peki "onu azize sormak lazım" lafındaki aziz'e kısmını o malum bayan ismini söylemiş gibi algılamak bir sorun değil mi sence,bunun bir standartı yok mu?cezalar da keyfi olmuyor mu bu durumda?
@ [KEO] ' nun söylediklerinden bazıları bana da mantıklı geldi. Örneğin;
1) Yeni üye olanlar 30 gün futbol bölümüne konu açmasın.
2) Ayni Ip'den birden fazla account ile mesaj atanlari tespit edilsin.
3) Bir yıl içerisinde belli bir ceza puanını geçen üyelerin futbol bölümüne girmesi yasaklansın.
Yeni açılan şu konu. Amacın haber paylaşmakmı yoksa kışkırtmakmı olduğu göreceli bir kavramdır. Bana göre haber paylaşmak değil, başkasına göre haber paylaşmaktır. Bu bir örnek bu tür konuları açanlara nasıl ceza ve neye göre ceza verileceği göreceli bir kavramdır.
Belki yeni konu açmak yöneticinin onayından geçse bir nebzede olsa bu tür konular önlenebilir. Böyle bir durum yöneticilerin işini zorlaştıracağından forumda iyi niyetli olanlara direk açma yetkisi verilebilir, diğerleri onaya bağlı olabilir.
Yeni açılan şu konu. Amacın haber paylaşmakmı yoksa kışkırtmakmı olduğu göreceli bir kavramdır. Bana göre haber paylaşmak değil, başkasına göre haber paylaşmaktır. Bu bir örnek bu tür konuları açanlara nasıl ceza ve neye göre ceza verileceği göreceli bir kavramdır.
Belki yeni konu açmak yöneticinin onayından geçse bir nebzede olsa bu tür konular önlenebilir. Böyle bir durum yöneticilerin işini zorlaştıracağından forumda iyi niyetli olanlara direk açma yetkisi verilebilir, diğerleri onaya bağlı olabilir.
Bana göre o konu sadece ve sadece ifhhs nin ne kadar saçma istatistikler tuttuğunu gösteren bir konudur.
Çok güzel bir örnek herkez bu konuyu burada yorumlasın yönetici olsam silerdim veya silmezdim ne varmış diye? 10 kişinin tamamı da aynı fikre sahip olmaz. Atıyorum 10 kişiden 7 si normal 3 ü tahrik diye düşünür. Sonra o 3 kişiden 1 i gider şikayet eder. Yönetici konuda bir hatalı bir durum görmez silmez. O şikayet edenin gözünde adam kayırıyor olursunuz. Veya 10 kişiden 7 si normal gördüğü halde konuyu tahrik şeklinde algılayıp silerseniz o 7 kişi ne var bunda niye sildiniz diye sorgular. Buyrun çıkın işin içinden
Burada yazılan önerilerden beğendiklerimi toparlarsak;
1- YoK un dediği gibi belli bir zamanda belli bir ceza sayısını aşan kişi Futbol bölümüne girememe cezası. 2- Yeni üyelerin 30 gün içinde konu açamama ve yönetici onayından sonra konu açma yetkisi verilmesi. 3- Aynı ip üzerinden mesaj atanları tespit etmek ve ceza vermek. 4- Bazı kişilerin konu açma yetkileri elinden alınmalı. 5- Futbol bölümünde duran yöneticiye hemen ceza verme yetkisi verilmesi (Böylece üst yönetime gitmeden direk ceza verilir ve hemen önlenir) 6- Cezaların arttırılması (4 günlük cezayı kimse takmıyor, en az 15 gün olmalı.) 7- Ceza alan kişi neden ceza aldığını bütün üyeler görmeli.
Roohans
futbol bölümündeki yöneticiye öyle bir yetki verirsen konu dışındakine daha büyük yetki vermen gerekecek. bu da forum içinde bölünme demektir.
ayrıca şuan zaten cep telle onay almayan kullanıcı mesaj attığında onay bekliyor. yönetici onay vermediği sürece mesajı gözükmüyor.
