|
Hiçbir Aygıt Sürücüsü Bulunamadı: Yükleme Medyasını Kontrol Et
Windows işletim sistemini yüklerken, "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu hata, yükleme medyasının (USB sürücü veya DVD) doğru sürücüleri içermediğini gösterir. İşte sorunu çözmek için adımlar:
- Yükleme Medyasını Doğrula: Yükleme medyasının, yüklediğin Windows sürümüne ve sistem mimarisine (32-bit veya 64-bit) uygun olduğundan emin ol.
- Medyayı Yeniden Oluştur: Yükleme medyasını Microsoft'un resmi web sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan yeniden indirmeyi ve yeniden oluşturmayı dene.
- Farklı Bir Yükleme Medyası Kullan: Farklı bir USB sürücü veya DVD kullanarak işletim sistemini yüklemeyi dene.
- Windows 7: Yüklenecek Sürücüyü Seç hatası alırsan, yükleme medyasından "sürücü klasörünü yükle" seçeneğini belirle. Ardından, sistem sürücüsünü manuel olarak yükle.
- Sürücü Dosyalarını Sağla: Yükleme medyası sürücüleri içermiyorsa, sürücü dosyalarını içeren ayrı bir USB sürücü veya DVD hazırla. Yükleme işlemi sırasında "sürücünüzün aygıt sürücüsünü yüklemek için sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını takın" mesajını göreceksin.
- Sürücüleri Güncelle: Bilgisayarında önceden yüklü olan sürücülerin güncel olduğundan emin ol. Özellikle anakart ve depolama sürücülerinin güncel sürücülerini kontrol et.
Bu adımları takip ederek, "Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı" hatasını çözebilir ve Windows işletim sistemini başarıyla yükleyebilirsin.