Şimdi Ara

Forumdaki Konu Kirliliği ve Çözümü.Önerilerimiz Yönetici SET Tarafından Değerlendirilecek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: BaZZaM

quote:

Yazılanlara aynen katılıyorum artık çok fazla üye var ve gerçekten çok sıkıcı bir hal almaya başladı forum.Hemen her konuda saçma salak tartışmalar yaşanıyor, bi salak küfür edip banlanıyor ertesi gün tekrar üye olup aynı saçmalıklara devam ediyor.

Bencede TC Kimlik No sistemi gelmeli, 200 mesajı olmayan konu açamamalı.Artık gerçekten forumu bırakmayı düşünüyorum.

Daha önce bende konu açtım ama hiç bir değişiklik olacağını sanmıyorum, konuyu konu dışına kaydırırlar, sonra unutulur gider.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=70725444

Nolmuş ? Ayıp bişeymi ? Hırsızlıkmı yaptım ? BAŞKASININ RIZKINIMI ÇALDIM !!!!!!!!!!1!!!!!1!BİRBİR!!

Hocam bi sakin ol önce, samaracıyı tanımıyomusun ? Arada bi gelip banlanıp gidiyor.Burda garipsenecek ne var ? Burda asıl bahsettiğimiz şey farklı, sorun çıkaran troller.

Ben gayet sakinim. Sadece dediğiniz ve yaptığınız birbirini tutmuyor. Belirteyim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hala konuya dahil olan vi yonetici yok bosa konuşmak istemiyoruz. Yoneticiler söylediklerimizden hangilerinin olabilecegi konusunda bizi aydınlatsın

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Hala konuya dahil olan vi yonetici yok bosa konuşmak istemiyoruz. Yoneticiler söylediklerimizden hangilerinin olabilecegi konusunda bizi aydınlatsın

hatırlıyormusunuz bilmem, geçen nisan-haziran ayları içerisinde bu konuda bir çalışma yaptık, üyelerimiz fikirlerini söylediler ve bu kapsamda yönetim olarak üstte benim açtığım konuda kurallar yayınlandı...

6 ağustos 2012 yayınlanma tarihinden bu yana 1153 kere görüntülenmiş, halbuki opelin 1,6 dizel motoru konusu 16 ocak 2013 te (8 gün önce) açılmasına rağmen 6650 defa görüntülenmiş.

Yani sonuç olarak üyelerimiz daha 1 yılını doldurmayan yeni güncellenmiş kurallara bile bakmazken, yeniden "ne yapacağız" diye konu açıp bir de "yöneticiler konuya dahil olmuyor boşa konuşuyoruz" demeyiniz....

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Hala konuya dahil olan vi yonetici yok bosa konuşmak istemiyoruz. Yoneticiler söylediklerimizden hangilerinin olabilecegi konusunda bizi aydınlatsın

hatırlıyormusunuz bilmem, geçen nisan-haziran ayları içerisinde bu konuda bir çalışma yaptık, üyelerimiz fikirlerini söylediler ve bu kapsamda yönetim olarak üstte benim açtığım konuda kurallar yayınlandı...

6 ağustos 2012 yayınlanma tarihinden bu yana 1153 kere görüntülenmiş, halbuki opelin 1,6 dizel motoru konusu 16 ocak 2013 te (8 gün önce) açılmasına rağmen 6650 defa görüntülenmiş.

Yani sonuç olarak üyelerimiz daha 1 yılını doldurmayan yeni güncellenmiş kurallara bile bakmazken, yeniden "ne yapacağız" diye konu açıp bir de "yöneticiler konuya dahil olmuyor boşa konuşuyoruz" demeyiniz....

yonetıcı dahıl olmuyor bos konusuyoruz dememısım yonetıcısın bı ahmet yazdıgımı okuyup ona gore cvp yazsaydın
    eger soyledıklerımız cıddıye alınmıycaksa bızde bosa konusmayalım dıye yazdım
    ayrıca kuralları okudum bılıyorum kuralların ıcerısınde msja puanlama verılsın dıye bı ıbare yok tc kımlıkle uyelık yok kurallardan bence sen bıhabersın neyse ıyı forumlar baslıgı kılıtle gıtsın gereksız

• Geçenlerde bi tıkandıysa pompala vardı . Ondan sonra başka isimlerle başkaları da geldi .Devamı da gelecektir.Bu tiplerin önlenmesi biraz zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Geçenlerde bi tıkandıysa pompala vardı . Ondan sonra başka isimlerle başkaları da geldi .Devamı da gelecektir.Bu tiplerin önlenmesi biraz zor..

yonetıcı bıle dogru duzgun okumadan balıklama cvp yazıyorsa bırakta trollle fakele dolsun ben baslıktanda kurldanda vaz gectım boyle ıyı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 24 Ocak 2013; 12:43:07 >
  • quote:

Yazılanlara aynen katılıyorum artık çok fazla üye var ve gerçekten çok sıkıcı bir hal almaya başladı forum.Hemen her konuda saçma salak tartışmalar yaşanıyor, bi salak küfür edip banlanıyor ertesi gün tekrar üye olup aynı saçmalıklara devam ediyor.

Bencede TC Kimlik No sistemi gelmeli, 200 mesajı olmayan konu açamamalı.Artık gerçekten forumu bırakmayı düşünüyorum.

Daha önce bende konu açtım ama hiç bir değişiklik olacağını sanmıyorum, konuyu konu dışına kaydırırlar, sonra unutulur gider.

Ben telefonumu paylaşmak istedmiyorum böyle sitelerde TC kimlik nosu hayatta paylaşmam.
    Ne biliyim TC kimlik nosu vermek pek akıl işi değil. Tek çözüm 200,300 mesajı olmayan konu açamasın.
    En mantıklısı bu

• t.c kimlik no değilde bazen ana konulara konulan +,- olayı her konuya gelse iyi olur. dedikleri gibi 5 "-" yi yiyenin yorumu silinsin
  • Sorunlu olduğunu düşündüğünüz konu ve mesajları şikayet edebilirsiniz. Kontrol eder gerekeni yaparız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Sorunlu olduğunu düşündüğünüz konu ve mesajları şikayet edebilirsiniz. Kontrol eder gerekeni yaparız...

Forumda yoneticilerden fazla zaman geçiriyoruz konu konu girip insanları şikayet etmekle ugrasmaktansa like ve dislike butonunun kullanılması ve konulması daha mantıklı değil mı sizcede ?

• quote:

quote:

Sorunlu olduğunu düşündüğünüz konu ve mesajları şikayet edebilirsiniz. Kontrol eder gerekeni yaparız...

Forumda yoneticilerden fazla zaman geçiriyoruz konu konu girip insanları şikayet etmekle ugrasmaktansa like ve dislike butonunun kullanılması ve konulması daha mantıklı değil mı sizcede ?

Şikayet butonu var ya, tek butonla iş çözülüyor.

Like dislike durumu işi çözmez, çünkü bazı konular belki kullanıcılar tarafından beğenilmemiş olabiliyor ama forumda bir kullanıcı bile bu konudan yardım almış ise forum amacına ulaşmış olur. Mesela bir konu vardır, 100 kişi konuya giriş yapar beğenmez, 1 kişi konuya girer ve aradığı çözümü konuda bulur. Bu like dislike butonu konulabilir ama bu butonun amacı beğenilen yorumların ön plana çıkarılması içindir. Yoksa konuyu kaldırmak için değil...

Konunun çok talep almasından öte birilerine yardımcı olabilmesi önemli bizim için...

Gereksiz yere konu hortlatanlara zaten biz gerekli uyarı puanını veriyoruz. Fake konu açanlarada öyle...

Yukarda bir arkadaşımız yazmış, belki hatırlayan olur, hani şu tıkandıysa pompala isimli şahsın açtığı fake konular. Gece yarısı yatmadan önce baş ucumdaki cepten forma bakayım dedim, birileri rahat durmamış, kalkıp bilgisayarımı açtım, o şahsın açtığı konuları teker teker sildim. O şahsı banladım. 10 dakika sonra aynı şahıs fake aldı, hemen tesbit ettim ve açtığı konuları sildim, tekrar banladım. İnanın gece uyumadım, bekledim biraz,yine gelirse diye... Problem olmayınca içim rahat etti, gidip uyudum.

