Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
23
Favori
24.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Keşke gelse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelebilir hocam, bu oyun daha çok update alacak , yıllarca desteklenecek. Fm7 ve horizonlarda da kullanıcıya birçok ayar sunmuşlardı.

Benim endişem materyal kalitesi ve ışıklandırmadaki tuhaflıklar, düzelmeyeceğini düşündüğüm bazı temel sorunlar.

FH5 çıktığında bu fmden çok daha kaliteli gözüküyordu. (ki o da ilk demolarda gösterilene göre bir miktar downgrade yemişti) Sadece ilk birkaç gün fazlaca çökme problemi vardı, onun dışında optimizasyonu ve ölçeklenmesi , materyal kalitesi ve aydınlatması en temelinden başarılıydı. PG ekibi zamanla güncellemelerle, taa dlss gibi özelliklerle birlikte kapsamlı bir RT getirdi. Yani zaten iyi olanın üstüne kat çıkıldı, RTsiz de güzel görsel bütünlüğü var oyunun.

FM öyle değil. Turn10 ekibinden beklenmedik derecede utanç verici bir iş. Çıkışından itibaren RT var ama neredeyse hiçbir işe yaramıyor. Hatta garip bir şekilde dlss de çalışmıyor. Geçenlerde ilk kez denedim oyunu komple silip baştan kurmuştum. Nvidia panelden yaptığım ayarları da sıfırladım.

DF optimized ayarlara ek olarak dlssyi kapalı denedim. (normalde açıyordum) Hem görüntü daha net hem de performans daha iyi. Bazı arkadaşların belirttiği gibi, hiç fsr dlss vb açmadan, çözünürlük ölçeğini %100 ve üstü ayarlamak şimdilik en ideali gibi görünüyor.

• bulkane kullanıcısına yanıt

Umarım gelir hocam. 2022 yılında gösterdikleri oynanıştaki gibi grafiklerle gelse tadından yenmez. Dediklerinizde haklısınız, FH5 ilk hali bile daha kaliteli gözüküyor.

Ben de AMD var. Bu sebepten FSR vb şeyleri olduğunca açmamaya çalışıyorum. Oyundaki tüm her şeyi en yükseğe çektim, RT kapattım Dynamic Render Quality'e Medium'a çektim. Ölçeklendirmeyi de %150'ye çıkardım. Mis gibi oldu ve 70-80 fps civarı bir şey alıyorum. RT açık denemedim daha ama çok fark eder mi emin olamadım.

• Tekerlekler kaç tur olursa olsun son 2-3 tur kala bir pit istiyor. Oyunun özelliği mi bu? İlla pit yapmaya zorluyor sanki.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt

Render quality mediumda biraz sırıtıyor hocam. Araç detayları dahil çok kısıyor.

RT açmadığınız durumlarda onu high yapmanızı öneririm. Herşeyi ultra yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. ön cam ile ayna yansıma kaliteleri, hem 2014teki yarış oyunları kadar bile düzgün yansıma sunmuyor hem de fpsyi acayip etkiliyorlar. bu ikisi için medium yeterlidir. DF nin (digital foundry) önerdiği ayarlardaki gibi.

RT bir fh5 ,bir cyberpunk, hatta witcherdaki gibi dünyayı değiştirmiyor. sırf araca dışarıdan bakarken, yan aynaların camlara yansıması var diye açıyorum. Esasında o performans götürüne karşın hiçbir görsel katkı sunmuyor. Hani global aydınlatma (GI) , rt gölgeler filan içerse belki değerdi ama şu durumda sadece fps kaybı.

Yani çok ilginç. RT de dlss de düzgün çalışmıyor. Dosyaları inceledim. genel yansıma ve araçların yansıma, boya model gibi detayların çözünürlükleri inanılmaz düşük ayarlanmış.

Herşeyi RT bazlı yapmışlar deseniz değil, hala elle ekledikleri cubemap yansımalarla işi kotarıyorlar rt açık olsa bile. Yağmurlu havalarda dış kameradaykan arkaya baktığınızda , yağışın orayı etkilemediğini farkedince tilt oldum. Yine yağmurlu havalarda zemin yansımaları ile su birikintileri facia.

Turn10 ekibinin yıllardır başarılı oldukları en temel konularda bile adeta sıvamaları çok düşündürücü..

Son 2-3 tur kala lastikler ve yakıtlar iyi durumda olsa da oyundaki özellik gereği o öneriyi gösterge olarak sunuyor.

Lastik türü ve yakıt miktarını yarış - sıralama turu öncesi kontrol edip ayarlamakta fayda var.

hokihoshi nin şu rehberinin faydası olacaktır:

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)HokiHoshiyoutube
    This is quick-fire tips video for players that might be newer to the Forza Motorsport series, or are just looking for an easy advantage before jumping in for the first time into the newest game! We'll cover tire and fuel strategy, how to save credits, drive faster, tune better, and much more! 0:00 Fuel Management 1:20 Tire Management 2:50 Skip Lap / Live Pause 4:05 Private Qualifying 5:35 Cars (Selling/Rentals/Builders Cup) 6:40 New Upgrade System 7:53 Tuning Simulator 9:05 Game/Controller Settings 11:50 General Driving Advice Watch HokiHoshi LIVE here: https://www.twitch.tv/hokihoshi Check out Hoki's Second Channel HERE: https://www.youtube.com/channel/UCk6-BpDs3NOJlRdshqzRmpw 💖Socials💖 Discord: https://discord.gg/Fp9zyMgB8R Instagram: https://www.instagram.com/hokihoshi/ Twitter: https://twitter.com/hoki_hoshi Website: https://www.hokihoshi.com
    https://www.youtube.com/watch?v=-f51vN1NOE8
  • 200den fazla düzeltme vb içeren, Yas Marina isimli yeni pist , yeni araçlar etkinlikler vb ekleyecek olan update2 , 14 Kasım'da yayınlanacak.

