1. Yol parali olacak uyelik. 2. Yol uyeler cep telefonu onayi olmadan, ve uyelik sureleri 1 ayi doldurmadan post atamayacaklar. 3. yol mod sayisini artiracaklar.
1. paralı üyelik olabilir ama üye sayısında %70-%80e yakın azalma olur o yüzden yöntimin böyle bir seçeneği kabul edeceğini sanmıyorum. 2. yeni üyeler cep telefonu onayı olmadan mesaj atamamalı ve en az bir ay konu açamamalı diye düşünüyorum. 3. mod sayısını istedikleri kadar arttırsınlar kaliteli yönetici alınmadığı sürece sayılarını arttırmenın hiçbir faydası yok. şimdiki yöneticilerin yarısı bence hiçbir işe yaramaz 4. cep telefonu onayı dışında birde üye olunurken tc kimlik no girilirse bence iyi olur aynı tc no ile birden fazla hesap açılamazsa fake üyelikler baya azaltılabilir
Doğru dürüst ceza sistemi olsa eminim 20 den fazla kişi kalmaz bu forumda herkes banlanır
Forum yönetimi herşeyi düşünüyoruz vs. diyor ama sorunlar hep duruyor, herhangi bir ilerleme yok.
Benim önerilerim;
1- Geçmiş konulardan alıntı yaparak ortamı karıştıranlara ciddi cezalar verilmeli (30 gün-60 gün)
2- Atıyorum Gs yenildiğinde dalga geçmek için Fb live Bjk li üyeler konular açtığında yine ciddi cezalar verilmeli ve konular derhal silinmeli. Aynı şekilde her takım yenildiğinde diğer taraftarlar içinde geçerli.
3- Prokavasyon yapanlara acımadan sınırsız ban verilmeli veya daha önceki forumdaki durumlarına göre (ceza, uyarı puanı) 30 veya 60 gün ceza verilmeli.
4- En önemlisi. Üyeliği 1 sene olmamış kişiler rakip takım bölümüne konu açmamalı. Bunun için üye olurken tuttuğu takımı belirtmelidir.
5- Futbol bölümüne girildiğinde avatarının altında tuttuğu takım yazılmalıdır. Ama diğer bölümlere girmesi engellenmemelidir. Böyle olursa taraftar forumu olur.
6- Futbol bölümüne sürekli aktif olacak özellikle hafta sonları mod bulunmalı ve sürekli her konuyu takip etmeli.
ufaklığın birini şikayet etmiştim fake'ten ötürü ki kendisi de kabul etmişti bunu, 1 gün sonunda geri açıldı üyeliği... forumun sistemi falan yok yani...
Futbol bölümünde fazla zaman geçirmiyorum ama bir üyenin bir bölüme girmesinin tamamen yasaklanmasını da doğru bulmuyorum. Çünkü aynı adam gidip aynı davranışlara yeni aldığı bir üyelik ile devam ediyor. Tamamen yasaklanmasa asıl üyeliği ile idare etmeye çalışır. Olmadı kimin kim olduğunu bilirsiniz. Yeni üyelik aldığında bunu da bilemiyorsunuz.
Burda göz önünde herkesin gördüğü halde nice provokatörler 1,2 sene buralarda takıldı. Onlarca şikayete rağmen aylar yıllar sonra sınırsız çizildi. Amacı provokatörlük olanlar belli oluyor zaten. Bence sınırsız çizilmeli.
Bu konuya yazanların çoğundan eskiyim belkide bu forumda. Forumda öyle şeyler denendi öyle cezalar kurallar getirildiki kafanız almaz. ben komple bölümlere yasak geldiğini bilirim uyarı amaçlı. ama ne oldu? hiçbirşey. çünkü yapmak isteyen yapmaya ne olursa olsun devam ediyor. Ben defalarca sadece bir üyenin beni durduk yere kışkırtması ve benim değer verdiğim şeylere dil uzatması sebebiyle ceza aldım. peki ne oldu? o adam da halen devam ediyor bende. sonuç? yine sıfır. ben o adamla uğraşmayı bıraktım ama bazen görüyorum ki o sıkılmamış devamlı benim arkamdan laf ediyor. değişen birşey var mı yok. Demem o dur ki insanoğlunun huyu değişmez. siz o adamı iyi halden affetseniz dahi o bir süre sonra aynı işlere devam edecektir. bir bölüme yazmasını engellemek geçici bir çözümdür. bana kalırsa sürekli olarak kışkırtıcı mesaj atanları atacaksınız forumdan. fake alsa gelse dahi bir süre sonra kim olduğunu açık edecektir yine atacaksın yine atacaksın. her geldiğinde atacaksın. bundan sıkılmayacak uslanmayacaksın ki diğerlerine ibret olsun.
