Öncelikle herkese hayırlı akşamla donanımhaberailesi direk konuya girip sorunu anlatayım inşallah yardımcı olacak birileri çıkar bayramdan önce pc ye format atacaktım cd yi taktım okumadı bende götürdüm bilgisayar işi yapan birine verdim mahallede özelliklede söyledim adama formatı sadece C klasörüne at sakın ol D ye dokunma dedim illa temizleyim dersen hariciye at D klasöründekini öyle temizle dedim vatandaş tamam abi hallederiz filan iyi dedim 2 gün pc bekledi orda 3. gün aradı aradı gel abi hazır diye getirdim eve baktımki D klasörü açılmıyor ve hata veriyor D sürücüsündeki disket biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye bunu görünce kafayı yedim 8 10 yıl boyunca biriktirdiğim film müzik arşivim resim arşivim ordaydı ben bunu nasıl kurtarabilirim nasıl geri döndürebilirim bi yardımcı olun lütfen ücretli veya ücretsiz nasıl olursa olsun bunu geri getirmem lazım
OrHaN038O
kullanıcısına yanıt
hocam yanlıs anlama ama önce git bilgisayarcıya bi hesap sor,bilgileri almaya gelince senn söylemiş oldugun bilgileri geri alma işi bilişimde VERİ KURTARMA diye geçer eger 10-15 tane filan resim olsaydı internette ücretsiz olan recuvayı indirderim ama ücretsiz küçük bi program oldugu için geri alamya bilir hatta daha da dibe gömer...ama çok önemli illa alınacak diyosan bu iş için istanbulda veya ankarada özel laboratuvarlar var 500 ila 1500 dolar arasında fiyatları var hdd başlıgını degiştirip işleme alıyorlar kesin alırlar kurtulmaz ama sen bilirsin...
Hocam öncelikle panik yapmayın ve internetten herhangi bir recovery programı indir. Oradan d sürücüsünü seç format recovery seç ve bekle yaklaşık olarak %70 ila %80 arası bilgileri kurtarır. Sonucu bildirirseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: DR.DONATELLO
Hocam öncelikle panik yapmayın ve internetten herhangi bir recovery programı indir. Oradan d sürücüsünü seç format recovery seç ve bekle yaklaşık olarak %70 ila %80 arası bilgileri kurtarır. Sonucu bildirirseniz sevinirim.
MiniTool Power Data Recovery sanırım bu arkadaşın işini görür, henüz tam olarak kullanmadim, şuan raw formatına dönmüş bir diskten verileri almak için tarama yapıyorum, güzel buluyor dosyaları, işlem daha bitmedi ama.
bu program arkadaşın işinide görür gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Blue Sun
quote:
MiniTool Power Data Recovery sanırım bu arkadaşın işini görür, henüz tam olarak kullanmadim, şuan raw formatına dönmüş bir diskten verileri almak için tarama yapıyorum, güzel buluyor dosyaları, işlem daha bitmedi ama.
hangi proğramı indiriyim şimdi MİNİ TOOL POWER Mİ
quote:
Orijinalden alıntı: imam24
hocam yanlıs anlama ama önce git bilgisayarcıya bi hesap sor,bilgileri almaya gelince senn söylemiş oldugun bilgileri geri alma işi bilişimde VERİ KURTARMA diye geçer eger 10-15 tane filan resim olsaydı internette ücretsiz olan recuvayı indirderim ama ücretsiz küçük bi program oldugu için geri alamya bilir hatta daha da dibe gömer...ama çok önemli illa alınacak diyosan bu iş için istanbulda veya ankarada özel laboratuvarlar var 500 ila 1500 dolar arasında fiyatları var hdd başlıgını degiştirip işleme alıyorlar kesin alırlar kurtulmaz ama sen bilirsin...
o bilgisayarcının allah belasını versin adama söyledim sen bozmuşsundur diyo sanırsınki ben ilk defa pc kullanıyorum da beni kandıracak öyle diyip tartıştım birsürü en sonunda lanet ettim çıktım şerefsizin dükkanından.. şimdi internetten indirme recuvery programları hdd de olan tüm bilgileri kurtarmazmı dediğiniz gibi bi pro un el atmasımı lazım bu işe oda epey bi maliyetli
OrHaN038O
kullanıcısına yanıt
üstad internetteki programlar ücretsiz ve küçük onlarla pek bi işlem yapmassın zaten onlar sistem normalken sildiklerin için, hele formatla silinen veriler için haberi olmaz.... onların en iyi yaptıgı veriyi alamadıgı gibi dibe gömer...dedigim gibi sen bi laboratuvarlarla bi görüş analiz ettir makineni bi fiyat al...
quote:
Orijinalden alıntı: OrHaN038
quote:
Orijinalden alıntı: Blue Sun
quote:
hangi proğramı indiriyim şimdi MİNİ TOOL POWER Mİ
benim işimi gördü bu program, raw sistemine dönmüş diskten tüm verileri alabildim, silinmiş dosyalarıda tarıyor ama silinmiş dosyaları getirme işlemi yapmadığım için kesin birşey söyleyemem.
hdd sata ise chipset sürücülerini kur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme