Şimdi Ara

Forumlardaki genel OPEL düşmanlığı ve yanılgılar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok zamandır gerek dh olsun gerekse diğer forumlar olsun takip ediyorum. Forumların çoğunluğunda konu opel olunca bir muhalefet bir eleştirme havası oluyor. Astrayı 1.3 cdti motoru varken yerden yere vurdular. Şimdi 1.6 cdti var ki kullananlar bilir gerçekten hakkını veriyor her şeyiyle. Ama yine de sağda solda astraya 70k verilir mi gibi yazılar görüyorum. Kardeşim piyasa böyle. Golfü eleştirmek için söylemiyorum ama golfün 2.eline bile millet 95-100k yazarken astranın 70-80k olması bence tüketiciyi sevindirmeli. Çünkü gerçekten kalitesine göre piyasanın en iyi 0 km araçlarından hele ki 1.6 cdti 136 hp varken. Corsaya gelince, yeni kasası begenilmeyebilir ama piyasada üst donanımı 60k altında olan b segmenti kaç araba kalmış? Ki ben bu corsanın başarılı olacağını düşünüyorum. İnsigniaya gelince de, gerçekten makyajla premium seviyesine çok yakın bir araç çıkarmış opel bizzat inceledim. İnsignia için ama hala 90k verilir mi deniyor. O paralara alınabilecek tek rakibi passatla s60tır ama malesef onlar da donanım olarak geride kalıyor.

Bu arada bazı yanılgılardan da bahsetmek istiyorum. Adam hayatında opele binmemiş
    Opelin beygirleri sütçü beygiri diyor. Evet, ben de kabul ediyorum opellerin kalkışta ağırlık+şanzıman oranları dolayısıyla 0-100leri yavaştır ama 1.3 cdti bile yürüyor be kardeşim.

Bir de vw için aynı durum geçerli. 3 kişi dsg arızası yaşamış, kullanıcı olmayan 53 kişi dsgden uzak dur diyor. Komik olmayın lütfen.

Japonlar için ise sorunsuz deniyor. Ancak kimse sorgulamıyor acaba alman konforu var mı ya da donanımı var mı diye. Sorunsuzluğunu sorgularsak da bir tanıdıkta vardı mmt şanzıman araba rampada kesinlikle kalkmıyordu. Bu sorunu yaşayan da çok kişi var.

Sonuç olaraktan herkesin araç tercihine saygı duymak lazım. Lütfen gereksiz ve tecrübeyle sabit olmayan şeylerle araçları elestirmeyelim.

İyi forumlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 kişi mi dsg arızası yaşamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 7 Şubat 2015; 20:09:57 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Lafın gelişi. Piyasada sorunsuz gezen çok kişi var. Ben bile kaç tane tanıyorum

• 3 kisi mi dsg sorunu yasamis?Cevremde dsg li bir tane arac var ve o da 3000 tl lik sorun yasadi.Bende oran yuzde yuz.Sikayetvar a bakin,forumda da yuzlerce konu acildi.İnsanlar uydurmuyor,bir bildikleri varki yaziyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw i bilmem de sartlar elverirse astra sedan turboya parami rahatlikla gomebilirim.Deger kaybi felan da umrumda olmaz.Hayat sartlari elverdigince binerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdallBaggal -- 8 Şubat 2015; 0:15:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Lafın gelişi. Piyasada sorunsuz gezen çok kişi var. Ben bile kaç tane tanıyorum

Elbette sorunsuz gezen olacak. Dsg lerde arıza oranı %40 olsa 10 kişiden 6 sı sorunsuz geziyor mu dememiz gerekli. Ben dsg li araç kullanmadım ama çevremde sıkıntısını yaşayan epey kişi var. Şahsen uzak duruyorum. Maceracı bir yapım yok.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Mutlaka vardır ama öyle davranıyor ki insanlar kesinlikle alma 10 bin km sonra patlıyor tarzı. Komik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

3 kişi mi dsg arızası yaşamış
    Burada kimse DSG alma kaç demiyor.

Alacaksanız böyle böyle bir durum var diyorlar.

Alana da 2+2 garanti öneriliyordu artık 2+3 garanti önerilir.

Alanda riski kendi alır.

Japon araçlarına laf atmışsınız.O zaman size sorayım ABD gibi bir ülkede Japon araçları nasıl oluyorda Alman araçlarını geçiyor?

Ki ABDliler donanım manyağıdırlar.

Üstelik donanım olayına girersek burada Alman araç sahipleri de KİA'ya teneke diyorlar ama Kia'da donanım fiyatları ile bir çok

Alman otomotivini solluyor.

Aynı şekilde Fransızlarda konforlu araç üretmelerine rağmen araçları yol tutmuyor diye foruma gezinen Alman araç sahipleri var.

Bunlar ne diyeceksiniz?

