sorunlu bi masaüstü pc var elimde format atmaya calişiyorum ama olmuyor cd görüyor ve pc deki sistem cd dekinden yeni oldugnu söyluyor yani cd deki eski sistemmiş ama com mes die bir hata yazısı veriyor ekranan ve kapanmıyor o yazı nasıl bu pc yi adam edebilirim acil format atmm lazım ona yardımlarınız için şimdiden teşekkür
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
o söylediğin yazıyı nerde veriyorki ben anlamadım
Büyük ihtimal xp sp3 kuludur pcde ve sen sp2 (service pack) yüklü xp cd si ile format atmaya çalışıyorsundur. Sp3 yüklü bir cd ile sorununu çözebilirsin.
Dipnot olarak formatı windows ortamında atmaya çalışıyorsan eğer bu uyarıyı verir. PC yi yeniden başlat ve ilk açılışta f11 tuşu ile seçenekleri aç oradan cd rom u seç ve o şekilde format at ozaman sp3 ü silip sp2 yi kurabilirsin.
birde pentium 4 kullanıcısı isen yada amd nin pentium 4 e eşit işlemcisine sahip isen xp nin sp3 ünü kurma derim. çünkü pc sp3 te sorunlar yaşıyor. aynı problemi kendi bilgisayarım dahil birçok bilgisayarda yaşadım. sp2 en iyi ve ideal olanıdır.
kolay gelsin
ekranda yazıyo dll uyarısı dio bide commes die bir hata pc açtıgında ekranda onlar çıkıo
teşekkür ederim çok saolll deniycem f11 de atmayı
ya boşver onları sen elindeki cd le boot et pc yi
ha bak daha açıklayıcı anlatayım bios a gir boot menüden 1. donanım olarak cd sürücüsünü seç yaptığın ayarları kaydet pc yeniden başlayacak daha sonrasında yönlendirecek seni
arkadaşım boot etmek dedigin cd takıp bıos dan cd rom u secmekse yaptım y basıp çıktım cd romda ama pc yeniden kapanıp açılmadı başka önercegin şeyler vardr heralde
quote:
Orijinalden alıntı: pezuk
uzman arkadaş konuşmuş
kendi fikirlerimizi yazarken başkalarının fikirlerine de saygı duymayı öğrenelim
eğer başkasından öğrenirsen sonuçları acı olabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: andac_bagtir
quote:
uzman arkadaş konuşmuş
kendi fikirlerimizi yazarken başkalarının fikirlerine de saygı duymayı öğrenelim
evet dostum sorunun çözümünü andac_bagtir arkadaş ilk mesajının ikinci paragrafında vermiş.. saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: fahrenhayt46
quote:
quote:
uzman arkadaş konuşmuş
evet dostum sorunun çözümünü andac_bagtir arkadaş ilk mesajının ikinci paragrafında vermiş.. saygılar..
Eyvallah kardeşim problemi hallettiğine sevindim.
quote:
quote:
uzman arkadaş konuşmuş kendi fikirlerimizi yazarken başkalarının fikirlerine de saygı duymayı öğrenelim
ben boşver derken sizin fikirlerinizi kasdetmedim yanlış anlaşılmışım düzeltmek istedim
saolun arkadaşlar ya benden başka aranızda olan herşeyi hallettiniz:) ama bn ben nolcam bana ilk pc açılmadan cd nasıl göstercegimi yazarmısınız pc açmadügmesine bastım cd yi taktıktan sonra pc direk cd görsün istiyorumm tartışlmadan bana cvp atın :)
quote:
Orijinalden alıntı: mmmerve
saolun arkadaşlar ya benden başka aranızda olan herşeyi hallettiniz:) ama bn ben nolcam bana ilk pc açılmadan cd nasıl göstercegimi yazarmısınız pc açmadügmesine bastım cd yi taktıktan sonra pc direk cd görsün istiyorumm tartışlmadan bana cvp atın :)
peki o cd de problem olmadığına emimisin yani daha önce kullanmşmıydın
cd den emin degilim başka bi cd den deniycem yarın bu konuyu yarın da ele alcazzz arkadaşlar bide eset anti virüs
object: windows sistem 32de java jre6 bin dll de virüs dioo altındada unable tro clean dioo sizce bu mu bnm işimi zorlaştırın jav yı kandırıyım mı
quote:
Orijinalden alıntı: mmmerve
format cd ni pc ye tak yeniden başlat ve kara ekran gelir gelmez f11 tuşuna bas seçenekler çıkması gerekli . ordan cd romu seç ve cd den pcyi başlat formatını at. eğer f11 tuşu çalışmıyor ise yine kara ekran ilk çıktığında delete tuşuna bas bios a gir . oradan boot ayarlarına gir ve ilk sırada hdd olan yeri cd rom yap f10 kaydet ve çık yeniden başladığında cd ile açılacaktır.
yazdığını biraz araştırdım sanırım virüs sıkıntılı birşey. formatta gider ama.
kolay gelsin
saol kardeşlerin kardeşi artık şu pc yi öldürcem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme