Şimdi Ara

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
9.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aldığınız gün koynunuza aldığınız gün olur,

nihak masrafı dışında fazla masraf etmezsiniz,

• Mercedes firmasının sahibi demiş ki 4 mercedes 1 volva 4 volvo 1 saab. 900 ler çoh hoşuma gidiyor.
  • Mercedes firmasının sahibi demiş ki 4 mercedes 1 volva 4 volvo 1 saab. 900 ler çoh hoşuma gidiyor.
  • Bizim millet ne saab'ı bilir ne de biner. Sadece laf kalabalığı.

Saab'ın 9.3 modelleri D sınıfıdır, 9.5 modelleri ise E sınıfıdır. Yani bu aracın parçasının ucuz olmasını düşünmek deli saçmasından başka bir şey değil. Mercedes E 200'ün parçası ucuz mu?

Saab 9.3 ün 2003 - 2007 arasında üretilen modelleri GM marifetiyle biraz fazla sorun çıkartır. Özellikle ön konsoldaki tuşların kalitesi çok kötüdür ki, soyulmamış olanını çok az gördüm ilanlardan. Görünüş olarak 9.5'e göre çok daha sportif ve atak duruşu vardır.

9.5 modelleri E sınıfı olması nedeniyle daha geniş, daha konforlu ve daha sağlamdır. Forumları epeydir takip ediyorum 9.3'den şikayet çok okudum ama 9.5 'den şikayet ya hiç okumadım ya da en fazla 1 adettir. O da orta konsoldaki ekran piksel sorunudur.

Peki bu araba alınır mı? Öyle bir alınır ki tadından doyulmaz ama evin tek arabası olarak değil 2. araç olarak alınır. Bu arabalar aerodinamikleri sebebiyle otoyol kalitesindeki yolların aracıdır. Bizim bol delikli, çukurlu, kasisli şehir içi yollarımıza uygun değildirler. Dolayısıyla bu araba günlük olarak değil, uzun yol veya hafta sonu aracı olarak ülkemizde kullanılabilir.

Hastası olduğum 2003-2005 arası 9.5 aero 2.3 ler fabrikasyon çıkışlı 250 hp güç üretir ki, aynı yaşlardaki audiler bu gücü ancak 3.0 motorlu araçlar üreterek yetişebilmiştir. Hele bunun bir de SW olanı varsa elinizde, aile arabası görünümlü bir porsche sahibi olarak kendinizi görmeniz mümkündür.

Bu arabaya LPG taktıran ile Ferrariye LPG taktıran adamın benim gözümde farkı yoktur.

Son saabı olursun diyen arkadaşlara şunu söyleyim, bi tarafınızdan bu kadar uydurmayın, hangi kişi arabasını satamamış bu memlekette bana söyleyin. Bir hafta öncesine kadar rover 45 sahibi idim aynı şeyi alırken bana da söylediler. Aracımı ilana koyduğum 3. gün sattım. Ammmaaaa, aldığın saab'ın bakımlarını yaptırmazsan, kar edeceğin bir fiyata satmaya çalışırsan, emsal markaların modelleri ile aynı fiyatı istersen tabi satamazsın elinde patlar. Ben de görüyorum 1 yıldan fazla bekleyen ilanlar. Ama neden, adam 1 yıldır 1 kuruş fiyatını düşürmemiş, saab durumunda bir marka için yüksek bir fiyat istiyor. E tabi satamazsın kardeşim. Zonguldak'ta yaz başında bir 9.5 çıkmıştı, adam 22.000 TL istiyordu. Ben Ankara'da olduğum için daha yetişemeden 1 hafta içinde sattı arabayı. Ama aynı kişi 32.000 fiyat çekip en son 30 olur deseydi daha çok beklerdi.

Kısacası saab'ı satarken uğraşmak istemiyorsan, alırken mümkün mertebe temiz ve ucuz alacaksın ki, satarken sen de düşük fiyat çekip uğraşmadan satabilesin. Ha yada şunu yapacaksın bulduğun temiz saabı yüksekte olsa fiyatı alacaksın, bineceksin keyfini çıkartacaksın, sonra da satarken düşük fiyata satıp aradaki zararını da aracı kullandığına, aldığın keyfe sayacaksın.

Ama bu son cümlemi kaç kişi yapar, etrafta ölmüş eşek arayan bu kadar insanın arasından, onu bilemem. Bizim millet alışmış şahin fiyatına mercedes istemeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: roverhastası

Bizim millet ne saab'ı bilir ne de biner. Sadece laf kalabalığı.

