Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an g12 kullanıyorum, fotoğraf kalitesinden cok memnunum
    ilerde ekonomik olarak cok rahat olursam bir dslr alsam
    bile g12 yi satmam, gercekten ust duzey bir kompakt.
  • mcroses aynı şeyleri ben de G11^'im için düşünüyorum. Gerçi video isteseydim tatmin etmeyecekti ama fotoğraf anlamında biz amatörleri tatmin ediyor. Şimdi Fuji X100'ün gelmesini bekliyorum. Örnek fotolarını paylaştılar, 6400 ISO'da cam gibi çekmiş şeref yoksunu makina
  • Selamlar Herkese!
    Konu dışı olacak;ama çok merak ettiğim ve kafama takılan bir şey sormak istiyorum.Flickr'da resimlerin exif bilgilerine bakarken Software kısmında genellikle çeşitli yazılım isimleri görüyorum.Örneğin bir resme bakıyorum Software açıklamasnda Photoshop CS5 ya da Photoshop CS5 Windows ibareleri yazıyor.Bu resmi yüklemede aracı olarak kullanılan programlar mı yoksa o programlarda resimler daha iyi hale getirilip yüklenilen resimler mi?Yoksa geliştirilmiş yani daha iyi hale getirilip orjinal olmayan resimlerin bilgileri ''Creator Tools'' bölümünde mi yer alıyor?Bilgili kişiler bana bu konuda yardımcı olursa sevinirim;çünkü Flickr'da kişiler bazı resimler için orjinal diyorlar;ama ben pek inanmıyorum.Ya da bir resmin orjinal olup olmadığını Flickr'da exif bilgilerinden nerden anlayabiliriz???
  • CS5 fotoğrafı işleyen iyi programların başında geliyor hele kullanmasını bilen için. dediğiniz sitelerde ya foto resize olarak yada işlenmiş olarak eklenmiştir. exif bilgisi hangi programı yazıyorsa o programın kullanıldığının işaretidir onun için hep diyoruzya tam boyut işlenmemiş fotolar.az çok bilginiz varsa makina hakkında crop yapınca noise,keskinlik,detay renk dağılması hakkında en iyi ip ucu veren uygulamadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

CS5 fotoğrafı işleyen iyi programların başında geliyor hele kullanmasını bilen için. dediğiniz sitelerde ya foto resize olarak yada işlenmiş olarak eklenmiştir. exif bilgisi hangi programı yazıyorsa o programın kullanıldığının işaretidir onun için hep diyoruzya tam boyut işlenmemiş fotolar.az çok bilginiz varsa makina hakkında crop yapınca noise,keskinlik,detay renk dağılması hakkında en iyi ip ucu veren uygulamadır.

Flickr'da fotoğraflar telif hakkı koruma nedeniyle krop yapma imkanım yok Biraz anladım gibi;ama tam yanıt alamadım yani biz şimdi Flickr'da resmin exif bilgilerine bakınca gerçekten orjinal olup olmadığını nasıl anlarız.Eğer sizin dediğinizden yola cıkarsak neredeyse kimse orjinal foto koymuyor.Daha önce de dedim exif bilgilerine baakrken software kısmında hep çeşitli Photoshop C5 gibi farklı yazılım isimleri görüyorum.Ya da bir resmin işlendiğini exif bilgilerinden ''Creator Tool'dan olduğu çıkarımıı yapabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

CS5 fotoğrafı işleyen iyi programların başında geliyor hele kullanmasını bilen için. dediğiniz sitelerde ya foto resize olarak yada işlenmiş olarak eklenmiştir. exif bilgisi hangi programı yazıyorsa o programın kullanıldığının işaretidir onun için hep diyoruzya tam boyut işlenmemiş fotolar.az çok bilginiz varsa makina hakkında crop yapınca noise,keskinlik,detay renk dağılması hakkında en iyi ip ucu veren uygulamadır.

Flickr'da fotoğraflar telif hakkı koruma nedeniyle krop yapma imkanım yok Biraz anladım gibi;ama tam yanıt alamadım yani biz şimdi Flickr'da resmin exif bilgilerine bakınca gerçekten orjinal olup olmadığını nasıl anlarız.Eğer sizin dediğinizden yola cıkarsak neredeyse kimse orjinal foto koymuyor.Daha önce de dedim exif bilgilerine baakrken software kısmında hep çeşitli Photoshop C5 gibi farklı yazılım isimleri görüyorum.Ya da bir resmin işlendiğini exif bilgilerinden ''Creator Tool'dan olduğu çıkarımıı yapabilir miyiz?