konu açma yetkisinin alınması falan belki çözüm olabilir ama konuya girip yazar yine yapacağını yapar. kişiler değişmediği sürece istediğiniz kuralı getirin farkeden birşey olmuyor malesef. önce kişilerin kendini düzeltmesi lazım. düzelmiyorsa yolla gitsin
Çok güzel bir örnek herkez bu konuyu burada yorumlasın yönetici olsam silerdim veya silmezdim ne varmış diye? 10 kişinin tamamı da aynı fikre sahip olmaz. Atıyorum 10 kişiden 7 si normal 3 ü tahrik diye düşünür. Sonra o 3 kişiden 1 i gider şikayet eder. Yönetici konuda bir hatalı bir durum görmez silmez. O şikayet edenin gözünde adam kayırıyor olursunuz. Veya 10 kişiden 7 si normal gördüğü halde konuyu tahrik şeklinde algılayıp silerseniz o 7 kişi ne var bunda niye sildiniz diye sorgular. Buyrun çıkın işin içinden
Bence o konuya cevap atanların tamamı hemen banlansa iyi olur, cevap yazmaya değecek bir tarafı yok kimse kaale almasa eriyip gider,zaten bu tür konular provakatörler için araç oluyor, mal bulmuş mağribi gibi atlayıp hemen dallanıp budaklanmasına uğraşıyorlar...
Konuyla çok alakalı değil belki ama bir önerim var.
Kaynak olarak Fanatik, Fotomaç, Fotospor gibi medyalardan konu açanlarda ceza alsın. Çünkü bunlar sürekli yalan haber yapmaya çalşıyor ve ortalığı geren haberler. Gerçekle alakası yok, kafalarına göre uyduruyorlar. Bu tür konular açılmazsa forumda kalitede yükselir.
Bazı forumlarda yasaklanmış siteler var, ne resim nede video koymak yasak, haber alıntılamak yasak.
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Konuyla çok alakalı değil belki ama bir önerim var.
Kaynak olarak Fanatik, Fotomaç, Fotospor gibi medyalardan konu açanlarda ceza alsın. Çünkü bunlar sürekli yalan haber yapmaya çalşıyor ve ortalığı geren haberler. Gerçekle alakası yok, kafalarına göre uyduruyorlar. Bu tür konular açılmazsa forumda kalitede yükselir.
Bazı forumlarda yasaklanmış siteler var, ne resim nede video koymak yasak, haber alıntılamak yasak.
Buna pek gerek yok aslında. zaten futbol bölümüne takılanların büyük kısmı ordaki haberlerin sallamasyon olduğunu biliyor. konuda da belirtiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Manero
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu ben bu forumda okadar çok fake nik sildirttim başa gelemedim adam fake almaktan bıkmıyor fake nikle ortalığı karıştırarak zevk alan üyeler var hatta işi abartıp eski nikleri kullanılmayanları şifresini bulup onunla ortalığı karıştırıp cezası açıldığıdna düzgün adam profili çizen 2üye tanıyorum... yeni ve zaten saldırır tarzda yazanlar bence uzun süreli örnek 30gün ceza alırsa futbol bölümü durulur biraz konu dışı zaten çoluk çoçuk kaynıyor oraya fazla müdahele edelimez
artık milletin fantezilerini anlar olmuşsun.
kişiyle görüşüyorum çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Burada yazılan önerilerden beğendiklerimi toparlarsak;
1- YoK un dediği gibi belli bir zamanda belli bir ceza sayısını aşan kişi Futbol bölümüne girememe cezası. 2- Yeni üyelerin 30 gün içinde konu açamama ve yönetici onayından sonra konu açma yetkisi verilmesi. 3- Aynı ip üzerinden mesaj atanları tespit etmek ve ceza vermek. 4- Bazı kişilerin konu açma yetkileri elinden alınmalı. 5- Futbol bölümünde duran yöneticiye hemen ceza verme yetkisi verilmesi (Böylece üst yönetime gitmeden direk ceza verilir ve hemen önlenir) 6- Cezaların arttırılması (4 günlük cezayı kimse takmıyor, en az 15 gün olmalı.) 7- Ceza alan kişi neden ceza aldığını bütün üyeler görmeli.
2- Donanimhaber e üye olan bir çok kişi google araması sonucu derdine sorun bulmak için üye oluyor. Üye olana 30 gün bekle sen demek pek doğru değil (futbol bölümü için ayrıca bir durum yapılabilirmi onu programcılara sormak lazım). 4- Eğer 1. maddeyi devreye sokabilirsek buna gerek kalmayacak 5- Pierin de dediği gibi bu durum bölünmeye neden olur bence buna gerek yok. 6- Her ihlale 15 gün ağır bir ceza olur. Mesela biri çıktı link istedi 4 gün yeter. İhlale göre ceza sayıları düşünülebilir. Tahrik 15 gün Link istemek 4 gün gibi. 7- Bu da yaftalamanın bir başka türü. Atıyorum bir konudan 4 gün ceza almış ol(sinirlerine hakim olamadın ve kural dışı bir kelime söyledin) o aldığın ceza sürekli üzerinde leke olarak kalır. "Baakk sen şu zaman 8jk dedin hadi ordan" gibi laflar dolaşır. Kişilerin "kusurları" gizli olmalı.
