Şimdi Ara

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
9.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında GM'in Saab'dan vazgeçmesinin nedeni Saab'ın dik başlı olmasıydı. GM'e kalsa Vectra'ya Saab logosu takıp satacaklardı...

Saab tarihine dair:http://vimeo.com/37524986
  • Stationwagonları çok şık duruyor fakat gösterge yapmayı pek beceremiyorlardı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Sadece nette resimlerini görenlerin bile çok sağlam ve sorunsuz diye bildiği,
    herkesin 40 sene kullanmışta çok memnun kalmış gibi tavsiye ettiği,
    sağdan soldan duyumlarla çok iyi markadır diye adının çıktığı.
    saabı nasıl bilirsiniz diye forumda düzenli aralıklarla hakkında konu açılan,
    bu saabı alayımmı ne dersiniz diye ayda bir soru sorulan,
    oto genelde benim bildiğim kadarıyla kimsenin sahip olmadığı,
    alayımmı diyene mutlaka al denilen ama kimsenin almadığı,
    çinliler çok bozdu, fabrikayıda aldılarmı acaba ve marka imajı silinecekmi geyiği dönen,
    ulan saabı biz alaydık ne yerli araba üretirdik beee diye hayıflanılan
    servis-parça-usta-2.el yok diye de not düşülen,
    param olsa bile benim şahsen yüzüne bakmayacağım

bir marka olarak bilirim.

mesajları okurken tek tek bunları düşünüyordum. büyücüsün sen

• Ben 2000 model 9.3 kullanıyorum. Çok güçlü, arıza yüzdesi düşük, keyifli, yakışıklı, malzeme kalitelisi çok yüksek, kendine has orijinallikleri olan, güvenli bir araç.
    Bunun yanında bana göre içerisi biraz dar ve koltukların oturma pozisyonu çok iyi değil. En keyifli yanı sürekli besleme yapan turbosu sayesinde her daim zinde ve güçlü bir araçtır. Bu turbo Saab'ın kendi teknolojisidir.
    Bu araçların bazı parçaları biraz zaman alsa da bulunuyor. Tamirinden anlayan yetkili servisleri ve özel servisleri de var. 1.5 tona yakın ağırlığı, otomatik şanzımanı ve turbo motoruyla ekonomik bir araç pekala değildir. Bu araçlar sevilerek alınır ve keyifle sürülür; Saab'ın tanımı budur.
  • saab için son sahibi olursun diyen arkadaşlar. aslında parası çok kıymetli ama cesareti olmayan arkadaşlardır. bende saab kullanıyorum ve her yönden memnunum.bu arabanın ölüsü kralına beş basar. bu benim 11 nci aracım reklam olsun diye değil bindiğim diğer avrupa arçlara göre kıyaslanamayacak kalite bir araç.parça sıkıntısı var doğrudur ama sonuçta bulunuyor.ama bir şey söyleyim kendi yedek parçamız maleseff yok. onun için saab kalitesini tartışmak boş konuşmaktır binene soracaksın.magazin ağzıyla konuşanlara değil....)
  • Ayrıca SAAB bir hastalıktır demeden edemeyeceğim :) Hem de yüksek ateşli bir hastalık. İlacı başka model bir SAAB dır....
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxxlarge

Ben 2000 model 9.3 kullanıyorum. Çok güçlü, arıza yüzdesi düşük, keyifli, yakışıklı, malzeme kalitelisi çok yüksek, kendine has orijinallikleri olan, güvenli bir araç.
    Bunun yanında bana göre içerisi biraz dar ve koltukların oturma pozisyonu çok iyi değil. En keyifli yanı sürekli besleme yapan turbosu sayesinde her daim zinde ve güçlü bir araçtır. Bu turbo Saab'ın kendi teknolojisidir.
    Bu araçların bazı parçaları biraz zaman alsa da bulunuyor. Tamirinden anlayan yetkili servisleri ve özel servisleri de var. 1.5 tona yakın ağırlığı, otomatik şanzımanı ve turbo motoruyla ekonomik bir araç pekala değildir. Bu araçlar sevilerek alınır ve keyifle sürülür; Saab'ın tanımı budur.

9000 de benim favorim..

• Bence cok iyi marka cokda iyi arabalrı var. Türkiyede hak ettiğini bulamadı bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo mojo

Stationwagonları çok şık duruyor fakat gösterge yapmayı pek beceremiyorlardı :D

Hocam bunu demeyin işte Saab'ın göstergeleri insanı bi değişik hissettiriyor sanki uçak sürüyormuş hissi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo mojo

Stationwagonları çok şık duruyor fakat gösterge yapmayı pek beceremiyorlardı :D

Hocam bunu demeyin işte Saab'ın göstergeleri insanı bi değişik hissettiriyor sanki uçak sürüyormuş hissi veriyor.

Ben eskilerden beri Volva ve Saab'in gostergelerine hastayim zaten. Volvo biraz bozdu,modaya uydu.

Yanik acik,secik, net, sade, goz yormayan/almayan, fuzuli satafati olmayan. Bi kere yesil isiklandirma olacak, o bir, yesil/beyaz kombinasyonu da olabilir. Kirmizi/mavi/turuncu vsvsvs, tamamen musteri cezbetme amacli/niyetli dekorasyon calismalari benim icin.