hocam eğer yazılım kısmında photoshop ibaresini görüyorsan %95 olasılıkla o resim işlenmiştir ve orjinal ile alacası yoktur
    foto yüklenen sitelerinde çoğunda orjinal resim bulman çok çok zor....ancak forum gibi yerlerde veya kaliteli inceleme sitelerinde fotoğrafın orjinalliğine dokunmazlar
    flickr da çok sahtekar var söyliyeyim....ben çok sayıda ciddi olarak işlenmiş foto gördüm....büyük bir ihtimal ile çoğu insan kendine wowww nasıl foto çekmişsin be abi dedirtmek için fotoyu işleyip göze hoş görünmesini sağlıyorlar....ama tecrübeli biri yemez

sana önerim

http://www.imaging-resource.com/
    http://www.dpreview.com/
    http://www.steves-digicams.com/
    http://www.dcresource.com/

gibi güvenilir sitelerdeki fotolara bak

makinası olan adam yoğurdum ekşi demiyor... bunu defalarca gördük...
    çoğu insan egosuna yenilip malına toz kondurmayıp onun kulu kölesi olmuş durumunda...

acınacak durum şu ki millet kazandığı ile değil harcadığı ile hava atmak peşinde.... çok trajikomik ve yazık bir durum

• quote:

DoSöDoKöKo

çoğu insan egosuna yenilip malına toz kondurmayıp onun kulu kölesi olmuş durumunda...

acınacak durum şu ki millet kazandığı ile değil harcadığı ile hava atmak peşinde.... çok trajikomik ve yazık bir durum

Bu dediğinize %100 katılıyorum, aynen öyle. Herşeyde böyleyiz, çok yakın bir tanıdığım aldığı 2.el şahin otomobilini öve öve bitiremezdi :) Sanırsın ki o modelin o otomobilini fabrika sadece ona özel üretmiş ! Sanırım bunun temelinde "Kazıklanacak kadar keriz miyim ben" fikri yatıyor. Malını en iyisi gibi göstererek kazıklanmadığını ve uyanık olduğunu ispat edecek ya işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Şubat 2011; 10:11:37 >
  • Arkadaslar yeni konu açmadan sizlere sormak istedim , Canon A620 varken Panasonic LX3 almaya gerek varmi. Aslında SLR almayı düşünüyorum ama ona da ayıracak vakit lazım o da bende yok. Ne dersiniz Panasonic konusunda teşekkürler.
  • Elbette LX-3, A620 den daha üstün.Eğer takas filan yapacak veya makinayı satacak birini buldu iseniz model yükseltme yapabilirsiniz. Fakat çekim ortamları açısından ( gündüz ve gece) eğer mevcut makinanız memnun ediyorsa sizi bana göre değiştirmenin gereği yok.Bunun için arkadaşların verdiği linklerdeki örnek resimleri incelemeniz yeterli.

SLR makinalar kompakt makinalara göre daha oturmuş durumda.En fazla body den zarar edersiniz ki o da kısa vadede olmaz.Elbette teknoloji ilerlemeye devam edecek ama bazı noktalardan sonra detaylarda ilerliyor ( örneğin 2004 yılının teknolojisi olduğu halde şu anda 1 Ghz işlemci ve 1 GB Ram li bilgisayar birçok kişiye yeter ama 2004 yılında çıkmış bir kompakt makina hemen hemen çoğu kişinin işini görmez gibi)

O yüzden elinizdeki kompakt yetiyor mu,yetmiyorsa bile ne kadar acil bir fotoğraf makinasına ihtiyacım var? Bu sorulardan sonra cevabı kendiniz bulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenai

Arkadaslar yeni konu açmadan sizlere sormak istedim , Canon A620 varken Panasonic LX3 almaya gerek varmi. Aslında SLR almayı düşünüyorum ama ona da ayıracak vakit lazım o da bende yok. Ne dersiniz Panasonic konusunda teşekkürler.

ben de canon s3 den g12 ye terfi ettim slr de alabilirdim, g12 ile s3 arasinda gunduz cekimleri icin bariz bir fark goremedim. Ama g12 daha fonksiyonel ve kullanisli, govde kalitesi cok daha iyi. kompakt makinadan sonra illa slr almali diye birsey yok bence de, onemli olan ihtiyaclar ve beklentiler.
  • Sayın tenekekutu ilginize cok teşekkür ederim. Satış ve ya takas düşünmüyorum, aciliyet konusundaysa cok acil bir durum sozkonusu değil. Benimkisi biraz da heves ama haftaici cok çalışıyorum haftasonu da dinlenecek vakti zor buluyorum sadece yaz tatili kalıyor o da iki ay olduğu icin düşünüyorum. LX3 düşünmemin sebebi ekonomik bir fiyattan satılıyor olması. Yoksa epeydir canon 60d ve 550d yi araştırıyordum.
    quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Elbette LX-3, A620 den daha üstün.Eğer takas filan yapacak veya makinayı satacak birini buldu iseniz model yükseltme yapabilirsiniz. Fakat çekim ortamları açısından ( gündüz ve gece) eğer mevcut makinanız memnun ediyorsa sizi bana göre değiştirmenin gereği yok.Bunun için arkadaşların verdiği linklerdeki örnek resimleri incelemeniz yeterli.