paralı üyelik falan filan bunlar olmayacak şeyler. siz vip paylaşım yapmıyorsunuz ki paralı üyelikde kazancınız olsun forumu çevirebilesiniz. sadece tek kulübün bölümüne yazma olayı daha da saçma. benim suçum ne ki? veya benim gibi kışkırtmadan mesaj atanların? adam akıllı girip fikrimi yazıyorum çıkıyorum.sadece fenerbahçe bölümüne yazacaksam niye gireyim foruma? veya sadece ikinci ele yazabileceksem burası niye forum olarak geçiyor? ben cezayı gerektiren birşey yapmadıysam kısıtlama niye?
Herkez provakatörlerden şikayetçi. Peki şöyle bir kaç uygulama istesek kaç kişi ok der?
----------------------------------------------------------- (uygulama için programcılardan fikir almak gerekir)
1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın ) veya 1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı uyarı puanı .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
veya sene sınırını kaldıralım daha ağır olsun Üyelik başlangıcından itibaren futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
Hatta bu kuralı şöyle kosyak "şimdiden sonra değil şimdiye kadar aldığı cezalar-uyarılar da dahil olmak üzere" diye?
Herkez provakatörlerden şikayetçi. Peki şöyle bir kaç uygulama istesek kaç kişi ok der?
----------------------------------------------------------- (uygulama için programcılardan fikir almak gerekir)
1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın ) veya 1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı uyarı puanı .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
veya sene sınırını kaldıralım daha ağır olsun Üyelik başlangıcından itibaren futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
Hatta bu kuralı şöyle kosyak "şimdiden sonra değil şimdiye kadar aldığı cezalar-uyarılar da dahil olmak üzere" diye?
buna mesajlara bu kadar sert cevap verme sebebin Technics in dile getirdiği kişilerin BJK li oluşu olabilir mi? insanlar fikrini söylüyor niye bu kadar sert bir cevap verme gereği duydun ki?
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Bu konuya yazanların çoğundan eskiyim belkide bu forumda. Forumda öyle şeyler denendi öyle cezalar kurallar getirildiki kafanız almaz. ben komple bölümlere yasak geldiğini bilirim uyarı amaçlı. ama ne oldu? hiçbirşey. çünkü yapmak isteyen yapmaya ne olursa olsun devam ediyor. Ben defalarca sadece bir üyenin beni durduk yere kışkırtması ve benim değer verdiğim şeylere dil uzatması sebebiyle ceza aldım. peki ne oldu? o adam da halen devam ediyor bende. sonuç? yine sıfır. ben o adamla uğraşmayı bıraktım ama bazen görüyorum ki o sıkılmamış devamlı benim arkamdan laf ediyor. değişen birşey var mı yok. Demem o dur ki insanoğlunun huyu değişmez. siz o adamı iyi halden affetseniz dahi o bir süre sonra aynı işlere devam edecektir. bir bölüme yazmasını engellemek geçici bir çözümdür. bana kalırsa sürekli olarak kışkırtıcı mesaj atanları atacaksınız forumdan. fake alsa gelse dahi bir süre sonra kim olduğunu açık edecektir yine atacaksın yine atacaksın. her geldiğinde atacaksın. bundan sıkılmayacak uslanmayacaksın ki diğerlerine ibret olsun.
paralı üyelik falan filan bunlar olmayacak şeyler. siz vip paylaşım yapmıyorsunuz ki paralı üyelikde kazancınız olsun forumu çevirebilesiniz. sadece tek kulübün bölümüne yazma olayı daha da saçma. benim suçum ne ki? veya benim gibi kışkırtmadan mesaj atanların? adam akıllı girip fikrimi yazıyorum çıkıyorum.sadece fenerbahçe bölümüne yazacaksam niye gireyim foruma? veya sadece ikinci ele yazabileceksem burası niye forum olarak geçiyor? ben cezayı gerektiren birşey yapmadıysam kısıtlama niye?
Kesinlikle katılıyorum. Yani normal insanın suçu nedir? Ben giriyorum misal Fb maçından sonra gayet normal futbolla alakalı taktik yorum yapıyorum öbürü çıkıyor oradna sen Gslısın lan sus. Sizde de böyle şöyle ırt bırt başlıyor provoke etmeye. E tabi ağır laflar yazıyoruz ondan sonra cezayı yiyen biziz. E adam? Adam fake zaten besbelli. 0 mesajı var Id si milyonlara dayanmış 3 gün önce üye olmuş seni beni herkesten iyi tanıyor ama!
