Şimdi Ara

Forumdan Türkiye Apple Store'a iş başvurusu yapan,yada başvurusu sonuçlanan arkadaşlar var mı? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
18
Favori
80.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mülakatlar olumlu olsada haber vericez diyip dönmüyolar heralde..
  • UpperByte kullanıcısına yanıt
    Hayatımda bu kadar uzun boş bir yazı okumamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diosfer kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarım Word'de 1-2 sayfa bile etmeyecek bir yazı. Anlaşılan o ki sen buna uzun ve boş bir yazı diyorsan, gündelik hayatında pek bir şey okumuyorsun. Olayın boş bir tarafı olduğunu düşünmüyorum zira bu sayfa bu konuyla ilgili ve onlarca arkadaş beğenip özelden mesaj attı, soru sordu bu süreçlerle ilgili. Bu yazım sayesinde Zorlu'daki store'da işe giren bir arkadaş bile oldu.

Ben bu firmanın işe alım süreciyle ilgili en ufak bir fikrim olmadan, hatta o sırada başka bir firmada staj yapmaktayken kendilerine tecrübe edinebilmek amacıyla başvurdum ve yaşadığım süreci içten bir şekilde sıkmadan anlatmaya çalıştım. Yazdıklarım ne eksik ne fazla, tam olarak neyse odur. Karmaşık, komplike, spesifik veya sofistike bir tabir de kullanmadım. Kendi kafamdan bir şey uydurup onu da yazmadım. Bahsettiğim süreçte zerre bir yanlışlık olduğunu düşünen olsa zaten düzeltmek amacıyla doğrusunu yazardı bunca zamandır.

Sonuçta üzerinden 1.5 yıl geçmiş bir yazı üzerinden oturup da polemiğe girmeye gerek yok. Anlamadıysan ve sana boş geldiyse o senin kapasitenle ilgili ve senin sorunun. Okumak ya da etiketleyip saçma sapan eleştirmek zorunda değilsin. Daha doğrusunu veya daha dolusunu biliyorsan buyur sen yaz. Hayırlı günler.

• mrghetto kullanıcısına yanıt
    Sadece senaryo gerçek gerisi sallama :) Yok öyle birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UpperByte

Açıklamalarım Word'de 1-2 sayfa bile etmeyecek bir yazı. Anlaşılan o ki sen buna uzun ve boş bir yazı diyorsan, gündelik hayatında pek bir şey okumuyorsun. Olayın boş bir tarafı olduğunu düşünmüyorum zira bu sayfa bu konuyla ilgili ve onlarca arkadaş beğenip özelden mesaj attı, soru sordu bu süreçlerle ilgili. Bu yazım sayesinde Zorlu'daki store'da işe giren bir arkadaş bile oldu.

Ben bu firmanın işe alım süreciyle ilgili en ufak bir fikrim olmadan, hatta o sırada başka bir firmada staj yapmaktayken kendilerine tecrübe edinebilmek amacıyla başvurdum ve yaşadığım süreci içten bir şekilde sıkmadan anlatmaya çalıştım. Yazdıklarım ne eksik ne fazla, tam olarak neyse odur. Karmaşık, komplike, spesifik veya sofistike bir tabir de kullanmadım. Kendi kafamdan bir şey uydurup onu da yazmadım. Bahsettiğim süreçte zerre bir yanlışlık olduğunu düşünen olsa zaten düzeltmek amacıyla doğrusunu yazardı bunca zamandır.

Sonuçta üzerinden 1.5 yıl geçmiş bir yazı üzerinden oturup da polemiğe girmeye gerek yok. Anlamadıysan ve sana boş geldiyse o senin kapasitenle ilgili ve senin sorunun. Okumak ya da etiketleyip saçma sapan eleştirmek zorunda değilsin. Daha doğrusunu veya daha dolusunu biliyorsan buyur sen yaz. Hayırlı günler.