Siz şikayet ediniz, yönetici arkadaşlarım hemen icabına bakarlar. Ben buradaysam hemen gerekeni yaparım.

• quote:

quote:

quote:

Like dislike durumu işi çözmez, çünkü bazı konular belki kullanıcılar tarafından beğenilmemiş olabiliyor ama forumda bir kullanıcı bile bu konudan yardım almış ise forum amacına ulaşmış olur. Mesela bir konu vardır, 100 kişi konuya giriş yapar beğenmez, 1 kişi konuya girer ve aradığı çözümü konuda bulur. Bu like dislike butonu konulabilir ama bu butonun amacı beğenilen yorumların ön plana çıkarılması içindir. Yoksa konuyu kaldırmak için değil...

Konunun çok talep almasından öte birilerine yardımcı olabilmesi önemli bizim için...

Gereksiz yere konu hortlatanlara zaten biz gerekli uyarı puanını veriyoruz. Fake konu açanlarada öyle...

Yukarda bir arkadaşımız yazmış, belki hatırlayan olur, hani şu tıkandıysa pompala isimli şahsın açtığı fake konular. Gece yarısı yatmadan önce baş ucumdaki cepten forma bakayım dedim, birileri rahat durmamış, kalkıp bilgisayarımı açtım, o şahsın açtığı konuları teker teker sildim. O şahsı banladım. 10 dakika sonra aynı şahıs fake aldı, hemen tesbit ettim ve açtığı konuları sildim, tekrar banladım. İnanın gece uyumadım, bekledim biraz,yine gelirse diye... Problem olmayınca içim rahat etti, gidip uyudum.

Siz şikayet ediniz, yönetici arkadaşlarım hemen icabına bakarlar. Ben buradaysam hemen gerekeni yaparım.

Şikayet butonu mantıklı ama seninde verdigin ornekteki gibi gece yarısında yoneticinin olmadıgı zaman dislike butonu ise yarayabilir benim dislike butonunda kastın yazılan yorumun silinmesi deği o yorumun oldugu yerde mesela( bu yorum beğenilmedi ) yazar yine o yorumu illa görecem diyen icinde mesajı göster butonu olur bu sizin işinizde kolaylaştırır ?
    Fakr üye olayida yine tc ile halledilebilir ki bunu uygulayan siteler var tv olmasa bile kefil yoluyla üye alınır kefil olan üyeden sorumlu olursa otokontrol sağlanır bence bunlar uygulanabilir seyler tabi kararı vercek olan site sahibi sonuçta bizimki fikir sadece

• arkadaslar bir de benim sevdigim cogu kisinin kullanmadigi blok butonunu da kullanmanizi oneririm.cok rahatsiz oldugunuz uyeleri bloklayin ondan gelen hicbir mesaji da gormemis olursunuz..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şikayet butonu mantıklı ama seninde verdigin ornekteki gibi gece yarısında yoneticinin olmadıgı zaman dislike butonu ise yarayabilir benim dislike butonunda kastın yazılan yorumun silinmesi deği o yorumun oldugu yerde mesela( bu yorum beğenilmedi ) yazar yine o yorumu illa görecem diyen icinde mesajı göster butonu olur bu sizin işinizde kolaylaştırır ?
    Fakr üye olayida yine tc ile halledilebilir ki bunu uygulayan siteler var tv olmasa bile kefil yoluyla üye alınır kefil olan üyeden sorumlu olursa otokontrol sağlanır bence bunlar uygulanabilir seyler tabi kararı vercek olan site sahibi sonuçta bizimki fikir sadece

Bu tip şeyler insanımız tarafından çok suistimal edilebiliyor, mesela arkadaşımız çok güzel bir mesaj yazmış, ama ona gıcık olanlar var veya önceden kişisel problem yaşamış olanlar vardır, bilerek beğenilmedi diyebilir.

