Şimdi Ara

format sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba.yaklaşık 1 yıl kadar önce almış olduğum samsung laptopuma format atmak istiyorum fakat bi kaç pürüz var.öncelikle laptopumu aldığım zaman yanında windows 7 cd si yoktu.bilgisayarın içinde yüklü olduğunu söylediler bana.evde kurdum fakat yedeklemedim 1 -2 ay kadar.daha sonra d klasörünün içine attım o kurulum dosyasını.fakat nasıl format atacağımı bilemedim.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.galiba biraz acemiyim.

• Merhaba öncelikle yeni üretilen laptoplarda özellikle Windows 7 işletim sisteminin laptopun içinde yüklü olduğu doğrudur.D'ye Attığınız Dosyaları bir Dvd/Cd yazdırma programı ile kalıp dosyası(İso) halinde yazdırınız Ve Oluşturduğunuz Dvd yi Bios ayarlarından boot ederek Çalıştırınız Ve Yönergeleri Takip Ederek Windows 7'yi Kurunuz..Birazcık da olsa inşallah bu bilgilerin yardımı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeterdal -- 8 Ocak 2011; 22:40:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeterdal

Merhaba öncelikle yeni üretilen laptoplarda özellikle Windows 7 işletim sisteminin laptopun içinde yüklü olduğu doğrudur.D'ye Attığınız Dosyaları bir Dvd/Cd yazdırma programı ile kalıp dosyası(İso) halinde yazdırınız Ve Oluşturduğunuz Dvd yi Bios ayarlarından boot ederek Çalıştırınız Ve Yönergeleri Takip Ederek Windows 7'yi Kurunuz..Birazcık da olsa inşallah bu bilgilerin yardımı olur

yardımın için teşekkür ederim ancak 4 tane dosya var hangisini atmam gerekli.
  • bir caps atabilirmisin bi bakalım hangisi atılması gerekiyorsa yardımcı olmaya çalışırım
  • Bu dosyalar değil, siz D bölümüne "BACKUP" yedekleme yapmışsınız sadece, bu yedekleme sistemi geri yükleme gibi bir sistemle işletim sistemini vs.. kurtarmak vs.. amacıyla Windows7'nin bir özelliği olarak işletim sisteminin bir önerisiyle yapmanızı istediği bir şeydir.
    Sisteminizde (HDD'nizin başka bir bölümünde) bir sabit disk kurtarma sistemi bulunmaktadır. Bilgisayarınızın özgün fabrika değerlerini geri yükleyerek bilgisayarınızı onarmak istiyorsanız, bunu doğrudan sabit diskten yapabilirsiniz. Bilgisayarı başlatırken F4 tuşana bastığınızda Samsung Recovery Solution açılır. "Repair Your Computer" (Bilgisayarınızı onarın) veya "Recovery" (İşletim sisteminizi geri yükleyin) gibi seçenekleri seçip, gelen menü ve talimatları izleyin. Bu şekilde işletim sisteminizi tekrar kurmuş olursunuz.

(Genel anlamda) Recovery bilgisayarı aldığın (ilk günkü) hale getiren bir işlemdir. Recovery ile format (aslında atılabilir) atılmaz. Format işlemi ile Recovery işlemi genelde yanlış anlaşılmakta ve yanlış deyimler kullanılabilmektedir. Recovery içeriğinde tam olarak bir işletim sistemi yoktur (bazılarında olabilir), bilgisayara (mevcut kullalan bilgisayar) özel kurulmuş, driverleri ve gerekli programları vs.. yüklenmiş bir işletim sisteminin imajı vardır. Bazı Recovery işlemlerinde (Vista, windows7) eski verileriniz silinmez (Recovery işlemi başlangıcında da sorabilir "siliyim mi?" diye) ve Windows_old (eski) adıyla bir klasörde bırakılır. Recovery işlemi sonrası bu bölüm gereksiz ise (Lüzumsuz yer işgal eder) silersiniz. Bu Windows.old (eski) klasöründen eski gerekli dosyalarınızı vs.. alabilmeniz için düşünülmüştür. Makinanızın işletim sisteminde bir hasar nedeniyle açamadığınızda Recovery yapmak zorunda kaldığınızda gerekli dosyalarınızı kurtarabilmek için bu klasöre zaten ihtiyacınız olacaktır. Biraz araştırarak Recovery ile ilgili veya varsa kullanma klavuzundan daha ayrıntılı bilgiler bulabilisiniz.
    Sonuç olarak: Ürün kurtarma (Recovery) ile işletim sistemini tam olarak kurmuyorsunuz, kurulmuş bir işletim sistemini aktardığınızı veya geri yüklediğinizi söylemeye çalıştım. Bu geri yükleme (Recovery) işinden sonra makinanız ilk aldığınız gün gibi, bir duruma gelir ilk ayarlamalarını tekrar yapar ve kullanmaya devam edersiniz. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 9 Ocak 2011; 0:51:41 >

• şu anda sorunum halloldu F4 tuşuna basarak.yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.meğer hiçbişey bilmiyormuşum bilgisayarım hakkında.sizler sayesinde öğrenicek çok şeyim var.tekrar teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.