ya revolver bırak arkadaşım bu ayakları.senin derdin ben yaparım ama bana yapılmaz.geçen gün mendil koydun beşiktaşlılar ağlamayın silin gözünüzü.maçınız oynandı al dedim sen şimdi silecek yer bu vay efendim nasıl dersin öyle,çıldırdın.başlangıçta niye yaptınki o zaman o hareketi? bir de trip yapmıyormusunuz masum ayağına ona sinir oluyorum ben. ya beşiktaş fener yenildimi gelip zuha muha yapan 3-5 gsli varsa biri sensin aynı şekilde diğer takımlardan da var böyle neyi kime ispat peşindesinki şimdi böyle?
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
ya revolver bırak arkadaşım bu ayakları.senin derdin ben yaparım ama bana yapılmaz.geçen gün mendil koydun beşiktaşlılar ağlamayın silin gözünüzü.maçınız oynandı al dedim sen şimdi silecek yer bu vay efendim nasıl dersin öyle,çıldırdın.başlangıçta niye yaptınki o zaman o hareketi? bir de trip yapmıyormusunuz masum ayağına ona sinir oluyorum ben. ya beşiktaş fener yenildimi gelip zuha muha yapan 3-5 gsli varsa biri sensin aynı şekilde diğer takımlardan da var böyle neyi kime ispat peşindesinki şimdi böyle?
Sana artık yazmadığım halde neden hala benimle uğraşma ihtiyacı duyuyorsun ? Çok mu sevdin beni ?
Ayrıca mendil koyduğum konuda, 5-10 tane renkdaşın sabotaj işiyle uğraşıyordu. Onlara ithafen koydum.
Lütfen benim yazılarıma da cevap verme bundan sonra. Açık konuşuyorum, Türkçe konuşuyorum. Anlıyabiliyor musun ?
4 gün gibi gereksiz cezalar kaldırılsın, en az ceza 20 günden başlasın. ozaman sorun kalmaz.
takım bölümlerine ayrılması dh futbolun gözümdeki tüm cazibesini yitirmesine sebep olur. zaten bir ton taraftar sitesi var, dileyen oraya gitsin.
muhauha mollalar irana komünistler rusyaya gibi oldu bu da...
hehe mahsus alıntı yapmadım bakalım bloklamışmı beni diye...
neyse bak aslanım.burası halka açık bir forum.isteyen istediği yere istediğini yazar.karşısındakine veya x takıma başkanına taraftarına futbolcusuna vs hakaret aşağılayıcı kelime kullanmadığı forumun belirlediği kuralları aşmadığı sürece...kimsiniz siz ya benim bu hakkımı elimden almaya kalkıyorsunuz,yeri geldiğinde adminle kavga ediyorum ben yazma hakkımı elimden haksız yere aldığını düşündüğüm için,sen kimsin? kışkırtıcıymış bilmemneymiş.yazılanı hazmedemiyorsan gideceksin ultraaslan forumlarına orada istediğini yazıyorlar.yada beşiktaşlı gidecek forzaya fenerli gidecek antuya... hiç farketmez benim için hangi takımlı olduğu bu tip adamın... hatta bazen ordsa bile hoşunuza gitmeyeni yazan çıkıyor ya neyse...
bakın en basit örnek geçen avcı gsye karşı oynatmıyor dedim takımı bi baktım üçlü beşli sıkıştırma,vay efendim nasıl dersin.derim ulan arkadaş sana ne,ne diyeceğimi sana mı soracağım ben sana mı küfrediyorum gsyemi antrenörüne mi?alınacak varsa abdullah avcı bide varsa ibb taraftarı,sana ne oluyor? öyle değil böyle dersin ama bu da usuluyle olur yok kocakarı bilmemnesi yok bilmemne diye girmezsin ben o yazıyı öylemi yazmışım oraya,sen niye karşılığını seviyesiz saygısız abuk subuk kelimeler kullanıp yazıyorsun bana?ki hoşuna gitmeyen şekilde yazdım farzet,sana ne oluyor direkt niye benimle şahsi mükakaşaya girer gibi giriyorsun lafa ne varki aramızda husumet olarak o an için??de ki kardeşim bak böyle böyle oldu böyleyken böyleydi o senin bildiğin gibi değil.bende derimki ya ben öyle hatırlıyorum veya sen yanlışsın böyle doğrusu.budur forumda yazışma adabı.herkesin derdi ben ona laf sokim bak o şimdi böle dicek ben bunu yazarım öle derse.ne bu ya? anaokulu çocuğu yapmaz bunları... insanalrın biraz büyümesi lazım yaş olarak değil kafa olarak.mantalite değişmesi lazım olgunlaşması lazım sonrası gelir zaten.hala komiğime gidiyor ve bir o kadar da maç yüzünden benimle kavga münakaşa eden adamlar.ya burada böyle atıp tutuyorsun belki beni yüzyüze tanısan bu ettiğin lafları etmeyeceksin abi sen ne şeker adammışsın diyeceksin ne biliyorsun? azıcık sakin olun azıcık efendi olun,yüzyüze söylerken gayet kolay anlatabileceğin şeyleri klavye başında anlatamıyorsun bazen bu da yanlış anlaşılmalara sebep veriyor bunu da düşünün biraz...