Bilirsiniz, trafikte fahri müfettişler var, bazıları bilerek gıcıklığına ceza kesiyor. Hatta adam pijaması ile balkona oturmuş, elinde çay, beğenmediklerine ceza yağdırıyor. Bu suistimal durumları toplumumuzda çok var.

Yine bir örnek, şu an kazalarda artık polis gelmiyor, taraflar aralarında rapor tutuyorlar. O kadar fazla suistimaller oluyormuşki, yurdum insanı işte... Sigorta şirketleri şu an kaybettikleri bu zararı telafi etmek amacı ile yeni maddeler arıyorlar. Ben kendi arkadaşımdan biliyorum, aracını kaldırıma vurup akrabasına rica edip aralarında sahte rapor tuttuğunu. Güya akıllılık etmiş oluyor, bununla övünüyor.

Like dislike olayı olabilir, bu konuyu aramızda bi konuşalım, uygun görürsek programcı arkadaşa rica ederiz, gerekli değişim yapılır.

Bu TC kimlik meselesine gelince; Fake üyelikle mücadele amaçlı almayı düşündüğümüz önlemler arasında TC kimlik no giriş zorunluluğunu getirmeyi düşünmüştük. Bu olay bana mantıklı gelmedi. Çünkü fake üyelik almayı düşünen kişi çevresinden rahatlıkla kimlik bulabilir. Ailesi olabilir, arkadaşları olabilir, vs vs vs ... Ancak telefon numarası olayı böyle değil, çünkü forum tarafından cep telefonuna mesaj gönderiliyor,onay isteniyor. Numara kendisine ait değilse bu onayı giremez.

Bakınız zaten bilişim suçlarında kimlik noya falan gerek kalmıyor, o mesajın nereden yazıldığı, adres kapı nosuna kadar anında ulaşılıyor. Bilgisayarı formatlamak bile çözüm olmuyor. Siz siz olun dikkat edin yazdıklarınıza... Gönder butonuna bastıktan sonra geri dönüşü yok çünkü. Ben hep söylerim, yazıklarınızı 10 kez okuyun bir kez gönderin. Konu farklı noktaya geldi ama şunuda yazayım, dikkat ederseniz forumda kaç mesajınızın olduğunun önemi yoktur, yazdığınız mesajlardaki kalite önemlidir. Bana göre kullanıcının değeri buradan anlaşılır. Bu arada benim mesaj sayıma bakmayın, ben eskiden beri üyeyim foruma, o yüzden sayım fazla olmuş... Bakınız mesela rütbe olayını getirdik,forumda kaliteli paylaşım yapanlara özel rütbeler veriyoruz. Varsa paylaşım konusunda çok beğendiğiniz arkadaşlarımız değerlendirmeye alırız.

Çok pardon ama oğlan okuldan çıkacak, onu almam lazım, siz önerilerinizi yazın , ben okurum. Buralardayım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu tip şeyler insanımız tarafından çok suistimal edilebiliyor, mesela arkadaşımız çok güzel bir mesaj yazmış, ama ona gıcık olanlar var veya önceden kişisel problem yaşamış olanlar vardır, bilerek beğenilmedi diyebilir.

Bilirsiniz, trafikte fahri müfettişler var, bazıları bilerek gıcıklığına ceza kesiyor. Hatta adam pijaması ile balkona oturmuş, elinde çay, beğenmediklerine ceza yağdırıyor. Bu suistimal durumları toplumumuzda çok var.

Yine bir örnek, şu an kazalarda artık polis gelmiyor, taraflar aralarında rapor tutuyorlar. O kadar fazla suistimaller oluyormuşki, yurdum insanı işte... Sigorta şirketleri şu an kaybettikleri bu zararı telafi etmek amacı ile yeni maddeler arıyorlar. Ben kendi arkadaşımdan biliyorum, aracını kaldırıma vurup akrabasına rica edip aralarında sahte rapor tuttuğunu. Güya akıllılık etmiş oluyor, bununla övünüyor.

Like dislike olayı olabilir, bu konuyu aramızda bi konuşalım, uygun görürsek programcı arkadaşa rica ederiz, gerekli değişim yapılır.

