Şimdi Ara

Format Sonrası Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gectıgımız gunlerde lenovo y580 modelini aldım.Kullanmaya basladıgımda tek dıskten olusuyordu dıskı bolumlemeye calısırken bootmgr hatası aldım ve elimde recovery dvdsi olmadıgı için format atmak zorunda kaldım buraya kadar hersey normal gelişti sıkıntılı bi dönem geçirsemde
    Şimdi 2 sorunum var;
    1.sorunum ssd içindi ki programları dvdye yazmıştım fakat şimdi onları yüklüyorum ve tamamını bitirip reset atıyorum ve başlangıç onarımına başlıyor bilgisayar onu bitirdiğinde ise tüm programları siliyor
    2.sorunum ise bilgisayar şuan hiç bi programı yüklemediğimde gayet normal açılıyo fakat 15sn. açılan bilgisayar şimdilerde 1-1,5 dk'da açılıyor
    umarım açık ve net ifade edebilmişimdir kendimi
    şimdiden yardımlarınız için teşekkürleri borç bilirim kendime
    İyi Günler..
    Edit:Umarım konuyu doğru yere açmışımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Let's Go -- 1 Eylül 2012; 11:04:23 >

• Açılışta 2 seçenek olur başlangıç onarma ve windows u normal başlat diye seç normal başlatı seç de başlangıç onarma format attıktan hemen sonraki haline getiriyo laptopu drive ları felan düzgün yükledin mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet düzgün yükledim diye düşünüyorum tamamını yükledikten sonra reset atıyorum bilgisayara tek tek yükledikten sonra reset atmıyorum bunun bi fark yaratma durumu var mı?
    normal başlangıç dediğim zamanda sürekli reset falan atıyodu sanırım şuan yanımda değil pc ama o şıkkı denedim ve olmamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Let's Go

Arkadaslar oncelıkle ıyı gunler
    Gectıgımız gunlerde lenovo y580 modelini aldım.Kullanmaya basladıgımda tek dıskten olusuyordu dıskı bolumlemeye calısırken bootmgr hatası aldım ve elimde recovery dvdsi olmadıgı için format atmak zorunda kaldım buraya kadar hersey normal gelişti sıkıntılı bi dönem geçirsemde
    Şimdi 2 sorunum var;
    1.sorunum ssd içindi ki programları dvdye yazmıştım fakat şimdi onları yüklüyorum ve tamamını bitirip reset atıyorum ve başlangıç onarımına başlıyor bilgisayar onu bitirdiğinde ise tüm programları siliyor
    2.sorunum ise bilgisayar şuan hiç bi programı yüklemediğimde gayet normal açılıyo fakat 15sn. açılan bilgisayar şimdilerde 1-1,5 dk'da açılıyor
    umarım açık ve net ifade edebilmişimdir kendimi
    şimdiden yardımlarınız için teşekkürleri borç bilirim kendime
    İyi Günler..
    Edit:Umarım konuyu doğru yere açmışımdır

SSD'nin yada sistemin garantisi varsa git götür arkadaşım, ne demek dosyaları siliyor, başlangıç onarma sistemi kurtarır öyle saçmalık olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi Vaquero
    quote:

Orijinalden alıntı: Let's Go Arkadaslar oncelıkle ıyı gunler Gectıgımız gunlerde lenovo y580 modelini aldım.Kullanmaya basladıgımda tek dıskten olusuyordu dıskı bolumlemeye calısırken bootmgr hatası aldım ve elimde recovery dvdsi olmadıgı için format atmak zorunda kaldım buraya kadar hersey normal gelişti sıkıntılı bi dönem geçirsemde Şimdi 2 sorunum var; 1.sorunum ssd içindi ki programları dvdye yazmıştım fakat şimdi onları yüklüyorum ve tamamını bitirip reset atıyorum ve başlangıç onarımına başlıyor bilgisayar onu bitirdiğinde ise tüm programları siliyor 2.sorunum ise bilgisayar şuan hiç bi programı yüklemediğimde gayet normal açılıyo fakat 15sn. açılan bilgisayar şimdilerde 1-1,5 dk'da açılıyor umarım açık ve net ifade edebilmişimdir kendimi şimdiden yardımlarınız için teşekkürleri borç bilirim kendime İyi Günler.. Edit:Umarım konuyu doğru yere açmışımdır
    SSD'nin yada sistemin garantisi varsa git götür arkadaşım, ne demek dosyaları siliyor, başlangıç onarma sistemi kurtarır öyle saçmalık olmaz.
    daha 15 gün falan oldu alalı bilgisayarı 2yıl garantisi söz konusu fakat kendi kendime halledebilceğim bi işlemle hallolmaz mı ?