Saab'ın 9.3 modelleri D sınıfıdır, 9.5 modelleri ise E sınıfıdır. Yani bu aracın parçasının ucuz olmasını düşünmek deli saçmasından başka bir şey değil. Mercedes E 200'ün parçası ucuz mu?

Saab 9.3 ün 2003 - 2007 arasında üretilen modelleri GM marifetiyle biraz fazla sorun çıkartır. Özellikle ön konsoldaki tuşların kalitesi çok kötüdür ki, soyulmamış olanını çok az gördüm ilanlardan. Görünüş olarak 9.5'e göre çok daha sportif ve atak duruşu vardır.

9.5 modelleri E sınıfı olması nedeniyle daha geniş, daha konforlu ve daha sağlamdır. Forumları epeydir takip ediyorum 9.3'den şikayet çok okudum ama 9.5 'den şikayet ya hiç okumadım ya da en fazla 1 adettir. O da orta konsoldaki ekran piksel sorunudur.

Peki bu araba alınır mı? Öyle bir alınır ki tadından doyulmaz ama evin tek arabası olarak değil 2. araç olarak alınır. Bu arabalar aerodinamikleri sebebiyle otoyol kalitesindeki yolların aracıdır. Bizim bol delikli, çukurlu, kasisli şehir içi yollarımıza uygun değildirler. Dolayısıyla bu araba günlük olarak değil, uzun yol veya hafta sonu aracı olarak ülkemizde kullanılabilir.

Hastası olduğum 2003-2005 arası 9.5 aero 2.3 ler fabrikasyon çıkışlı 250 hp güç üretir ki, aynı yaşlardaki audiler bu gücü ancak 3.0 motorlu araçlar üreterek yetişebilmiştir. Hele bunun bir de SW olanı varsa elinizde, aile arabası görünümlü bir porsche sahibi olarak kendinizi görmeniz mümkündür.

Bu arabaya LPG taktıran ile Ferrariye LPG taktıran adamın benim gözümde farkı yoktur.

Son saabı olursun diyen arkadaşlara şunu söyleyim, bi tarafınızdan bu kadar uydurmayın, hangi kişi arabasını satamamış bu memlekette bana söyleyin. Bir hafta öncesine kadar rover 45 sahibi idim aynı şeyi alırken bana da söylediler. Aracımı ilana koyduğum 3. gün sattım. Ammmaaaa, aldığın saab'ın bakımlarını yaptırmazsan, kar edeceğin bir fiyata satmaya çalışırsan, emsal markaların modelleri ile aynı fiyatı istersen tabi satamazsın elinde patlar. Ben de görüyorum 1 yıldan fazla bekleyen ilanlar. Ama neden, adam 1 yıldır 1 kuruş fiyatını düşürmemiş, saab durumunda bir marka için yüksek bir fiyat istiyor. E tabi satamazsın kardeşim. Zonguldak'ta yaz başında bir 9.5 çıkmıştı, adam 22.000 TL istiyordu. Ben Ankara'da olduğum için daha yetişemeden 1 hafta içinde sattı arabayı. Ama aynı kişi 32.000 fiyat çekip en son 30 olur deseydi daha çok beklerdi.

Kısacası saab'ı satarken uğraşmak istemiyorsan, alırken mümkün mertebe temiz ve ucuz alacaksın ki, satarken sen de düşük fiyat çekip uğraşmadan satabilesin. Ha yada şunu yapacaksın bulduğun temiz saabı yüksekte olsa fiyatı alacaksın, bineceksin keyfini çıkartacaksın, sonra da satarken düşük fiyata satıp aradaki zararını da aracı kullandığına, aldığın keyfe sayacaksın.

Ama bu son cümlemi kaç kişi yapar, etrafta ölmüş eşek arayan bu kadar insanın arasından, onu bilemem. Bizim millet alışmış şahin fiyatına mercedes istemeye.

Dostum çok iyi anlatmışsın klavyene sağlık

Bu araba satmak 2. el piyasası olsun diye almayacaksınız.
    Alcaksınız ve Volvo gibi ömürlük kullanacaksınız..

Bu arada saabın tarihiyle ilgli herkez biri demiş gerçegi şudur.

