Şimdi Ara

Foto Karşılaştırma : Nokia N82 & Sony Ericsson K850i (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nokia N82'de eskiden beri Nokialarda olan bir sorun var

Bu Nokialar, fotoğrafları sanki Noiseware'de Stronger Luma Noise ayarı yapmış gibi gösteriyor...

Bu yüzden görüntüler gereğinden fazla plastik görüntülü çıkıyor...
    Aynı zamanda ayrıntıları da bu yüzden kaybediyor...
    Sony'de kesinlikle böyle bir sorun yok, yalnız onda da bir garip noise sorunu devam ediyor...

Yukarda bahsettiğim iki şeyi Yakınlaştırılmış resimlerde gayet iyi görebilirsiniz.....
  • fotolarda k850i'nin önde olduğu belli.Karşılaştırmayı yapan arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum o sıcakta üşenmeden çekmişler
  • k850i de çoğunlukla bariz bir pembeye kaçış var
    n82 de siyah çıkan yerde bile bordo gibi çıkmış k850i de

hangi renk gerçek peki normalde gözle bakıldığında?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 35.5KsK35.5

Karşılaştırmayı yapan arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum o sıcakta üşenmeden çekmişler

elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık, teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

k850i de çoğunlukla bariz bir pembeye kaçış var
    n82 de siyah çıkan yerde bile bordo gibi çıkmış k850i de

hangi renk gerçek peki normalde gözle bakıldığında?

K850i renklerde gerçeğe çok yakın sonuçlar verdi.N82 ise bu konuda oldukça abartıya kaçıyor...

örneğin, ilk fotoda güneşin vurduğu iskele o şekilde sapsarı değildi, K850i deki gibiydi...
    yaşanan sarılık problemi aynı fotoda iskeledeki renk sapmasından dolayı maalesef denizin rengine de yansıdı.aynı şekilde 7. fotoda da N82 yerleri nedense resmen sarıya boyadı.çiçek makrolarında da K850 renklerde çok başarılıydı...

Nokia'nın xenon flashlı ilk cihazı oluşu, N82'nin fotoğrafta ne kadar iddialı olduğunun bir göstergesi aslında ama bu tür bir problemi yeni firmwareler ile giderememiş olmaları çok ilginç, testimizdeki N82 son firmware sahipti...

K850i de nedendir bilinmez fotolarda EV (-, +) dengesini ayarlayamıyor.
    ışığı fazla aldığında fotoları olduğundan çok daha parlak çıkartıyor, masmavi olan gökyüzünde renkleri beyaza yakın atıyor.
    fotoyu çekmeden EV (-, +) dengesini ışığın durumuna göre -0.3 yada -0.7 yapmanızda fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 29 Haziran 2008; 15:33:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_
    ışığı fazla aldığında fotoları olduğundan çok daha parlak çıkartıyor, masmavi olan gökyüzünde renkleri beyaza yakın atıyor.
    fotoyu çekmeden EV (-, +) dengesini ışığın durumuna göre -0.3 yada -0.7 yapmanızda fayda var...

ben çektiğim fotolara photoshop la auto contrast ya da auto levels uyguluyorum bu sorun için
    EV ayarı yapmak daha mı mantıktı sizce sonuç açısından?
  • çekilen fotolara Photoshop ile müdahale etmek tabii ki daha iyi sonuçlar verecektir...ancak ben cihazla çektiğim fotolarda bilgisayar ortamında hiçbir şekilde oynama yapmadığımdan, cihaz üzerinden EV dengesini ayarlayarak çekim yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 29 Haziran 2008; 15:44:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

ben çektiğim fotolara photoshop la auto contrast ya da auto levels uyguluyorum bu sorun için
    EV ayarı yapmak daha mı mantıktı sizce sonuç açısından?

modları çok iyi bilerek çekim yapmak ve en iyi sonuçları o şekilde elde etmek en mantıklısı

çoğu zaman fotolarda düzeltmelerde orjinallik gerçeklik detay kayboluyor

yani çekebileeğiniz en iyi ayarları ister EV ayarı ister diğer modları telefondan yapmak en mantıklısı

• çok inceleyememekle beraber bana n82ninkiler daha iyi gibi geldi, k850de anlamsız bir karanlık var, bir solgunluk var.. patchlesinler bakalım ne olacak
  • k850
  • N82
     Foto Karşılaştırma : Nokia N82 & Sony Ericsson K850i

