Şimdi Ara

Forumdaki Konu Kirliliği ve Çözümü.Önerilerimiz Yönetici SET Tarafından Değerlendirilecek... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: un momento

Bu konu her sene duzenli olarak 4-5 kere acilir ve hic bir sonuca varilmadan kapanir gider.

Oyuzden satirlarca yazip ne kendinizi yorun ne de yoneticileri.

Forum bu, ticari. uye lazim, tik lazim. kim ilgilenir kaliteyle?

He bende hosnut degilim bu durumdan ancak yapilacak birsey olmayinca tartismayi da sevmem.

yonetıcı set bu konuyu gorusecegını soyledı ben samımı oldugunu dusunuyorum bakalım belkı bu defa bı cozum bulunur
  • Mobilden takip ediyorum yazılanları, kafamda bi şeyler var, biraz şekillensin arkadaşlara ileteceğim. Biraz renklendirmek lazım şu otomobil bölümünü. Biraz daha öneri gelsin bakalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Mobilden takip ediyorum yazılanları, kafamda bi şeyler var, biraz şekillensin arkadaşlara ileteceğim. Biraz renklendirmek lazım şu otomobil bölümünü. Biraz daha öneri gelsin bakalım...

mıllette ogrenılmış caresızlık var ama degısım olmıycak nede olsa dıye kımse yorum yapmıyor neyse senın bu sekılde destek vermen emınım yenı fıkırlerın cıkmasına sebep olacak
  • Değişim olur ama şu gün diyemem. En son otomobil bölümünde markaları ayırıp yeni bölümler açtık. Güzel proje idi. Sonuç iyi oldu, yararlı oldu.

Hemen şıp diye olmaz, önce bi şekillensin hele...

Sizler yazmaya devam ediniz...

• quote:

Mobilden takip ediyorum yazılanları, kafamda bi şeyler var, biraz şekillensin arkadaşlara ileteceğim. Biraz renklendirmek lazım şu otomobil bölümünü. Biraz daha öneri gelsin bakalım...

Hocam daha önce pm attım size fark etmediniz sanırım.

• quote:

Değişim olur ama şu gün diyemem. En son otomobil bölümünde markaları ayırıp yeni bölümler açtık. Güzel proje idi. Sonuç iyi oldu, yararlı oldu.

Hemen şıp diye olmaz, önce bi şekillensin hele...

Sizler yazmaya devam ediniz...

Başlık açmayla ilgili msj sayısının göz önune alınması gıbı bır fıkırde verıldı bu fıkrın yapılabılitesi varmı pekı orngın 200 msjdan sonra baslık acma yetkısı verılmesı gıbı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 25 Ocak 2013; 0:32:03 >
  • Haksız uzaklaştırma ve eşit adalet uygulayan yoneticiler,
    Eleştiriyi saygı çerçevesinde, hakaret etmeden, ince giydirmeler yapmayan üye sayısı arttıkça,
    Malinin, delisi, avukatı, fabrikatoru olmayan üye sayısı arttıkça,
    Emeğe saygı duyan üye sayısı arttıkça,
    Zaten forum kendi kendine güzelleşir.
    Yok ben yasakla, çobanlıkla, zorlamayla bu forumu adam ederim diye düşünürse şimdiden yanılır bosuna ugrasmiyalim. Ayrıca popülerliğini de yitirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Hocam daha önce pm attım size fark etmediniz sanırım.

Pm kutuma vakit ayıramıyorum, şikayetler çok yoğun... Buradaki bir öneri aklıma yattı, üzerine düşeyim dedim. Bu bölüm benim ilk göz ağrım, ilk burada başladım yöneticiliğe, otomobil bölümü için bayağı kafa yormuştuk arkadaşlarla... Serkes hocamı varmı hatırlayan?... :) Güzel günler geçirdim burada.

Pm kutuma vakit ayırıp bakayım bilgisayara geçince...

