Şimdi Ara

Foto Karşılaştırma : Nokia N82 & Sony Ericsson K850i (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu testte ki amacımız, hangi cihazın fotoğraf kabiliyeti açısından rakibinin önünde olduğunu belirlemekti ve yaptığımız karşılaştırmada da, K850i'nin dış mekan çekimlerinde rakibinden birkaç adım önde olduğu sonucuna vardık.ancak buna karşılık N82'nin de, iç mekan ve flashlı fotolarda K850'den daha üstün olduğunu söyleyebiliriz.tabii ki iç mekan ve flashlı fotolara da testimizde yer vermek isterdik ancak dışarıda buluştuğumuz için buna fırsatımız olmadı ki zaten @Révølvér arkadaşımızın geçen hafta yapmış olduğu karşılaştırmada iç mekan ve flashlı foto örneklerini görebilirsiniz.

Bu arada karşılaştırmada bir detayı atlamışım, yukarıdaki fotolar her iki cihazla da otomatik modlarda çekilmiştir.

Fotolardan bahsedecek olursak; evde bilgisayara aktardığımda hemen gözüme çarpan ilk şey, Nokia'nın N73'den bu yana renklerdeki abartıya devam etmesiydi.ancak ben N82'den bu derece bir abartı beklemiyordum açıkçası, çünkü sonuçta karşımızda Nokia gibi bir devin en iyi foto cihazı duruyordu ve cihazın xenon flashlı ilk Nokia olması da foto kabiliyeti açısından ne derece iddialı olduğunu gösteriyordu...Nokia'daki ikinci bir problem ise cihaz güneş ışığını gördüğünde hemen bir sararma yapıyor.bunu ilk fotoda rahatlıkla görebilirsiniz.Kadıköy İskelesi fotosunda güneş ufak bir bulut topluluğunun arasındaydı ve o anda sadece iskelenin sağ tarafına ışık verebiliyordu.ancak tabii ki bu ışık N82'de görüldüğü gibi sapsarı değildi, K850'deki karenin birebir aynısıydı.Nokia'nın böyle üst sınıf bir cihazında neden bu derece abartıya kaçtığını anlamak mümkün değil.aynı sarılık problemi 7. fotoda da kendini gösteriyor, bu seferde yerler sarılıktan geçilmiyor, gerçekten ilginç...

K850'de karşılaştığımız problemler ise, cihazla eğer güneşli havalarda foto çekecekseniz, EV (+, -) dengesini ayarlamanız gerekiyor.tabii ki bunu her zaman yapmak çok yanlış olur ve çok karanlık fotolar elde edebilirsiniz.kullanıcının bunu ışığın durumuna göre ayarlaması gerekiyor.testimizdeki bazı fotolarda EV dengesini -0.3 yada -0.7 de tuttum.çünkü dediğim gibi bu K850'deki bir sorun maalesef, cihaz EV dengesini 0 da tuttuğunuz zaman genelde çok parlak fotolara imza atıyor.bunu dış mekan fotolarında genelde gökyüzüne bakarak görebilirsiniz.cihaz gökyüzünü resmen beyaza boyuyor.Karşılaştırmadaki ilk fotoda EV (+, -) dengesini -0.3 de tutabilirdim ancak ilk fotonun aceleliği ile bunu unuttum.ancak buna rağmen K850i ilk fotoda rakibine göre detaylarda ve renklerde yine daha iyi sonuçlar verdi.N82'de ise bu tür bir problemle karşılaşmadık, Nokia gerçekten de iyi bir iş yapmış ve EV (+, -) dengesini 0 derecesinde tam yerinde tutmayı başarabilmiş...

sonuç olarak iki cihazında gerçekten 5 MP'in hakkını verdiğini düşünüyorum.
    fotoğraf kabiliyeti olarak da, piyasadaki birçok digital cihazdan daha iyi olduklarını söyleyebiliriz...

• Çalışma için teşekkürler extreme güzel karşılaştırma olmuş
  • arkadaşlar bu karşılaştırmayı çok beğendim elinize sağlık _extreme_@JackSparroW

bu karşılaştırma daha yapılmadan iki taraftada çok idialı sözler vardı..

k 850 bu karşılaştırmada farkı atmış keskinlik renk canlılığı ve detay olarak n 82 den çok üstün ve n 95 de

olan n 82 dede devam eden gökyüzü noıslanması ve yeterli ışıkta ilk fotoda bariz görülen suyun bile noıslanması çok kötü

n 82 kamerasını n95 in sadece xenon flaşlı hali olarak görüyorum

gelenek bozulmadı sonyericsson foto konusunda rakipsizliğini ortaya koymuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 15 Haziran 2008; 14:00:05 >
  • @atroce, @farukkk
    teşekkürler arkadaşlar...
    elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 15 Haziran 2008; 14:00:24 >
  • Bu karşılaştırma için ilk ben niyetlenmiştim ama durum gördüğünüz gibi.
  • @_extreme_

Güzel karşılaştırma, ellerine sağlık. %100 boyuttan kesilen fotoğraflarda K850i netlik olarak daha iyi görünüyor genel olarak.
  • @_extreme_

arkadaşım emeğine sağlık.
    buradan da anlaşıldığı gıbı k850i' nın performansı n82 ye nazaran cok ıyı olduğudur renklerde gerceğe daha yakın foto vermesı netlıkte daha ustun olması bariz bır şekılde bellı olmuş yanı artık tam 5mp lık tahtına kavuşmuş oldu.

nacızane benım fıkrım
  • gerçekten dehşet güzel bir çalışma olmuş 2 arkadaşıda can-ı gönülden kutluyorum... Arkadaşlarımızın söylediği gibi k850i nin ilk fotolarıyla şimdiki fotoları arasında çok büyük bir fark var bu fark pozitif yönde...K850i hakikatten ben cyber-shot ve SONY'yim dedirtiyor kendine...Renk gerçekçiliği keskinlik ve netlikte (daha ne kaldıki zaten ) Piyasaya büyük bir iddiayla çıkan n82 den ise ben bu kadar geride bir sonuç beklemezdim açıkçası... kabul etmek gerekir ki sony K750İ fırtınasını başlattığından beridir telefonlardaki foto dünyasında üstünlüğünü devam ettirecektir heleki son bomba dedikodusu 8 mpx le beraber Nokıa nında noıse, renk ve keskinlik sorunlarını giderip piyasayı yakalamasını umut ediyoruz
    arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...!!!