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)
    Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)forza
    Race Yas Marina in Forza Motorsport Update 2
    https://forza.net/news/forza-motorsport-update-2
    3 saatlik oynanış süremle bekliyorum

Starfield resmi DLSS desteği ve bunu bekliyoruz bakalım, oynamayı bıraktık Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 

Teşekkürler hocam. Belim tutuldu şu sıralar, belim düzelince bakacağım ayarlara. Render Quality için FHD için Medium yapın diyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok şükür inşallah yeni gelecek güncelleme dertlerimize çare olur Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 

Teşekkürler hocam, gerçekten çok fazla ayar varmış rehbere bakınca. Bu oyun FH5 gibi bas gaza oyna değilmiş, onun gibi olmayacağını da biliyordum ama bu kadar da detay beklemiyordum Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Geçmiş olsun hocam acil şifalar dilerim.

Render ayarı mediumdayken, 1080pde işliyor doğrudur. ancak bazı detaylardan çok kısıyor. high 1440p, ultra da 2160p. ancak aralarındaki fark sadece işledikleri çözünürlük değil, ayarı yükselttikçe detay ve yansıma çözünürlükleri gibi şeyler de artıyor.

Bu arada, render quality ve aydınlatmayı etkileyen ayarları değiştirince (oyun akıyorken yarıştayken özellikle) mutlaka oyunu kapa-aç yapmak lazım. (grafik ayarlarında ekranın sağ tarafında aslında bununla ilgili uyarı bulunuyor) ana menude buna sanırım gerek yok, ben yine de içim rahatlasın diye kapa-aç yapıyorum.

Optimum ayarları bulup tek seferde işi bitirmek lazım diye düşünüyorum.

Yas Marina pistini tanıttıkları klipte aydınlatma renkler vs gayet iyi duruyordu. yüzlerce fix vsden ziyade yaptıkları downgrade sonrası görselliği düzeltecekler mi en çok onu merak ediyorum.

Öte yandan endişeliyim, forza youtube kanalındaki dünkü canlı yayında, artık ne kadar çekinceleri varsa yorumlar devredışıydı. sırf motorsporttaki detaylar için 2 yıl sonra ilk kez bir yayınlarını izledim, bugüne kadarkiler çoğunlukla laylaylom yaptıkları cringefest içeriklerdi.

• arkadaşlar merhaba windows 10 üzerinden oyunu oynamaya çalıştığım zaman bu hatayı alıyorum sadece freemode da oynayabiliyorum. kariyer vs hiçbir şekilde bağlanmıyor, xbox microsoft store vs hepsini sıfırladım, oyunu sildim yükledim fakat gene düzeltemedim bilgisi olan varmı? xbox supportt forza desteğine yönlendiriyor kendilerinden kaynaklı olmadığı için forza supportta xbox supporta yönlendiriyor komik bi şekilde

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)

• Kyuub! kullanıcısına yanıt

Merhaba. Ben de win10 üzerinde oynuyorum. bu hatayla yalnızca bir sefer karşılaştım. tutkun turunu bitirip LFA Lexus u açmıştım tam o sırada çıktı. Yeniden bağlan a tıklayınca tek seferde bağlandı geçti.

oyundaki yüzlerce hatadan yalnızca biri. forza ekibinin de bizden kaynaklı değil demesi trajikomik. tamamen oyunla alakalı bir problem çünkü.

Bir 2023 oyun yılı klasiği olarak yine aceleyle bitmemiş oyunu çıkarıp milyonlarca kişiyi bedavadan alpha-beta tester olarak kullandılar. bu kaçıncı oldu artık sayamadım...

ayın 14ünde yayınlanacak büyük update2 yi beklemenizi öneririm. bir de denemediyseniz modemi resetleyebilirsiniz. xbox ağına bağlantıyla teredo hatasıyla ilgili bir şeyse belki düzelir.

Denemediğim şey kalmadı malesef vpn le bile giriş yapmayı denedim oda olmadı teşekkürler update bekleyeceğiz gibi

• Oyun zaten bug dolu ama en sinir edeni online maçlarda bağlantı sorunuydu. Bu sorun uzun süredir benim başıma gelmiyor. DLSS ya da FSR gibi ayarları kapattım, resolution scale auot, rt gibi ayarlar kapalı. Tabi ki kesin bir çözüm değil ama uzun süredir atma başıma gelmedi.

• Bu oyuna ne zaman güncelleme fix felan gelecek

• Kalibrexx kullanıcısına yanıt

Kasım 14'te update 2 gelecek.

• güncelleme akşam mı gelir?saati belli mi?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.