K850i

N82

K850i

• k850 noise konusunda gerçekten çok başarılı renk olarak pek bi fark yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: wildwolft

k850 noise konusunda gerçekten çok başarılı renk olarak pek bi fark yok

son eklediğim fotodan bahsediyorsan, yazdığının tam tersi sözkonusu...
    K850i bu karede sol yukarıdan gelen ışığı nedense iyi süzemedi, bu yüzden biraz parlak ve aşırı noiseli bir foto verdi.çekim yaparken telin ekranında bu durumu farkettim ve EV (+, -) dengesini -0.3 de tuttum ancak görüldüğü gibi bu yeterli olmadı.
    -0.7 de tutsaydım hem parlaklık hemde noise oranını azaltarak daha iyi bir foto elde edebilirmişim ama bu sefer beceremedik...

N82 ise sol yukarıdaki ışığı dış mekan çekimlerinde olduğu gibi yine çok iyi süzmeyi başardı.Nokia EV (+, -) dengesindeki başarısını renklerde ve detaylarda da göstermiş olsa kesinlikle fotoda tek olurdu ancak maalesef bunu başarabilmiş değil...

sonuç olarak; N82 bu karede renklerde ve keskinlikte daha başarılı iken, K850i ise detaylarda biraz daha iyiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 6 Temmuz 2008; 13:11:57 >

• süper inceleme olmuş gerçekten. elinize sağlık. crop yapıp vermeniz sayesinde fark daha iyi anlaşılıyor. çok sevdim.
    yalnız w810i telin foto camını silmekten bıktığımdan se k850i nin camerasının kapaklısını çıkartana kadar almayacağım.
    şimdilik k790 ile 810 arasında gidip gelmekteyim arada da w960ı kafaya takmaktayım.

bi 4ay sonra görüşürüz belki o zamana kadar c905 ve xperia da girer piyasaya kafam iyice karışır.

bi de kimsenin dikkatini çekmedi mi nedir, N82 de beyaz dengesi süper ve daha net olsun derken detayları kırpıyor, k850 ise detaylar süper ama beyaz dengesi biraz oturmamış bence. beyaz ışığın olduğu yerlerde belirgin bir pembe ışık oluşuyor.

ben k850 derim. ama kameranın kapaksız olması biraz can sıkıcı bi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 6 Temmuz 2008; 17:24:42 >
  • kapaklı kamera derken?
    gayet kapaklı kamera aslında camın altında kapağı var zaten ki bence kabartı olmadığı için böylesi daha iyi olmuş
    quote:

Orjinalden alıntı: neshter35

süper inceleme olmuş gerçekten. elinize sağlık. crop yapıp vermeniz sayesinde fark daha iyi anlaşılıyor. çok sevdim.
    yalnız w810i telin foto camını silmekten bıktığımdan se k850i nin camerasının kapaklısını çıkartana kadar almayacağım.
    şimdilik k790 ile 810 arasında gidip gelmekteyim arada da w960ı kafaya takmaktayım.

bi 4ay sonra görüşürüz belki o zamana kadar c905 ve xperia da girer piyasaya kafam iyice karışır.

bi de kimsenin dikkatini çekmedi mi nedir, N82 de beyaz dengesi süper ve daha net olsun derken detayları kırpıyor, k850 ise detaylar süper ama beyaz dengesi biraz oturmamış bence. beyaz ışığın olduğu yerlerde belirgin bir pembe ışık oluşuyor.

• quote:

arkadaşlar herkese çok teşekkürler...

bu testte ki amacımız, hangi cihazın fotoğraf kabiliyeti açısından rakibinin önünde olduğunu belirlemekti ve yaptığımız karşılaştırmada da, K850i'nin dış mekan çekimlerinde rakibinden birkaç adım önde olduğu sonucuna vardık.ancak buna karşılık N82'nin de, iç mekan ve flashlı fotolarda K850'den daha üstün olduğunu söyleyebiliriz.tabii ki iç mekan ve flashlı fotolara da testimizde yer vermek isterdik ancak dışarıda buluştuğumuz için buna fırsatımız olmadı ki zaten @Révølvér arkadaşımızın geçen hafta yapmış olduğu karşılaştırmada iç mekan ve flashlı foto örneklerini görebilirsiniz.

Bu arada karşılaştırmada bir detayı atlamışım, yukarıdaki fotolar her iki cihazla da otomatik modlarda çekilmiştir.

