Şimdi Ara

Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Ben bilgisayarıma format atmaya karar verdim ancak şöyle bir sorun var.

format atmak için "boot" dan 1 device olarak cdrom u seçiyorum‚2.device olarak hdd i seçiyorum.format atmaya geçerken‚"windows kur" bölümünü sorunsuz geçiyor‚ancak çıkan 2.mavi ekranda "enter" a basıp devam edicekken "enter" a bastıktan sonra hdd i görmediğini idda ediyor.ancak hdd takılı olmasa size bunları zaten yazamazdım.ben bu sorunu anlamadım.

ne yapabilirim sizce?

• Sanırım SATA sorunundan bahsediyorsunuz

Aşağıdaki linki incelemeni öneririm umarım işine yarar.

TIKLA
  • çok teşekkürler.muhtemelen bu yüzdendir.sata kullanıyorum çünkü.bi bakayım.olmassa tekrar yazarım.tekrar teşekkürler
  • En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yasayanlar icin biostan ahci' yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, birkaç örnek verecek olursak;

Bios-->Main-->Ide Configuration-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
    Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE
    veya
    Bios--->Config--->Select Serial ATA (SATA)--->Compatibility.
    "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.
  • @blacksea

dostum denedim bu verdiğin linkteki yöntemi ama malesef aynı sorunla karşılaştım

@nihat35nihat

AHCI yı RAID yapabiliyorum.yapınca yine olmuyor

bilgisayara acil format atmam lazım ne yaptıysam olmuyor.ne sataymış ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibsonLesOttoman -- 18 Temmuz 2008; 23:20:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GibsonLesOttoman

BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

RAID'de olmaz, IDE veya Compatibility gibi bir secenekte mi yok? Anakartınızın marka ve modeli nedir?

NOT : Disket sürücünüz var mı? 1.44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 18 Temmuz 2008; 23:27:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.

RAID'de olmaz, IDE veya Compatibility gibi bir secenekte mi yok? Anakartınızın marka ve modeli nedir?

NOT : Disket sürücünüz var mı? 1.44

IDE ve Compatibility yok malesef.

IDE Configuration bölümü var.ordada sadece RAID ve AHCI var.

ASRock FSB1066 sanırım marka model

disket sürücüm var ancak disketim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibsonLesOttoman -- 18 Temmuz 2008; 23:44:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Sorun Giderici Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir.

Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, bu diskette biçok anakarta uyumlu sata driverleri vardır, uyabilir veya uygun disketi oluşturmak için örnek teşkil edebilir; buradan indirebilirsin.

• Benzer bir olayın çözdümü -> asrock p4v88 anakart sata sorunu çözümü; Biosa f2 ile girin. Advanced->ide configuration->sata operation bölümü Raid durumundadır; bu kısmı NON-RAID yapılır daha sonra normal yükleme falan yapılır. f6 dır, sata driver yükleme falan yok. kolay gelsin.

quote:

Arkadaşım birde SATA disketi hazırlanmasının bir yoluda aynen Şöyle;

İlk önce biosdan bilgisayarı cd 'den boot edecek şekilde ayarla.
    OK?
    Daha sonra Asrock anakartının cd 'sini tak. Yani Asrock 'dan boot et.
    OK?
    Boş bir disket tak PC 'ye.
    OK?
    Ekrana birsürü yazılar gelecek. Sen oradan SATA Driver 'i seç.
    OK?
    Daha sonra yarat seçeneğini tıkla. Disketi yazmaya başlıyacak.
    OK?
    Bilgisayarını resetle. XP cd 'sini tak.
    OK?
    VE sata diskini tanıt. Kolay Gelsin...

• anakartımın cd si nerede acaba ben onu yarın sabah bi arayayım.

çok teşekkürler yardımlarınız için
  • Anakartın cd sini muhtemelen bulamıcamhttp://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Twins-HDTV modelim sanırım bu.burdaki şeyleri indirip diskete atsam olur mu acabA?
  • son sorum bu kadar büyük dosylar hangi tür bi diskete sığar? veya yeni disketler çıktıda ben mi geri kaldım
  • quote:

son sorum bu kadar büyük dosylar hangi tür bi diskete sığar? veya yeni disketler çıktıda ben mi geri kaldım

Sadece bu linktekini yükleyeceksin Sata drivers oda 153 KB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinocchio27 -- 19 Temmuz 2008; 12:10:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.