Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Hocam söylediklerin akla ve mantığa uygun.Compact gövdelere 100TL üstünde verene de üzülürüm verilen paraya da;çünkü çok gereksiz.Bu arada bu makine kesinlikle 1000TL altında gelmez benim tahminim 1500TL+ olacağıdır.Şayet böyle olursa zaten uzun bir süre alan olmayacaktır. Alanların da aklında şüphe ederim.Düşünsene 1500TL alınan bir compact makineyi.O kadar para veren olursa direk D-SLR al derim.Olympus XZ-1 gerçekten iyi makine ve Canon S95'i ciddi olarak sarsmaz.Aralarında gerçekten çok fazla bir fark yok.Eğer Türkiyeye makul bir fiyatta gelirse almayı düşünebilirim yoksa düşünmem bile

Compact makinalarla DSLR makinaları neden aynı kategoride görüp fiyat değerlendirmesi yapıyorsunki?

DSLR sahiplerinin kaliteli compact makina almak isteyebileceğini zaten bu tarz ileri seviye compact makinaların 'genelde' DSLR sahipleri tarafından sürekli yanlarında taşıyabilecekleri alternatifler olarak tercih edildiğini bilmiyormusun yada düşünemiyormusun?

Adamın parasıda varsa ve tercihi 'compact' makina ise, neden aklından şüphe edilsinki böyle tercihler yaptığında?..

DSLR makinalarım var. Ve yanlarına ek olarak almak niyetindeyim bu makinayıda. Zekamla yada aklımla ilgili şüphe gerektirecek bir durumumda yok.

Yorum yaparken daha dikkatli olmalı insan. Ucunun nerelere gideceğini düşünmeli. Tabii düşünme yetisi varsa.

Ne yazdığımı anlamamanın kabahatini neden bana çıkarıyorsun?Önce ne yazdığımı iyice oku,anla ondan sonra sataşacaksan sataş.Bu arada D-SLR ve compact makineleri aynı kıyaslamaya sokmayacak kadar beynim var benim.Uçuk fiyatlara compact makinesi almanın mantığı olmadığını söylüyorum ben.Bu konuda başından beri devamlı söylüyorum ve anlıyorum ki söylemeye de devam edeceğim D-SLR ve compactlar çok farklı donanımda ürünler.Sen en iyisi baştan bu noktaya kadar yazdıklarımı iyi oku.Sen üstüne alınıyorsan o senin sorunun.Sen benim düşünme yetimi sorgulamayazsın bu sana kalmamış.Beni ilgilendirmez senin ne almak istediğin.Bana da böyle ithamlarda bulunma;çünkü böyle bir şeye hakkın yok senin.Sen de yorum yaparken dikkatli olmalısın.Tercihler ve renklerin tartışması yapılmaz.Ben kişisel fikrimi beyan etmeye çalıştım.Sen de pat diye üstüne atladın.Son olarak bana tartışma yaratacak herhangi bir yorum yapma;çünkü cevap vermeyeceğim.Bizim burda konumuz farklı.Kişisel sorunlarını başka yerlerde tartış.

• Merhaba,foruma yeni üye oldum.Fotoğrafçılık ve özellikle fotoğraf makineleri ile ilgileniyorum. Canon powershot sx120 modelini kesinlikle öneririm.Şahsen kendim bir ay önce aldım,çok memnunum ve süper bir makine.Herkese tavsiye ederim,iyi forumlar...
  • Uçuk fiyat olgusu kime göre neye göre yani. Herkes cebindeki paraya göre bir denge kurup ona göre ihtiyaçlarını tatmin edecek makinaya yönelir. dSLR al demek çözüm olmuyor pek dSLR sahibi adam için LX-5, XZ-1 hatta G12 bile taşınabilirdir zaten. Sanki dev gibi makinalarmış gibi görünmesini anlamıyorum işin açıkçası Ki öyle bir söylenmiş ki sanki s95 ultra compact sınıfı. Tabi o ultra-compact lar imaj kalitesi açısından da compact olduklarından misal s90/95 sunduğu imaj kalitesiyle ve daha ufak yapısıyla öne çıkıyor. Tabi şu da var iş sadece ufak boyutta olması ve iyi seviyede imaj kalitesi olmayabiliyor. Ergonomi de önemli ki bu manada G12 yi S95 e tercih eden tonla adam var. Benim fikrim de o yönde mesela. Dpreview ki şu iki cümle zihnimdekine tercüman olmuş mesela,

quote:

# Good ergonomics (extra control dial makes a lot of difference)
    # Lots of manual control (we love the big chunky dials)

Ama bu bahsettiklerimin tersi de elbette mevcut. Konuyu açan arkadaşın ihtiyacı sanki o yönde mesela.

