Şimdi Ara

Forumlardaki genel OPEL düşmanlığı ve yanılgılar! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • markadan ziyade araç secenekleriyle alakali sorunlar. ben opel araç alcak olsam lpg uygulamam yada otomatik almam mesela.. ama benzinli yada dizel manuel e binilir. lpg binceksem baska marka bakarim otomatik binceksem baska bakarim. bile bile alirsan sorun yüzdesi yüksekse sorun yasayabilirsin bu normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı beyler
  • Astra g yolda birakti beni bugun ki bakimli araba bu

• Opele astraya kötü diyen adam hayatında opel sürmemiş bir adamdır reno ile pejo ile kıyaslanamaz bir araba zaten 2.eli biraz bilen bir insan bilir opeller çok sahip değiştirmez bak ortalama 2-3 sahip değiştirmiştir 15 yaşında bir opel bile hikaye yani bunlar Opel çok kral bir markadır allah herkese nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

1.4t'nin yakıt tüketimi nasıl?

fabrika verileri daha aşağı olmak üzere;
    manuelde şehir içi 9 şehir dışı 6-7 gibi...
    turboya kapılmam ben sakin giderim diyorsan aşağı düşer
    ama İstanbul trafiği yukarıda çıkaracaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

yalan söylecek halim mi var. Dostum illa git diyorsun odak hyundai yazısını fotsunu çek gönder diyorsun. Çünkü 2 adet odak var. 2.el bayisi duruyordur eminim ama diğer binası kısa zama önce hyundai oldu hatta bende şaşırmıştım. Sizin gibi marka sevdalıları insana bir şey anlatmak zor. Var olan durumu anlatmak daha da zor.

Yanlışınız var bu konuda cevizlibağ odak yerli yerinde duruyor odağın az ilerisinde benzin istasyonu yanında hyundai odak var orası ile opel odağı karıştırıyorsunuz bunu 2 hafta önce cevizlibağ odak tan opel insignia almış bir kişi olarak söylüyorum

• Ben opel düşmanlığı görmedim valla forumda Allah Allah :) benim fikrim alınabilir çok kaliteli araba yapıyorlar astra j kasada çok can yaktı :)

• quote:

Aracım manuel, ortalama hız 30km, tüketim 10 litre. Ben genelde hareketli kullanıyorum lpg olduğu için. Gereksiz hızlanmalardan kaçınırsanız 30-35 km ortalama hızlarda 9 litreye düşer. 110km sabit hızda 6.5 litre ortalama, 90 km sabitte 5 litre ortalama yakar. 6. vites yüksek hızlarda ekonomi için çok işe yarar. 3000 devirde 6. viteste yaklaşık 130km yapar.

Şehir içinde çok yakıyor zira 1400kg kasa ağırlığı bunda önemli ölçüde etken. Golf 1.2 aynı güzergahta şehiriçi 7 litre yakarken astra 8.5 yakıyor. Lpg ile 50.000 km oldu. Ortalama verinin %20 fazlası oranında lpg tüketiyor. Yoğun şehir içinde kasmadan 12 litre lpg yakıyor yani 24 kuruş. 120km sabit hızda şehirdışı 9 litre lpg yakıyor yani 18 kuruş.

Bu motor lpg uyumsuz olarak biliniyor subaplardan ötürü ama arkadaşım 85.000 km'de ve sürekli dipgaz kullanan biri. Opel forumunda da onlarca kişi 1.4t ile lpg kullanıyor. Subapların ne zaman bozulacağı konusunda elde bir örnek yok. Şimdiye kadar 1.4t astra j ile subap yakan bir kullanıcı ortaya çıkmadı. Subaplar bozulsa da önemli değil zira maksimum masraf 1500 TL. Çelik subap değişimi sonrası herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Lpg sonrası gücün düşmediğine dair elimizde dyno verileri mevcut.

Özetle şehiriçi fazla km yapıyorsanız lpg olmadan 1.4t astra j tercihi yanlış olur. Şuan fabrikada lpg montajı yapılmış sedan 1.4t astra j satışa sunulmuş durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Aracım manuel, ortalama hız 30km, tüketim 10 litre. Ben genelde hareketli kullanıyorum lpg olduğu için. Gereksiz hızlanmalardan kaçınırsanız 30-35 km ortalama hızlarda 9 litreye düşer. 110km sabit hızda 6.5 litre ortalama, 90 km sabitte 5 litre ortalama yakar. 6. vites yüksek hızlarda ekonomi için çok işe yarar. 3000 devirde 6. viteste yaklaşık 130km yapar.

