Şimdi Ara

Format atamıyorum [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

format atabilmek için denediğim şeyleri listeliyorum siz eksik gördüğünüzü söylerseniz sevinirim;

biostan dvd-cd seçtim olmadı.

3 ayrı dvd rom değiştirdim olmadı.

biostan usb leri kapattım olmadı.

pc açılırken f12 yaptım direk cd-rom u seçtim olmadı.

3 ayrı format cd si denedim olmadı.

evet kardeşlerim yardımlarınızı bekliyorum

• Derdini tam özetleyemedigini düşünüyorum. Sorunun tam olarak nedir dvd room 'u görmüyormu bilgisayar açılışta ? Biosda görünen dvd room içerisine windows dvd si koydugunda herşeye ragmen setup ekranını görmüyorsa kullanmış oldugun windows dvd 'sini değiştirmeni öneririm sorunun ortadan kalklar.
  • Bazı hazır sistemlerde uefi bios ve işletim sistemi kuruluyor. onlarda flash bellek veya dvd okuyucu ile boot etmek için boot ayarlarından uefi boot kapatmak gerekiyor. Sizdeki de öyle bir problem olabilir. Ama öyle sistemlerde boot edebilsen bile windows bu alana kurulamaz seçilen bölüm gpt biçminde diye bir uyarı çıkıyor. ondada bütün hdd bölümlerini silip diski mbr'ye dönüştürüp tekrar bölümleri oluşturmak gerekiyor.
  • hocam üç ayrı dvd denedim ama olmadı. dediğiniz gibi her türlü boot işlemi yapmama rağmen olmadı ilgin için teşekkürler.
  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    hocam anlattığın olaya uzağım biraz ve söz konusu bios oldğu için çekiniyorum ilgin için teşekkürler.
  • şimdi aşamalı olarak gidelim @h-can soru cevap olarak net bir şekilde

öncelikle biosa girdiginde dvd sürücünü görüyormusun burada ? 1. adımı denermisin sonra yaz buraya
  • Bilgisayarın windows 8 kurulu geldiyse uefi ayarlarını kaldırman gerekir. Bence UEFI kurulum yap usb ile.F12 boot menu den şöyle bir seçenek seçmen gerekir. (Legacy BIOS değil UEFI BIOS dayken) [UEFI] USB BELLEK 4-8-16 GB gibi birşey seçmen gerekir. UEFI çıkmıyorsa ve 1 tane usb varsa (UEFI Moddayken) Onu seçerek devam edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jeffrey Dahmer kullanıcısına yanıt
    yok hocam pc win 8 gelmedi yıllardır gördüğü sistem xp bende o yüzden anlam veremiyorum zaten
  • uefi bot bios ne iş analamadım he can'ne sorunu var ön yükleme ekranımı çıkmıyor ne hatasoı veriyor yada hata veriyormu daha doğrusu.:)
  • hocam ben bunları madde madde belirttim zaten hani konuya hakim biriyim bende.

hocam ben sana daha da açık yazayım o zaman bios dvd rom u görüyor ve first bilmemne yazan yere seçtiğin zaman yinede açılışta görmüyor ve bunu 3 ayrı windows dvd si ile denedim sonra da dedim ki belki dvd-rom da sıkıntı vardır dvd romu da değiştirdim sonra o değiştirdiğimi de fonksiyonel olarak denedim ama yok yok yok görüntü yok konuyu açarken yazdığım maddeleri dikkatli okursan anlayabilirsin zaten ilgin için teşekkürler bu arada.
  • services S kullanıcısına yanıt
    hocam dediğin gibi bu kadar şey denememe rağmen önyükleme ekranı gelmiyor ve bende format atamıyorum
  • kaybedecek bir şeyin yok nasıl olsa bide usb bellekle dene şansını
    casper pc kullanıyorum format atmaya ççalıştım f12 ile 20 kez bot menüsünü açmaya çalıştım bi türlü açılmadı bot menüsü biostan yapayım dedim del,f1,f2 de iş görmedii kafayı yiyecektim bu pc nin nesi var dedim.tesadüfen esc ye bastım meğer bot da bios ta her haltı esc tuşuyla açılıyormış kısacası her haltı denemek lazım:)))sende kurulum cd sini flaşa yükle bide bot menüdende usb ile başlat belki olur derdine çare.
    onuda denedim merak etme :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: h-can

iyi akşamlar

format atabilmek için denediğim şeyleri listeliyorum siz eksik gördüğünüzü söylerseniz sevinirim;

Biostan cd-dvd seç dedikten sonra save yaparak cıkıyorsundur inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: h-can

iyi akşamlar

Biostan cd-dvd seç dedikten sonra save yaparak cıkıyorsundur inşallah

Bende şimdi onu diyecektim save yapıyosundur umarım

• f12 ile bot menüsünden girince save yapması gerekmiyor:))
  • iyisimi sen pc açıkken format at biçimlendirme yapamazsın formattan sonrada Windows old klasörünü silersin olur biter ne uğraşıyorsun.
    en mantıklısı o gibi gözüküyor zaten benim aklımda da var bakalım ne olacak bu pc nin sonu
  • evet hocam evet kaydediyorum merak etmeyin.
  • sistemde biçimlendirmek istediğin işletim sistemlerini yaza mısın? Mesela xp kullanıcısısın ve win7 ye mi geçeceksin. ona göre çözüm önerileri değişebilir.
    mesela xp yüklü ise win 7 dvd tak bölümleri sil ama yeniden işletim sistemi kurma. sonra xp cd sini tak işletim sistemini kur. Baktın gene olmuyorsa ubuntu ile harddiske format at ama işletim sistemi kurma. daha sonra istediğin işletim sistemini kurarsın.
    donanımsal bir sorun olabilir mi acaba? dvd sürücün çalışmıyor olabilir mi? bütün usb bağlantılarını ve çevre aygıtlarını çıkartarak sadece gerekli cihazlar takılı olarak bir de dene format olayını. yani yazıcı kamera falan filan takılı olmasın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.