Bunları ayırt etmek o kadar zor değil ki! Çizeceksin bu arkadaşı gidecek. Ama çizerkende uyarı yapacaksın. Telefon numarası veriyor sana. Yap birşeyler oradan. At bir mesaj şu üyeliğiniz hakaretten kapatılmıştır devamı takdirinde hukuki yolları açık bırakıyoruz şeklinde. Bak bakalım maçası sıkacak mı bir daha!
quote:
Orijinalden alıntı: YoK
buna mesajlara bu kadar sert cevap verme sebebin Technics in dile getirdiği kişilerin BJK li oluşu olabilir mi? insanlar fikrini söylüyor niye bu kadar sert bir cevap verme gereği duydun ki?
Sert cevap vermedim ki. Kaldı ki o kişilerin bölüm yasaklarının kaldırılmamasında ısrar eden de benim Benim aklıma gelen kökünden çözüm. Hal böyle olunca bayağı bir sakinleşir sanırım ortam
YoK
mesajın gayet kesik ve sert. sanki birşeyden huzursuz olmuşsun gibi. senin gibi birisinin bu denli sert mesaj atması mesaj altında başka şeylerin saklandığına delalettir. kökten çözüm diye birşey yok. eğer aile içi forum kurmuyorsanız bu kişileri engellemenin tek yolu sınırsız bandır. ne kadar nick alırsa alsın. tıpkı manyak a yapıldığı gibi.
quote:
YoK
mesajın gayet kesik ve sert. sanki birşeyden huzursuz olmuşsun gibi. senin gibi birisinin bu denli sert mesaj atması mesaj altında başka şeylerin saklandığına delalettir. kökten çözüm diye birşey yok. eğer aile içi forum kurmuyorsanız bu kişileri engellemenin tek yolu sınırsız bandır. ne kadar nick alırsa alsın. tıpkı manyak a yapıldığı gibi.
Aile içi forum kurmak gibi bir niyetim kesinlikle yok. Diğer konu ile bu konu tamamen alakasız. Madem öyle olayı otomatikleştirelim diyorum. Hatta şöyle olsun 1 yıl içinde ceza(gün)/uyarı sayısı .... olan üye diğer klüplere yasaklansın. .... günü-puanı aşan üye sınırsız ceza alsın. Bu gayet net bi çözüm. Ben bu öneriyi sunarken Beşiktaş'lılar hariç demiyorum. Onların da varsa öyle bir durumları onlar da alsın. Benim de varsa ben de alayım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ceza verilecekse belli bölümlere girmeme olmasın. Biri cezalık hareket yapıyorsa 3-5 gün neyse banlansın neden bölümlere giremiyor? Kışkırtıcı mesaj atmak nedir anlamıyorum zaten. Kışkırtıcı mesaj atılmasından şikayetçiler oluyor, demek ki herşeyin farkındalar neden cevap verme gereği duyuyorlar ki? Hem şöyle bir durum var küfür febe vs ceza nedeni, sınırlar belli. Ama kışkırtıcı mesajın tanımı subjektif birşey. Bana göre kışkırtıcı olmayan hatta güzel espri dediğim şeye bir başkası kışkırıyor Ben diğer bölümlere giremeyeceksem zaten gelmem bu foruma...
Pier çok çalışmak yaramamış sana.. Olm benim Beşiktaşlıları kastettiğimi nereden biliyorsun.. Bakın işte aslında YoK içinde benzer tutum içerisindesiniz... Önyargı.. Eğer yazarken ilk mesajı Beşiktaşlı üye veya başka birşey diye ayırt edip yazdıysam sabaha çıkmak nasip olmasın..Benim gördüğüm ve rahatsız olduğum bir şey bu.. İnsanları diğer bölümlerden sınırsız uzaklaştırmak adil değil bana göre... çok net..
