Şimdi Ara

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
9.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BARKU

Sadece nette resimlerini görenlerin bile çok sağlam ve sorunsuz diye bildiği,
    herkesin 40 sene kullanmışta çok memnun kalmış gibi tavsiye ettiği,
    sağdan soldan duyumlarla çok iyi markadır diye adının çıktığı.
    saabı nasıl bilirsiniz diye forumda düzenli aralıklarla hakkında konu açılan,
    bu saabı alayımmı ne dersiniz diye ayda bir soru sorulan,
    oto genelde benim bildiğim kadarıyla kimsenin sahip olmadığı,
    alayımmı diyene mutlaka al denilen ama kimsenin almadığı,
    çinliler çok bozdu, fabrikayıda aldılarmı acaba ve marka imajı silinecekmi geyiği dönen,
    ulan saabı biz alaydık ne yerli araba üretirdik beee diye hayıflanılan
    servis-parça-usta-2.el yok diye de not düşülen,
    param olsa bile benim şahsen yüzüne bakmayacağım

bir marka olarak bilirim.

Ve bunu bir opelci söyledi.

Hhahahaha!

Saab'ımda sorun çıkaran ne kadar parça varsa Opel'di.

Geyik yapıyorum. Ciddiye almayın. Araba işte ne fark eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Foruma sorsan hepsi ilk firsatta saab alir ama almaya geldimi onunden gecmezler

alınır alnmasınada alamayız,
    ankarada yaşıyorum,yıllık bakımını nerede yaptıracağız
    ufak bir kaza geçirsak,far vb malzemeyi nasıl tedarik edip hangi servise sokacağız.Ülkem sadece istanbuldan ibaret değil.alamamamızın temel sebepleridir.
  • İyi ve lüks bir otomobil; SAAB.
    Ancak önümüzdeki yıllarda (Türkiye'de) MG ve ROVER'in şimdi Türkiye'deki durumu gibi olabilir!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

quote:

Orijinalden alıntı: flonky

quote:

harika araç kesinlikle 2.el fiyatlarıda tavan durumda değil binilebilir ama yedek parça servis vs vs sıkıntı

Daha önce hiç saab sahibi oldunuzmu ? Öncelikle bunu sormak isterim hadi oldunuz var sayalım parça ve ve servis sıkıntı demişsiniz ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız paylaşırsanız sevirim?

daha önce saab sahibi olmadım araca hiç binmedim görmedim ama yedek parça vs sıkıntı olabilir diyecektim yanlış yazmışım da siz niye böyle bir çıkış yapma çabasındasınız

aracı kullanmayanların yaptıkları bu tarz yorumları sevmiyorum açık ve net olucam kusura bakmayın türk halkının genelinde bu cahilce düşünce ne yazıkki var alfa,saab vb gibi araçların parçaların sıkıntı pahalı olduğu düşünülmektedir bunu 1e1 kullanıcıdan duymak lazım yanlışmıyım?
    Ayrıca bir opel ve saab wv gibi markalarında çoğunun parça fiyatı aynıdır hepsi yüksektir bu saab a özel değildir.
    Saab araçlarının yetkili servisi ve parçası vardır ve sıkıntıda yoktur sadece 2el piyasası bu boşvari söylemlerden dolayı yavaştır(iyikide böyle olmuş düzgün fiyatlı full+full alabiliriz) saab sahibi adam al satçı bindiği araca kar gözüyle bakmayan bir adamdır. Şahsen saab sahipleriyle görüştüğümde hep bunu söylediler.

• parça fiyatlarıyla ilgili şöyle bir açıklama yapmak istiyorum. parça fiyatları bütün markaların bütün yetkili servislerinde pahalıdır. ben eski clio3 ümün ön tamponundaki koruyucu bant-mıdır nedir siyah bir plastik- için 200 küsür lira fiyat almıştım. yani düşünün. ama şu var ki piyasada sayıca fazla olan araçların parçalarını yan sanayi ve ya çıkma olarak uygun fiyatlı bulmak mümkün. mesela opel astramın sol dikiz aynasını servis 600 derken ben yan sanayi 120 ye almıştım. ama şimdi saab gibi bir markanın yan sanayisini kim üretir ne kadar satacak ki ne kazanacak o işe girmez bile. ve ya çıkmacılara kaç yılda bir saab düşecekte parçalarını satacak. işte sıkıntı burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Foruma sorsan hepsi ilk firsatta saab alir ama almaya geldimi onunden gecmezler