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Let's Go Arkadaslar oncelıkle ıyı gunler Gectıgımız gunlerde lenovo y580 modelini aldım.Kullanmaya basladıgımda tek dıskten olusuyordu dıskı bolumlemeye calısırken bootmgr hatası aldım ve elimde recovery dvdsi olmadıgı için format atmak zorunda kaldım buraya kadar hersey normal gelişti sıkıntılı bi dönem geçirsemde Şimdi 2 sorunum var; 1.sorunum ssd içindi ki programları dvdye yazmıştım fakat şimdi onları yüklüyorum ve tamamını bitirip reset atıyorum ve başlangıç onarımına başlıyor bilgisayar onu bitirdiğinde ise tüm programları siliyor 2.sorunum ise bilgisayar şuan hiç bi programı yüklemediğimde gayet normal açılıyo fakat 15sn. açılan bilgisayar şimdilerde 1-1,5 dk'da açılıyor umarım açık ve net ifade edebilmişimdir kendimi şimdiden yardımlarınız için teşekkürleri borç bilirim kendime İyi Günler.. Edit:Umarım konuyu doğru yere açmışımdır
    daha 15 gün falan oldu alalı bilgisayarı 2yıl garantisi söz konusu fakat kendi kendime halledebilceğim bi işlemle hallolmaz mı ?

walla hocam bence hiç uğraşmadan direk git ver alacağın sistemin hangi diski kullandığını araştırıp almakta her zaman fayda var ben hiç güvenmiyorum bazı disklere

performans ve disk konusunda
    http://www.tekniktrend.com/ssd-diski-secure-erase-ssd-ile-sil/
    böyle bir makale var bilmem yardımcı olur mu ama denemekte fayda var.

• sanırım bi yanlış anlaşılma söz konusu hocam elimdeki bilgisayar lenovo y580 model bir notebook sistem orjinal olarak 750gb hdd+32gb m-ssd ile birlikte geliyo ve ben ssd içindeki programları kuruyorum derken bilgisayarın kendi orjinal programlarını kasdetmiştim anakart,ekran kartı,ses kartı,webcam vs vs... gönderdiğiniz linkle sorunumu pek bağdaştıramadım açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Let's Go -- 1 Eylül 2012; 11:39:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sanırım bi yanlış anlaşılma söz konusu hocam elimdeki bilgisayar lenovo y580 model bir notebook sistem orjinal olarak 750gb hdd+32gb m-ssd ile birlikte geliyo ve ben ssd içindeki programları kuruyorum derken bilgisayarın kendi orjinal programlarını kasdetmiştim anakart,ekran kartı,ses kartı,webcam vs vs... gönderdiğiniz linkle sorunumu pek bağdaştıramadım açıkcası

hocam ssdnizden windows'u boot ettiğinizi varsayarak o linki gönderdim, ssd ile 1,1.5 dk'da açıldığını söylüyormuşunuz gibi anladım yani

şöyle sorayım madem;

ssd'de driverlar mı yüklü sistemmi yüklü,
    yoksa sistem hdd'demi
    hdd'mi siliyor yüklediğiniz dosyaları ssd mi?

bence biraz açmalısın walla kafam karıştı şimdi :)

• Dostum bence bu sebepten dolayı garantiye verilmez sen bence bios dan ahci modunu aktif et ve sistemi kur sonra da driveları yükle ama laptopun içinden çıkan drive cd si ile yüklersen normal şartlarda pc 3 kere reset atmalı ve normal olarak açılması lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Let's Go sanırım bi yanlış anlaşılma söz konusu hocam elimdeki bilgisayar lenovo y580 model bir notebook sistem orjinal olarak 750gb hdd+32gb m-ssd ile birlikte geliyo ve ben ssd içindeki programları kuruyorum derken bilgisayarın kendi orjinal programlarını kasdetmiştim anakart,ekran kartı,ses kartı,webcam vs vs... gönderdiğiniz linkle sorunumu pek bağdaştıramadım açıkcası
    hocam ssdnizden windows'u boot ettiğinizi varsayarak o linki gönderdim, ssd ile 1,1.5 dk'da açıldığını söylüyormuşunuz gibi anladım yani şöyle sorayım madem; ssd'de driverlar mı yüklü sistemmi yüklü, yoksa sistem hdd'demi hdd'mi siliyor yüklediğiniz dosyaları ssd mi? bence biraz açmalısın walla kafam karıştı şimdi :)
    hddye win7 kurdum geldiğinde tüm dosyalar ssd içindeydi ordan dvdye cektim şimdi ssd içine attım yine fakat hdde kuruyorum programları ssdye kursam düzelir mi acaba? bu yeni aklıma geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: king_adam Dostum bence bu sebepten dolayı garantiye verilmez sen bence bios dan ahci modunu aktif et ve sistemi kur sonra da driveları yükle ama laptopun içinden çıkan drive cd si ile yüklersen normal şartlarda pc 3 kere reset atmalı ve normal olarak açılması lazım.
    garantiye verme konusunda aynı fikirdeyim ve sonucta lenovo 20iş günü kadar uzak kalabilir bilgisayar benden
    hocam laptopun içinden cd çıkmadı fakat ben bilgisayardaki yüklü programları bi dvdye yedeklemiştim tamamının setupları elimde suan yanımda degıl cihaz eve gidince bioasdan ahciyi aktif etmeye calısıyım bide bu 3 kere reset konusunu anlayamadım biraz daha açıklayabilir misin konuyu şimdiden teşekkür ederim

