Şimdi Ara

Formatla ilgili çözüm önerisi istiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşimin notebooktaki antivirüsün süresi dolup kapanmış bu sürede birkaç uyuz virüs yemiş temizlenmiyor bir türlü çok uğraştım.en temizi format atmak ancak format atamıyorum. bunun sebebi ise "enter" tuşunun bozuk olması.usb notebook klavyesi alsam format ekranında tuşları çalışmıcak.biosa girip usb ayarını enable da yapamıyorum haliyle enter bozuk olduğu için. öncelikle şunu sorayım enter tuşu olmadan başka bir yolu varmı format atmamın?

Ben bulamadım aklıma şöyle bir fikir geldi asıl sorum bu.

Ben win7 kullanıyorum. VMWare workstation kurup sanal makinede XP kursam, bunun acronis true image ile imageını alabilirmiyim? eğer image alabiliyosam bunu kardeşimin notebookta kullabilirmiyim? şimdilik tek çözüm bu şekilde geldi aklıma.

Görüşleri fikirleri bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

NOT: sorunum değişmiştir 9.posta bakın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 12 Ağustos 2010; 16:49:46 >

• Bence hiç bu kadar uğraşmadan yeni klavye al derim.
  • yeni klavye alsam ancak usb klavye alabilirim ps2 klavye girişi yok notebookta, biostan enable edemiyorum usb aygıtları klavyede sorun olduğu için bu nedenle format ekranında klavye çalışmayacaktır.

yokmu bir çözümü olan?
  • sanalda xp kurup yedek almak mantıklı ama sistem örtüşmeyebilir,hardisk boyutlarını aynı yap dene bence denemekten birşey olmaz ama sonucuda buraya yaz merak ettim harbiden acronis boot cd var değilmi yoksa göndereyim yedek yüklerken enter kullanmıyoz zaten mouse la oluyo, bence dene evet sonuçlarıda bildir
  • kardeş deneme yapabilcek durumda değilim net bir cevap veya başka öneriler bekliyorum yoksa ztn çoktan denerdim.
  • hiçbir önerisi olan yokmu yaw?
  • quote:

Orijinalden alıntı: retrospect
    hiçbir önerisi olan yokmu yaw?

Dediğim gibi en kısa yoldan laptop olduğu içın usb klavye alin bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problemler için kaynak önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • notbook hdd sini söküp, dışarda format atıp XP kursan? cihazı açamıyormusunuz? birde SANAL KLAVYE ile XP yüklü ise makinede win7 kurmanızda mümkün ?
  • arkadaşlar notebookun hdd'i söktüm, 2.5" ide usb çeviricisyle pc ye bağladım şu an pc de hdd i görüyorum ancak biosta hdd gözükmüyor sanırım usb den takılı olduğundan dolayı, sorum şudur ki ben bu bağlı olan notebook hdd'ine nasıl xp kurarım ?? çok acil yardımlarınızı bekliyorum
  • Ya genç kardeşim notebook a usb klavyeni tak bir boot cd oluştur dosta pq magic adında bir prg var o prg ile format at düzelir
  • genç? ordan genç gözüküyorum sanırım :)

cvp için sağol. usb klavye format ekranında çalışsa o dediğini çoktan yapmıştım ama notebookun bios ayarında usb aktif etme seçeneği yok hp pavilion dv5000 serisi biraz eski.
  • yaw cane sana en kein çözümü söylüyeyim git onu bir bilgisayarcıya getir adam herşeyini halledecek verecek sana yaw ne kadar cimrisin :)
  • sende çok zenginsin heralde,
    arkadaşlar çözüm üretecek varsa yazsın gereksiz geyik yapılmasın lütfen!
  • arkadaşlar resmen adamla dalga geçer gibi cevap veriyorsunuz. adam usb klavye alsa notebookun klavyesinden biosa girip enable etmesi gerekiyor ama enter çalışmıyor diyor . edemiyor yani. kardeşim eğer notebookun hdd sini başka bi pc de gösterebiliyorsan biçimlendir tamamen . biçimlendirdikten sonra leptopa geri tak. yani hdd ham halde . sonra win cd sini tak . sen cd yi firs boot yapmadan hdd ham olduğu için otomatik cd den başlayacaktır .
  • hocam sağolasın ilgilendiğin için fakat cd den önyükleme yapsam format ekranına girdiğimde yine enter tuşuna basmam gerekicek yükleme yapmak için :(
  • Gene enter a basmasi gerek... yani diger bir degisle ya usb klavye kullanacak yada laptopun klavyesi degisecek.. baska yolu tamamen otomatik windows yapip sadece yukleme yapmasini beklemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter
    Gene enter a basmasi gerek... yani diger bir degisle ya usb klavye kullanacak yada laptopun klavyesi degisecek.. baska yolu tamamen otomatik windows yapip sadece yukleme yapmasini beklemek.

+1 klavye al yeni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Gene enter a basmasi gerek... yani diger bir degisle ya usb klavye kullanacak yada laptopun klavyesi degisecek.. baska yolu tamamen otomatik windows yapip sadece yukleme yapmasini beklemek.

laptopun enter'ı tamir ettirmeyi düşünüyoruz. benim diğer bir düşündüğüm de 3.5" ide kabloyu 2.5" ideye çeviren aparat tabi bulması zor bikaç yere sordum ama bulamadım. eğer bunu bulabilirsem kendi pc'me bağladığımda format atarım sanırım. usb çeviriciyle atamamıştım haliyle usb olduğundan xp kurulmuyor.
     Formatla ilgili çözüm önerisi istiyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

+1 klavye al yeni.

arkadaşım, usb klavyeyi format ekranında görüyo olsa ilk yapacağım. iş oydu ztn, yine de sağol kafa yorduğun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 1 Aralık 2013; 18:50:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.