Şimdi Ara

Forumdaki Konu Kirliliği ve Çözümü.Önerilerimiz Yönetici SET Tarafından Değerlendirilecek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son bir yıldır hatta daha fazla süredir otomobıl bölümü konu ve yorumlar olarak can çekişiyor. Sırf konu açmak için konu açanlar, fake konu açanlar sırf yorum yazmak için yazanlarla doldu forum.Forumda aldığı rütbelerin gerçek hayatta işine yarayacağını düşünerek her konuya gerekli gereksiz yorum yazan çok sayıda üye var örenek olarak "tok kapı sesi" konu vw le alakası olsun olmasın başlığa bu yorumu yazan çılgın bir grup var sanırım şu anda rütbeleri hürgeneral falandır.Bu tür durumlara çözüm bulunmalı ve forum eskisi gibi bilgi paylasılabılınen okunan bılgılere güvenılen hale gelmesı sart yoksa forum son demlerını yasıyor yakın zamanda yalan yanlıs bılgıler dolacak.
    1.Benim çözüm önerim üyeliklerin tc kımlık numarasıyla olması ya da kefil yoluyla üyelik olması örnek site cyberwarrior.
    2.Herkesin konu açma yetkisi olmamalı yada konuların açılmadan önce onaylanması gerekli.
    3.Konuyla alakasız yorum yazılır yada gereksiz konu kirliliği yapılırsa üyenin yorum yazarken harf sayısında kısıtlamaya gidilmeli.

Benim aklıma bu önlemler geldi farkı önerisi olan varsa paylasalım ve site yönetımınınde yapabılecegı şekilde kurallar yenilensin ...
    Ekleme:
    1.Mesajlara like ve dislike butonu konulmalı belli sayıda dislike alan msj gosterımden kaldırılmalı.
    2. Yetkili uye sayısının artırılması (konu ya da msj sılebılme yetkısı)===>taşkafa nın önerisi
    3.Uyeler bellı msj sayısına ulasınca msj atması cok ucuksa uyelık tarıhınden ıtıbaren mesela20 gun forumu tanıma suresı denılıp 20 gun boyunca baslık acması engellenebılır
    4.Uyelikte bir teyid mekanizması konusunda istek cok tc ,cep No, ehliyet no ,kefillik vs diye tek başlığa alalim
    5.Üyelerin attığı msj sayılarının gösterılmemesı ve msjla rutbe verılmemesı =====>sserkan önerisi

ARKADAŞLAR FIKIRLERINIZ GAYET ONEMLI YONETICI "SET" KONUYA DAHIL OLDU VE GUZEL FIKIRLER DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hard_hacker -- 26 Ocak 2013; 17:56:32 >

• bende böyle konu açmayı düşünüyordum.dedikleriniz çok doğru.
    konudışı bölümünde mesaj sayısı çoğalmadığı için ordakiler burada saçma konular açıyorlar.
    dediklerinize ek bende bir iki fikir eklemek istiyorum.
    bence rütbe kaldırılsın yada gönderilen mesajlar alakasızsa eksi oy verilsin.5 tane eksi oy alan mesaj silinsin ve üye ceza puanı alsın.
    ama büyük ihtimal forumda bilgi paylaşımına pek önem verilmiyor gördüğüm kadarıyla.ne kadar çok mesaj üye olursa o kadar fazla gelir oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

bende böyle konu açmayı düşünüyordum.dedikleriniz çok doğru.
    konudışı bölümünde mesaj sayısı çoğalmadığı için ordakiler burada saçma konular açıyorlar.
    dediklerinize ek bende bir iki fikir eklemek istiyorum.
    bence rütbe kaldırılsın yada gönderilen mesajlar alakasızsa eksi oy verilsin.5 tane eksi oy alan mesaj silinsin ve üye ceza puanı alsın.
    ama büyük ihtimal forumda bilgi paylaşımına pek önem verilmiyor gördüğüm kadarıyla.ne kadar çok mesaj üye olursa o kadar fazla gelir oluyor.

haklısın biz olaya uye gozuyle bakıyoruz sıte sahıbı fazla uye olsun cok tıklansında ne olursa olsun dıye dusunuyordur emınım

• Yazılanlara aynen katılıyorum artık çok fazla üye var ve gerçekten çok sıkıcı bir hal almaya başladı forum.Hemen her konuda saçma salak tartışmalar yaşanıyor, bi salak küfür edip banlanıyor ertesi gün tekrar üye olup aynı saçmalıklara devam ediyor.