Bu TC kimlik meselesine gelince; Fake üyelikle mücadele amaçlı almayı düşündüğümüz önlemler arasında TC kimlik no giriş zorunluluğunu getirmeyi düşünmüştük. Bu olay bana mantıklı gelmedi. Çünkü fake üyelik almayı düşünen kişi çevresinden rahatlıkla kimlik bulabilir. Ailesi olabilir, arkadaşları olabilir, vs vs vs ... Ancak telefon numarası olayı böyle değil, çünkü forum tarafından cep telefonuna mesaj gönderiliyor,onay isteniyor. Numara kendisine ait değilse bu onayı giremez.

Bakınız zaten bilişim suçlarında kimlik noya falan gerek kalmıyor, o mesajın nereden yazıldığı, adres kapı nosuna kadar anında ulaşılıyor. Bilgisayarı formatlamak bile çözüm olmuyor. Siz siz olun dikkat edin yazdıklarınıza... Gönder butonuna bastıktan sonra geri dönüşü yok çünkü. Ben hep söylerim, yazıklarınızı 10 kez okuyun bir kez gönderin. Konu farklı noktaya geldi ama şunuda yazayım, dikkat ederseniz forumda kaç mesajınızın olduğunun önemi yoktur, yazdığınız mesajlardaki kalite önemlidir. Bana göre kullanıcının değeri buradan anlaşılır. Bu arada benim mesaj sayıma bakmayın, ben eskiden beri üyeyim foruma, o yüzden sayım fazla olmuş... Bakınız mesela rütbe olayını getirdik,forumda kaliteli paylaşım yapanlara özel rütbeler veriyoruz. Varsa paylaşım konusunda çok beğendiğiniz arkadaşlarımız değerlendirmeye alırız.

Çok pardon ama oğlan okuldan çıkacak, onu almam lazım, siz önerilerinizi yazın , ben okurum. Buralardayım...

Bu sekilde fikir alış verisi yapmanız bile güzel en azından yeni fikirlere aciksiniz
    Benim
    Önerilerim bu kadar başka önerilerde gelir sanırım değerlendirirsiniz daha güzel olur. İstisare cok önemli bı büyüğümüz diyor : istişaresiz doğru is yapmanizdansa istisareli yanlis is yapmanız daha iyidir diye .umarım biz hem istişare yaparız hemde doğru olanı

• Golf 10 mt önce duruyormuş ; satış temsilcisi alıcıya golf diger markalardan 10 mt önce duruyor demişmiş. EE böyle konumu açılır ya.. ( BUgünki saçma gereksiz konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKSPRESOSO -- 24 Ocak 2013; 18:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKSPRESOSO

Golf 10 mt önce duruyormuş ; satış temsilcisi alıcıya golf diger markalardan 10 mt önce duruyormuş. EE böyle konumu açılır ya.. ( BUgünki saçma gereksiz konu)

Amac bunun önüne gecmek zaten iki kisi konuşurken golf onde duruyor demiş diye tutmuş başlık acmış bunu mantıkla aciklayamazsin ki zaten o konuyu açana göre her konuşanın saçmalığını başlık diye acacan buraya. Bende diyorum benim golf 0-100 5 saniyede çıkıyor chiple :) bunu okusun al sana bı başlık daha :)

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: orhansencag

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de aynı sebepten dolayı dönem dönem foruma girmiyorum.

Bazı dönemler VW fanatikleri bazı dönemler VW düşmanlarından gına geliyor.
    Söylediğiniz gibi son dönemlerde her konuya ''VW tok kapı sesi'' mesajını atan bir topluluk var. Bu mesajı görünce sinirlerim tepeme çıkıyor artık.

Ben çözüm olarak konu açma hakkının belirli üyelere verilmesini düşünüyorum. Attığı mesajların sayısına değil içeriğine göre üyelere konu açma hakkı gerektiğinde alınmak üzere verilmeli. Durum böyle olursa hem gereksiz mesajlar ortadan kalkar hem de forum geyik değil safkan otomobil forumu haline gelir.

Her başlığa iştirak etmek zorunda olmadığını hatırlatan biri olsa yardım etmiş olurmu?

