Şimdi Ara

format sorunu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben yanlışlıkla 2 işletim sistemi yukledım hem C de hem D de xp var C ye format cekmek istiyorumj fakat ntfs oldugu için 98 baslangıc disketi ile cekemedim bana yardım edermısınız

• bilg D ki işletim sisteminle acip C sag tikalyip format atabilirsin. Eger de ki sistem acilmiyorsa xp cd ile boot edip C ye format atabilirsin. kolay gelsin
  • okleyka arkadasım ben bıraz acemıyım hatta çok bu foruma yenı geldım ben D deki isletim sistemındeyim C ye sag tıklayarak format cekemedım ntfs oldugu ıcın sanırım lutfen yardım et
  • xp cd sini tak bilgisayarı onunla aç.
    sonra format atabilirsin.
  • D ki xp olduguna gore format atabilmen gerekli. Ordan istersen fat32 secenegide mevcut. Yok olmuyor diyorsan xp cd ile yapmak zorundasin.

Bide basta hangi windowsu secenegi gibi bir soru cikarsa;
    onuda boot dosyasinda diger xp isşlemtim sistemini silmen gerekli. Boot.ini dosyasini xp de bilg iconuna sag tıklayıp ordan gelişmiş kisminda edit deyip acabilirsin. Dikkat etmen gereken yer hangi partition daki işletim sistemini silmen gerektiği.
  • Arkadaşım çözemediysen sorunu tüm hd yi silerek yeniden kurulum yapmak istiyorsan kolay. Xp cd siyle açılışta kurtarmayı seç ve gelen ekranda DISKPART komutuyla tüm bölümleri silip istediğin gibi yeniden oluşturabilir ve yaniden kurulum yapabilirsin.
  • win 98 cd sini tak cd den boot yap
    daha sonra bu adımları izle:
    1 cd romun içine gir ben e olarak varsayıyorum
    E: yaz enter e bas
    2 cd win98 yaz enter e bas
    3 fdisk yaz enter
    4 çıkan seçeneklerde 3. bölümü seç
    5 tekrar çıkan seçeneklerde 4. bölümü yani "dos olmayan bölümü sil"
    seçeneğini seç
    sana c bölümü silmek için onay isteyecektir okeyle
    6 daha sonra 1. bölümü seç
    7 tekrar 1. bölümü seç
    biraz bekleyecen hdd denetleniyor falan sonra çıkan menüde bi onay istyor e harfine bas ondan sonra bilgisayarı yeniden başlat format c: at kolay gele

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reset Problemi Acil
    2 ay önce açıldı
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • partition magic programiyla fat32 ye cevirebilirsin... program icinwww.turkceyama.com kolay gelsin...
  • adam ben acemiyim diyor yawsssssss bak sana bişi söyliyim sana açılış ekranındaki iki soruyu sormayacaktır bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de gelişmişe tıkla orda alt seçeneklerde başlangıç ve kurtarma olacak ordaa ayarlar olacak onada tıkladığın zaman sana açılıştaki soruların olduğu yere getirir. yine orda zamanla ilgili bişi olcak onları sıfır yaparsın başlangıçtakı seçenekleri sormaz sonrada d sürücüsündeki bilgilerini bir yere yedek alırsın hepsini silersin sildikten sonrada yedeklerini geri at belki biraz karmaşık oldu ama yinede bir dene partion magicle uğraşma yada yapabiliryorsan bilgilerine acımıyorsan iki sürücüyede bas formatı
  • bilgisayarım ı tıkla c ye sag mause ile tıkla biçimlendiri sec.bu işlem için bilgisayarını d surucusundeki xp ile acman gerekiyor.işletim secenekleri cıktıgında dene hangisi d:\ den actıgını bulursuın.98 ile xp format konusunda cok farklidir.xp kullanırken windows içinde format atılabilir.98 cd si ile format atmaya ugrasma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vermineus -- 29 Mart 2005, 23:38:44 >
  • birsürü yöntem var hangisini istersen onu yap hepside olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.