SAAB, 1937‘de İsveç‘te kurulan otomobil ve uçak şirketidir. II. Dünya Savaşının ardından 15 uçak mühendisinin tasarımı olan 92001 adlı modelle otomobil üretmeye başladı. Aerodinamik yapıyı olumlu yönde etkileyen kanat profili şeklindeki gövde yapısı aracın tasarımındaki en büyük farklılık oldu. Saab firmasının dünyanın en sağlam ve güvenli otomobillerini ürettiği savunulur. Bunda İsveç çeliğinin de önemi büyüktür. SAAB aynı zamanda süpersonik savaş uçakları da üretmektedir. SAAB’ın ticari araç markası iseScania‘dır. Fakat 1995 yılında ayrılmışlardır. General Motors‘un bir markasıdır. SAAB 2000 yılında tamamen General Motors tarafından satın alındı.2010 yılında Hollandalı spor araba üreticisi Spyker‘ a satılmıştır. Uçak üreten şirketinin adı SAAB Ab`dir. 2008 Yılında İsviçreli ucak firmasi RUAG Holding AG`ye satılmıştır.

• Allah SAAB'ına bağışlasın, güzel bir 9-3 Turbo hala binilesi gezilesidir.
  • quote:

Saab 900 ve 9-3 orta sınıf arabadır. Orta sınıftan orta sınıfa da fark var... Amerikan orta sınıfına hitaben bir arabadır. 2.0 onlar için küçük sayılan bir motorla, 3.0 avrupa araçlarını tokatlayan; ama gene Amerikan aile arabası niteliğinde, ona rağmen spor hissiyatı veren orta sınıf bir arabadır.

S60 2.0T fabrikadan LPG'li satılmış ise, Saab'a da LPG takılır. Çok büyütülecek birşey yok. Klasik gözüyle bakıp, satmayacaksanız asla LPG takmayın tabi. Ama sıradan arabaya biner gibi binecekseniz, 2.3'üne de takılır, 2.8'ine de takılır. Zira son dönemde ABD'de satmış Saabların çok büyük kısmı büyük Aero.

Viggen için aynısını diyemeyeceğim tabi. Bir saab 9-3 Viggen alıp LPG taktırırsanız "Allah da belanızı versin" derim. Zira dünyada kaldı 700 tane falan, çoğu 450hp üzeri araçlar...

Saab'ın esprisi sunduklarını bu sınıfta sunuyor olmasıdır. Yoksa sınıf ve para-çokomel gözüyle bakmayı bırakırsanız, Porsche varken kim ne yapsın Saab'ı? (Viggen hariç). Bu sınıf ve bir üst sınıf arabalara da LPG taktırabiliyorsanız buna da taktırırsınız. Bu takıntıları bırakın. Ancak klasik adayı bir araca, klasik gibi binecekseniz ve LPG takacaksanız, ona karşıyım. Ancak aracı sattığınızda aracın hışırını çıkarmış olacaksanız LPG takmakta hiçbir sakınca yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: meego

quote:

Dostum çok iyi anlatmışsın klavyene sağlık

Bu araba satmak 2. el piyasası olsun diye almayacaksınız.
    Alcaksınız ve Volvo gibi ömürlük kullanacaksınız..

Bu arada saabın tarihiyle ilgli herkez biri demiş gerçegi şudur.

SAAB, 1937‘de İsveç‘te kurulan otomobil ve uçak şirketidir. II. Dünya Savaşının ardından 15 uçak mühendisinin tasarımı olan 92001 adlı modelle otomobil üretmeye başladı. Aerodinamik yapıyı olumlu yönde etkileyen kanat profili şeklindeki gövde yapısı aracın tasarımındaki en büyük farklılık oldu. Saab firmasının dünyanın en sağlam ve güvenli otomobillerini ürettiği savunulur. Bunda İsveç çeliğinin de önemi büyüktür. SAAB aynı zamanda süpersonik savaş uçakları da üretmektedir. SAAB’ın ticari araç markası iseScania‘dır. Fakat 1995 yılında ayrılmışlardır. General Motors‘un bir markasıdır. SAAB 2000 yılında tamamen General Motors tarafından satın alındı.2010 yılında Hollandalı spor araba üreticisi Spyker‘ a satılmıştır. Uçak üreten şirketinin adı SAAB Ab`dir. 2008 Yılında İsviçreli ucak firmasi RUAG Holding AG`ye satılmıştır.

işte bundan dolayı 2000 model altı saablar daha kalitelidir diye düşünüyorum. çünkü düşünün 96 model 900 serisinde hız sabitleyici ve sunroof var ama 2000 model 9-3 aero da 2 si de yok !