XZ-1 gelirsek şahsi fikrim zaten sadece ebatlar manasında S95 ile değil de G12 ve LX-5 ile beraber anarım. Ha tabi bana göre elde edilen imajlar açısından XZ-1 s95 e göre kolaylıkla tercih edilebilecek bir cihaz. Yukarda bahsi geçmiş NR mevzusu. Bu konuda zaten aksini düşünebilecek biri yoktur sanırım. O noktada elbette RAW devreye giriyor. Ama tabi şu da var imaj kalitesi iyi gerçekten ufak boyutlu bir cihaz arıyorsunuz yani pratiklik amaçsa RAW vs ile uğraşır mısınız? (Uğraşılmaz demiyorum elbette sadece bakış açısı olarak dile getirdim) Bu da subjektif tercihlerden yine. O nedenle ben de akıldan şüphe ederimci tanımlamaları pek doğru bulmuyorum daha kibar olmak lazım. Zira görece kendi kısıtlı kapitalimiz ve sınırlı ihtiyaçlarımızı genelleyip ket vurmamak lazım başkalarına sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 20 Şubat 2011; 0:22:20 >

• slm ailecek kullandığımız sony s600 makinamızdan sonra kendime giriş seviyesi, sanırım slr like deniyor. Bir makina almak istiyorum 500 600 tl lik bir makina düşünüyorum... önerileriniz nelerdir...
    ben biraz baktım nikon coolpix l110 veya fujifilm finepix s serisi var nikonda vizör yok mesala bu çok önemli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_blacksea -- 20 Şubat 2011; 0:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Uçuk fiyat olgusu kime göre neye göre yani. Herkes cebindeki paraya göre bir denge kurup ona göre ihtiyaçlarını tatmin edecek makinaya yönelir. dSLR al demek çözüm olmuyor pek dSLR sahibi adam için LX-5, XZ-1 hatta G12 bile taşınabilirdir zaten. Sanki dev gibi makinalarmış gibi görünmesini anlamıyorum işin açıkçası Ki öyle bir söylenmiş ki sanki s95 ultra compact sınıfı. Tabi o ultra-compact lar imaj kalitesi açısından da compact olduklarından misal s90/95 sunduğu imaj kalitesiyle ve daha ufak yapısıyla öne çıkıyor. Tabi şu da var iş sadece ufak boyutta olması ve iyi seviyede imaj kalitesi olmayabiliyor. Ergonomi de önemli ki bu manada G12 yi S95 e tercih eden tonla adam var. Benim fikrim de o yönde mesela. Dpreview ki şu iki cümle zihnimdekine tercüman olmuş mesela,

quote:

# Good ergonomics (extra control dial makes a lot of difference)
    # Lots of manual control (we love the big chunky dials)

Ama bu bahsettiklerimin tersi de elbette mevcut. Konuyu açan arkadaşın ihtiyacı sanki o yönde mesela.

XZ-1 gelirsek şahsi fikrim zaten sadece ebatlar manasında S95 ile değil de G12 ve LX-5 ile beraber anarım. Ha tabi bana göre elde edilen imajlar açısından XZ-1 s95 e göre kolaylıkla tercih edilebilecek bir cihaz. Yukarda bahsi geçmiş NR mevzusu. Bu konuda zaten aksini düşünebilecek biri yoktur sanırım. O noktada elbette RAW devreye giriyor. Ama tabi şu da var imaj kalitesi iyi gerçekten ufak boyutlu bir cihaz arıyorsunuz yani pratiklik amaçsa RAW vs ile uğraşır mısınız? (Uğraşılmaz demiyorum elbette sadece bakış açısı olarak dile getirdim) Bu da subjektif tercihlerden yine. O nedenle ben de akıldan şüphe ederimci tanımlamaları pek doğru bulmuyorum daha kibar olmak lazım. Zira görece kendi kısıtlı kapitalimiz ve sınırlı ihtiyaçlarımızı genelleyip ket vurmamak lazım başkalarına sanırım.