Yeni diskotek tarzi gostergeleri hic tutmuyorum, belki fotografta bakmasi veya showroomda incelemesi hos geliyor ama kullanimda hic bir getirisi yok ve uzun suruslerde gercekten goz yoruyor. Bir de konu acilmisken, son donemlerde yayginlasan, hararet gostergesi olmayanlar direkt out.

Cunku ibreli gosterge cok onemlidir. Ibrenin inis cikisina gore, yolda kalmasaniz bile, bir problem yasamasaniz bile bir takim teshisler yapabilirsiniz, hic kaputu acmadan.
    Anlayana sivrisinek saz demisler, ibreli gosterge olmazsa sivrisinek viziltilarini duyamazsiniz.

• Bana göre ölü otomobil markası
  • quote:

Orijinalden alıntı: tadano

Evet,

Beyler, az laf, cok is. Aldim gitti.

Slm.

hayırlı olsun. yalnız aracınızda deri koltuk ve -gördüğüm kadarıyla- 17'' jant var ama kapı kolları siyah?

• özellikle 30-45 sn. arası

ve bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 10 Şubat 2013; 9:32:31 >

• iç konsol çok güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan bir kişi yani ben SAAB deyince muhteşem , kaliteli , üst seviyede bir araba olarak görüyorum.. Devamlı imrenerek baktığım arabalardan birisi..Şu an için üretici ortada olmadığı için alıp kullanmaya çalışmak çok çok masraflı olacak. Parça sorunu , servis sorunu her zaman yaşanacak...Çıkma parçalara muhtaç olacaksınız..Veya stoklarda aradığınız parçadan bir kıyıda köşede kaldıysa normal fiyatının beş katına razı olacaksınız..Şu an cazibesi yok.. Marka bilerek ölüme terkedildi.. Sahibi olan GM ne yapacak ? Kimse bilmiyor...Dünyanın en kalite markalarından birine yazık oluyor..Saygılarımla..
  • Saab Çin sermayeli NEVS şirketine aylar önce satıldı.

Elektrikli araçlar üzerine yoğunlaştılar ve 2014'te elektrikli ilk 9-3 piyasada olacak.Bu yıl içindede 2.0 motor ile(sanırım benzinliydi) ile yeni tasarımlı 9-3 yollarda olacak.

Kalitesi biraz düşük ama fikir verir;

FORUM SAAB HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 10 Şubat 2013; 11:02:21 >
  • hey gidi saab.. :)
  • 2000 model saab 9.3 parça fiyatlarıyla, ford focus parça fiyatlarını karşılaştırın lütfen. Göreceksiniz ki Ford bir çok parçada Saabdan daha pahalı... Focus baskı balata seti serviste 1.500 tldir bilginize... Kullanmış ve bunları birebir deneyim etmiş biri olarak, hiç zannedildiği gibi bakımı çok pahalı araçlar değildir. Motor takozu, fren diskleri v.s aklınıza ne geliyorsa kıyaslayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliUmut07

quote:

Orijinalden alıntı: tadano

Evet,

Beyler, az laf, cok is. Aldim gitti.

Slm.

hayırlı olsun. yalnız aracınızda deri koltuk ve -gördüğüm kadarıyla- 17'' jant var ama kapı kolları siyah?

Kapi kollari siyah???..........Neden acaba?..................................................Bu sorunun cevabi birden cok. Fakat cok basit cevabi soyle: On plana cikmasini ve genel tasarimin bir ogesi olmasini istiyorsaniz siyah birakirisiniz, goze batmamasini ve kaportanin icinde kaybolmasini istiyorsaniz, kaporta rengine boyarsiniz. Ornegin Peugeot 406 coupe’larin da aynalari siyah. Peugeotcular da aynayi kasa rengi yaparsak cikinti olarak cok goze batar, siyah birakirsak, renkli cam ve siyah cam cerceve fitilleri ile uyumlu olur ve “kaybolur”, goze batmaz diye dusunmusler. Bu bir tercih konusu.

Bir de su var,9-5 teki kapi kollari gibi, kaportaya gore cikinti olsuturan nesnelerin siyah olmasi, kaportanin icinde purussuz sekilde gomulu olanlarin kaporta rengi olmasi gozu daha az rahatsiz ediyor gibi geliyor.

Eger kapi kollarinin niye biraz tuhaf ve baska arabalardaki gibi kapiya tamamen gomulu olmadigini merak ediyorsaniz, ilk 9-5 gordugunuzde kapi kolunu bir yoklayin derim. Dunyanin en ergonomik kapi kollaridir, tamamen kullanici odakli, hele hele uzun boylular icin.

Bazi araclarda panjur kasa rengidir, bazilarinda nikelaj kaplamadir vs. Tamamen genel tasarimin ne kadar parcasi olduguna, goze ne kadar goze gelmesi, batmasi istendigine gore yapilan tercihler. Kimi araclarda tamponlarin dip kismi siyahtir mesela ornek: golf4. Bu da bilincli olarak yapilmis bir tercih mesela, arabaya daha az hantal bir goruntu vermek icin, zaten genel dizaynin verdigi agirlik ve hantallik hissini bir nebze azaltmak icin, yoksa kasa renginde yapmaktan erinildigi icin degil.

Dusununce bunlar aklima geliyor fakat acikcasi ben 9-5i kafaya koyarken ne kapi koluna, ne de kapi kolunun rengine bakmistim.

• saab diye araba mı var?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.