• Foruma üye olma hikayemi anlatayım. 2005 yılında monitör bakmak için google da dolaşırken bu foruma denk geldim. uzun süre okuyucu olarak kaldım. Nihayet 2005 kasım ayında üye oldum. İnanın eğer konu açmak için benden 500 mesaj beklememi isteselerdi belki üye olmazdım. Çünkü lazım olan bir şey için üye oluyorsun ve insanlara sormak istiyorsun. Bü yüzden şu kadar mesaj sonra konu açma işi olmaz. Ayrıca Yöneticiler bizden daha çok bu sorunu çözmek istiyorlar ama onlar da üye sayısını artırmak ile kaliteyi düşürmemek arasında sıkışıp kalmışlar. Kolaylıklar diliyorum.
  • Arkadaşlar çözüm çok basit..Burada kim kimdir az çok belli...Yönetici , mederatör kaç kişi olursa olsunlar, her mesajı tek tek göremez,okumaya zaman yetmez..Forumda 10 kişiye yetki verilsin.İsimlerini nicklerini kimseler bilmesin..Düşman sahibi olurlar..Bana gıcık, yazılarımı falanca siliyor derler..Adama düşman olurlar...FASA FİSO İPE SAPA GELMEZ SAÇMA, GEREKSİZ MESAJLARI Kim görürse hemen silsin..Silme nedeni diye bir kaç kelime açıklama yazılacak..Keyfi işlem olmayacak..Forumda güzel yazı dursun..Faydalı yazı dursun...Fasa fiso yazılar bellek işgal etmesin..Bu kadar.. Ek...Gırgır şamata olsun, zaman zaman yazıyoruz...Güzel oluyor...Bahsettiğim hiç bir amacı yok boş yazılar. Durduk yere insanlara hakaretler, sataşmalar, laf atmalar, gereksiz...Zırva gibi adam yazıp gidiyor....Yada nick mesaj uyumu deyip gidiyor...Sana ne adamın pırasa nickinden ? Yazdığını beğenme...Deki şu yazdığın bence yanlış..Ben böyle düşünüyorum..Tamam sözüm olmaz...Fikir beyanı.Herkes aynı konuda aynı şeyler düşünmez..Farklı sesler tabiiki olacak..Her insan istediğini yazsın..Küfür, hakaret, horlama, zorlama, küçümseme olmayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Ocak 2013; 9:15:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşlar çözüm çok basit..Burada kim kimdir az çok belli...Yönetici , mederatör kaç kişi olursa olsunlar, her mesajı tek tek göremez,okumaya zaman yetmez..Forumda 10 kişiye yetki verilsin.İsimlerini nicklerini kimseler bilmesin..Düşman sahibi olurlar..Bana gıcık, yazılarımı falanca siliyor derler..Adama düşman olurlar...FASA FİSO İPE SAPA GELMEZ SAÇMA, GEREKSİZ MESAJLARI Kim görürse hemen silsin..Silme nedeni diye bir kaç kelime açıklama yazılacak..Keyfi işlem olmayacak..Forumda güzel yazı dursun..Faydalı yazı dursun...Fasa fiso yazılar bellek işgal etmesin..Bu kadar.. Ek...Gırgır şamata olsun, zaman zaman yazıyoruz...Güzel oluyor...Bahsettiğim hiç bir amacı yok boş yazılar. Durduk yere insanlara hakaretler, sataşmalar, laf atmalar, gereksiz...Zırva gibi adam yazıp gidiyor....Yada nick mesaj uyumu deyip gidiyor...Sana ne adamın pırasa nickinden ? Yazdığını beğenme...Deki şu yazdığın bence yanlış..Ben böyle düşünüyorum..Tamam sözüm olmaz...Fikir beyanı.Herkes aynı konuda aynı şeyler düşünmez..Farklı sesler tabiiki olacak..Her insan istediğini yazsın..Küfür, hakaret, horlama, zorlama, küçümseme olmayacak..

bu fıkrıde ılk msja eklyelım yetkılı uye sayısını artırılması diye

• quote:

Orijinalden alıntı: hazrecevs

Foruma üye olma hikayemi anlatayım. 2005 yılında monitör bakmak için google da dolaşırken bu foruma denk geldim. uzun süre okuyucu olarak kaldım. Nihayet 2005 kasım ayında üye oldum. İnanın eğer konu açmak için benden 500 mesaj beklememi isteselerdi belki üye olmazdım. Çünkü lazım olan bir şey için üye oluyorsun ve insanlara sormak istiyorsun. Bü yüzden şu kadar mesaj sonra konu açma işi olmaz. Ayrıca Yöneticiler bizden daha çok bu sorunu çözmek istiyorlar ama onlar da üye sayısını artırmak ile kaliteyi düşürmemek arasında sıkışıp kalmışlar. Kolaylıklar diliyorum.

hocam uye olur olmaz konu acma yetkısı oluncada ınsanlar her dakıka uye olup agzına gelenı soyleyebılıyor ya da adam gıcıklıga konu acmak ıcın devamlı uyelık alıyor bu arada yenı bı fıkır daha dusundum
    Uyeler bellı msj sayısına ulasınca msj atması cok ucuksa uyelık tarıhınden ıtıbaren mesela20 gun forumu tanıma suresı denılıp 20 gun boyunca baslık acması engellenebılır!