SLR makinalar kompakt makinalara göre daha oturmuş durumda.En fazla body den zarar edersiniz ki o da kısa vadede olmaz.Elbette teknoloji ilerlemeye devam edecek ama bazı noktalardan sonra detaylarda ilerliyor ( örneğin 2004 yılının teknolojisi olduğu halde şu anda 1 Ghz işlemci ve 1 GB Ram li bilgisayar birçok kişiye yeter ama 2004 yılında çıkmış bir kompakt makina hemen hemen çoğu kişinin işini görmez gibi)

O yüzden elinizdeki kompakt yetiyor mu,yetmiyorsa bile ne kadar acil bir fotoğraf makinasına ihtiyacım var? Bu sorulardan sonra cevabı kendiniz bulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

quote:

hocam eğer yazılım kısmında photoshop ibaresini görüyorsan %95 olasılıkla o resim işlenmiştir ve orjinal ile alacası yoktur
    foto yüklenen sitelerinde çoğunda orjinal resim bulman çok çok zor....ancak forum gibi yerlerde veya kaliteli inceleme sitelerinde fotoğrafın orjinalliğine dokunmazlar
    flickr da çok sahtekar var söyliyeyim....ben çok sayıda ciddi olarak işlenmiş foto gördüm....büyük bir ihtimal ile çoğu insan kendine wowww nasıl foto çekmişsin be abi dedirtmek için fotoyu işleyip göze hoş görünmesini sağlıyorlar....ama tecrübeli biri yemez

sana önerim

http://www.imaging-resource.com/
    http://www.dpreview.com/
    http://www.steves-digicams.com/
    http://www.dcresource.com/

gibi güvenilir sitelerdeki fotolara bak

Yardımların için teşekkür ederim.Ben de zaten yemiyorum;ama idam illa ki yok yapmadım deyince ben de uzatmıyorum.Mutlaka ki sağlıklı insan gözü ayrıntılarda yakalayabilir.Maalesef herkes hava atma derdinde ama yicek insan var yemeyecek insan var

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Elbette LX-3, A620 den daha üstün.Eğer takas filan yapacak veya makinayı satacak birini buldu iseniz model yükseltme yapabilirsiniz. Fakat çekim ortamları açısından ( gündüz ve gece) eğer mevcut makinanız memnun ediyorsa sizi bana göre değiştirmenin gereği yok.Bunun için arkadaşların verdiği linklerdeki örnek resimleri incelemeniz yeterli.

Kesinlikle Panasonic LX-3 özellikle gece çekimlerinde Canon A620'yi uçurur.İkisini de kullanma fırsatı buldugum için şunu söyleyeceğim A620 daha sade ve basit yapılı ama LX-3 çok spesifik bir makine.

• Yine aynı olay.Anlamıyorum böyle gerçekten iyi makinelerin sorunu mudur bilmiyorum;ama Olympus XZ-1'de de noise sorunsalı varKeskinlik ve detay vereceğim diye makine kendini çok kasıyor.Gece çekim bazı test fotoğraflarında Panasonic LX serisindeki gibi noise oranı gözün yadırgamayacağı kadar belirgin.Başta belirttiğim tahminlerim doğru çıktı.Keskinlik ve detaylarda iyi;ama noise de başarısız(böyle bir makine için)
  • Kronossus işte sizin ve bir çok kişinin anlamadığınız konu burda?

noise kullanım dan kaynaklanan ışığın yetersiz ve ısonun yüksek tutulduğu durumlarda 'da çok olur.
    bir'de Pixel density yüksek makinalar'da XZ-1 mesela Pixel density düşük olduğu halde diğerlerine göre niye 800 ısoda daha fazla noise veriyor. çünki yazılımında noiseyi gideren işleme kullanmamış. nr kullanan makinanın fotoları noise az olur ama crop yapınca
    diğerine göre daha fazla keskinli,detay ve renk kaybı verir. aslında nr'yi kullanacaksa kullanıcıya bırakması lazım.
    noise gidermek isteniyorsa zaten nr işleyen makinalar gibi harici programlar var. NoisewarePro gibi.
  • Canon'a bu konuda kızıyorum. NR kontrolünü bize vermediği gibi super fine JPEG mevcut değil G serisinde mesela.
  • quote:

