merhaba arkadaşlar..benim pcnin sorunu şu: "1 haftaonce ikidebi mavi bi ekran çıkıyordu durup duruken "eğer buyazıyı ilk defa görüyorsanız...." diye bende format atmaya çalıştım ama formatın yarısında aynı ekran çıkıyorduve pc yi resetlemek zorunda kalıyordum..pilini çıkardım,bios uptade yapacaktım ama vazgeçtim çünkü bugün sürekli elektrik kesintisi oluyor Allah korusun bi arıza çıkmasın..şimdi ben formatı yeniden başlatmaya çalışıyorum ama olmuyor..cd başka bi xp cd'si diğerini kırıp attım sorun onda diye..formatı nasıl baştan başlatabilirim? dos'tan girip cd-rom'u seçiyorum ama bilgisyar açılır açılmaz eski yuklemeye devam ediyor ve olmuyor oda...tşkler... !SXF!
Donanımsal bir sorun olabilir. Mesela RAM...
bu işte bir terslik var first boot device olarak cd romu görseydi ilk önce "önyükleme için bir tuşa basın..." uyarısı verirdi tuşa bastığınızda yeni kurulum başlatır, tuşa basmazsanız da o zaman hdd ten boot etmeye çalışır ve eski kuruluma devam etmek isterdi, sizin sistem direk hdd ten boot ettiğine göre ya cdrom first boot device olarak atanmamış, ya cdrom da bir arıza var cdyi okuyamıyor yada kullandığınız cd de bir hata var okunamıyor
makinenizde windows kurulurken mavi ekran hatası alıyorsanız cd den , cd rom dan, ram dan , hdd den anakrt işlemci yani bütün donanımlardan kaynaklanıyor olabilir bunların en sık rastlananı ram sorunlarıdır. eğer makinenizde 2 tane ram takılıysa bi tanesini çıkarıp tek ram la kurulum yapmayı deneyin ayrıca biosu uçurduysanız yeniden boot menüsünden first boot device yi cd rom olarak ayarlayınız cd nizin bootable olduğundan emin olun cd rom ve hdd kablolarında da problem olabilir. bunlar çok rahat müdahele edebileceğiniz parçalar olduğu için öncelikli bunları yazdım
devam ederse pm yoluyla ulasırsanız daha fazla yardımcı olaya çalısayım saygılar