Şimdi Ara

Foto Karşılaştırma : Nokia N82 & Sony Ericsson K850i (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim w810'un fotoları bile N82'den daha iyi. Foto olayı SE de bitmiştir.
  • Herşeyden önce incelemede emeği geçen herkese teşekkürler.
    K850 bariz daha iyi. Nokia kameralarındaki bazı yerleşik sorunlar hala devam ediyor. Halbuki görüyoruz ki SE kendini/cihazının kamera performansını geliştirmeyi çok iyi başarmış. İlk K850 fotoğraflarını herkes az çok biliyor zaten. Diğer taraftan N82 fotoğraflarında, yeni sürümlerde bozulma olduğuna iyice inanmaya başladım.
    Başka bir konu ise K850 de EV ayarlarıyla oynandığı söyleniyor. Aşırı parlaklıktan kaçınmak için yapıldığı belirtliyor. Fakat bu halde otomatik modda çekim yapıldı ibaresi anlamsız kalır. Aşırı parlak çekiyorsa bu cihazın sorunudur. Elle düzeltmek müdaheleye girer diye düşünüyorum. Bu durum ve yorumlardaki, tabiri caizse "Nokia'cılık/SE'cilik" gibi/vb duruşlar, karşılaştırma objektifliğini zedeleyen diğer bir unsur.
  • nokia renk skalasını daha geniş tuturak daha pitoresk, bi bakıma daha iyi sonuçlar elde etmiş..
    sonuç böyle olsada n70 den bu yana ben biliyorum ki, her ne kadar bu fotoğraflarda renk skalası daha geniş olsada, telefon gerçeği yakalamaktan uzak çoğu durumda bu renkleri biyerinden üretiyor. çekilen yere kendi gözünüz ile bakıp, bide bu yerin nokia ile çekilen fotosuna baktığınız anda ne demek istediğimi anlayabilirsiniz..

testin açık ara farkla birincisi olduğunu düşünmüyorum, nokia canon gibi, se nikon gibi çekmiş ; aynı canon nikon savaşlarında olduğu gibi bu şavaşın mutlak bi galibi olamaz. "sizin" bireysel tercih ve beyenileriniz, seçim aşamasında hangi fotonun en iyi olduğu konusundaki kararınızı etkileyecektir.

böyle dolu dolu bi konu başlığı aöan arkadaşlara sonsuz teşekkür, devamının, benzer örneklerin gelmesi dileklerimle..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhan_28

Benim w810'un fotoları bile N82'den daha iyi. Foto olayı SE de bitmiştir.

Biraz abarttın gibi .
  • quote:

Benim w810'un fotoları bile N82'den daha iyi. Foto olayı SE de bitmiştir.

Oda iyiymiş. W810 alalım bari hepimiz.
    yorum yaparken biraz daha objektf olursak daha inandırıcı olabiliriz.
    böyle çok sırıtıyor benden söylemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğra>>

N82 deki 5MP çözünürlüğe karşı benim 2MP in performansının daha iyi olduğunu söylemek istedim. Ayrıca fotolarda netleme sorunu bariz bir şekilde görülmektedir.
  • K850i hem renkleri daha gerçekçi hem de derinliği güzel veriyor
  • quote:

quote:

N82 deki 5MP çözünürlüğe karşı benim 2MP in performansının daha iyi olduğunu söylemek istedim. Ayrıca fotolarda netleme sorunu bariz bir şekilde görülmektedir.

Megapikselin kaliteyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
    fotonun boyutudur sadece. büyük çıktı almadıktan sonra bir anlam ifade etmez.
    sensör boyutu, yazılım, lens kalitesi etkilidir.

• Arkadaşlar öncelikle karşılaştırmanız için çok teşekkürler. Uğraşmışsınız belli.

Görüldüğü üzere S.E K850i, Nokia N82 yi hemen hemen tüm fotolarda daha başarılı sonuçlar çıkarmış.Ve bunlar her 2 telefonunda otomatik ayarlarında çekildiği söyleniyor. Ancak Fotoların altında K850 de her fotoğrafa göre EV ayarları manuel ayarlanmış. Bu durumda nasıl herşey otomatik modda olabiliyor? Eğer EV ayarı yapılmasaydı belkide her fotoğrafta n82 başarılı olacaktı. Yani pek çelişkili bir test olmuş bu. Böyle olacaksa N82 de de ayar yapılmalıydı duruma göre diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Arkadaşlar öncelikle karşılaştırmanız için çok teşekkürler. Uğraşmışsınız belli.