• fordclubtr.com incelensin bence, güzel bir örnek.
    En basitinden üyeler takma isim kullandığı sürece sahte üyelik almanın önü kesilemez.
  • - Bölümün ismi "otomobil genel" , genel kelimesi kapsam olarak geniş; kime hangi konuyu neden açtığını sormak yada belli bir perspektifte konu açmaya ikna etmek kanaatimde çok zor.

- Belli bir mesaj limitinden sonra konu açma hakkı tanımak çözüm olmaz, 5000 mesajı olan üyede gerekliliği tartışmalı konu açabiliyor.

- Denetim arttırılmalı, bölüm yöneticisi sayısı arttırılmalı. Yöneticilerde; bir diğer üyeye kast eden üyeyi, uzaklaştırmalı. Şimdide bu konuda hassasiyet gösteriliyor ancak bu kalabalıkta yetişilememesi normal. Yazılan çizilen eleştirilebilir, farklı düşünülebilir, görüşler iğnelenebilir hatta dalgaya alınabilir. Fakat mesaj sahibinin kişiliğine yönelik saldırı yapmanın mazur görülecek bir yanı yok. Mesajın içeriği ile sahibini , espri ile hakareti birbirinden ayıracak kapasitesi olmayan üye buraya ve diğer insanlara zarar verir, ne kadar tedbir alırsak boşa gider, kalite düşer.

- Henüz tanımadığımız birine, topluluk içerisinde; "gel lan buraya", "kes sesini" , "kafan basmıyor" "sen çokmu biliyorsun" gibi kelimeleri kullanamıyorsak burada da asgari nezaket koşullarını sağlamak, uymayanı uyarmak foruma fayda sağlar. Aramızda her meslekten yaşını başını almış insanlar olduğu gibi genç arkadaşlarda var. Bu kadar çeşitliliği bir arada barındırabilmenin yolu herkesin birbirine saygılı olmasını sağlamaktan geçer. Eğer sağlanamassa hakaret işitme riskini almak istemeyen bir çok insan sessiz sedasız buradan uzaklaşır. Mesaj kalabalığı artar ancak seviye düşer. Şikayet bile beklemeden bu tip mesajlara el konulmalı, çünkü forumda durdukça okunuyor, yaşça küçük arkadaşlara olumsuz örnek oluyor, bu üslubun forumun standardı olduğu düşünülüyor. Zaten son iki bentte belirttiğim hususlara dikkat edilirse kalite kendiliğinden artar, konu kirliliği kendiliğinden azalır. Ekstra önleme gerek kalmaz.

- Marka fanatikliği, aracı hastalık derecesinde sevmek dozunda olduğu, başkalarına hakarete varmadığı sürece kimseye bir zararı yok. Farklı toplulukların olması güzel, yoksa tartışacak, bilgi paylaşacak, eğlenecek malzeme olmaz. Fakat ısrarlı ve karalama amaçlı kolpa konulara müdahale etmek lazım, yasal zeminde de sıkıntı çıkartır. Sonuçta bu markalar, bayiler para kazanma amacı güden özel teşebbüsler ve basın yoluyla hakaret noktasına gelmemek konusunda hassas olmak lazım. Biri kafayı takabilir, uğraşabilir. (Baş ağrıtır; hem forum sahibinin hem üyenin)

Benim aklıma gelenler bunlar.

• quote:

Şu ehliyet onay işini getirseniz olmazmı, en azından kimin liseli kimin ehliyetli olduğunu görürüz.

Liseler tatile giriyor bakın ortalık kaynayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Şu ehliyet onay işini getirseniz olmazmı, en azından kimin liseli kimin ehliyetli olduğunu görürüz.

Liseler tatile giriyor bakın ortalık kaynayacak.

Güzel fikir bunuda yazıyorum ilk msja

• TC kimlik ile onay sisteminin ya da kayıt sisteminin olabilitesi yoktur arkadaşlar. Konuya ben de bakıp yorumlarımı yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

- Bölümün ismi "otomobil genel" , genel kelimesi kapsam olarak geniş; kime hangi konuyu neden açtığını sormak yada belli bir perspektifte konu açmaya ikna etmek kanaatimde çok zor.

- Belli bir mesaj limitinden sonra konu açma hakkı tanımak çözüm olmaz, 5000 mesajı olan üyede gerekliliği tartışmalı konu açabiliyor.