• Dostum öncelikle ahci yi aktif ettikten sonra yeniden format atman lazım.3 kere reset olayı şöyle normal de laptoplarda yane sıfır alınmış laptoplarda bi tane driver cd si çıkar o cd de o pc ye özel driverlar çıkar bi yüklemeye başlarken bi chipset drive yükledikten sonra bi kere reset atar bi ekran kartı için reset bi de rapid için reset atar ama senin laptop da cd felan çıkmamış saçmalık yani ya neyse sen şöyle yap ahci açık şekilde windowsu kur sonra lenova nin sitesinde driverlar var senin laptopa göre tek tek indir kur sorunun kalkacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: king_adam Dostum öncelikle ahci yi aktif ettikten sonra yeniden format atman lazım.3 kere reset olayı şöyle normal de laptoplarda yane sıfır alınmış laptoplarda bi tane driver cd si çıkar o cd de o pc ye özel driverlar çıkar bi yüklemeye başlarken bi chipset drive yükledikten sonra bi kere reset atar bi ekran kartı için reset bi de rapid için reset atar ama senin laptop da cd felan çıkmamış saçmalık yani ya neyse sen şöyle yap ahci açık şekilde windowsu kur sonra lenova nin sitesinde driverlar var senin laptopa göre tek tek indir kur sorunun kalkacağını düşünüyorum.
    hocam içinde çıkmamasının nedeni tüm setuplar pcde yüklü recovery dvdsi alınca hiç bişeye gerek kalmıcaktı ama malesef onu alamadan bu dertler açıldı başıma bu ahci dediğimiz şey nedir bootun neresinde kolay açılır mı pek bilgim yok

• Panpa ahci(yanlış yönlendirmek istemem) için pc açılırken f2 yada del tuşu ile bios a gir tamam mi sonra hdd seçenekleri felan olur sata felan da yazabilir onu seç ve ide ve ahci yazar seç ahci yi reset at bi baktın mavi ekran korkma windows dvd sini koy ve format at sonra internetten drive leri bul yükle sorun olmaz

• Ayrıca panpa bazı insanların kötü olarak nitelendirdiği marka casper dan laptop aldım kutudan 2 dvd çıktı biri windows biri drive dvd ancak adamlar hdd yide 3 parçaya bölmüşler g var bi de orda da driver var onun için ilginç dedim lenova niye yapmamış diye

• birde oyle denerim şimdiden teşekkür ederim hocam
  • quote:

birde oyle denerim şimdiden teşekkür ederim hocam

Bişey değil.

• format atarken recovry i silmişsiniz eğer silmeseydiniz başlangıç onarma dan seçerek yapacaktınız keske windows un sözünü dinleyip yedek alsaymışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxstar33

format atarken recovry i silmişsiniz eğer silmeseydiniz başlangıç onarma dan seçerek yapacaktınız keske windows un sözünü dinleyip yedek alsaymışsınız

problem orda alamadan bootmgr hatası aldım peki bunun bi çözüm yolu yok mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxstar33

format atarken recovry i silmişsiniz eğer silmeseydiniz başlangıç onarma dan seçerek yapacaktınız keske windows un sözünü dinleyip yedek alsaymışsınız

problem orda alamadan bootmgr hatası aldım peki bunun bi çözüm yolu yok mu?

Bootmgr hatası için bi dvd ye internetten bootmgr dosyasını bulup atacaktın sonra da windows başlangıç onarma ile load drive yazardi sen de dvd den kopyalama ile windows klasörune yapıştırsaydin sorun olmazdı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.