Görüldüğü üzere S.E K850i, Nokia N82 yi hemen hemen tüm fotolarda daha başarılı sonuçlar çıkarmış.Ve bunlar her 2 telefonunda otomatik ayarlarında çekildiği söyleniyor. Ancak Fotoların altında K850 de her fotoğrafa göre EV ayarları manuel ayarlanmış. Bu durumda nasıl herşey otomatik modda olabiliyor? Eğer EV ayarı yapılmasaydı belkide her fotoğrafta n82 başarılı olacaktı. Yani pek çelişkili bir test olmuş bu. Böyle olacaksa N82 de de ayar yapılmalıydı duruma göre diye düşünüyorum.

ev ayarı netliği keskinliği etkilemez karanlık yada aydınlık ayarı diyebiliriz

onun için adil diyebiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: burak03

Flashlı çekimlerini bekliyorum teşk.

şuan kullandığım firmware R1EA031 ve bu versiyonda flashlı yakın mesafeli çekimler aşırı kötü, hatta rezalet diyebilirim.maalesef xenon flash 1 metre mesafeli çekimlerde bile obje üzerinde aşırı parlama yapıyor.ancak son versiyon olan R1EA037'de bu problem hissedilir derecede giderilmiş, ancak bir türlü son versiyona geçemiyorum, sanırım SEUS'da bir sorun var...

davinciteam'deki bilgilere göre K850i için R1FA035 kodlu yeni bir firmware çıkmış ve bu hafta yada önümüzdeki hafta içerisinde de SEUS'a düşer diye tahmin ediyorum.bu karşılaştırmayı yaparken, N82'de son versiyon yüklü iken benim cihazda sondan bir önceki versiyon yüklüydü.artık son versiyona & son versiyon yarışmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.bu yüzden de R1FA035'e geçerek, gece çekimleri karşılaştırmasına girmek istiyorum...

quote:

Benim w810'un fotoları bile N82'den daha iyi.

@JackSparroW-
    arkadaş biraz abartmış ama napalım, bu da sana kapak olsun

quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

Başka bir konu ise K850 de EV ayarlarıyla oynandığı söyleniyor. Aşırı parlaklıktan kaçınmak için yapıldığı belirtliyor. Fakat bu halde otomatik modda çekim yapıldı ibaresi anlamsız kalır. Aşırı parlak çekiyorsa bu cihazın sorunudur. Elle düzeltmek müdaheleye girer diye düşünüyorum. Bu durum ve yorumlardaki, tabiri caizse "Nokia'cılık/SE'cilik" gibi/vb duruşlar, karşılaştırma objektifliğini zedeleyen diğer bir unsur.

N82'de parlaklık ayarı (EV 0) derecesinde tam yerinde iken,
    K850i'de bu ayar bazı şartlarda (EV -0.3 yada 0.7) derecesinde dengede tutulabiliyor...

K850'deki ayarlar;

*Çekim modu : NORMAL
    *Fotoğraf modu : OTOMATİK
    *ISO : OTOMATİK
    *Ölçüm modu : NORMAL
    *Beyaz dengesi : OTOMATİK

N82'de çok iyi ayarlanmış olan EV (+, -) dengesini, bazı karelerde sadece parlaklıkla 1 maksimum 2 kademe oynayarak olabildiğince yakalamaya çalıştım.ancak sen buna müdahale diyorsan tabii birşey diyemem senin fikrin...

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

böyle dolu dolu bi konu başlığı açan arkadaşlara sonsuz teşekkür, devamının, benzer örneklerin gelmesi dileklerimle..

iyi dileklerin için teşekkürler..

• quote:

Megapikselin kaliteyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
    fotonun boyutudur sadece. büyük çıktı almadıktan sonra bir anlam ifade etmez.
    sensör boyutu, yazılım, lens kalitesi etkilidir.