Fotolardan bahsedecek olursak; evde bilgisayara aktardığımda hemen gözüme çarpan ilk şey, Nokia'nın N73'den bu yana renklerdeki abartıya devam etmesiydi.ancak ben N82'den bu derece bir abartı beklemiyordum açıkçası, çünkü sonuçta karşımızda Nokia gibi bir devin en iyi foto cihazı duruyordu ve cihazın xenon flashlı ilk Nokia olması da foto kabiliyeti açısından ne derece iddialı olduğunu gösteriyordu...Nokia'daki ikinci bir problem ise cihaz güneş ışığını gördüğünde hemen bir sararma yapıyor.bunu ilk fotoda rahatlıkla görebilirsiniz.Kadıköy İskelesi fotosunda güneş ufak bir bulut topluluğunun arasındaydı ve o anda sadece iskelenin sağ tarafına ışık verebiliyordu.ancak tabii ki bu ışık N82'de görüldüğü gibi sapsarı değildi, K850'deki karenin birebir aynısıydı.Nokia'nın böyle üst sınıf bir cihazında neden bu derece abartıya kaçtığını anlamak mümkün değil.aynı sarılık problemi 7. fotoda da kendini gösteriyor, bu seferde yerler sarılıktan geçilmiyor, gerçekten ilginç...

K850'de karşılaştığımız problemler ise, cihazla eğer güneşli havalarda foto çekecekseniz, EV (+, -) dengesini ayarlamanız gerekiyor.tabii ki bunu her zaman yapmak çok yanlış olur ve çok karanlık fotolar elde edebilirsiniz.kullanıcının bunu ışığın durumuna göre ayarlaması gerekiyor.testimizdeki bazı fotolarda EV dengesini -0.3 yada -0.7 de tuttum.çünkü dediğim gibi bu K850'deki bir sorun maalesef, cihaz EV dengesini 0 da tuttuğunuz zaman genelde çok parlak fotolara imza atıyor.bunu dış mekan fotolarında genelde gökyüzüne bakarak görebilirsiniz.cihaz gökyüzünü resmen beyaza boyuyor.Karşılaştırmadaki ilk fotoda EV (+, -) dengesini -0.3 de tutabilirdim ancak ilk fotonun aceleliği ile bunu unuttum.ancak buna rağmen K850i ilk fotoda rakibine göre detaylarda ve renklerde yine daha iyi sonuçlar verdi.N82'de ise bu tür bir problemle karşılaşmadık, Nokia gerçekten de iyi bir iş yapmış ve EV (+, -) dengesini 0 derecesinde tam yerinde tutmayı başarabilmiş...

sonuç olarak iki cihazında gerçekten 5 MP'in hakkını verdiğini düşünüyorum.
    fotoğraf kabiliyeti olarak da, piyasadaki birçok digital cihazdan daha iyi olduklarını söyleyebiliriz...

hani iki cihazdada fotolar otomatik modda çekilmişti kendinde yazmışsın SE da EV dengesiyle oynadığını birinini ayarlarıyla oyna ötekinin otomatik moduyla cek zaten SE telefon kullanıyorsun ne kadar tarafsız olabilirsinki ? zaten daha yazını basında foto kalitesi karşılaştırmasıyla yakından uzaktan alakası olmadığı halde N82 in ekranı çooook sönük diyerek tarafsızn olamayacağanın sinyallerini vermişsin bence bu karşılaştırmanın inandırıcılığına gölge düşürüyor. son bir eleştirimde Nokia ya SE yeni yazılımlarda foto kalitesini arttırırken malesefki nokia yeni yazılımlarında foto ve video kalitesini düşürebiliyor benim N95 imde bole oldu eski sürümde daha iyi foto ve video çekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi or_ca -- 6 Temmuz 2008; 20:08:48 >

• camın altındaki kapak camın çizilmesini önlemez ki. ben w810i telefonumun camını her resim çekmeden önce siliyorum ve sinir oluyorum. biraz parmak izi olsa resimler çok bulanık çıkıyor sonra cam zamanla çiziliyor. bu yüzden bir sonraki telefonumda kamera camının önünde bir kapak olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. bu açıdan da k810i çok hoşuma gidiyor.

ama resimlerdeki kontrast renk gece xenon flash ile kaliteli çekim, 640 480 video, tv e bağlanm, wi-fi olduğu için n82i k810 a rakip olarak düşünüyorum. yine de k810i nin şekli şemali çok daha hoş. ama bakalım daha baya bi var almama. şu anda sadece araştırıyorum. belki niyeti bozar kapak olmazsa daha pratik olur derim ben de, o zaman ise w960 a odaklanırım.