Bencede TC Kimlik No sistemi gelmeli, 200 mesajı olmayan konu açamamalı.Artık gerçekten forumu bırakmayı düşünüyorum.

Daha önce bende konu açtım ama hiç bir değişiklik olacağını sanmıyorum, konuyu konu dışına kaydırırlar, sonra unutulur gider.
  • Rütbelerin kaldırılması ve TC kimlik ile üyelik en doğru seçenekler gibi duruyor. Birde +18 yaş sınırı koyulduğu zaman otomobil forumu kendine gelir.

Gerçi bana şuan için forum kötü gibi gelmiyor ama 2010 üyesi olduğum için olabilir. Forumun eski hallerini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir sistem olursa site açımdan ölür tc numarasını verecez yok artık ya kendinizi ya forumu gerginden fazla onemsiyorsunuz

• Ya adam babasının T.C. Nosuyla gelirse.bu yüzden kesin çözüm bu değil.bir trolu iplemezseniz,sesi soluğu kesilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun olmayan konu başlığı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fakeleri zaten yakalayıp ifşa ediyoruz,rezil olup daha konu açamıyorlar,açsalar da 3 ayda bir belki unuturlar diye açıyorlar.
    bu tok kapı sesi muhabbeti zaten baydı,alamancılar bitti forumda bunlar çıktı şimdi.
    2. eli iyi araba isteyen subarudan bilmemneden bahsedip forumla dalga geçiyor o ayrı bir problemimiz.
    adam konu açıyor konuyu değiştirmeden 2 dakika sonra yenisini açıyor.
    Bahsettiğiniz şeyin uygulanması çok zor,ancak çok iyi denetimlerle ve özellikle forumdaşların şikayet butonunu kullanmasıyla üstesinden gelinebilir bu yazdıklarımın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Ocak 2013; 21:35:50 >
  • Sizin forumunuz olsa burası üye sayısını artırmaya mı çalışırsınız azaltmaya mı? Dediklerinize katılıyorum ama pratikte mümkün olmayan şeyler. Benzer şikayetler forumun hemen her bölümünde var ama yönetim çok ciddi bir sorun gibi gözükmüyor.
  • DH forumları sadece yüksek hit alma amacı üzerine kuruludur, öyle kalite olsun vs. gibi bir amaç hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır. Dolayısıyla bu konuda hit amacına hitap etmekten ileri geçemez. Yapacak birşey yok.
  • Haklısınız. Fakat ben konulardan ziyade yorumlardan şikayetçiyim.

Özellikle son 2 yıldır moda olan "Bu konu patlar, önlerden, bomb has been planted, bu alana reklam alınır, buralar değerlenir" gibi saçma sapan yorumlar yüzünden değerli üyelerin konu hakkındaki fikirlerini de alamaz olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Öyle bir sistem olursa site açımdan ölür tc numarasını verecez yok artık ya kendinizi ya forumu gerginden fazla onemsiyorsunuz

kedımı onemsedıgım sonucuna varmanız ılgınc? forumu onemseme konusuna gelınce ınsanlar buyuk paralar verıp araba alıyor 10-15 yıllık bırıkımıyle araba almayı planlayan ınsanlar var ve gelıp burada kı ınsanların bılgılı oldugunu dusunerek fıkır ıstıyor ve belkıde buradakı onerılerı dıkkate alarak arac alıyor ve yanlıs bır tercıh ınsanları bırıkımlerını erıtıyor ben kendımı yada forumu degıl butarz ınsanların varlıgını onemsıyorum ıyı forumlar sıze
  • Bmwpassion da boyle uyelik sistemi ve ortam super