Diğerlerinde hemfikiriz ama MP in kaliteyi etkilememesine anlam veremedim.
  • quote:

Diğerlerinde hemfikiriz ama MP in kaliteyi etkilememesine anlam veremedim.

MP sadece fotoğrafın ne kadar büyük olduğunu gösterir. Fotoğrafta keskinlik, renk kayması, netlik.. gibi değerleri lens, yazılım ve sensör belirler... Bu da ne kadar kaliteli olduğunu gösterir..
    Tam boyutlarda kalite aynı olsa bile fotoğrafı küçülttükçe MP'si büyük olan daha net görünür ve kusurları azalır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pohuman
    MP sadece fotoğrafın ne kadar büyük olduğunu gösterir. Fotoğrafta keskinlik, renk kayması, netlik.. gibi değerleri lens, yazılım ve sensör belirler... Bu da ne kadar kaliteli olduğunu gösterir..
    Tam boyutlarda kalite aynı olsa bile fotoğrafı küçülttükçe MP'si büyük olan daha net görünür ve kusurları azalır...

Yani MP in (dolaylı yoldan olsa bile) foto kalitesine belirli bir oranda etkisi vardır. (Bu cümleden bu yargı çıkar)
  • Neden kimse dpi dan bahsetmiyor. 72dpi bence düsük fakat nokia lardaki 300dpi tamamen düzmece

Bu arada kuzenimde 7.2 lik carl zeiss mercekli cyber-shot makine var. Onda bile 72dpi. Sanırım sony nin bi prensibi bu..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pohuman

Yani MP in (dolaylı yoldan olsa bile) foto kalitesine belirli bir oranda etkisi vardır. (Bu cümleden bu yargı çıkar)

basit ve düz bir yoldan anlatayım mp biraz günümüzde satış stratejisi olarak uygulanıyor cep tellerine ve foto makinalarına

10 mp lik premier marka foto makinası 3 mp lik sony foto makinası arasında kaite yönünden dağlar kadar fark oluşur

bunun sebebi sonynin kullandığı lensin kalitesi yazılımı işlemesindendir

not: yukarıda dediğim markalar sadece bir örnektir

quote:

Orjinalden alıntı: taken21

Neden kimse dpi dan bahsetmiyor. 72dpi bence düsük fakat nokia lardaki 300dpi tamamen düzmece

Bu arada kuzenimde 7.2 lik carl zeiss mercekli cyber-shot makine var. Onda bile 72dpi. Sanırım sony nin bi prensibi bu..

dpininde fotolara bir etkisi bulunmamaktadır dpi kavramı hakkında bilgi edinmek için

aşağıdaki adrese tıklayın

http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=13482 tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 19 Haziran 2008; 1:27:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

[10 mp lik premier marka foto makinası 3 mp lik sony foto makinası arasında kaite yönünden dağlar kadar fark oluşur

adama bak yaa, Premier tazminat davası açmasın diye kendini sağlama alıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

[10 mp lik premier marka foto makinası 3 mp lik sony foto makinası arasında kaite yönünden dağlar kadar fark oluşur

adama bak yaa, Premier tazminat davası açmasın diye kendini sağlama alıyor

marka karalaması yapmayalım

burada verdiğim örnekler başka insanları yanıltabilir dikkate alınabilir düşüncesi ile yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 19 Haziran 2008; 9:55:41 >

• gerçekten çok güzel bir karşılaştırma olmuş emeğinize sağlıkk850 hemen hemen tüm fotolarda üstün görünüyor..
  • ekrandan bakarken foğoğrafda ppi (inç başına düşen piksel sayısı) kavramı devreye giriyor, baskıya gönderilecek fotoğrafın cmyk ya döndürülürken önem kazanan dpi kavramı ise masaüstü yayıncılık ile ilgili bi kavram.
    mp elbette önemli, 2 mp lik fotoya ph de nasıl ince ayar yapacaksınız? bu fotonun üzerinde müdahale edebileceğiniz piksel sayızı az olduğundan yapacağınız her hamle hele bide acemiyseniz oldukça sırıtacaktır. fotoğrafda yeterli mp boyutu diyebileceğimiz 5 dir. ama cihazın 4 yada 3.1mp çekmeside eğer detaylı foto rotüşlama işlerine girişilmeyecekse yeterli bi eğerdir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.