Adam saabın yanından bile geçmemiş
    Saab çok kaliteli nerde eski saab saab çok iyi bir firmaydı yazık oldu lan yazık olduysa sizin yüzünüzden oldu saab dururken gidip neden renault-vw-ford-fiat-opel aldınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Hayret kimse yazmamış, ben yazayım.. İçimde ukde kalmıştı:
    Son SAABı olursun

Aynen.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

harika araç kesinlikle 2.el fiyatlarıda tavan durumda değil binilebilir ama yedek parça servis vs vs sıkıntı

Daha önce hiç saab sahibi oldunuzmu ? Öncelikle bunu sormak isterim hadi oldunuz var sayalım parça ve ve servis sıkıntı demişsiniz ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız paylaşırsanız sevirim?

daha önce saab sahibi olmadım araca hiç binmedim görmedim ama yedek parça vs sıkıntı olabilir diyecektim yanlış yazmışım da siz niye böyle bir çıkış yapma çabasındasınız

aracı kullanmayanların yaptıkları bu tarz yorumları sevmiyorum açık ve net olucam kusura bakmayın türk halkının genelinde bu cahilce düşünce ne yazıkki var alfa,saab vb gibi araçların parçaların sıkıntı pahalı olduğu düşünülmektedir bunu 1e1 kullanıcıdan duymak lazım yanlışmıyım?
    Ayrıca bir opel ve saab wv gibi markalarında çoğunun parça fiyatı aynıdır hepsi yüksektir bu saab a özel değildir.
    Saab araçlarının yetkili servisi ve parçası vardır ve sıkıntıda yoktur sadece 2el piyasası bu boşvari söylemlerden dolayı yavaştır(iyikide böyle olmuş düzgün fiyatlı full+full alabiliriz) saab sahibi adam al satçı bindiği araca kar gözüyle bakmayan bir adamdır. Şahsen saab sahipleriyle görüştüğümde hep bunu söylediler.

2007 senesinde el freni telim koptuğunda Saab servisi 750TL fiyat çekmişti. ABD'de orjinali 50$. Türk sanayisinin dandik bir el freni telini orjinali kadar iyi yapabileceğinden şüphem olmadığı için, 50$ gavura vereceğime, sanayide orjinal el freni telinin aynısını yaptırttım. 50$ karşılığı TL tuttu. Para Türk ustalarına gitmiş oldu.

Ancak başka örnekler de var:

Saab 900 ve HB 9-3'lerde ön tablası parçalı değildir. Komple değişir. Benim arabamda sol da sağ da arızalı idi. Tanesi 2006 yılında 650TL idi. Mecbursunuz almaya.

Araca gelecek olursam:

240.000km'de turbo rektifiye görene kadar motora el sürülmedi. 240.000km de 94 yılında üretilmiş bir turbo için iyi bir değer. 300.000km'de enjektörleri değişim istiyordu. Motor sağlamdı. Bir kere hararet vs. yapmadı. Hiç yolda kalmadı. Turbo dağıldığında bile gitmeye devam etti. 2008 yılında gittiğinde yağ eksiltmiyordu.

Ancak kendine özel parçası da yok değildir. Fişekleri kendine aittir ve sanayide bulunmaz. İyi bir ustanız var ise Jaguar'ın fişeklerinin bu arabaya uydurulabildiğini bilir. Şans eseri Jaguar'ın fişeklerini bulur ve uydurur...

Bazı parçaları ömürlüktür, bozulmaz. Bazı parçaları Opeldir. Kolay bulunur, zırt pırt arıza çıkartır. Opel ve EGR mesela... Saab'ın EGR'si Opel idi.

Motor, şanzıman ve aksları çok sağlamdır mesela... Ama bozsanız biraz uğraşırsınız. 3. vites senkromeçleri ve geri vites kilitleri arıza yapmaya en müsait parçalardır. Bir şekilde bulunuyor ama parçalar. Çok da dert değil.

Kısaca kısmen dediğiniz gibi, kısmen cinstir. Aracı tanıyorsanız ve iyi bir ustanız varsa Saab candır... Ama almayın, uğraştığınıza değmez. Son sahabı olursunuz. Almayın pis araba, kötü araba! Kaskosu çok tutar bunun. Parçası da bulunmaz... Ben alırım ucuza.

