Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Şöyle bir problemim var; daha önceden tecrübesi olan veya bir fikri olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Normal ev ihtiyaçlarını karşılayacak Exper marka,Karizma BLB3 modelinde bir notebooka sahibim. İçerisinde Windows 7 Starter yüklüydü. Hazır format atarken Windows Home premium yükleyeyim bari dedim. Format işlemidnen sonra notebook yeniden başlatılırken; ''Windows Başlatılıyor'' Ekranında takılıp kalıyor ve bu böyle sürüp gidiyordu. 2. Formatı denedim bu sefer Windows 7 Starter yükleyerek denedim. Sonuç yine aynı. Şimdi buraya kadar herşey belli fakat sorunun beni kıllandıran kısmı şurada oldu. Elimde eski bir HP 530 Notebook daha var. Yazılım olarak da Windows XP Professional yüklü. Harddisk değiştireyim de bari Exper Çalışır duruma gelsin. Neyse HP'nin harddiskini Exper'e. Exper'in HDD sini de HP'ye taktım. Şu an Exper'de çalışmayan yani windows'u başlatılamayan HDD HP'de sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Bunun sebebi ne olabilir ? Şimdi madem iki notebookunda çalışıyor kalsın öyle diyebilirsiniz belki ama iki notebookunda çok içime sinerek stabil çalıştığını söyleyemem. Bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. İyi günler donanımhaber ailesi.
Hdd yi format ekranında tamamen silip biçimlendirdikten sonra kurulumu deneyebilirsiniz Buna benzer bir sorunu bu şekilde aşmıştım Yani bütün partlarıı sildim,böldüm,biçimlendirdim