Şehir içinde çok yakıyor zira 1400kg kasa ağırlığı bunda önemli ölçüde etken. Golf 1.2 aynı güzergahta şehiriçi 7 litre yakarken astra 8.5 yakıyor. Lpg ile 50.000 km oldu. Ortalama verinin %20 fazlası oranında lpg tüketiyor. Yoğun şehir içinde kasmadan 12 litre lpg yakıyor yani 24 kuruş. 120km sabit hızda şehirdışı 9 litre lpg yakıyor yani 18 kuruş.

Bu motor lpg uyumsuz olarak biliniyor subaplardan ötürü ama arkadaşım 85.000 km'de ve sürekli dipgaz kullanan biri. Opel forumunda da onlarca kişi 1.4t ile lpg kullanıyor. Subapların ne zaman bozulacağı konusunda elde bir örnek yok. Şimdiye kadar 1.4t astra j ile subap yakan bir kullanıcı ortaya çıkmadı. Subaplar bozulsa da önemli değil zira maksimum masraf 1500 TL. Çelik subap değişimi sonrası herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Lpg sonrası gücün düşmediğine dair elimizde dyno verileri mevcut.

Özetle şehiriçi fazla km yapıyorsanız lpg olmadan 1.4t astra j tercihi yanlış olur. Şuan fabrikada lpg montajı yapılmış sedan 1.4t astra j satışa sunulmuş durumda.

Guzel bilgiler paylasim icin tesekkurler

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bence çok fazla da sayılmaz ki yazdığınıza göre yazın şehiriçinde 8 lt çok rahat tutturulur gibi

• Katılıyorum, opel'i bilen bilir, hisseden kolay vazgeçemez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Çok zamandır gerek dh olsun gerekse diğer forumlar olsun takip ediyorum. Forumların çoğunluğunda konu opel olunca bir muhalefet bir eleştirme havası oluyor. Astrayı 1.3 cdti motoru varken yerden yere vurdular. Şimdi 1.6 cdti var ki kullananlar bilir gerçekten hakkını veriyor her şeyiyle. Ama yine de sağda solda astraya 70k verilir mi gibi yazılar görüyorum. Kardeşim piyasa böyle. Golfü eleştirmek için söylemiyorum ama golfün 2.eline bile millet 95-100k yazarken astranın 70-80k olması bence tüketiciyi sevindirmeli. Çünkü gerçekten kalitesine göre piyasanın en iyi 0 km araçlarından hele ki 1.6 cdti 136 hp varken. Corsaya gelince, yeni kasası begenilmeyebilir ama piyasada üst donanımı 60k altında olan b segmenti kaç araba kalmış? Ki ben bu corsanın başarılı olacağını düşünüyorum. İnsigniaya gelince de, gerçekten makyajla premium seviyesine çok yakın bir araç çıkarmış opel bizzat inceledim. İnsignia için ama hala 90k verilir mi deniyor. O paralara alınabilecek tek rakibi passatla s60tır ama malesef onlar da donanım olarak geride kalıyor.

Bu arada bazı yanılgılardan da bahsetmek istiyorum. Adam hayatında opele binmemiş
    Opelin beygirleri sütçü beygiri diyor. Evet, ben de kabul ediyorum opellerin kalkışta ağırlık+şanzıman oranları dolayısıyla 0-100leri yavaştır ama 1.3 cdti bile yürüyor be kardeşim.

Bir de vw için aynı durum geçerli. 3 kişi dsg arızası yaşamış, kullanıcı olmayan 53 kişi dsgden uzak dur diyor. Komik olmayın lütfen.

Japonlar için ise sorunsuz deniyor. Ancak kimse sorgulamıyor acaba alman konforu var mı ya da donanımı var mı diye. Sorunsuzluğunu sorgularsak da bir tanıdıkta vardı mmt şanzıman araba rampada kesinlikle kalkmıyordu. Bu sorunu yaşayan da çok kişi var.

Sonuç olaraktan herkesin araç tercihine saygı duymak lazım. Lütfen gereksiz ve tecrübeyle sabit olmayan şeylerle araçları elestirmeyelim.

İyi forumlar..