quote:
Orijinalden alıntı: YoK
Herkez provakatörlerden şikayetçi. Peki şöyle bir kaç uygulama istesek kaç kişi ok der?
----------------------------------------------------------- (uygulama için programcılardan fikir almak gerekir)
1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın ) veya 1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı uyarı puanı .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
veya sene sınırını kaldıralım daha ağır olsun Üyelik başlangıcından itibaren futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
Hatta bu kuralı şöyle kosyak "şimdiden sonra değil şimdiye kadar aldığı cezalar-uyarılar da dahil olmak üzere" diye?
neden sadece futbol bölümü? bütün foruma uygulansa ya
quote:
Orijinalden alıntı: impress
quote:
Orijinalden alıntı: YoK
Herkez provakatörlerden şikayetçi. Peki şöyle bir kaç uygulama istesek kaç kişi ok der?
----------------------------------------------------------- (uygulama için programcılardan fikir almak gerekir)
1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın ) veya 1 sene içerisinde futbol bölümünden dolayı aldığı uyarı puanı .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
veya sene sınırını kaldıralım daha ağır olsun Üyelik başlangıcından itibaren futbol bölümünden dolayı aldığı ceza sayısı gün olarak .... yı aşan üye sınırsız uzaklaştırılsın (veya futbol bölümüne tamamen girmesi yasaklansın )
Hatta bu kuralı şöyle kosyak "şimdiden sonra değil şimdiye kadar aldığı cezalar-uyarılar da dahil olmak üzere" diye?
neden sadece futbol bölümü? bütün foruma uygulansa ya
Bu konu futbol bölümünü ilgilendirmekte.
Benim için her türlü çözüm yolu uyar.
YoK
1.Uyelik sistemini cep telefonu onayli hale getirin, onaylanmayan mesaj da atamasin konuda acamasin.
2. Yeni uye olanlarin konu acmalarini yasaklayin, en az 30 gun bekletin.
3.Ayni Ip'den birden fazla account ile mesaj atanlari tespit edin.
4.Eski uyelerin coguna ozel bir kontrol hakki verin mesela, madem mod almiyorsun daha fazla.
Bende 5 senedir yapmadığım hatayı yaptım bi heyecanla olmadık konu açtım cezayı aldım şimdi profil resminin altında görünmesi beni ışığa yakalanmış tavşana döndürdü Üç ay sonramı gidecek bu 'SUÇLU' damgası
Ayrica bu konusulanlara bir Mod cevap verdigi halde, bu acilan konu digerleri gibi derinliklere dogru gider de, hic bir degisiklik olmaz ise, kimsenin artik guveni kalmayacak, ne Mod'lara nede foruma.
Madem konustuk tartistik, harekete de gecirin birseyleri.
ben bu forumda okadar çok fake nik sildirttim başa gelemedim adam fake almaktan bıkmıyor fake nikle ortalığı karıştırarak zevk alan üyeler var hatta işi abartıp eski nikleri kullanılmayanları şifresini bulup onunla ortalığı karıştırıp cezası açıldığıdna düzgün adam profili çizen 2üye tanıyorum... yeni ve zaten saldırır tarzda yazanlar bence uzun süreli örnek 30gün ceza alırsa futbol bölümü durulur biraz konu dışı zaten çoluk çoçuk kaynıyor oraya fazla müdahele edelimez
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu ben bu forumda okadar çok fake nik sildirttim başa gelemedim adam fake almaktan bıkmıyor fake nikle ortalığı karıştırarak zevk alan üyeler var hatta işi abartıp eski nikleri kullanılmayanları şifresini bulup onunla ortalığı karıştırıp cezası açıldığıdna düzgün adam profili çizen 2üye tanıyorum... yeni ve zaten saldırır tarzda yazanlar bence uzun süreli örnek 30gün ceza alırsa futbol bölümü durulur biraz konu dışı zaten çoluk çoçuk kaynıyor oraya fazla müdahele edelimez
artık milletin fantezilerini anlar olmuşsun.