• 2.el parça servis sıkıntısı olmasa kesin alırdım
  • Bi 9-3 aero gormustum hollanda plaka ne arabaydi arkadas

• Gençlik hayalimizdi. Uçak firmasıydı daha ne olsun, zaten tutkumuz uçaklardı taa o zaman da. Ve 9000 ile 900 modelleri efsaneydi. Kendi çarpışma testleri videoları vardı, bilmezdik ki NCAP bu arabaya 1 ile 3 arası yıldız verecekti...
    SAAB'ın esas pazarı ABD idi, orada seveni kullananı çoktu, şimdi ne durumdadır bilmem. Cabrio 900 modelleri çok popülerdi.
    Bugün Saab'ın hemşerisi Volvo kullanıyor olsam da bundan 15-20 sene kadar önce en parlak dönemlerinde SAAB kullanmayı çok isterdim.
  • Saab muhteşem bir araba, kesinlikle bir gün almalıyım, premiumun kralı, tasarımı hepsini 5'e katlar, kalitesi 10'a katlar, yarabbim ne muhteşem bir araba, bunu beğenmeyen arabadan anlamıyordur, güvenliği muhteşem, ne de olsa uçak firması, kokpiti harika, koltukları yumuşacık vs. vs.

Ama param olduğunda BMW mi alsam, Mercedes mi, Audi mi? Eh, düşük bir ihtimal Volvo da olabilir.
  • quote:

öyle notere gidilmiyor nufus dairesinden alınıyor diye biliyorum ben :) 9-5 2,3 ler gerçekten güzel araçlar aslında bu tarz araçları sevenler wv opel yerine bu tarz daha kalite araçları alabilirler zaten binici bu arabaları alır şahsen ben alırdım ...

Budur Kardeş ya da evlat alınıyor.
  • herkesin övdüğü fakat hiç kimsenin satın almadığı bir marka.......
  • 2 KEZ KULANMA FIRSATIM OLDU
    memur arabsı değil
    arabada koltuk soğutma var daha ne olsun
  • Kişilikli arabadır 1 senedir biniyorum 180 ps 400 tork 2006 1.9 TİD... Arabamı sattıktan sonra uzun süre araç baktım Volvo S 60 , Audi A 4 kısmet oldu Saab 'da karar kıldım.Arabada şu özellikte olsun diyeceğiniz hiç bir eksik yoktur.Sunroof ,koltuk ısıtma ,F 1vites ,deri koltuk yani bir Audi'den eksiği yoktur fazlası vardır ha Audiyi hala severim ayrı Bmw de bakmıştım ama fiyatları aynı donanımdakinin bir hayli yüksek gelmişti.Ön konsöldeki görünüşü özellikle gece muhteşemdir.Performansı oldukça tatminkardır tam bir otoban arabasıdır çukur ,bozuk yolda üzülürsünüz.Özellikle yokuşlarda sollama yapan aracıda sollar diğer şeritten geçer gidersiniz.Işıklardaki ilk kalkışlarda eğer isterseniz nasıl 160 a geldiğinizi bile anlamazsınız.Sürati göstermez dikkatli kullanmanız gerekir dizel olmasına rağmen hissetmezsiniz.Araba merakı olan mutlaka haberdardır Saab'tan.Beni hiç üzmedi güçlü bir araba olarak ihtiyacınıza cevap verir.
    Gelelim eksilerine; 180 'e yakın sensör vardır ve hemen problemi ekranda görürsünüz servis ve anlayanı azdır o yüzden her yerde tamire götüremezsiniz.Büyükşehirlerde özel servisler ve anlaşmalı Opel servisleri problemi çözer.Parça problemi çıkarsa sıkıntı yaşayabilirsiniz yetkili servis ücretleri gerçekten yüksektir.(Gerçi tüm arabalar için bu bir realitedir)
    Ben arabamı seviyorum ve son derece memnunum...2.eli çok uygundur ve o paralara binebileceğiniz en iyi 3,4 arabadan biridir.

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

• Bir arkadaşa yardımcı oluyorum şu sıralar araç alcak saab 9-3 9-5 dizellere bakalım diyorum mantıklı olur mu parçada sıkıntı yaşar mı arakdaş..
  • parça sıkıntısı illa olur... saab servislerinde yatan cok araç var sırf parca yuzunden... bi arabada 1000 den fazla parca oldugunu dusunursen...

ha dersenki ben sanayide ustama cıkma parca ile yaptırırım ozaman alınır...
  • Saab sevdigim bir marka ve 9-5 gercekten cok guzel gorunuyor markanin yeni sahipleri Saab,i elektirikli yapacaklarini aciklamislardi bir kac sene sonra markanin durumu daha net anlasilir diye dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.