- Denetim arttırılmalı, bölüm yöneticisi sayısı arttırılmalı. Yöneticilerde; bir diğer üyeye kast eden üyeyi, uzaklaştırmalı. Şimdide bu konuda hassasiyet gösteriliyor ancak bu kalabalıkta yetişilememesi normal. Yazılan çizilen eleştirilebilir, farklı düşünülebilir, görüşler iğnelenebilir hatta dalgaya alınabilir. Fakat mesaj sahibinin kişiliğine yönelik saldırı yapmanın mazur görülecek bir yanı yok. Mesajın içeriği ile sahibini , espri ile hakareti birbirinden ayıracak kapasitesi olmayan üye buraya ve diğer insanlara zarar verir, ne kadar tedbir alırsak boşa gider, kalite düşer.

- Henüz tanımadığımız birine, topluluk içerisinde; "gel lan buraya", "kes sesini" , "kafan basmıyor" "sen çokmu biliyorsun" gibi kelimeleri kullanamıyorsak burada da asgari nezaket koşullarını sağlamak, uymayanı uyarmak foruma fayda sağlar. Aramızda her meslekten yaşını başını almış insanlar olduğu gibi genç arkadaşlarda var. Bu kadar çeşitliliği bir arada barındırabilmenin yolu herkesin birbirine saygılı olmasını sağlamaktan geçer. Eğer sağlanamassa hakaret işitme riskini almak istemeyen bir çok insan sessiz sedasız buradan uzaklaşır. Mesaj kalabalığı artar ancak seviye düşer. Şikayet bile beklemeden bu tip mesajlara el konulmalı, çünkü forumda durdukça okunuyor, yaşça küçük arkadaşlara olumsuz örnek oluyor, bu üslubun forumun standardı olduğu düşünülüyor. Zaten son iki bentte belirttiğim hususlara dikkat edilirse kalite kendiliğinden artar, konu kirliliği kendiliğinden azalır. Ekstra önleme gerek kalmaz.

- Marka fanatikliği, aracı hastalık derecesinde sevmek dozunda olduğu, başkalarına hakarete varmadığı sürece kimseye bir zararı yok. Farklı toplulukların olması güzel, yoksa tartışacak, bilgi paylaşacak, eğlenecek malzeme olmaz. Fakat ısrarlı ve karalama amaçlı kolpa konulara müdahale etmek lazım, yasal zeminde de sıkıntı çıkartır. Sonuçta bu markalar, bayiler para kazanma amacı güden özel teşebbüsler ve basın yoluyla hakaret noktasına gelmemek konusunda hassas olmak lazım. Biri kafayı takabilir, uğraşabilir. (Baş ağrıtır; hem forum sahibinin hem üyenin)

Benim aklıma gelenler bunlar.

Hocam zaten bahsettiginiz nezaket kurallari uygulanabilse başka bişeye gerek yokki. nezaket kurallarina uymayan insan cok oldugu icin boyle sorunlar çıkıyor .adam araba tercih bölümünde araba tavsiyesinde bulunuyor atıp tuttuğu arabayı görmemiş bile sürmeyi geçtim artık ,o arabayla ilgili tek bı yazı okumamış ama öyle salliyorki akıllara zarar bu tarz ınsanlarda var ve bunlarda engel olmak gerekli

• Bu forumdaki gerçek problem "troll"ler, liseliler veya fake üyelikler falan değil.
    Herkesin iğneyi biraz da kendine batırması gerek.

Binbaşı, Yarbay seyviyesine ulaşmış fakat;
    - forum ve tartışma kültüründen nasibini alamamış,
    - gerçek bilginin değerini kavrayamamış,
    - düşünmeden konu açan, düşünmeden yorum yapan,
    - bilgisi olmadığı konuda bile esip gürlemekten çekinmeyen,
    - polemik yaratmak amacıyla açılan konuya balıklama atlayan,
    - faydalı / boş konu ayrımını bile yapmaktan aciz

o kadar çok üye var ki..
    Kendinizi de eleştirin biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Bu forumdaki gerçek problem "troll"ler, liseliler veya fake üyelikler falan değil.
    Herkesin iğneyi biraz da kendine batırması gerek.

Binbaşı, Yarbay seyviyesine ulaşmış fakat;
    - forum ve tartışma kültüründen nasibini alamamış,
    - gerçek bilginin değerini kavrayamamış,
    - düşünmeden konu açan, düşünmeden yorum yapan,
    - bilgisi olmadığı konuda bile esip gürlemekten çekinmeyen,
    - polemik yaratmak amacıyla açılan konuya balıklama atlayan,
    - faydalı / boş konu ayrımını bile yapmaktan aciz

o kadar çok üye var ki..
    Kendinizi de eleştirin biraz.

Aynen katılıyorum arkadasım. Otokontrol problemi yasıyoruz. Adam yarbay olsa ne yazar er olsa ne yazar. Mesaj sayısı az olup ciddi ve bilgili insanlar var ve merak ettikleri bir konuyu açamazlar ise haksızlık olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.