Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın netün X100 f2 değerine rağmen sanki DSLR cihazlar kadar arka planı öldürme konusunda başarılı değil gibi geldi bana. Teknik açıdan X100'ün DSLR cihazlardan bu konuda bir eksiği olabilir mi?
  • alan derinliği sadece f değeriyle bitmiyor biliyorum? odak uzaklığı netleme ayarlanabilir objektif 'de gerekiyor.

x100'de tek odak uzaklığı olan objektif bulunuyor.
  • x100 evladiyelik bir makina olmus hem tasarim hem ozellik olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

alan derinliği sadece f değeriyle bitmiyor biliyorum? odak uzaklığı netleme ayarlanabilir objektif 'de gerekiyor.

Alan derinliği odak uzaklığıylada çok ilintili bir durum. Dolayısıyla 28mm sabit objektife sahip olan X100'ün alan derinliği konusunda çok iddialı olamamı gayet normal ve kabul edilebilir bir durum.

Daha öncede belirtmiştim, X100 gerçekten bu işin üstadı olmuş kişiler için 'taşınabilirliği' ile bir gereksinim olacaktır. Çünkü böyle adamlar zaten normal zamanlarda F1.4 - F2.8 falan özellikli prime lensler kullanıyorlar DSLR'larıyla. Fakat bizler gibi gelir seviyesi ve hobi düzeyi 'normal' olan kullanıcılar için bence gereksiz bir alternatif.

• quote:

Orijinalden alıntı: RippedHeart

Para sorun değil diyosan Nikon D5000 derim

Ne yaptın hocam D5000 falan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 4 Mart 2011; 18:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Yine aynı olay.Anlamıyorum böyle gerçekten iyi makinelerin sorunu mudur bilmiyorum;ama Olympus XZ-1'de de noise sorunsalı varKeskinlik ve detay vereceğim diye makine kendini çok kasıyor.Gece çekim bazı test fotoğraflarında Panasonic LX serisindeki gibi noise oranı gözün yadırgamayacağı kadar belirgin.Başta belirttiğim tahminlerim doğru çıktı.Keskinlik ve detaylarda iyi;ama noise de başarısız(böyle bir makine için)

ben tersini düşünüyorum
    noise sensörü mercimek kadar olan kompakt makinalarda 400ISO dan sonra olması normaldir
    alternatiflerine göre çok daha yüksek noise olmadıktan sonra makul ISO fotoda detay kaybının olmaması anlamını taşır
    asıl canonun yaptığı gibi kullanıcının mudahale etmesine izin verilmeyen bir noise reduction özelliği benim hiç hoşuma gitmez...o yüzden canonun fotalarında detay belirgin şekilde az heleki yüksek ISO larda XZ-1 farkını koymuş ortaya
    kompakt makinlarda dediğiniz gibi çok yüksek foto kalitesi beklememek lazım (idi)
    ancak şu an o ufacık gövdelere d-slr sensörü takılıyor biliyorsunuz...(Micro Four Thirds)

örnek fotolarını incelediğim fuji x100 ise inanılmaz bir makina
     Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

6400-ISO daki fotosu inanılmaz temiz

hani derler ya yapan yapıyor
    genelleme yapmamak lazım

3200-ISO daki fotolarıda sanki 200-ISO da filan çekilmiş gibi

fotolara bakınca bu alet kaçırılmaz alınır deniliyor ama fiyat frene bastırıyor (yurtdışında 1200$)

Olabilir.O da sizin düşünceniz.Görüş farklılıklarına saygım sonsuz.Canonda tek eksik NR'ye müdahele edememiz.O da olsa sanırım daha başarılı ve doygun sonuçlar elde edebiliriz.Micro Four Thirds ise zaten ayrı bir konu.Ufacık gövdelere bence Bu tür lensleri takma gereği hissediyorsak makinelerin kullanım amacı D-SLR'lerden pek farklı olmuyor kullanım alanına göre.Olympus XZ-1 gerçekten başarılı;ama noise level gerçekten belirgin ölçüde keskinlik detayda daha başarılı olduğu da bir gerçek.Aslında her iki makinenin de eksiği var.Bu arada Fujilim X100 gerçekten iyi bir maine herşeyiyle ama $1200 çok fazla.Ben kendi fikrimi söyleyecek olursam sonuçta compact gövde için fiyat çok yüksek onun yerine D-SLR'yi daha uygun görürüm tabi bu benim fikrim.Sonuçta herşey seçim ve tercih meselesi.

