Buradakilerin yarısı bilkentli ama koç yok. Neden acaba |
Forumda neden hiç Koç öğrencisi yok?

-
-
koçtaki çoğunluk zengin çünkü burslu kontenjani çok az ve zengin adam burada takılmaz ondan
-
öğrenci az
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabancıda daha az
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hamidiyeli de çok yok ya bi ben varım herhalde
henüz yksye girmedim çünkü
Vardı kazanan 2 kişi sonuçlar açıklanınca görmedim bir daha
Ne kadar az, kolayında var mı bilgi? Bayadır takip etmedim.
Koç'u bilemem ama burada genel olarak iyi üniversitede iyi bölüm okuyan kişi yok
koç burslu 213 kişi alıyor, ayrıca bilgisayar ve elektrik mühendisliği gibi bölümlerin %50'si de yok aradaki uçurum baya artıyor.
bilkentin ise 459 kişi mesela ve ben 2k ile kapatan %50 bilgisayarı, 3k ile kapatan %50 elektrik'i bile kabul etmedim. %50'lileri ankarada yaşayan ortalama bir aile bile karşılayabilir ama koçta öyle bir seçenek bile yok çünkü %50 yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26CF49346 -- 19 Kasım 2023; 10:39:58 > -
Aslında baya var ama çoğu yavaş yavaş bıraktı veya çok nadiren giriyor
Hocam siz koç bilgisayar mezunuydunuz.
Hazır bulmuşken bir şey sorayım. Oyun sektöründe çok para var deniyor sağda solda. Hatta dream games'in linkedin ilanında yeni mezuna net 100k TL verdikleri yazıyor (1 tane dandik mobil oyunları var anlamadım nasıl oluyor) fakat birkaç kalifiye yazılımcıya sorduğumda AAA firmaları bile düzgün para vermiyor, açlık garanti falan dedi. Game development'tan ziyade, back-end, siber güvenlik gibi daha teknik alanlara yönelmek mantıklı mıdır, tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Ben 2013'te Koç'a girmiştim, o sıralar %70 den fazlası bursluydu okulun, bilgisayar mühendisliğinde kontenjanın büyük çoğunluğu %50 bursluydu, sonra %25, burssuzlar azınlıktaydı. O sıralar okul fiyatı da daha makuldu tabi, ben başladığım sıralar dolar 1.3 civarı bir şeydi. Öğrenci aileleri genelde mühendis, avukat, doktor tarzı maaşlı çalışanlardı.
2018 de mezun olduğumda bazı iyi hocalar okulu bırakıp yurt dışı firmalarına gitmeye başlamıştı. O zamanlar da dışarıda Koç zengin yeri söylentileri vardı, ama değildi aslında, şimdi söylentiler gerçek olmuş gibi ne yazık ki.
hocam tercih zamanı olsun başka zamanlar olsun baya bir kişiye yardımcı oluyordunuz merak ettim şuan neler yapıyorsunuz ? Yurt dışında mı çalışıyorsunuz yoksa tr devam mı ?
Düzgün para vermiyor kısmı yalan, çalışan arkadaşlarım oldu, hepsi de piyasanın baya üstünde miktarlar alıyorlardı. Ayrıca o dandik mobil oyunların kazançları aşırı yüksek. Peak Games mesela zamanında candy crush çakması oyunlarıyla 500 küsur milyon dolara satılmıştı diye hatırlıyorum.
Siber güvenlik bilemeyeceğim, ama web development Türkiye'deki sektörün çok büyük bir kısmı, ve Trendyol tarzı firmalar gayet yüksek maaş veriyorlar. Baya garanti bir sektör, hiçbir zaman ihtiyaç bitmez ve işsiz kalınmaz.
Oyun sektörü ise daha niche. Ben mesela üniversitede game dev dersi alıp oyun yapmış olmama, Koç mezunu olmama ve ingilizcemin iyi olmasına rağmen girememiştim, play store, appstore, steam tarzı platformlarda kaç tane oyunun olduğunu, isimlerini falan soruyorlar, benim de yoktu. Bu mezun olduğum ay bu arada, deneyimli pozisyon falan değil yani.
Bu konuda ciddi olan öğrencinin daha okuldayken solo projeler yapması ve mümkünse ilgili staj yapması gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
TR devam. Eski sevgilimle birlikte yurtdışına taşınma planı yapmıştık baya bir süre, o sıra gerildik, aramız açıldı, ayrıldık, pek bir yurtdışı hevesim de kalmadı.
Zaten ülke yazılımcılar için pek kötü sayılmaz aslında. Araba falan almaya kalksan daha kötü tabiki, ama günlük yaşam olarak gayet iyi. Mesela dışarıdan yemek sipariş vermek çok daha ucuz Türkiye'de, özellikle yemek kartlarını hesaba katarsan. Avrupa'da ise genelde kendi yemeğini yapmak zorundasın, yoksa çok para gider. Yurtdışının avantajı burada daha az maaş veren mesleklerde ortaya çıkıyor. Mesela Almanya'da bir yazılımcı, sözel bir alanda çalışanın 2 katı bile maaş almıyorken burada 4 katı alabiliyor.
Anladım hocam hakkınızda hayırlısı olsun
-
O dandik dediğin oyunun aylık geliri 80 milyon dolar civarında.
Şirket de toplam 120-150 kişi falandır. Kişi başına bölünce o maaşları vermek gayet kolay oluyor fakat bu gibi yerler çok büyümez sürekli işe alım yapsa da. Çünkü içerisi çok yıpratıcı çıkanın yerine yenisini alıyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ufak düzeltme: Peak 1,7 milyar dolara satılmıştı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burayı bilkent lobisi satın aldı çünkü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

koçtaki çoğunluk zengin çünkü burslu kontenjani çok az ve zengin adam burada takılmaz ondan |
Aslında baya var ama çoğu yavaş yavaş bıraktı veya çok nadiren giriyor
|
Benzer içerikler
- hacettepe yatay geçiş şartları
- tbs nedir
- 70 tyt 60 ayt kaç bin sayısal
- 80 tyt 40 ayt kaç bin
- msü 90 net kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X