Technics Ben size bjk lileri kastederek açtınız demedim. öyle birşey başta aklımdan geçmedi zaten. Sadece YoK un ilk mesajının sertliğinden kaynaklı sadece beni onu düşünmeye itiyor dedim.
YoK
Bir hırsızın bakkala girmesini engellemek onun hırsızlığını engellemez. marketten çalar fırından çalar ama yine çalar. iş onun o şehirde dolaşmasını engellemektir. ya içeri tıkacaksın yada hırsızlığına göz yumacaksın.
Benim size farklı bir tavsiyem var. böyle üyeleri mimleyelim. Misal rütbesi yüzbaşı binbaşı olmasın "provokatör" olsun. bakın o zaman kimse kaale alıyor mu mesajlarına cevap alıp tartışmalar çıkıyormu.
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans Bir hırsızın bakkala girmesini engellemek onun hırsızlığını engellemez. marketten çalar fırından çalar ama yine çalar. iş onun o şehirde dolaşmasını engellemektir. ya içeri tıkacaksın yada hırsızlığına göz yumacaksın.
Benim size farklı bir tavsiyem var. böyle üyeleri mimleyelim. Misal rütbesi yüzbaşı binbaşı olmasın "provokatör" olsun. bakın o zaman kimse kaale alıyor mu mesajlarına cevap alıp tartışmalar çıkıyormu.
Zaten hırsızın bakkala girmesini engellemiyoruz ki bu sistemle şehirden kovuyoruz. Şöyle düşün bu şehirde çalacak çok şey var hırsız da bir oraya bir oraya saldırıyor. Ama diğer şehirde çalınacak bir şey yok bırakın gezsin. Hırsızı idam etmek adil değil. Başka şehirde de hırsızlık yaparsa onu da oranın bekçisi düşünsün. Eğer sistem otomatikleşirse oradan da kovulur.
Yafta yapıştırmak bana doğru gelmiyor. Aksine nickinin altına provakatör yazarsak adam kendi takımı gol attığında Gool diye yazdığı zaman o bile şikayet edilir.
Dediğim gibi bir uygulamaya gidersek. Atıyorum "x" Fenerbahçe forumlarına yazdığı mesajlardan ötürü bir yıl içinde toplam 30 gün ceza almış 120 gün Fenerbahçe forumlarına yazmama cezası alır. "x" de de sormaz ben niye yasaklandım diye. Diğerleri de sormaz bu adam niye hala burada yazıyor diye. He cezası açılır da tekrar toplamda 30 gün ceza alırsa "x"'in cezası 240 güne çıkar. "x" Fenerbahçe forumlarından yasaklıdır ama milli maç olur oraya yazsın ne sakıncası var? He orada kural ihlali yaptığı zamam zaten 4 gün bile alsa 4 ay gibi olur zira milli takım maçları çok sık oynanmıyor veya Barca-Real maçı var "x" girsin diğer klüplerde yorumu yapsın.
Tekrar söylüyorum bu sistemin olabilirliğini programcılara danışmak lazım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
iyi güzel de YoK , ben cezaları neye göre verdiğinizi çok merak ediyorum.şikayet edilme sayısına göre mi yoksa gerçekten kurala uygun olup olmadığı okunup değerlendirdikten sonra mı_ bazen çok komik cezalara rastlıyoruz çünkü yukarı da örnek verdim...
İnsanlar halbuki forumun amacını öğrenmiş olsalar hiç bu kadar kafa patlatmazdık. Burada birisine sataşsan ne olur sataşmasan ne olur. Takılırsın kızdırırsın kişisel olarak tanıdığını ama ortalığı karıştırmakta neyin nesi oluyor.
YoK un ilk önerisi benim kafama yattı, bunun ayrıntılarına girelim derim.
quote:
Orijinalden alıntı: [KEO]
Ayrica bu konusulanlara bir Mod cevap verdigi halde, bu acilan konu digerleri gibi derinliklere dogru gider de, hic bir degisiklik olmaz ise, kimsenin artik guveni kalmayacak, ne Mod'lara nede foruma.
Madem konustuk tartistik, harekete de gecirin birseyleri.