Bazı üyeler gereksiz ve boş mesajlarıyla her konunun içindeler. Hatırlatma çözüm değil önemli olan algı.

Her mesajı dikkate almazsin seçkincilik sadece kendinizi nerede konumlandirdiginiz ile alakalı yani tartışma forumunda tartışma hakkını sadece kendine tanıyıp diğer fikir ve görüşlere kısıtlama getirmek beceriksizliğin ve sig fikirlerin ifsasindan duyulan tedirginliğin bir onucu olsa gerek

Foruma üye olan herkes mesaj atabilir fakat konu açmak yüzlerce üyeyi bir şeyin peşine sürüklemek farklı bir olay.

Eğer her konuya girip ''vw tok kapı sesi'' yazmak yada x ve y araçlarının kıyaslaması için x yazıp bırakmanın her hangi birine en ufak bir şey kazandıracağını düşünüyorsanız lafı uzatmanın bir anlamı yok.

Marka bu reklam ile ürün pazarlıyor elbette sempatizani veya diğerleri bu argümanı kullanacak bu doğal.

her görüşün kelamin meseleye katkı sağlayacağını sağlaması gerktigini sanmak yanlış eğer mesaj sayısı sayılıyor ise her konuya mesaj yazma gayreti dogal veya herhangi bir meselede ben senden daha evvel uyeyim tavırları ile üste çıkma gayretinde bulunanlar var ise tarih avantajı ve risklere karsi fake üyeler bulunur bu sistemin acigindandir

Elbetteki her mesaj her konu faydalı olmayacaktır fakat forumda son dönemlerde içi boş konu ve mesajlar faydalı mesajların sayısını bir hayli geçti.

Benim tepkim marka sempatizanlığına değil. Taner abi nin VW sevgisi, Haluk abinin Japon hayranlığı ortada fakat kimse bu isimler için bilgisiz yada boş şeyler yazıyor diyemez.
    Tepki gösterdiğim olay sırf mesaj sayısı artsın diye atılan mesajlar.

Yukarıda söylediğim gibi üyelerin attığı mesajların içeriğine göre konu açma hakkı verilirse post kasma amacıyla atılan mesajların sayısı azalır.

• Bu konu her sene duzenli olarak 4-5 kere acilir ve hic bir sonuca varilmadan kapanir gider.

Oyuzden satirlarca yazip ne kendinizi yorun ne de yoneticileri.

Forum bu, ticari. uye lazim, tik lazim. kim ilgilenir kaliteyle?

He bende hosnut degilim bu durumdan ancak yapilacak birsey olmayinca tartismayi da sevmem.
  • ben 2008 de üye olmuştum
    şimdi çok şey değişti
    üye sayısı arttııkça kalite sıfırın altına indi

bu forum yönetiminin işine geliyor , reklam önemli gelir
    reklam da üye sayısı ile olur
    rct üyesiydim zamanında , şöyleydi böyledi buluşmaydı fakan hep hikaye
    amaç 10000 üyeyi geçmek , çoktan geçtiler
    burda da böyle 100000 üyen var ise reklamın fiyatı başkadır , 500000 üyen var ise reklamın fiyatı başkadır
    üyeler dolumu boşmu önemi yok , burada mühim olan sayı

o yüzden bu başlığın amacı ne ?
    forum yönetimi alımlarımı durdursun ?
    konu açmak için mesaj sayısı olayını 2-3 sene önce onlarca kez söyledim
    öyle 200 le falan da olmaz o iş , en az 500 sınırı koyulmalı

bide yaş ortalaması düştü tabi
    büyük ihtimal otomobil genel için yaş ortalaması 20 ancak vardır
    ben 30 a merdiven dayadığım için yazılanlar iyice saçmalık gelmeye başladı
    giriş ve konulara katılımımızda o düzeyde azaldı , çoğu zaten hepten bıraktı

tırın arkasından gidersen yakıt tüketimi düşermiş
    şehir içinde şu kadar yaktım , yan yattı çamura battı

senede direksiyon başında 10bin km yapmayan kişilerin yaptığı hesaplar kitaplar düşünceler hakikaten çok komik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 24 Ocak 2013; 21:02:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.