmazım. Performanstan ziyade sürüş keyfi versin diye bakarım.
    3.LPG ile 13-14 lt kurtarabilir beni, ama neticede eski model dediğiniz gibi ne olacağı belli olmaz.
    4.Öğrenciyim, böyle bir imkanım şuan yok
    5.Sanayi çevrem fazla yok, tanıdıklar sayesinde hareket ederim.

@Harun, hocam yedek parça sorunu olacaktır muhakkak. Ama forumda bu işi iyi bilenler var. Bazı eski model araçların parçası bulunmazken bazıları rahatlıkla bulunabiliyor. Umudum bu yönde.

@disintegration, hocam bu tür bir araç alma niyetim yoktu, şuan da var diyemem. Sadece araştırıyorum, parça ve yakıt sorunu halledilebilirse düşünmeye başlayacağım. Elimde 10 bin lira civarı var, üstüne biraz da ekleme yapabilirim. Asıl amacım 2000+ model 3 kapı bir araç ama dolaşırken bu araca da denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 7 Eylül 2011; 21:18:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Orijinalden alıntı: celal567

Kullanılır.

Teşekkürler.

1.Araçtan çok iyi anlamam, yaklaşık 5 yıllık direksiyon deneyimim var, tamir deneyimim yok. Ama bir araca alıştım mı sesinden sorunu var mı yok mu anlarım.
    2.LPG olmazsa olmazım. Performanstan ziyade sürüş keyfi versin diye bakarım.
    3.LPG ile 13-14 lt kurtarabilir beni, ama neticede eski model dediğiniz gibi ne olacağı belli olmaz.
    4.Öğrenciyim, böyle bir imkanım şuan yok
    5.Sanayi çevrem fazla yok, tanıdıklar sayesinde hareket ederim.

@Harun, hocam yedek parça sorunu olacaktır muhakkak. Ama forumda bu işi iyi bilenler var. Bazı eski model araçların parçası bulunmazken bazıları rahatlıkla bulunabiliyor. Umudum bu yönde.

@disintegration, hocam bu tür bir araç alma niyetim yoktu, şuan da var diyemem. Sadece araştırıyorum, parça ve yakıt sorunu halledilebilirse düşünmeye başlayacağım. Elimde 10 bin lira civarı var, üstüne biraz da ekleme yapabilirim. Asıl amacım 2000+ model 3 kapı bir araç ama dolaşırken bu araca da denk geldim.

Alıntıları Göster
    ben ford taunus fan sitesine üyeyim.
    http://www.fordtaunusclubtr.com/
    elinizde 10000lira varsa bence bu işlere bulaşmayın
    benden söylemesi. bence son cümlede yazdığınızı yapın 2000+ 3 kapı
    bu modelin parçalarını bulmada sıkıntı çekerseniz eminim. daha çok bilgi isterseniz taunus forumuna sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

bu modelin parçalarını bulmada sıkıntı çekerseniz eminim. daha çok bilgi isterseniz taunus forumuna sorabilirsiniz

Teşekkürler hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Teşekkürler hocam.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-klimali-2013-8-ayina-kadar-muayeneli-temiz-58363550/detay/

arkadaşımda şu üstte linki örnek olarak verdiğim araçtan mevcut. babası vefat edince ona kalmış. sıfır motor yaptırdı. ön takım yaptırdı. aracın kasası dökülüyor ama motor ve yürüyen sıfır. muayeneden de geçirdi. LPG li araç. hergün işine gidip geliyor. yaklaşık 30 km. arkadaşım arabadan zerre kadar anlamaz. ehliyeti önceden vardı ama yeni yeni kullanmaya başladı. bence o kullanıyorsa siz haydi haydi günlük kullanımda kullanabilirsiniz...

• 9 yildir 93 model taunus gts 2.0 sahibiyiz bunlarla ilgilenirsen tum sorularini cevaplayabilirim ilandaki araca gelince mekanik olarak parca skintisi yok yakiti uzun yolda 23 kurus civari olmali lpg ile kasasina bisey diyemicem ama uydurursun onada parca
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

9 yildir 93 model taunus gts 2.0 sahibiyiz bunlarla ilgilenirsen tum sorularini cevaplayabilirim ilandaki araca gelince mekanik olarak parca skintisi yok yakiti uzun yolda 23 kurus civari olmali lpg ile kasasina bisey diyemicem ama uydurursun onada parca
    arkadaşlar 90 model 2.0 bmv göğüs dedikleri bir taunus almak istiyorum ançak yakıt konusu beni bayağı tedirgin ediyor
    2.0 motor 90 ve üzeri taunus sahipleri 250 kuruş dan 450 kuruşa kadar şehir içi yakıt tüketimi olduğundan bahsediyorlar
    uzun yolda da 180 den 300 kuruşa kadar.düzgün kullanımda şehir içi ve dışı yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeusx

arkadaşlar 90 model 2.0 bmv göğüs dedikleri bir taunus almak istiyorum ançak yakıt konusu beni bayağı tedirgin ediyor
    2.0 motor 90 ve üzeri taunus sahipleri 250 kuruş dan 450 kuruşa kadar şehir içi yakıt tüketimi olduğundan bahsediyorlar
    uzun yolda da 180 den 300 kuruşa kadar.düzgün kullanımda şehir içi ve dışı yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkürler

Alıntıları Göster
    bende 1.6 gt kasa kullanıyorum geçtiğimiz günlerde 2.30 tl den depo doldu 110 tl ye ve toplamda 400 km yol gideceğini hesaplarsak ortalama 100 km de 11-12 lt lpg tüketimi fiyatta da 25 kuruşlarda bir tüketim eder şehir içinde bu 30 kuruşu buluyor hatta geçebilir.