Bakın eğer bizim burada amacımız güzel fotoğraflar elde edebileceğimiz türde makinelerse o zaman imaj kalitesinden en iyi ölçüde faydalanabileceğimiz ürünleri gözden geçirmeliyiz. Örneğin compact bir makineye 1500TL gibi para vermek yerine D-SLR alınınması daha mantıklı o fiyata.Kaldı ki ben de zaten bir Canon S95 kullanıcısı olarak yapılan karşılaştırmalarda Olympus XZ-1'in keskinlikte ve detayları korumada daha iyi bir makine olduğunu da belirttim.Yazdıklarımın da en başından okunmasını tavsiye ediyorum o zaman herşey daha iyi anlaşılacaktır.Tabirim kaba kaçmış olabilir,sorun o değil.Lütfen bir düşünün eğer 1000TL+ bir compact makineye vermektense bir D-SLR almak daha mantıklı değil mi eğer imaj kalitesinden bahsediyorsak?Ha şimdi diyeceksiniz ki D-SLR alışmak ya da öğrenmek zordur bu boyutlarda yani XZ-1 gibi makine almayı düşünen birisi çıtayı biraz daha yükseltip D-SLR almasının daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim.Şunu da söylüyorum eğer Olympus XZ-1 Türkiyeye makul bir fiyatla gelirse ben de alabilirim.Mesela bugün bile Canon S95 1.399TL'ye kadar fiyat aralığı varsa bu makine mantık olarak 1500TL+ dan aşağı olmaz.Benim söyleyeceklerim bunlar.Umarım anlaşılmıştır.

• Mr_Blacksea sana önereceğim makine,Canon Powershot Sx120'dir.Fşyatı 460 TL civarlarında,seni kesinlikle memnun edecek bir makinedir.
  • Sadece imaj kalitesi için makina aranıyorsa (Diğer etkenler ceteris paribus iken) denilen bir nebze doğru tabi ki. Ancak yine bu da genel geçer değil bu forumda dahi bir kaç başlıkta bunu görebiliriz. O da şu ki, sadece çektiği fotoğrafların temiz, karın ağrısız olmasını isteyen kullanıcılar var. Çıta yükseltmek gibi bir amaç yok yani herkeste. Bu bağlamda 2000 lira da verilebilir pre. compact bir makinaya. Ama fotoğrafçılık merakını ileri taşıyacak biri söz konusuysa ve imaj kalitesinde beklentisi üst düzeydeyse elbette o zaman fiyat olgusu devreye girer ve x lira seviyesinde dSLR daha rasyonel görünebilir. dSLR öğrenmek de alışmak da aslında zor değil zor olan iyi ürünler elde edebilecek makina hakimiyetidir hepimizin bildiği gibi. Diğer husus yukarıda bahsettiğim gibi hali hazırda dSLR kullanıcısının taşınabilir ve imaj kalitesi mümkün olduğunca yüksek ürün arayışı aynı bu başlıktaki arkadaşın arayışı gibi. Yine kaç liradan girdiği önemli olmayabilir bu tip bir arayışta olan için. Aslında micro four thirds ler söz konusu görece emekleme dönemleri atlatılsa pre.compact hikaye. Ha şu da var S95 in fiyatı manasında zaten yine sıfır ya da ikinci el oldukça güzel dSLR cihazlar alınabilir tavan rakam 1700 desek piyasaya yeni girmiş pre.compact bir makina için aynı segmentteki diğer cihazların halihazırdaki fiyatları göz önüne alınırsa aşırı olmuş olmuyor ki zaten s95 i alan (Aslında fotoğraf makinalarında belli bir fiyat seviyesi üstünde TR garantili alan o kadar az kişi ar ki artık) da yurtdışı alıyor, XZ-1 i alan da öyle alacak (Dünya çapında garanti hususu söz konusu olunca yine bir nebze beklenilen fiyattan yüksek olabilir belki) E tabi ki gönül ister insani rakamlarda TR garantili cihazlar alabilelim. Ancak 178.kalkınma!? planı nihai hedeflerine ulaşmadan mümkün değil. Neyse konu başlığından oldukça uzaklaştık sanırım. Arkadaş dSLR sahibi ve iyi imaj kalitesi çerçevesinde taşınabilir makina arıyor araya dSLR vs sokuşturmamakta fayda var artık sanırım. (XZ-1 konusundan devam etmeli)

• hocam başlığı tekrarlayayımda konudan uzaklaşmaylım

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

arkadaşlar benim zaten 2 tane orta ve üst düzey (bakın giriş seviyesi demiyorum bile) d-slr makinalar ve yanlarında sürü sepet lensim var (şu an 16 tane) yani benim d-slr a heleki 1500-2000tl lik kit lens ile satılan giriş seviyesi bir d-slr makinaya hiç ihtiyacım yok....ukalalık olarak görmeyin ama d-slr mevzunu kapatalım diye yazıyorum.....