özetle n82 detayları kırptığı için çektiği 5mp resimler resize yapılıp 3mp bir se ile karşılaştırılmalı bana göre. ben de k810 ile karşılaştırıyorum. w960 ile karşılaştırıyorum.

k850i ise daha henüz toy, renklerde biraz sorun yaşayan, kamera sürücüsü güncellemesi gereken bir telefon bana göre.

tabi hepsi şahsi görüşümdür ve yoruma açıktır. tartışarak en doğruyu bulacağız

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

kapaklı kamera derken?
    gayet kapaklı kamera aslında camın altında kapağı var zaten ki bence kabartı olmadığı için böylesi daha iyi olmuş
    quote:

Orjinalden alıntı: neshter35

süper inceleme olmuş gerçekten. elinize sağlık. crop yapıp vermeniz sayesinde fark daha iyi anlaşılıyor. çok sevdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: or_ca

hani iki cihazdada fotolar otomatik modda çekilmişti kendinde yazmışsın SE da EV dengesiyle oynadığını birinini ayarlarıyla oyna ötekinin otomatik moduyla cek zaten SE telefon kullanıyorsun ne kadar tarafsız olabilirsinki ? zaten daha yazını basında foto kalitesi karşılaştırmasıyla yakından uzaktan alakası olmadığı halde N82 in ekranı çooook sönük diyerek tarafsızn olamayacağanın sinyallerini vermişsin bence bu karşılaştırmanın inandırıcılığına gölge düşürüyor. son bir eleştirimde Nokia ya SE yeni yazılımlarda foto kalitesini arttırırken malesefki nokia yeni yazılımlarında foto ve video kalitesini düşürebiliyor benim N95 imde bole oldu eski sürümde daha iyi foto ve video çekiyordu.

N82 ile bu çekimlerde EV (+, -) dengesi ile oynarsan fotodaki parlaklık seviyesini bozmuş olursun.önceki mesajlarımda da dediğim gibi, nokia EV (+, -) dengesini 0 noktasında çok iyi ayarlamış ama bu durumu anlamak istemiyorsan bişey diyemem, kaç defa belirtmeme rağmen hala böyle bir mesaj gelebiliyor, ilginç...

bu forumda benim ne kadar tarafsız olduğumu arkadaşlar çok iyi bilir, bu yüzden sana tarafsızlığımı ispat etmeye ihtiyacım yok.ekran kalitesinin foto karşılaştırmasıyla ilgisi olmayabilir ama foto çekerken ekrana bakıyorsun değil mi??? ve her iki cihazla da aynı yerleri çekim yapmadan kameraları açarak ekranlarında bakmanı öneririm aradaki fark dağlar kadar bu yüzden bende ekranlardaki farkı belirtmek istedim...

Nokia yeni yazılımlarla foto & video kalitesini düşürüyorsa oda benim sorunum değil sanırım...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: or_ca

N82 ile bu çekimlerde EV (+, -) dengesi ile oynarsan fotodaki parlaklık seviyesini bozmuş olursun.önceki mesajlarımda da dediğim gibi, nokia EV (+, -) dengesini 0 noktasında çok iyi ayarlamış ama bu durumu anlamak istemiyorsan bişey diyemem, kaç defa belirtmeme rağmen hala böyle bir mesaj gelebiliyor, ilginç...

bu forumda benim ne kadar tarafsız olduğumu arkadaşlar çok iyi bilir, bu yüzden sana tarafsızlığımı ispat etmeye ihtiyacım yok.ekran kalitesinin foto karşılaştırmasıyla ilgisi olmayabilir ama foto çekerken ekrana bakıyorsun değil mi??? ve her iki cihazla da aynı yerleri çekim yapmadan kameraları açarak ekranlarında bakmanı öneririm aradaki fark dağlar kadar bu yüzden bende ekranlardaki farkı belirtmek istedim...

Nokia yeni yazılımlarla foto & video kalitesini düşürüyorsa oda benim sorunum değil sanırım...

mantıklı konuştun extreme

• arkadaşlar nokia 6220 hepsini ezip geçecek bence...
  • N82 de bulutlarda karıncalanma (noise) var, buda sensörün pek kaliteli olmadığı demektir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.