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    Söylemek istediğim dsg için %100luk bi risk varmış gibi gösteriliyor. Toyota içinse turkiyeye gelen araçlarını gerçekten vasat görüyorum ve sorunsuzluk üzerine araç tavsiyesinde artık sadece toyotanın onerilmesi sıkıcı bir durum. Amerikada tutulmasının sebebi ise motor olarak 1.6 atmosferiklere mecbur olmamalaridir.
    Kore ve fransızlar için bir şey demedim ama cevaplayayım. Kore araçları iyi olabilir ucabilir kaçabilir ama bunu samimiyetimle söylüyorum mesela sürüş dinamikleri açısından sınıfını yakalayamadı ya da yakıt konusunda. Yani alması gereken yollar var daha. Ama iyi araçlar üretiyorlar gerçekten. Örneğin KIA optima.
    Fransızlar ise başarılı motorun üstüne hala alman sağlamlığını koyabilmis değiller. Yol tutuşu da aynı zamanda yanılgıdır. Genellemedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Söylemek istediğim dsg için %100luk bi risk varmış gibi gösteriliyor. Toyota içinse turkiyeye gelen araçlarını gerçekten vasat görüyorum ve sorunsuzluk üzerine araç tavsiyesinde artık sadece toyotanın onerilmesi sıkıcı bir durum. Amerikada tutulmasının sebebi ise motor olarak 1.6 atmosferiklere mecbur olmamalaridir.
    Kore ve fransızlar için bir şey demedim ama cevaplayayım. Kore araçları iyi olabilir ucabilir kaçabilir ama bunu samimiyetimle söylüyorum mesela sürüş dinamikleri açısından sınıfını yakalayamadı ya da yakıt konusunda. Yani alması gereken yollar var daha. Ama iyi araçlar üretiyorlar gerçekten. Örneğin KIA optima.
    Fransızlar ise başarılı motorun üstüne hala alman sağlamlığını koyabilmis değiller. Yol tutuşu da aynı zamanda yanılgıdır. Genellemedir.
    90k 70k 100k 140k
    5k pls 5k pls

• İnsignia aracım var şimdiye kadar maşallah çok memnunum gerek yakıtı gerek konforu yol tutuşu bu paraya bu araba bence Türkiye şartlarında gayet ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxioushelminth -- 7 Şubat 2015; 20:57:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxioushelminth

İnsignia aracım var şimdiye kadar maşallah çok memnunum gerek yakıtı gerek konforu yol tutuşu bu paraya bu araba bence Türkiye şartlarında gayet ideal.
    Her yazılanı kaale almayın derim.
  • Opelin tek yapmasi gereken 1.6 cdti ye guzel bir otomatik sanziman koymak

• quote:

Orijinalden alıntı: Shedower.

Opelin tek yapmasi gereken 1.6 cdti ye guzel bir otomatik sanziman koymak
    Foruma bakmayın siz, gerçek hayata bakın, satış rakamlarına bakın.

Foruma baksanız hepsi premium harici mazda, premiumlarda volvo alır ama gerçekten almaya gelince bir kaçı hariç hepsi başka araç alır.
  • Opelin en büyük sıkıntısı rakiplerinin çok güçlü olmasıdır.herkes doğal olarak opeli diğer Alman arabaları ile kıyaslıyor.mersedes.bmw,Audi,vw Dünya'da opele göre daha fazla Ağırlığı olan markalar.bunlarla yarışması kötü.insanlar illa bir Alman Arabası alacaksa seçenekleri çok opele sıra zor geliyor.ayrıca Opel kendi içindende sorunsuzluğu,ekonomiyi yani insanların diğer markaları bırakıp onu tercih etmeleri gereken sebepleri tam oluşturamadı.güzel motorlar yaptı.136 hp koydu ama ekonomik değil.bizde hp ye bakıp araba alınmıyorkı km ye kaç lira yaktığına BAKIYOR herkes.çok yakmasınada ancak mersedes BMW Audi ise ses çıkarmıyor insanlar.vw bile ekonomık olmayan arabalarını çok satamıyor.

• Tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Super159

Tamam.
    Bizim insanımız kulaktan duyma bilgilere göre araç alır, araştırmaz, test etmez en önemlisi kim ne alırsa onu alma arayışındadır. 47.000 liraya astra j 1.6 0 km satıldı işi bilen gitti aldı lpg takıp 48.500'e nefis bir aracın sıfırını aldı üstelik 15.000 TL 15 ay 0 faizle.

İşi bilmeyen, çevresine kulak veren, araştırmayan tüketicide gitti dizel diye b sınıfı clioya 50.000 verdi, poloya 55 verdi, efsane kasa diye 2004 model corollaya 35.000 bayıldı, eski kasası güzel diye 2007-2008 civice 45.000 verdi vs.

Opeli bilen bilir bilmeyen sallar. Bu durumdan hoşnutum zira vw gibi opel fahiş fiyatlar çekemiyor. 60.000 TL'ye sport 1.4t astra j satılıyor. İnsignia gibi aracın fabrika çıkışlı lpg seçeneği var 140bg araç dizel gibi tüketimi var ve golften ucuz. Bırakın opele sallasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Bizim insanımız kulaktan duyma bilgilere göre araç alır, araştırmaz, test etmez en önemlisi kim ne alırsa onu alma arayışındadır. 47.000 liraya astra j 1.6 0 km satıldı işi bilen gitti aldı lpg takıp 48.500'e nefis bir aracın sıfırını aldı üstelik 15.000 TL 15 ay 0 faizle.

İşi bilmeyen, çevresine kulak veren, araştırmayan tüketicide gitti dizel diye b sınıfı clioya 50.000 verdi, poloya 55 verdi, efsane kasa diye 2004 model corollaya 35.000 bayıldı, eski kasası güzel diye 2007-2008 civice 45.000 verdi vs.

Opeli bilen bilir bilmeyen sallar. Bu durumdan hoşnutum zira vw gibi opel fahiş fiyatlar çekemiyor. 60.000 TL'ye sport 1.4t astra j satılıyor. İnsignia gibi aracın fabrika çıkışlı lpg seçeneği var 140bg araç dizel gibi tüketimi var ve golften ucuz. Bırakın opele sallasınlar.

Alıntıları Göster
    Bende astra j 1.4 T kolluyorum bu aralar, denklesem alıcam. :)

• Bence opel hakkindan fazla deger goruyor forumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Bence opel hakkindan fazla deger goruyor forumda.

Forumda değil Türkiye'de hakkından fazla değer görüyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.