amacım avlanmak gibi faaliyetler sırasında taşıması kolay belki pantalon cebine olmasa bile av montunun cebine rahatlıkla sığabilecek ancak SAĞLAM ve FOTOĞRAF KALİTESİ YÜKSEK bir premium kompakt makina edinmektir.... yani en önem verdiğim iki husus sağlamlık ve fotoğraf kalitesi..... hatta su altı kılıfı olan bir makina seçersem yağmur ve çamura karşı korurum düşüncesi ile su altı kılıfı olmayan modelleri bile elemekteyim.... çünkü avda üstümüz başımız ciddi ıslanıp çamur oluyor

fiyat konusuna gelir isek... eğer alternatifler ile mukayese eder isek arada muazzam fotoğraf kalitesi farkı var ise o makinaya makul ederi ne ise veririm.... gerçekten çok kaliteli ve sağlam alet için paraya acımam.... ama yineliyeyim buna değmesi gerekir.... daha önce bahsettim xz-1 şu an için favorimdir ancak s95 ile arasında dağ tepe bir kalite farkı göremediğim için ona verilecek makul rakkam 1500tl altında olmalı demiştim.... haaaa öyle bir alet çıkarki karşıma foto kalitesi xz-1 veya s95 den 2-3 kat daha kaliteli ve sağlamdır o zaman 2000-2500 dahi verebilirim... ancak dediğim gibi performansı ile fiyatı arasındaki orantıya önem veriyorum... yani parayı saçmıyoruzda ama sıkmıyoruzda

kısaca ben çok özel şartlar için özel bir makina arıyorum.... durum yanlış değerlendirilmesin....

ilgi ve yardımlar için tşk ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 20 Şubat 2011; 20:51:39 >

• Çok özür diliyorum.Gerçekten konumuz bu değildi ama konunun oldukça dışına çıktık.Ben sadece söylemeye çalıştığım alternatifler sunmaktı.HighVoltage'ye teşekkür ediyorum çünkü anlatmak istediklerimi çok iyi ifade etmiş.Kusura bakmayın gerçekten Türkçem çok iyi değil.Bazen düşündüklerimi anlatmakta zorluk çekiyorum.Bunu daha fazla uzatmayacağım ve konumuza döneceğim.Sadece renkler ve zevklerin farklı olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduralım.Lütfen bu konunun başlangıcından beri herkes yazdıklarımı iyi okusun o zaman beni anlayacağınıza inanıyorum;çünkü konu çok farklı yere geldi.Ben şahsen kendi fikrimi söyleyeyim ben compact bir makineye 2000TL'yi bırakın 1000TL'nin dahi üstünde vermem bu benim kişisel fikrim.Hepsi bu.Ben iyi bir fotoğrafçı olarak profesyonel demiyorum sadece iyi bir fotoğrafçı olarak yıllardır bu işle severek ve gönül vererek uğraşıyorum D-SLR'nin tadının başka olduğunu sanırım kimse inkar edemez.Bu da benim konudışı son yazı özetimdir.Konunun dağılmasına neden olduysam özür dilerim.Amacım sadece anlaşılmak tüm serdim bu..

• adam hala 1500 liraya DSLR almak daha mantıklı diyor..
    arkadaşım; DSLR makinası olmayan biri için söylediğin şey 'mantıklı' olabilir.
    ama bu tarz ileri compact makinaları zaten genelde DSLR sahipleri, taşınabilirliklerinden dolayı satın alıyor DSLR makinaların yanına ek olarak. dolayısıyla çıkıp burada "ben bu makinayı alanların aklından şüphe ederim" diyecek seviyede değilsin; kimse bu hakka sahip değil..

zaten DSLR makinalarım(ız) var; yanına taşınabilir birşeyler istiyoruz ve adam çıkmış "aklınızdan şüphe ederim" diyor..

halada baştan oku falan.. bırakın bu işleri..
  • @DoSöDoKöKo kardeşim,

Mesajına cevap yazacaktım, yazdığını kopyalayayım ona cevap yazayım filan derken beceremedim.
    Neyse ama sonuçta doğru yoldasın. Olympus XZ-1'i eline alıp incelemeden kesin kararını verme.
    Daha iyi bir fotoğraf makinası var ise ben de öğrenmek istiyorum. Benim de amacım aynı sayılır.