2000 yılında gm saabı komple ele geçirdiği için kalite de düştü. o yüzden alınacak hakiki saab bence 2000 modelin altıdır

• saab , yıllarca 10 numara arabalar üretti

ama yanlı alman basınında hep rakipleri bmw,mercede, audi den sonra sonuncu sırada gösterildi ki

audi ye 5 çekicek araçlar ürettiler.

gm in yanlış politikaları da eklenince malesef iflas etti.

volvo gibi kendisine karışmayacak sadece para verecek bir talibi çıkar ise yeniden canlanır düşüncesindeyim.

teknoloji ve motor geliştirebilen firmalar kolay kolay yıkılmaz.

bkz fiat da zor günler geçirdi ama multijet ile kefeni yırttı üstüne crysler i bile aldı.
  • Bildiginiz gibi Saab satildi General Motors'da Saab'i satarken Saab'in hicbir teknolojisini vermedi alan sirkette elektirikli otomobil uretmeyi dusunuyormus yalniz Saab kendi logosunu kullanabilmek icin Scania'dan izin almasi gerekiyor Scania marka logosunu (Saab ile Scania ayni logoyu kullaniyor) verip vermemekte kararsiz bakalim ilerleyen zamanlarda ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN ŞU AN SAAB 9000 CDET KULLANIYORUM.ŞUNU SÖYLEYEYİM Kİ BUNDAN DAHA ÖNCE HYUNDAİ,CARİZMA,TOYATA,OPEL.ROVER, VB BİRKAÇ DAHA AVRUPA ARAÇLARA DÖNEM DÖNEM BİNDİM.KULLANAN BİRİ OLARAK SÖYLÜYORUM SAAB BU ARAÇLARIN HEPSİNDEN ELİT VE ÇOK KONFORLU BİR ARAÇ.SAAB I ELEŞTİREN ARKADAŞI MERAK EDİYORUM FERRARİYE Mİ BİNİYOR.ELEŞTRENLERİN ÇOĞU GİZLİ HAYRANLIKLA BİRLİKTE ONU ALMAYA PARÇA SIKINTISI VE ÜCRETİ (ZİRA BUDA YALAN) NEDEİYLE CESARET EDEMEYEN KİŞİLERDİR . ALIN ARKADAŞLARIM CANINIZA DEĞER VERİYORSANIZ ALIN DERİM. DİĞER ARAÇLARIN PARÇALARI ÇOK MU UCUZ.OPELİ BİR DÖRTLÜ CAM DÜĞMESİNE 500 TL. İSTEDİKLERİNİ BİLİRİM..KISACA SAABA BİNMEK BİR AYRICALIKTIR,MÜKEMMEL ÖTESİ BİR ARAÇTIR.
  • objektif düşünmek gerekirse, çok kaliteli çok iyi bir marka olsaydı batmazdı. araçları ülkemizde ve dünyada tercih edilmedi... belki yönetim biçimi belki gm etkisi ama şu bir gerçekki iyi otomobil yapıp pazarlamayıda doğru yapsalardı farklı olabilirdi...

yaptığın işi beceremezsen batarsın... demekki otomobil yapmayı beceremedi... yada pazarlamayı beceremedi...

dh ergenleri bol keseden atmayı sever ... saab süper araba 10 numara falan filan... iş ciddiye binince vw daha iyidir..
  • quote:

evet e200 ün parçaları çok ucuz piyasada ganimet gibi yan sanayi yedek parçası var kullandım biliyorum...

• ben saygı dıyuyorum ama
    bu unique marka maalesef çok iyi bir finansör ve pazarlamacının eline geçmezse yok olacak,

sahibindende bilen bilir! ilanlarıyla tek tük karşımıza çıkacak, maalesef....
    (geçenlerde yanımızdan yeni 9-5 geçerken bak dedim hanım bak aracın güzelliğine bak....
  • Ben değişik kokpit tasarımlarıyla hatırlayacağım. Dışını ise skoda kadar çirkin buluyorum. GM bünyesindeyken de iyice ruhunu kaybetti zaten. Aynı arabanın şekli saabtı sadece. Bi türlü büyüyemedi ve yazık oldu.
  • Evet,

Beyler, az laf, cok is. Aldim gitti.

Slm.

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

• Son Saabı olacağın muhtemel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Hayret kimse yazmamış, ben yazayım.. İçimde ukde kalmıştı:
    Son SAABı olursun

Duymamıştım. Çok güldüm
  • Saaba binmek ayrıcalıktır ama çok pahallı ya türkiyeyede gerekli yatırımı yapmamış heryerde reno fiat bayisi varken saab bayisini hiç görmedim.. Fiat ceo su fiatı batmaktan kurtaran Türkiye diyordu yani saab gerekli yatırımı yapsaydı tutabilirdi bence en azından kazıkcı vw passat ın yerini alabilirdi...Gerci düşük hacimde motor yapmaması bu zamanda dezavantaj, şöyle 1.6 dizeli yok sanırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tadano

Evet,

Beyler, az laf, cok is. Aldim gitti.

Slm.

güze günlerde kullan.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.