"Şunu şunu biliyorum, çalışkanım, zekiyim, greenpeace'ciyim, atletiğim. Herkesten üstünüm ama apple beni almadı ühühü." Yazının özeti bu. Bende birşey sanıp okudum. Saydıkların özelliklerinin hepsi boş, Zaten bir insan yaşıyorsa yaptıkları işler bunlar.

Bu kadar uzun boş bir yazı okumadım dedim. Yazı okuyorum ama bu kadar boşunu okumadım. İnsanları kendinden aşağı gördüğün için hemende gündelik hayatında birşey okumuyor musun, cahil misin durumuna getirdin. Hayır kardeşim yazın saçma anladın mı ? Kendini o kadar mükemmel görüyorsun ki okuduğunu bile anlamıyorsun. Apple'in almaması isabet olmuş, şuan Apple'ın değeri gözümde 5,10 kat arttı.

• Sen yazıyı anlamak istediğin gibi anlayıp kötü tarafa çekmişsin, senin gibi boş eleştiri yapan insanlarla da karşılaştığım için alışığım gerçi sorun değil. Benim neyi bilip neyi bilmediğim, ne kadar zeki olup olmadığım, ya da neyin üyesi olup olmadığım tabii ki buradaki kimseyi bağlamaz; aynı şekilde kimseninki de beni bağlamaz. Yazıyı dikkatli okusaydın, işe alım sürecinin tamamından bahsettiğimi fark ederdin. Benim özelliklerim senin için önemli olmasa da işe alan firma için önemli ve bu yüzden hem yazılı hem sözel olarak bunları sorup, kendilerine göre testlerden geçiriyorlar. Benim de burada her şeyden detaylı bahsetme sebebim oydu. Yoksa Apple'a başvuran adam ilkokul terk de olabilir, işportacı da olabilir, çöpçü de olabilir; bu benim için eksiklik ya da kötülenecek bir durum değil; ancak şirket lüzumsuz pozisyonlarına ve azıcık verdiği maaşlara rağmen her şeyi irdeliyor; insanlar boşa vakit kaybetmesinler ya da en azından nerede nasıl davranacaklarını bilsinler, neyle karşılaşacaklarını bilsinler diye kendi durumumu anlattım en içten şekilde.

Bu arada yazının son kısmında yanıldığın iki nokta var. Ben burada kendimden kimseyi üstün görmediğim için en ince detayına kadar yazdım ve soru soran bir sürü arkadaşa da cevap verdim sadece insanlara yardımcı olabilmek için. Beni ve elenen diğer adayları boş yere defalarca abuk subuk mülakatlarla uğraştırıp sanki alacakları pozisyonları da çok mühim pozisyonlarmış gibi gizlilik triplerine giren, 3 mülakata kadar eleyip çağırıp ta 4.'de bir açıklama dahi yapmadan yolumuza diğer adaylarla devam edeceğiz gibisinden üstü kapalı bir cevap veren, hangi pozisyonlarında ne kadar açık var nerelere alım yapılacak onu bile açıklamayan firma ya da firmanın Türkiye yetkilileridir asıl kendini üstün gören.

İkinci yanıldığın nokta da beni Apple almadı diye çok üzülmüş olduğumu düşünmen. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum, şu anda bir yandan yüksek lisans yapıyorum ve part-time işine tecrübe amacıyla başvurduğum Apple'ın o zamanki tam zamanlı Genius maaşının iki katını kazandığım bir işim var. Belki de daha iyisi olmuş şimdi düşününce, bir kayıp yaratmadı yani benim açımdan. Zaten ailemin tek çocuğuyum ve aç değilim açıkta değilim çok şükür, Apple ne oluyor da ben ona muhtaç olayım, şu olmaz bu olur, ben rızkımı bir şekilde kazanırım. O yüzden lafı bir tarafından anlayıp art niyetle başka yönlere çekme.

