Şimdi Ara

Forumdaki Konu Kirliliği ve Çözümü.Önerilerimiz Yönetici SET Tarafından Değerlendirilecek... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani şunu demek istiyorsunuz, kaliteli paylaşım yapan arkadaşlarımızla abuk subuk paylaşım yapan arkadaşımız arasında fark olmalı diyorsunuz. Sırf mesaj sayım artsın diye paylasım yapanlar belli olsun istiyorsunuz. Bir fark olmalı diyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu avensis24 müydü neydi adamı banlayın şurdan yeter nerde tartışma orada o adam işi gücü yok sabahtan akşama ladar forumda zaten gına geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Anlıyorum....

Yani şunu demek istiyorsunuz, kaliteli paylaşım yapan arkadaşlarımızla abuk subuk paylaşım yapan arkadaşımız arasında fark olmalı diyorsunuz. Sırf mesaj sayım artsın diye paylasım yapanlar belli olsun istiyorsunuz. Bir fark olmalı diyorsunuz.

Fark olsundan ziyade konu kirliliğinin önüne gecilmeside onde gelen fikirlerden

• quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Bu forumdaki gerçek problem "troll"ler, liseliler veya fake üyelikler falan değil.
    Herkesin iğneyi biraz da kendine batırması gerek.

Binbaşı, Yarbay seyviyesine ulaşmış fakat;
    - forum ve tartışma kültüründen nasibini alamamış,
    - gerçek bilginin değerini kavrayamamış,
    - düşünmeden konu açan, düşünmeden yorum yapan,
    - bilgisi olmadığı konuda bile esip gürlemekten çekinmeyen,
    - polemik yaratmak amacıyla açılan konuya balıklama atlayan,
    - faydalı / boş konu ayrımını bile yapmaktan aciz

o kadar çok üye var ki..
    Kendinizi de eleştirin biraz.

Kendinizi eleştirin yazısı güzel ama bu yazıda kendinle ilgili bir eleştirin daha güzel olabilirdi kendimizi eleştiri noktasinda bile ilk olarak karşımızdaki insanın kendisini eleştirmesini beklemek cokta doğru değil.
    Nefis kendini eleştirmeyi sevmez insan tabiatında var imam rabbani diyorki kendi yılanlar zehirli böcekler icinde ama hala karşısındaki insanın gozundeki çöpü eleştiriyor insanlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Anlıyorum....

Mesala bilgilendirici, merak edilen konulara değinen tarzda paylaşım yapanların aldıkları teşekkür mesajları icin ayrı bir unvan veya yıldız gibi seyler verilip teşvik edilse. Tam tersi abuk subuk konu açıp trolluk yapana tam tersi uygulansa. Her kullanıcının haftalık veya aylık konu açma sayısı olsa mesala. İyi konu açana bonus gibi extra konu açma hakkı tanınsa tersi olursa hakları elinden alınsa teker teker. Ceza alan bir ay boyunca konu açamasa falan

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

şu avensis24 müydü neydi adamı banlayın şurdan yeter nerde tartışma orada o adam işi gücü yok sabahtan akşama ladar forumda zaten gına geldi

Postal senin AUDİ A 6 alan arkadaşımıza yazdıkların ayıp değilmi ? Önce aynaya bir bak istersen..Sonra Avensisi banlattır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

şu avensis24 müydü neydi adamı banlayın şurdan yeter nerde tartışma orada o adam işi gücü yok sabahtan akşama ladar forumda zaten gına geldi

Postal senin AUDİ A 6 alan arkadaşımıza yazdıkların ayıp değilmi ? Önce aynaya bir bak istersen..Sonra Avensisi banlattır..

TAŞKAFA adama ne yazmışımki yanlış anlaşıldım özür diledim sonradan sen avensis denen zatın avukatı mısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumlarını okumak ıstemedığınız kısılerı block tusu ıle blocklayabılırsınız e oyle yapıyorum gereksız tartısmaya neden gıreyım
  • yazılımcı gözüyle bakıldıgında konusulanların hepsi zaman alıcı , masraflı şeyler. kolay şeyler dğeil. ilk etapta mesaj sayısının altına, günlük ortalama gibi birşey yapılabilir. bu kolay bir hesaptır. gunde adam gibi 10 mesaj yazan la 500 mesaj yazanı bir ayırmak lazım. kimse günde adam gibi 500 mesaj atamaz sonunda. buradan spamcılar çorbacılar boş-beleş yazanlar bir egale olur.

farklı kullanıcı açıp gunluk mesaj sayısını arttırmayı önlemek için ise üyelikte sms ile gönderilen kod ile üyelik ile 2-3 kere banlanan adamın veya bir kişinin 3-4 hesaptan fazla hesap sahibi olması engellenir.

işletme açısından bakılırsa her ne kadar banlanmış da olsa, bu forum "Kayıtlı kullanıcısı sayısı", "günlük ziyaret" ve "günlük post sayısına" göre reklam verip para kazandıgı için , bu dediklerinizin hiçbirisini yapmayacaklardır. saçma cevap yazanla 5 post dalga geçilsse, 5 post aşağılanda, birde banlansa , aslında şirket için bu tarz kullanıcılar akıllı mantıklı kullanıcılardan daha değerlidir.

hani kredi kartını düzenli ödeyenler yerine , ödeyemeyip borcu faizlenip , taksitle + faizle veya icra ile para alınan kullanıcıların banka tarafında daha değerli olmaları gibi birşey.