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Öyle bir sistem olursa site açımdan ölür tc numarasını verecez yok artık ya kendinizi ya forumu gerginden fazla onemsiyorsunuz

kedımı onemsedıgım sonucuna varmanız ılgınc? forumu onemseme konusuna gelınce ınsanlar buyuk paralar verıp araba alıyor 10-15 yıllık bırıkımıyle araba almayı planlayan ınsanlar var ve gelıp burada kı ınsanların bılgılı oldugunu dusunerek fıkır ıstıyor ve belkıde buradakı onerılerı dıkkate alarak arac alıyor ve yanlıs bır tercıh ınsanları bırıkımlerını erıtıyor ben kendımı yada forumu degıl butarz ınsanların varlıgını onemsıyorum ıyı forumlar sıze

Işte bu sebeptendir ki foruma katılım hususunda kısıtlama bilgiyi tecrübeyi kısıtlar bir süre sonra forum kısırlaştırma döngüsüne girer moderator kisminda dahi gereken kaliteyi tutturamamis bir platformda seçkinci bir tutumla kendini sabit tutup diğer fikir ve üye kısıtlayarak nitelik artırmak fikri akılcı bir çözüm değil bence daha detaylı çalışılmalıdır.

• Benim de bildiğim bu tarz kısıtlama getiren forum olarak hisse.net var.Adamlar kimlik doğrulaması olmayan mail adreslerini kabul etmiyorlar.

Zamanında orada da millet fake hesaplarla bayağı bir zarar ziyana sebebiyet vermiş.Önlem olarak böyle bir şey düşünmüşler.

gmail,hotmail vb. hesaplar kabul edilmiyor.

Bir de ''itibar puanı'' tarzı bir uygulama yerinde olur üyeliğe kısıtlama getirilmeyecekse bile.
  • Ben de aynı sebepten dolayı dönem dönem foruma girmiyorum.

Bazı dönemler VW fanatikleri bazı dönemler VW düşmanlarından gına geliyor.
    Söylediğiniz gibi son dönemlerde her konuya ''VW tok kapı sesi'' mesajını atan bir topluluk var. Bu mesajı görünce sinirlerim tepeme çıkıyor artık.

Ben çözüm olarak konu açma hakkının belirli üyelere verilmesini düşünüyorum. Attığı mesajların sayısına değil içeriğine göre üyelere konu açma hakkı gerektiğinde alınmak üzere verilmeli. Durum böyle olursa hem gereksiz mesajlar ortadan kalkar hem de forum geyik değil safkan otomobil forumu haline gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhansencag

Ben de aynı sebepten dolayı dönem dönem foruma girmiyorum.

Bazı dönemler VW fanatikleri bazı dönemler VW düşmanlarından gına geliyor.
    Söylediğiniz gibi son dönemlerde her konuya ''VW tok kapı sesi'' mesajını atan bir topluluk var. Bu mesajı görünce sinirlerim tepeme çıkıyor artık.

Ben çözüm olarak konu açma hakkının belirli üyelere verilmesini düşünüyorum. Attığı mesajların sayısına değil içeriğine göre üyelere konu açma hakkı gerektiğinde alınmak üzere verilmeli. Durum böyle olursa hem gereksiz mesajlar ortadan kalkar hem de forum geyik değil safkan otomobil forumu haline gelir.

Her başlığa iştirak etmek zorunda olmadığını hatırlatan biri olsa yardım etmiş olurmu?

• Like ve Dislike Butonu konulabılır bu mantıklı ve onerısıde cok geldı bellı sayıda dislike alan msj gereksız gorulup otomatık sılınebılır "bu mesaj gereksızdır" diye bı yazı yazalabılır bunu degerlendırebılır mod lar bunu ılk msja dahıl edıyorum
  • Konu açan blok listemde sırf konuyu merak edip actım. Buna benzer baska bir konu acmıştım ve sagolsun @set konuyu bir günlüğüne kitledim dedi bir daha acmadı.
    Gelelim mevzuya. Saçma konuların açılmasının bir nedeni de tıpkı konu sahibi gibi vw fanatikleridir. Siz fanatikligi bırakın zaten cogu bu tarz konular acmaz. Etki-tepki.

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Like ve Dislike Butonu konulabılır bu mantıklı ve onerısıde cok geldı bellı sayıda dislike alan msj gereksız gorulup otomatık sılınebılır "bu mesaj gereksızdır" diye bı yazı yazalabılır bunu degerlendırebılır mod lar bunu ılk msja dahıl edıyorum

Bu fikir çok mantıklı destekliyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.