Kolay gelsin.
  • başka önerisi olanları beklerim.......birde yazılanlar ve yorumlar hakkında yorum yapabilirsiniz
    tartışmak güzeldir....devam arkadaşlar devam
  • Valla ben yurtdışı G12 lerin fiyatı 1000 liraya uçunca aradaki 400 lira için değer mi garantisiz ürün almaya derken derken XZ-1 i beklemeye ve almaya karar verdim sanırım. (Şimdilik :D )
  • quote:

Valla ben yurtdışı G12 lerin fiyatı 1000 liraya uçunca aradaki 400 lira için değer mi garantisiz ürün almaya derken derken XZ-1 i beklemeye ve almaya karar verdim sanırım. (Şimdilik :D )

XZ-1 türkiyeye geldiğinde incelemeye ve eline alıp kurcalamaya meraklı bayaa bir insan olacak anlaşılan
    fiyat konusu sorun ancak.... hayyamda olympuscu biri fiyatı için 1500tl altı olmaz heveslenmeyin dedi.... fiyatı yüzünden gelemeyebilir bile dedi... fiyatı onlara göre yüksekmiş ve satma şansı düşük kimse getirmez dedi.... s95 ve lx5 gibi makinaları düşünün siz dedi
    bende biraz inat var 1 ay filan bekleyeceğim

• Genel olarak yurtdışı bir prem. compact makinanın muadilleri gibi piyasaya girmesi gerekir diye düşünüyorum. Elbette yurtdışı fiyatları etki edecek bu duruma ama Hayyamdaki amcalar da kar marjım düşük olsun da ürün dönsün müşteri gelsin diye bakmalı bu tip cihazlarda. Zaten yurtdışı satıyorlar abartmasınlar :) Bu olympusların dünya çapında garantisi var değil mi? Bu bağlamda tabi biraz daha pahallı girebilir ki bence bu kabul edilebilir bir şey. Ben merakla bekliyorum işin açıkçası.
  • İktisatçı bir aile dostumuzla geçende karşılaştık ve tesadüf eseri Olympus XZ-1 fiyatının ne yönde olabileceğini sordum.Yapılan tahmini hesaplamalarda yurtdışı fiyatı 499 euro olarak temellendirdik.Türkiyeye girmede bir çok vergi uygulanınca(hepsini yazmayayım çok uzun) ve gümrük özel gider ürün farkıyla türkiyedeki firmalara yansıyan fiyat üzerine firmalarında kar amaçlı ve pazar payı oluşturma amacında da sabit bir fiyat belirleince ayrıca türkiyedeki özel tüketim vergisi dahilinde tüketici eline gecene dek bu fiyat 1600TL ile 1765TL arasında olacağı tahminini yürüttü bu dostumuz.Bu hesaplama euro birimi üzerinden yapıldı.Yani Türkiyede neredeyse herşeye heryerde vergi yükleniyor.
    Not:İktisat işlemlerinde pazar payı,ürün satışı kitlesi,vergi uygulanması,ürün potansiyeli ve piyasadaki alım dalgalanışı gibi daha bir sürü işlemler anlamadığım için kısaca anlatmaya çalıştım..

• ~$500/£350 olarak görüyorum ben fiyatları? Bir de hala vergi vergi deniliyor da zaten kim garantili ürün alıyor da bu cihazlarda vergi yükü biniyor sırtına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 26 Şubat 2011; 3:23:08 >
  • Olympus XZ-1'in vergisiz satış fiyatı 500 USD'dir. Vergi ile Avrupa'da 500 Euro'ya satılmaktadır.
    Tahminen Türkiye'de 1200-1300 TL civarında olur.
  • quote:

~$500/£350 olarak görüyorum ben fiyatları? Bir de hala vergi vergi deniliyor da zaten kim garantili ürün alıyor da bu cihazlarda vergi yükü biniyor sırtına.

Nasıl buradaki bazı kişiler yüksek fiyatına olabileceğine rağmen alacağım diyorsa garantili almak ya da almamak da bir tercihtir.İktisatçı şahıs garanti kapsamında ve Avrupadaki satış kuru üzerinden değerlendirme yaptı;çünkü genellikle ürünler Avrupa üzerinden geliyormuş.Bu da hesaplara Euro olarak yansıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunlu

Olympus XZ-1'in vergisiz satış fiyatı 500 USD'dir. Vergi ile Avrupa'da 500 Euro'ya satılmaktadır.
    Tahminen Türkiye'de 1200-1300 TL civarında olur.

Bu fiyatta girerse hoş olur.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.