• bu konuya çare bulunsun iyide tc kimlik ne alaka o zaman noter tasdiki ve ikametgahta çıkaralım tam olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

bundan 2 yıl önce 32.000 tl ye aldığım arabayı geçenlerde 34.000 tl ye sattım diye bu şahsiyet bana dolandırıcısın dedi.. bu şahsiyet bir baltaya sap olamamış orada oturduğu yerden onun bunu alıp sattığına müdahale ediyor.. o yüzden salıver avukatım benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Ocak 2013; 18:06:25 >

• Kabahat tamamıyla bende ve ayrı ayrı hepimizdedir. Herkes kendi davranışı ve yaptığı işle etrafında kendi kişisel atmosferini yaratır ve bu atmosfer de forumun genel iklimini meydana getirir.

Demem şu ki, iğneyi kendimize batırmamız gerek.

Yukarıda avensis'e laf atan arkadaş, hangi konuda görüyorsam ona buna saldırmakta.

Bunlar olduğu müddetçe bu forumun düzelmesi pek söz konusu değil.

Hoşgörü kavramı her şeyin başı.

Edit; imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 25 Ocak 2013; 18:17:04 >
  • Ben 2 yöneticinin daha alınmasında fayda görüyorum. İş, güç, çoluk çocuk derken yöneticilerin haklı olarak fazla vakitleri olmuyor.

Konu açmak için mesaj sınırı saçma, adaletsizce bir yaklaşım. Bir insan soru sormak için neden 200-300 gereksiz yorum yapmak zorunda olsun ki?

Like-dislike butonu gibi uygulamalar da suistimale çok açık, örneğin japoncu ve anti-vw birisine onlarca dislike gelebilir durduk yere.

tc kimlik no ile kayıt nedir, e-devlet mi burası?

Daha önce de dediğim gibi, forumun düzelme imkanı maalesef yok. Eğitim sisteminin ve aile ahlakının, saygının azalması, yok olması nedeniyle gelinen durum budur. Kısa vadede çözüm yok. Sadece denetçi sayısı artırılabilir.
  • sırf ergen yorumlarından forumun kalitesi düştüğü için artık foruma uğramıyorumç. Bazen bakıyorum hep boş konular kapatıyorum. Forumun yaş kitlesiyle ilgili durum. En basitinden Taner Göde gibi bir Üstadı kaçırdılar forumdan. ve dikkat ederseniz eskilerden kimse kalmadı.. Froumun kalitesine bakmak için Fiat Freemont alan arkadaşın konusuna bakmanız yeterli. Ordaki mesajlardan belli
  • Internet özgür bir ortam ve insanların ensesinde devlet kesilmeye hiç inanmadım. Sorunun çaresi katılımcılardan gelmeli.

Mesela her konunun tepesinde herkese açık olumlu/olumsuz anketi olabilir. Olumsuzların oranı çok ise konu dışı gibi rezerv bir alana otomak taşınır. Orada alacağı olumlu puanlarla geri dönebilir de..

• Bence aslında yaşadığımız bütün sorunların kayanağı kibir.Günümüz insanında malesef her zaman en iyisini ben bilirim ve benim bilmediğimi bilemeyen insanı da denk getirdim mi mutlaka tepelemem gerek anlayışı var.
  • Bence ayın konuları gibi bir bölüm olursa içerikleri güzel konular sabitlenebilir. Ayrıca aynı konuların 50 kere açılmasına da yöneticiler hiçbir şey demiyor. Mesela Transitle S2000'in kapıştığı video. Kaç kere açıldı ben sayamadım.
  • Benim de şöyle bir fikrim var. Şimdi Otomobil Genel bölümüne 5 tane co-moderatör diyebileceğimiz mid-level yöneticiler belirlensin.
    Örneğin iletilen bir şikayet öncelikle bu mid-level yöneticiler tarafından incelensin. Onlar da kendilerince önemi dahilinde bu konuları üst yönetime iletsinler.
    Ayrıca bu mid-level yöneticilerin ilettikleri şikayetler her zaman önceliğe sahip olsun, yöneticiler tarafından ilk olarak bu sorunlarla ilgilenilsin.
    Hatta bu mid-lever yöneticilere, konular asıl yöneticiler tarafından inceleninceye kadar konuları askıya alma yetkisi de verilebilir.
    Sonuçta bu kadar büyük bir forumun sadece üst yönetim tarafından kontrol edilmesi de pek kolay olmuyor. Ayrıca forumun gün geçtikçe daha da büyüdüğünü düşünüyorum.
    Bu durumda "ara eleman" diye tabir edebileceğim ve gönüllülük temelli çalışacak kısıtlı yetkili mid-level yöneticiler bence sorunların daha hızlı çözülmesinde etkin bir yol oynayabilirler.

• Bölümlerdeki moderatör sayısı arttırılsın.
    Kişilere günlük konu açmada limit konulsun .
    Bir konu varsa aynısının açılmaması için konu açmaya kalkana otomatikman engel olunsun.( mesela araç tercih/ kıyasta hep aynı konular açılıp duruyor.)
  • Gelen yeni fikirleri ilk msja ekliycm şimdilik telden girdiğim icin yazamiyorum kbakmayin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.