Bahsettiğiniz şeyleri sadece forumlarda demiyorlar ki.
    Çıkın dışarıda raskele birine sorun aynı şeyleri söyler.
    Biz de bir bildikleri var deriz elbet ve söylenenlere göre gider bakar inceleriz. Gene de keyfimizin istediğini alırız. Ve muhtamelen keyfimiz japon ister

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Valla onu bunu bilmem kendi şartlarıma göre benim favori aracım Opel astradır.Bu araç alınalı daha iki ay oldu. Şu anda 1300 km'de.Cuma gününden beride ben kullanıyorum.Almanlar bu işi biliyor arkadaş.
     Forumlardaki genel OPEL düşmanlığı ve yanılgılar!

aracınız hayırlı olsunda bir aracı 2 ayda yada 1300 km de anlayamassınız almanlar bu işi biliyor cümleside komik olmuş alman tofaş ı denilen opel i bu kadar gözünüzde büyütüyorsanız demek ki mercedes e binseniz uzay mekiğindeyim diye düşüneceksiniz.Forumda opel in eleştirilmesi konusuna gelince opel eski opel değil bunu önce kabul etmek gerek çoğu modelinde chewrolet te kullanılan parçaları kullanarak iyice kalitesine gölge düşürüyor şuan Almanya daki fabrika kapatma ve kriz olayları devam ediyor son çıkardığı hiç bir aracında o eski opel ruhu yok var diyen kendini kandıran birkaç opel fanboyu kişidir.

iki kere gazlayıp 90hp poloya roket diyen var bu forumda, 1300km bir aracı test etmek için fazlasıyla yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

LPG olayını bende serviste sormuştum. Landirenzo takıyorlar serviste. Garantiyi de bozmuyor.

Hatta biz teslim almaya gittiğimiz gün henüz bayiden bile çıkmamış sıfır siyah sedan cosmo 1.4t'ye lpg takıyorlardı. Japonlar gibi uyumlu olmasa da çok da sorunlu değil zannımca lpg.

• valla kardeşim beni kimin ne yazdığı hiç ilgilendirmez.

benim eniştemde 98 model corsa vardı 2000li yıllarda. 4-5 sene sorunsuz bindi,sattı. sonra g kasa astra aldı, 4-5 sene tık demeden sorunsuz bindi sattı. hiç zarar etmedi.

bizde 2010 model 1.3 cdti astra classic var. araç 58.000 de. ortalama yakıtı şehir için 5.5-6 arası değişiyor. 6 ileri vitesi var. donanımı yerinde gayet tatmin edici yetiyor donanım manyağı değiliz. kullanımı çok rahat. bakımı sanayide 250-300e halloluyor. uzun yolda kokluyor. bugüne kadar sadece bir defa şanzıman bilyesinden bir arıza çıkarttı ona da nazar boncuğu diyelim, ki önemsiz bi arızaydı ama yine de tamir ettirdik sıfır bilyelerini taktık.

bana hayatında opele binmemiş adam gelip zır zır öterse yav he he der geçerim.

şu anda bana premium markalar dışında astra j kadar yakışıklı hem spor hem genç hem de orta yaşa hitap eden, iç dış malzeme kalitesi bu kadar güzel hissiyat veren bi araç daha gösteremezsiniz. yeni kasa diye kaportayı içten basıkken dışardan basık hale getirip arka farları makyajlayıp her sene tekrar piyasaya süren golfü mü örnek göstereceksiniz yoksa içi b sınıfı kadar dar olan focusu mu? he bana kalsa bunlar da güzel araçlar tabiki ama benim gözümde şu anda c segmentin kralı astradır. (premiumlar dışında)

hele ki 1.6 136 hplik motorun 17' jantlar ve spor paket ile olanı resmen ben burdayım diye bağırıyor. opelin kullanıcısı opeli bilir kimin ne dediği önemli değil bence.

şu anda 90-100k ya 2014 model en dolu insigniayı alıyorsun ki bana göre o aracın ön konsolu bmw yi mercedesi aratmıyor o derece ihtişamlı olmuş. o paraya alacak olduğunuz passatta s60 da vs ne kadar donanım olacak tartışılır.

opel orta düzey geliri olup kaliteli arabaya binmek isteyenler için en ideal seçimdir. BENCE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 8 Şubat 2015; 21:20:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

valla kardeşim beni kimin ne yazdığı hiç ilgilendirmez.

benim eniştemde 98 model corsa vardı 2000li yıllarda. 4-5 sene sorunsuz bindi,sattı. sonra g kasa astra aldı, 4-5 sene tık demeden sorunsuz bindi sattı. hiç zarar etmedi.

bizde 2010 model 1.3 cdti astra classic var. araç 58.000 de. ortalama yakıtı şehir için 5.5-6 arası değişiyor. 6 ileri vitesi var. donanımı yerinde gayet tatmin edici yetiyor donanım manyağı değiliz. kullanımı çok rahat. bakımı sanayide 250-300e halloluyor. uzun yolda kokluyor. bugüne kadar sadece bir defa şanzıman bilyesinden bir arıza çıkarttı ona da nazar boncuğu diyelim, ki önemsiz bi arızaydı ama yine de tamir ettirdik sıfır bilyelerini taktık.

bana hayatında opele binmemiş adam gelip zır zır öterse yav he he der geçerim.