Kronossus işte sizin ve bir çok kişinin anlamadığınız konu burda?

noise kullanım dan kaynaklanan ışığın yetersiz ve ısonun yüksek tutulduğu durumlarda 'da çok olur.
    bir'de Pixel density yüksek makinalar'da XZ-1 mesela Pixel density düşük olduğu halde diğerlerine göre niye 800 ısoda daha fazla noise veriyor. çünki yazılımında noiseyi gideren işleme kullanmamış. nr kullanan makinanın fotoları noise az olur ama crop yapınca
    diğerine göre daha fazla keskinli,detay ve renk kaybı verir. aslında nr'yi kullanacaksa kullanıcıya bırakması lazım.
    noise gidermek isteniyorsa zaten nr işleyen makinalar gibi harici programlar var. NoisewarePro gibi.

Sayın netün kardeşim açıklaman için teşekkür ederim.Ben gayet herşeyin farkındayım ve iyi anlıyorum.Benim bahsettiğim böyle iyi bir makinede noise'un bu derece belirgin olması.En iyi fotoda bile örneğin bır ışık süzmesinin kenarında kalmış duvarlarda o kadar belli ki.Ben hala makinenin çok iyi olduğu düşüncesindeyim.NR bence de kullanıcıya bırakılmalı.Bu konuda mutabığız.Bu arada test fotoğraflarında spot ışıklarının altında bir binanın üstü dahi çok noise görüntüsü veriyor ve ışığın genel odagında objeler gayet iyi.Aslında şunu anlayacağız ki compacttan kusursuzu beklememek lazım;çünkü en iyisinin bile bir eksiği ya da kusuru oluyor.Benim bahsettiğim ISO oranı da 200-400 arasında.

• http://www.flickr.com/photos/38181551@N07/5315232710 bu resimde yorumlardan ve exif bilgilerinden orjinal olduğu belli.Resme dikkatli bakınÇok ilginç bir resim.Kompozisyon ve ışığı yakalamak bu olsa gerek.
    http://www.flickr.com/photos/somethingsighted/5181877809
    http://www.flickr.com/photos/46646401@N06/5247616764/in/pool-1529645@N22
    http://www.flickr.com/photos/fbcpics/5421192403
    http://www.flickr.com/photos/denhal/5285047191/in/pool-1529645@N22
    Bir kaç orjinal resim.Bizzat sordum

• quote:

Yine aynı olay.Anlamıyorum böyle gerçekten iyi makinelerin sorunu mudur bilmiyorum;ama Olympus XZ-1'de de noise sorunsalı varKeskinlik ve detay vereceğim diye makine kendini çok kasıyor.Gece çekim bazı test fotoğraflarında Panasonic LX serisindeki gibi noise oranı gözün yadırgamayacağı kadar belirgin.Başta belirttiğim tahminlerim doğru çıktı.Keskinlik ve detaylarda iyi;ama noise de başarısız(böyle bir makine için)

ben tersini düşünüyorum
    noise sensörü mercimek kadar olan kompakt makinalarda 400ISO dan sonra olması normaldir
    alternatiflerine göre çok daha yüksek noise olmadıktan sonra makul ISO fotoda detay kaybının olmaması anlamını taşır
    asıl canonun yaptığı gibi kullanıcının mudahale etmesine izin verilmeyen bir noise reduction özelliği benim hiç hoşuma gitmez...o yüzden canonun fotalarında detay belirgin şekilde az heleki yüksek ISO larda XZ-1 farkını koymuş ortaya
    kompakt makinlarda dediğiniz gibi çok yüksek foto kalitesi beklememek lazım (idi)
    ancak şu an o ufacık gövdelere d-slr sensörü takılıyor biliyorsunuz...(Micro Four Thirds)

örnek fotolarını incelediğim fuji x100 ise inanılmaz bir makina

6400-ISO daki fotosu inanılmaz temiz

hani derler ya yapan yapıyor
    genelleme yapmamak lazım

3200-ISO daki fotolarıda sanki 200-ISO da filan çekilmiş gibi

fotolara bakınca bu alet kaçırılmaz alınır deniliyor ama fiyat frene bastırıyor (yurtdışında 1200$)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Mart 2011; 3:16:23 >

• DoSöDoKöKo dönüp dolaşıp fuji x100 geldin dediğin gibi fiyat uygun olsa ilk ben talibim makinaya

1600 ıso x100

fotolar kırpılıp yüklenmiş tam boyut daha iyidir onu göz önünde bulundurmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 4 Mart 2011; 13:03:22 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.