Konu acma yetkisini mod'larin vermesi gerekiyor. 30 gun suresi dolsa bile modlarin onayi olmadan yeni uye konu acamamali. Biriyle laf dalasina girdi diye ceza almak ile futbolculari yada kulupleri asagilayici konusmanin cezalari ayni kefeye konamaz. Babanizla da tartisiyorsunuz, bu ondan nefret ettiginiz ve evi terketmeniz anlamina mi geliyor?
Yani bu forum, DH'nin yep yeni bir yapilanmaya ihtiyaci var. Herseye bastan baslamak gibi. Konu Disi'nin haline bakin, icler acisi. Yazik. Eskiden bu forumun her yerine bakardim, harika seyler vardi. Simdi, rezillik diz boyu halde.
Niye uğraşsınlarki bu kadar.birinin yorumunu beğenmiyorsan bloklarsın.hakaret görürsen şikayet edersin zaten ilgilenir o zaman admin.Çok abartanlarda zaten futbol bölümünden banlanıyor.Böyle sınırlamalar olursa bölümün zevki kalmaz.
Ben futbol bölümüne şikayet üst konusu konmasını tavsiye ediyorum...Burada toplanacak şikayetler kimin üstünde yoğunlaşırsa o süresiz banlanır yada okkalı bir şikayet alır...Böylece kimin neye göre şikayet ettiği yada edildiği de ortaya çıkmış olur...Benim bir iki adayım var bizim bölümden...Mesela mesajlara başlarken bile bütün sülalemize giydirip öyle mesaj atıyor adam yaw...''Hiçbirinizin bi oktan anladığı yok orda öyle olmadı şöyle oldu...'' şeklinde mesajlar görünce zaten cinlerim tepeme çıkıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: Zommby
Ben futbol bölümüne şikayet üst konusu konmasını tavsiye ediyorum...Burada toplanacak şikayetler kimin üstünde yoğunlaşırsa o süresiz banlanır yada okkalı bir şikayet alır...Böylece kimin neye göre şikayet ettiği yada edildiği de ortaya çıkmış olur...Benim bir iki adayım var bizim bölümden...Mesela mesajlara başlarken bile bütün sülalemize giydirip öyle mesaj atıyor adam yaw...''Hiçbirinizin bi oktan anladığı yok orda öyle olmadı şöyle oldu...'' şeklinde mesajlar görünce zaten cinlerim tepeme çıkıyor...
Bu da benim dediğimden pek farklı birşey değil. ben hala süreli mimlemenin yapılması yanındayım. abi yapıştıracan adama 1 ay yaftayı bak ne oluyo. zamanında bitlipiyadeler vardı çok zevkli oluyodu
quote:
Edit:Okkalı bir ceza alır şeklinde olcaktı...
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
quote:
Bu da benim dediğimden pek farklı birşey değil. ben hala süreli mimlemenin yapılması yanındayım. abi yapıştıracan adama 1 ay yaftayı bak ne oluyo. zamanında bitlipiyadeler vardı çok zevkli oluyodu
Dimi haftanın salatalığı yazsın nikinin altında bir hafta dolaşsın öyle... Ayıp yaw...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
quote:
Dimi haftanın salatalığı yazsın nikinin altında bir hafta dolaşsın öyle... Ayıp yaw...
Yok be abi. provokatör , mixer falan filan gibi.rencide etmeyecek şekilde. haftanın salatalığı dersen biraz ayıp kaçar:)
benimde birkaç fikrim var;
zaten şimdiye kadar üye olup futbol bölümünde kimlerin ne olduğunu çoğumuz biliyoruz zaten kendini gösterenler çıkıntılık yapanlar yavaş yavaş çiziliyor.
bende diyorumki şimdiden sonrası daha önemli yani yeni üyeler bence biz onlara önlem almalıyız mesela kimsenin sölemediği nacizane fikrim;
foruma üye alınırken test yapılsın ve o kişinin futbol mantığı algılayışı hatta seviyesi belirlensin(fanatik,holigan,objektif vb) ve duruma göre bazı aktif abilere takip yetkisi yada forum jürisi oluşsun rapor versinler zaten futbol bölümüne ayda 2-3 yeni kişi geliyor.
ceza sistemiyle ilgili Yok'un fikrine katılıyorum.
Yok bu konudan kesin bir sonuç çıkmalı sizde yöneticiler olarak bir karar verir bizimle paylaşırsanız iyi olur.