Buraya benim fikirlerimi yazmam bunlar kesin olacak demek değil. Ben de sizler gibi sadece fikir belirtiyorum. Sonuçta benim futbol bölümde yetkilerim ve görevim belli. Kuralları uygulamak. Burada ortak bir fikre sahip olabilirsek bunu üst yönetime bildiririm onlar kabul eder veya etmez orasını bilemem. Mesela otomatik ceza gelsin dedim programcı der ki olmaz öyle şey. Tamam demekten başka yapabileceğim bir şey yok :)
Şimdi öncelikle şurda şu konuya açıklık getirelim belki bir kısmınız bilmiyordur moderatörler ceza vermiyor. sadece ceza talebinde bulunuyor admin onaylarsa ceza geliyor. itiraz edilirse cezada indirime veya kaldırıma gidilebiliyor. fakat ortada şöyle bir durum var kurallar kişiden kişiye göre yorumlanabiliyor. bu da kişinin bir konuda bir yöneticiye göre ceza alması başka kullanıcının aynı konuda ceza almamasına sebep olabiliyor. öncelikle bunu aşmak gerekir. bir olay ceza gerektiriyorsa her kişiye göre ceza gerektirmeli. ben bunu bizzat bir yönetici ağzından duyduğum için söylüyorum.
YoK yaftayı temelli yapıştırın demiyorum zaten. senin dediğin gibi " şu kadar uyarı almış 10 gün yaftalı gezsin" diyorum. ama tabi bu ne kadar doğru ve etik olur orasını bilemem. tabi provokatör yaftası sadece bir örnekti. bir zamanlar forumda gezinen bitli piyadeler gibi birşey yapılabilir. espri katkılı esanslı gibi:)
Ayrıca hırsızın şehire girmesini engellemekte hırsızlığı gidermez tekrar söylüyorum. kafasını uçurunda demiyorum. belli bir cezaya çarptırırsanız azcıkda olsa düzelir. ben yok yere 3 ay ceza aldıktan sonra kolay kolay ceza da almadım. hatta en son uyarımı ne zaman aldığımıda hatırlamıyorum. bu da benim ceza ve uyarılardan birşey kaptığımı gösterir. herkes aynı tepkiyi verir mi bilmem ama bizim insanımıza abayı göstermeyince aklı başına gelmiyor malesef. hırsız istanbulda da madrid de de hırsızdır. yine çalar yine çalar:) ha az çalmış ha çok çalmış farkı yok benim gözümde. çalıyorsa zararlıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: [KEO]
YoK
1.Uyelik sistemini cep telefonu onayli hale getirin, onaylanmayan mesaj da atamasin konuda acamasin.
2. Yeni uye olanlarin konu acmalarini yasaklayin, en az 30 gun bekletin.
3.Ayni Ip'den birden fazla account ile mesaj atanlari tespit edin.
4.Eski uyelerin coguna ozel bir kontrol hakki verin mesela, madem mod almiyorsun daha fazla.
bu güzelmiş Belli rütbeye kadar günlük mesaj sınırlaması getirilsin böylece sahte üyelikler bi nebze engellenir profil saklama olayı kaldırılsın veya bellirli bilgiler görülsün yaş v.s. ceza puanları ve nedenleri diğer üyeler tarafındanda görülebilsin. Böylelikle o üyenin nasıl bir kişiliği olduğunu herkez öğrenmiş olur
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
iyi güzel de YoK , ben cezaları neye göre verdiğinizi çok merak ediyorum.şikayet edilme sayısına göre mi yoksa gerçekten kurala uygun olup olmadığı okunup değerlendirdikten sonra mı_ bazen çok komik cezalara rastlıyoruz çünkü yukarı da örnek verdim...
Burada insan faktörü devreye giriyor. Mesela kurallarda "kapak" demek yasak. Bunu gördüğümüzde bütün yöneticiler 4 gün cezayı veriyor. Ancak adamın biri gidip de ben "opera dinledim süperdi" derse konunun birinde ben görürsem buna 4 gün ceza veririm çünkü bilirim "opera" dan kasıt nedir. Ama futbolu pek sevmeyen takip etmeyen bir yönetici doğal olarak bir artniyet aramaz bunda. E doğal olarak futbolla ilgili her terimi de kurallara yazmak mümkün değil.
Roohans ın dediği gibi burada birbirine sataşsan ne olur sataşmasan ne olur futbolun da güzel tarafı bu karşındakini kızdırmak. Mesela benim işyerimde Galatasaray yenildiği zaman yan dükkandakine gider takılırım Beşiktaş yenildiği zaman o gelir bana takılır. Futbolun eğlencesi bu. Küfür etmedikce karşındakini aşağılamadıkca keyifli bir şey bu. Çok mı sıkıldın bas alt+f4 e gitsin.Baktınız biri abartmış gidiyor cevap vermeyin basın şikayete gitsin. En güzel tepki tepkisizliktir.
Her konuda olduğu gibi futbol konusunda da "uç" fikirli kişiler var mutlaka. Onları elemenin tek aklıma gelen yolu da bu.