şu anda bana premium markalar dışında astra j kadar yakışıklı hem spor hem genç hem de orta yaşa hitap eden, iç dış malzeme kalitesi bu kadar güzel hissiyat veren bi araç daha gösteremezsiniz. yeni kasa diye kaportayı içten basıkken dışardan basık hale getirip arka farları makyajlayıp her sene tekrar piyasaya süren golfü mü örnek göstereceksiniz yoksa içi b sınıfı kadar dar olan focusu mu? he bana kalsa bunlar da güzel araçlar tabiki ama benim gözümde şu anda c segmentin kralı astradır. (premiumlar dışında)

hele ki 1.6 136 hplik motorun 17' jantlar ve spor paket ile olanı resmen ben burdayım diye bağırıyor. opelin kullanıcısı opeli bilir kimin ne dediği önemli değil bence.

şu anda 90-100k ya 2014 model en dolu insigniayı alıyorsun ki bana göre o aracın ön konsolu bmw yi mercedesi aratmıyor o derece ihtişamlı olmuş. o paraya alacak olduğunuz passatta s60 da vs ne kadar donanım olacak tartışılır.

opel orta düzey geliri olup kaliteli arabaya binmek isteyenler için en ideal seçimdir. BENCE.

10 numara yazı olmuş, ayrıca zamanında yan sanayi parça takıp opel sorunludur diyenler de ağlamasın hiç, tofaş değil bu sistemleri detaylıdır

• Opel bence çok konforlu, fiyatına göre de çok uygun.

• kötü araç yapmıyor opel ama eksikleri çok.

Öncelikle servis rezalet ve pahalı. 1.3 cdti motoru Corsa'ya yetiyor gibi gözüksede yinede gitmiyor. Klimayı açınca motoru çok etkiliyor. Yokuş çıkarken devri tam verip çıkmak gerekli. Düşük motor için gerçi normal şeyler bunlar. Kronik sorunları var. Yedek parçaları dayanıksız. İlk kalkışta ağır kalıyor aktarmada sıkıntılı. Yalıtım bakımından da okadar iyi değiller.

En kötüsüde donanım .. Daha edition , enjoy , essentia getirttirme işte şu donanımları. Corsa nın en dolusu enjoy paket, arka camlar manuel ve usb giriş yok. Sport ve cosmo donanımları getirmiyorlar artık corsada. Onun dışında tasarımı güzel araçlar. Açıkcası corsa yı sattıktan sonra bir daha opel almayı düşünmüyorum.
  • aynı paraya daha az donanım almak ve arada kalite ve performans açısından çok fark olmaması. bu farkı da sübjektif yorum yaparak kapatmaya çalışmak bence birinci sebebi. 1.6 dizel ekonomi amacıyla üretilen araçları bir evo,sti,s2000 araç gibi karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum. amacı 4 kişilik bir aileyi konforlu, güvenli ve ekonomik olarak bir yerden bir yere taşımak olan araçları gereksiz kriterlerle değerlendirmenin sebebi de sorgulanmalı.

cosmo donanım bir opel ile piyasadaki muadil araçlardan daha donanımlı bir araç alıyorsunuz.

ayrıca B segmentinde satışlarını çoğunu baz donanım araçlar oluşturur. bu tüm dünyada böyledir. baz veya orta donanım 10 satıyorsa full donanım 1 satar. önemli olan güvenlik donanımının tam olmasıdır. bir kaza anında esp hayat kurtaracaktır otomatik klima değil. ayrıca cosmo donanım çorsa b satıldı bu ülkede ancak tutmadı. çünkü cosmo donanım çorsa ile enjoy donanım astra rasında fiyat farkı azdı. sadece meraklısı bu aracı alır.

• DOSTUM MEVCUT DURUM EKTEDİR. AMA DEDĞİM GİBİ ÇOK KISA SÜRE ÖNCE OLDU. BELKİDE 4-5 GÜNLÜK BİR OLAY. ÇÜNKÜ İŞİM GEREĞİ HEP ORADAN GEÇERİM.
     Forumlardaki genel OPEL düşmanlığı ve yanılgılar!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.