Şimdi Ara

formatla ilgili soru ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle 1-2 aydır bilgisayarın dertleriyle uğraşıyorum. ilk baştan anlatayım. internetim sık sık kesiliyodu görev yöneticisini açtığımda internete girebiliyordum. sonra ben birsürü virüs programı yükledim tarattım 10-15e yakın virüs buldu silmeye uğraştım falan sonra antivirüslerin bilgisayarı kitlediğini öğrendim hepsini sildim.combofix ile tarattım logumda hiç bilmediğim antivirüslerin sytem32de oldugunu öğrendim ordan sildim kayıt defterinden sildim.birsürü bişey sildim.baktım güvenlik duvarı açılmıyo hata veriyo.bilgisayar acayip yavaşladı. internet açılmama sorunu sık sık devam ediyo.
    en son fsecure antivirüs silici falan yükledim çalıştrdım 1 kaç kez yeniden başlattı sonra bi açtım pcyi orjinal değil etkinleştir yazısı falan çıktı.bütün bunlara neden olan virüs diye düşünüyorum
    ben bunlardan çok sıkıldım format atmaya karar verdim sizce atmalı mıyım ?? şimdi format atınca windows old klasörü falan oluyo oyüzden low level format mı atsam o virüsün hiçbir yere yerleşmemesini sağlamak için.

yardımlarınızı bekliyorum. bide 2 aylık yeni 0 laptop bu tip sorunlar çıktı laptopu alırken windows cdsi falan yok bende cdsiz format yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MJack -- 12 Aralık 2012; 20:31:08 >

• Dostum laptobun yeni. onun kendi recovery bölümü vardır. açılırken F tuşlarından biri recovery bölümüne girer o şekilde formatlarsın. ama virüs acaba recovery kısmına da bulaşmış mıdır bilemiyorum. Ben kendi laptobumda recovery kısmını silmiştim. Zaten vista idi üzerinde gelen sistem ve 10 GB yer kullanıyordu.

Özetle bence sen önce içindeki bilgilerini bir harddiske yedekle. ondan sonra recovery den format at. baktın tekrar virüs var bilgisayarında başka bir windows cd si ile C D E ne kadar sürücü varsa artık recovery de dahil hepsini sil ve tekrar formatla. Sonra sağlam bir virüs programı yüklemeden yedeklediğin dosyaları geri yükleme. Virüs belki onlara da bulaşmış olabilir. Harddiski pc ye bağlayınca virüs programına tarama yaptır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elebasi7102 -- 12 Aralık 2012; 22:35:19 >
  • uzun uzun cevapladığın için saol dostum

valla ben hiç bilmiyorum recovery bölümüne girip format falan atmayı ben uğraşmak istemiyorum d sürücüsünde zaten bişey yok kullanmıyorum. direk formatliyim hepsi gitsin bir iki film bir iki oyun binlerce müzik falan kopyalıcam zaten onlardada virüs yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJack

uzun uzun cevapladığın için saol dostum

valla ben hiç bilmiyorum recovery bölümüne girip format falan atmayı ben uğraşmak istemiyorum d sürücüsünde zaten bişey yok kullanmıyorum. direk formatliyim hepsi gitsin bir iki film bir iki oyun binlerce müzik falan kopyalıcam zaten onlardada virüs yoktur.

Dostum halledebildin mi ? virüs yoktur deme ücretsiz sürüm de olsa herhangi bir antivirüs yükle pc ye tarama yaptır yedeklediğin verilere. işi garantiye al...
    mp3 ve resimlere de virüs bulaşabiliyor bilgin olsun. mp3 özellikle yasal olmayan yollardan indiriyorsan onlarla da gelebilir...
  • dostum bitane uzmandan yardım alıyorum şimdi onun dediklerini yapıyorum eger sorun hala devam ederse en son formatı düşünücem. aynen dediğin gibi yaparım atarsam nortonun orjinalını satın almıstım zaten. aresle torrentle falan indiriyorum işte herkes gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.