• bütün tsk eden arklara ben de tsklerimi borc bilirim ...
    N82 de eski firmware de cekimler daha iyi gibiydi , inş gelecek yazılımla beraber bu fotodaki bir kac bug düzeltilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackSparroW- -- 15 Haziran 2008; 16:52:25 >
  • önceki karşılaştırmada da söylemiştim k850i ilerde rakipsiz olacak.
  • @HuNTeR_1907, @se_runtome, @melezsnape
    arkadaşlar çok teşekkürler...

@JackSparroW-
    abi öncelikle geçmiş olsun, ben sana dememişmiydim senin aklını alırım diyee
    istediğin yazılımla da gelebilirsin, ben her zaman burdayım...

FOREVER K-EIGHT FIFTY !!!

eee bu kadar havamızda olsun yani

• k850 üstünlüğünü kanıtlamış
    _extreme_ güzel karşılaştırma eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

@HuNTeR_1907, @se_runtome, @melezsnape
    arkadaşlar çok teşekkürler...

@JackSparroW-
    abi öncelikle geçmiş olsun, ben sana dememişmiydim senin aklını alırım diyee
    istediğin yazılımla da gelebilirsin, ben her zaman burdayım...

FOREVER K-EIGHT FIFTY !!!

eee bu kadar havamızda olsun yani

karşılaştırmadan çekiniyordun ozaman bakıyorum şimdi
    tabi canım havan olsun

ben karşılaştırma olmadan n82 k 850 karşılaştırmasını tam 3 ay öncesinde söylemiştim biraz tepki yaratmıştı ozaman
    benim yorumum ama
    3 ay sonra gelinen nokta durum değişmedi sadece dediğim öne sürdüğüm iddiam gerçek oldu

yaptığım yorumumda buradadır bakmak isteyenler için

http://forum.donanimhaber.com/m_15026330/mpage_107/key_/tm.htm tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 15 Haziran 2008; 19:16:23 >

• @checkirge
    teşekkürler arkadaşım..

@farukkk
    ben karşılaştırmadan önce seninde bildiğin gibi, N82'nin daha üstün olabileceğini düşünüyordum.zaten sende yorumunda cam driverı işin içine katmıştın, tabii ki camle birlikte bende K850i'nin daha üstün olacağını biliyordum.ancak K850'nin orjinal cam ile üstün olabileceğini hiç düşünmemiştim.ayrıca şunu da tekrar belirtmek istiyorum, bu karşılaştırmada EV (+, -) dengesi ile oynamamış olsaydım (diğer bütün ayarlar otomatik modda) böyle bir sonuç çıkmazdı, yani bu biraz da cihazı tanımayla ilgili bir durum...

ayrıca linkteki bahsettiğin mesajında N82'de xenon flash yok demişsin, bu da gözümden kaçmadı bilgin olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

@checkirge
    teşekkürler arkadaşım..

@farukkk
    ben karşılaştırmadan önce seninde bildiğin gibi, N82'nin daha üstün olabileceğini düşünüyordum.zaten sende yorumunda cam driverı işin içine katmıştın, tabii ki camle birlikte bende K850i'nin daha üstün olacağını biliyordum.ancak K850'nin orjinal cam ile üstün olabileceğini hiç düşünmemiştim.ayrıca şunu da tekrar belirtmek istiyorum, bu karşılaştırmada EV (+, -) dengesi ile oynamamış olsaydım (diğer bütün ayarlar otomatik modda) böyle bir sonuç çıkmazdı, yani bu biraz da cihazı tanımayla ilgili bir durum...

ayrıca linkteki bahsettiğin mesajında N82'de xenon flash yok demişsin, bu da gözümden kaçmadı bilgin olsun

evet orada küçük bir karışıklık olmuş sonra mesajımı editleyemeden alıntı yapmışlardı

• K850inin ezici üstünlüğü var ama bazı dış mekan fotolarında N82 önde
    K850İ:7\10
    N82:6\10
  • Sonyericcson kamera konusunda büyük bir farkla önde olduğunu tekrar gösterdi saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teknode

Sonyericcson kamera konusunda büyük bir farkla önde olduğunu tekrar gösterdi saygılar.

okadar da kocaman deil canım
  • K850'nin önünde eğiliyorum...
    Yok ben niye eğileceğim be sonuçta o teknolojik bir ürün ben bir insanım
    Bekle k850 seni de Modlayacağım çok yakında....

Ben asıl karşılaştırmayı yapan extreme ve Jack Sparrow önünde eğiliyorum
    O sıcakta ordan oraya git fotoğraf çek cropla paylaş vesaire gerçekten zor bi işi gerçekleştirdiler

Uzun zamandır ilk defa güzel bir karşılaştırma izledik
  • herzman söylüyorum nokia carl abi ile renk oyunu yapıyor

Se ise işini yapıyor netlik ve kalite

Söyleye söyleye dilimde tüy bitti gideyim bir Braun silk epilasyon alayım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.