• quote:

hocam forumda taunus benden sorulur : )
    şaka bir yana yıllardır Taunus kullanıyoruz.2.0 93 model lpg ile uzun yolda 180 kurus yakmaz hocam malesef 300 kurusta hic yaktığını hatırlamıyorum.220 230 kurus civarı yakıyor sanırım kullanıma göre biraz daha oynayabilir.Sehir ici fazla kullanmadığımız için net birşey söyleyemem ama yoğun trafikli bir şehirde yaşıyorsanız yakıt sizi üzebilir.Bikere 250 kurus sehir içi hayal olur.Tahminen 360 kurus civarı yakar.Daha fazlada olabilir.net söyleyemiorum.Benzin zaten yazmayayım : )
    Bunun yanında temizini bulursanız.Parasının hakkını veren bir arac uzun yolda hele kesinlikle memnun kalırsınız.Parçası ucuz ve bazı parçalar hariç boldur.Uzun yolda kullanacaksanız bütçeye göre gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

hocam forumda taunus benden sorulur : )
    şaka bir yana yıllardır Taunus kullanıyoruz.2.0 93 model lpg ile uzun yolda 180 kurus yakmaz hocam malesef 300 kurusta hic yaktığını hatırlamıyorum.220 230 kurus civarı yakıyor sanırım kullanıma göre biraz daha oynayabilir.Sehir ici fazla kullanmadığımız için net birşey söyleyemem ama yoğun trafikli bir şehirde yaşıyorsanız yakıt sizi üzebilir.Bikere 250 kurus sehir içi hayal olur.Tahminen 360 kurus civarı yakar.Daha fazlada olabilir.net söyleyemiorum.Benzin zaten yazmayayım : )
    Bunun yanında temizini bulursanız.Parasının hakkını veren bir arac uzun yolda hele kesinlikle memnun kalırsınız.Parçası ucuz ve bazı parçalar hariç boldur.Uzun yolda kullanacaksanız bütçeye göre gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turkiyede-tek-mustaunus-65177898/detay/

mustanga çevirmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turkiyede-tek-mustaunus-65177898/detay/

mustanga çevirmişler

Ön tarafı çok iyi de 4 kapı, sedan vs batmış

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

mustanga çevirmişler

Ön tarafı çok iyi de 4 kapı, sedan vs batmış

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 93 Model Beyaz 1,6GT var. 3800 istiyor.Benimde bütçem sınırlı hafta sonu beni pikniğe götürsün
    çarşı pazara götürüp getirsin bana yeter hafta sonları sadece binen biriyim acil durumlar haricinde kullanmam pek
    bu aracı kullanan kişilerin görüş ve önerilerini bekliyorum.Almamı öneriyor musunuz.
    HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 19 Şubat 2014; 15:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: webercan

Arkadaşlar 93 Model Beyaz 1,6GT var. 3800 istiyor.Benimde bütçem sınırlı hafta sonu beni pikniğe götürsün
    çarşı pazara götürüp getirsin bana yeter hafta sonları sadece binen biriyim acil durumlar haricinde kullanmam pek
    bu aracı kullanan kişilerin görüş ve önerilerini bekliyorum.Almamı öneriyor musunuz.
    HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

Alıntıları Göster
    93 Taunus için İçerden paslanmalara dikkat edin. Özeiilkle marşpiyel bölgesine, bir de ön ve arka camlaın alt iç kısımlarına. Alırsanız trigeri de kontrol edin.

Parçalar, malesef artık kolay bulunmuyor. Mekanik parçalar da böyle. Bazı parçaları orjinal bulmakmümkün olmuyor. Çin'den üçüncü kalite süspansiyon parçaları getiriyorlar. Bu parçalar seyrek kullanmak için idare eder. Kaloriferi biraz geç ısınır, bunun dışında keyifli bir arabadır.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-masraf-yapmayin-sadece-binin-son-fiyattir-166763047/detay/

Bu araca ne dersiniz ?

Alma niyetine girdim almaya niyetlendiğim motosiklet satılınca düşük bütçeli arabalara bakar oldum.
  • Araba güzel gibi. Arkadan itiş olması artısı. Benzinde ve devrini aldığında çok iyi gider
  • wampaa kullanıcısına yanıt
    1986-87, ilk seriler, en iyi üretilenleri. Eğer çok hırpalanmadılarsa tıkırtı yapmazlar.

Hava filtresi kutusu yok,
    Tahmin ettiğimiz yerlerden paslanmış gibi.
    C sütunlarındaki havalandırma delikleri ve arka tamponun alt kısmı siyah olmuş.
    Bagajda "1.6" ve "GL" yer değiştirmiş
    Direksiyonun logosu yok, tamir görmüş olabilir
    Anten takılmış (fabrikadan antensiz gelirlerdi)
    Koltuklar kılıflı, kapı panelleri orjinal.
    El freni teli gevşek.

fazla kurcalanmamışa benziyor, genel görüntü olarak büyük oranda doğru.

Fotograftan bu kadar... fazlası yoktur eksiği vardır :)
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler araç sahibini aradım teknosa'da çalışıyormuş efendi birisi aracı tekel 20 yıl kullanmış ordudan almış samsun plaka zaten.
    El freni sorununu dile getirdi bunu görmenize şaşırdım doğrusu bu araçların piri olmuşsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.