Son olarak beni etiketleyip durduk yere tartışma ortamı yarattığın için cevapladım, yoksa topic'deki en fazla beğeniyi almış ve birçok arkadaşa yardımcı olmuş yazımı sana açıklama gibi bir zorunluluğum yok. Beğenmiyorsan, boş bulduysan düşüncelerini kendine sakla, benimle polemiğe girme. İnsanların anladığı ve beğendiği bir şeyi sen algılayamadıysan saçma olan da boş olan da sensin demek ki. Ayrıca 1-2 sayfalık bir anıya, hayatımda okuduğum en boş-en uzun yazı falan diyebiliyorsan bu gerçekten ne kadar az okuduğunu gösterir, o da ayrı komik bir durum :) Madem gözünde 5-10 kat arttı değeri, hadi git şimdi sevgili Apple'ına tapın, git 3-5 bin lira ver 200 dolarlık iPhone'a bir güzel kazıklan :) Hayırlı ve bol okumalı yıllar diliyorum sana.

• Yorumlarınız için sağolun arkadaşlar. İzninizle konuyu hortlatıyorum

30 Aralık'ta Apple üzerinden başvuru yaptım. Bana 21 Ocak'ta işe alınma etkinliğine davet içeren bir mail geldi. Henüz yanıtlamadım -saat seçmedim-. Üniversite öğrencisiyim, Almanca hazırlık okuyorum ve İngilizcemin yeterli olduğu kanaatindeyim. Yani rahatlıkla b2/c1 düzeyindeyimdir sanırım. Mekatronik Mühendisliği okuyorum, hazırlık sebebiyle part-time bana uygun gibi.

Uzman pozisyonuna başvurdum ve görüşme 10 Şubat'ta yeni ofisinde olacak. Hangi saat aralığında sizce daha kolay rakipler(!) denk gelir , hangisini önerirsiz saat olarak .

Ve ayrıca görüşmede mavi kot gömlek altına kot pantolon giymeyi düşünüyorum. Ve telefonum Apple marka değil . Görüşmede bir sorun olur mu veya olma ihtimali olur mu?
    Ayrıca dikkat etmem gereken şeyleri ve önerdiğiniz/yapmamam gereken davranış, hareketleri bir kez daha rica etsem söyler misiniz?
    Teşekkürler

• Eeee kimseden ses yok yine :) Bu arada iyi hortlattım ha :D
  • Apple ile telefondan ingilizce mülakat yapmış olan var mı acaba?
  • Apple'a birkac sene once linkedinden basvurmustim. O zaman sitesinden basvuru almiyordu. Kabul edilmsi, gorusme randevusunu yollana linkten almis , sonra da gitmetip iptal etmistim.

Su an sitesinden basvuru aliyor ve bir kere basvurdutsankz tekrar basvurmaniza izin vermiyor.

Ve asla da geri donus alamadim bir daha.

Acaba black list mi olduk. :₺

• Mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilgisedatt -- 17 Mart 2021; 13:33:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgisedatt

Mükemmel
    Finaldesin

En tehlikeli an ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi travegostar -- 31 Temmuz 2018; 7:43:35 >
  • Güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilgisedatt -- 17 Mart 2021; 13:33:8 >
  • hort

• TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt

kanka bende uzun bir süredir apple'da çalışabilmek için başvurular yapıyorum ve ik'dan birilerinin mailini bulup mail atıyorum. Bundan 2 yıl önce falan facetime görüşmeye girip reddedildim. bunun bir etkisi oluyor mu. 2 yıl oldu

• Bir kere facetime ile görüşüp olumsuz cevap gelip tekrar görüşmeye çağırılan yok galiba

• Aradan uzun zaman geçmiş, ülkemizdeki ilk apple store açılacağı zaman oldukça aktif bir başlıkmış fakat uzun süredir sessiz kalmış. Geçen zamanda değişen bir şeyler oldu mu, yarı zamanlı pozisyonlar için üniversite öğrencisi olarak başvurmak mantıklı mıdır yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.