Hepimizin gıcık olduğu insanlar var, aynı şekilde bana gıcık olanlarda zamanında silencerla çok samimi 2 arkadaştık sonra öyle bir kavga ettik birbirimizi boğazlardık gördüğümüz yerde.. şimdi yine eskisi gibiyiz, pek görmem ama görürsem selam verir konuşuruz..
anlatmak istediğim bu..Burada herkes aslında bir aile, beni tahrik eden insanlar bile aslında bu foruma renk verebiliyor..burasını iyice antuya forzaya çevirtti bazıları.. yazacağımız yazıdan çekinir olduk.. üstelik bunu yapan kişilerde yine dostlarımız dediğimiz kişiler..
quote:
YoK
hacı olay bu... bu kadar kısa ve öz.. başkada bir şey yazmaya gerek yok bunun üzerine eline ağzına sağlık sub..
quote:
Orijinalden alıntı: subsonic
Ceza verilecekse belli bölümlere girmeme olmasın. Biri cezalık hareket yapıyorsa 3-5 gün neyse banlansın neden bölümlere giremiyor? Kışkırtıcı mesaj atmak nedir anlamıyorum zaten. Kışkırtıcı mesaj atılmasından şikayetçiler oluyor, demek ki herşeyin farkındalar neden cevap verme gereği duyuyorlar ki? Hem şöyle bir durum var küfür febe vs ceza nedeni, sınırlar belli. Ama kışkırtıcı mesajın tanımı subjektif birşey. Bana göre kışkırtıcı olmayan hatta güzel espri dediğim şeye bir başkası kışkırıyor Ben diğer bölümlere giremeyeceksem zaten gelmem bu foruma...
Çoğu üye atılan posttaki en alakasız , en kışkırtıcı anlamı çıkarıyor sonra şikayet ediyor . E burada birazcıkda şakalaşamıycakmıyız ? Üyelerin bu tutumunu değiştirmesi lazım önce .
Bence alanları ayırmak en mantıklısı.
Ben Galatasaray bölümüne girdiğimde, sadece kendi takımım hakkında yorum yapmak istiyorum. Bir konu açıyorsun, elli tane adam dananıyor. Fakeler, provakatör görevini üstlenmiş adamlar bir bir saptırıyorlar mevzuyu.
Kabul edelim, bu Galatasaray bölümündede, Fenerbahçe bölümündede, Beşiktaş bölümündede aynı.
Yapılacak iş basit. Bunu daha önce de söyledik. Futbol bölümüne girecek olan kişiler bir defaya mahsus takım seçecek, seçmeden futbol bölümüne giremeyecek. Veya sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bölümü dışındakilere girecek.
Eğer takım isimleri taşıyan bölümleri adam akıllı izole edebilirsek daha rahat bir forum ortamı oluşturacağımızı düşünüyorum.
Böyle olduğu zaman tek seslilik olunacak deniyor. Bu işi halletmek zor değil, bir ortak tartışma alanı oluşturulur. Aşırı egoları tatmin etmek isteyen bireyler burada debelenirler. Bu sistem oluşturulduktan sonra ortak tartışma,Galatasaray ve Fenerbahçe bölümlerinde birer mod atanmalı bana kalırsa. Ama bu modlar gününün çoğunu burada harcayan insanlar içersinden seçilmeli.
quote:
Orijinalden alıntı: Révolver
Bence alanları ayırmak en mantıklısı.
Ben Galatasaray bölümüne girdiğimde, sadece kendi takımım hakkında yorum yapmak istiyorum. Bir konu açıyorsun, elli tane adam dananıyor. Fakeler, provakatör görevini üstlenmiş adamlar bir bir saptırıyorlar mevzuyu.
Kabul edelim, bu Galatasaray bölümündede, Fenerbahçe bölümündede, Beşiktaş bölümündede aynı.
Yapılacak iş basit. Bunu daha önce de söyledik. Futbol bölümüne girecek olan kişiler bir defaya mahsus takım seçecek, seçmeden futbol bölümüne giremeyecek. Veya sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bölümü dışındakilere girecek.
Eğer takım isimleri taşıyan bölümleri adam akıllı izole edebilirsek daha rahat bir forum ortamı oluşturacağımızı düşünüyorum.
Böyle olduğu zaman tek seslilik olunacak deniyor. Bu işi halletmek zor değil, bir ortak tartışma alanı oluşturulur. Aşırı egoları tatmin etmek isteyen bireyler burada debelenirler. Bu sistem oluşturulduktan sonra ortak tartışma,Galatasaray ve Fenerbahçe bölümlerinde birer mod atanmalı bana kalırsa. Ama bu modlar gününün çoğunu burada harcayan insanlar içersinden seçilmeli.
Ek olarak @YoK'ün sisteminide buraya entegre edebiliriz.
Mesela bu sistem 1 yıl denenir, bu 1 sene içersinde ceza puanı belli bir seviyeyi aşmayan şahıslar yönetime talep edip diğer bölümlere mesaj atma hakkını açtırabilir.