• NR ile belli bir oranda detay kaybına uğramış imaj mı mantıklı yoksa zaten harici programlarla NR uygulayabileceğiniz keskin imajlar mı? Gibi bir noktadan bakmak lazım bana kalırsa da. Zaten terazinin kefelerinde bu iki olgu. Kompaktlarda ikisinin dengede olmasını beklemekten ziyade daha sonradan işlyerek giderebileceğiniz noise problemlerini kabul edilebilir görmek daha mantıklı. Zira elde ettiğiniz imajdaki detay ve keskinlik kaybını işleme yoluyla geri kazanmak çok daha uğraştıran bazen de istediğinizi elde edemeyeceğiniz bir çaba olabiliyor. Tabi sonuçta karar verme mekanizması %90 subjektif beğenilere göre şekillenecek işin doğası gereği.
  • quote:

DoSöDoKöKo dönüp dolaşıp fuji x100 geldin dediğin gibi fiyat uygun olsa ilk ben talibim makinaya

ilk başta tipi bana itici geldi....ama arkadaşlara bu tip retro tasarımlar çok daha hoş geliyor ve çoğu arkadaşım retro tasarımlı ürünlere bayılıyorlar
    bende çektiği fotolara bayılmıştım.... yani kısaca 1600tl ye kadar bir fiyata bulursam paraları hemen bayılırım gibi içimde bir his var
    yani ben ve arkadaşları bayıltacak bir seçim olur kendileri fuji x100 = bayıltır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Mart 2011; 5:08:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage
    NR ile belli bir oranda detay kaybına uğramış imaj mı mantıklı yoksa zaten harici programlarla NR uygulayabileceğiniz keskin imajlar mı? Gibi bir noktadan bakmak lazım bana kalırsa da. Zaten terazinin kefelerinde bu iki olgu. Kompaktlarda ikisinin dengede olmasını beklemekten ziyade daha sonradan işlyerek giderebileceğiniz noise problemlerini kabul edilebilir görmek daha mantıklı. Zira elde ettiğiniz imajdaki detay ve keskinlik kaybını işleme yoluyla geri kazanmak çok daha uğraştıran bazen de istediğinizi elde edemeyeceğiniz bir çaba olabiliyor. Tabi sonuçta karar verme mekanizması %90 subjektif beğenilere göre şekillenecek işin doğası gereği.

ben makinanın oynadığı fotoları sevmem mesela... makina müdahalesi olmamalı.. ben zaten karanlık odamız photoshopla istediğim gibi oynuyorum....
    canon genellikle jpeg foto da başarılı değildir.... 3 sınıf canon kullandım.. hepsinde durum aynıydı.... ancak raw daki başarıları tartışılmaz bile.. çok iyiler
    o nedenle canonlarda raw çekmek lazım... canon s95 alırsamda herhalde hayatta tek kare jpeg foto çekmem onunla

• konuyu zevkle takip ediyorum bi kaç gündür.Üst sınıf bir compact makina almak niyetindeyim ancak 1000TL'yi aşmamak istiyorum.Aslında Sony'nin Nex-5 ini biraz kurcalayınca aklıma koymuştum almayı.Burada o fiyata değmeyeceğini anladım.Daha sonra biraz araştırdım ve pana'ya döndüm.Son olarak bu topic beni yeniden canon'a yöneltti.Ancak karar da veremiyorum bu fiyat aralığında S95 en iyisi gibi görünüyor.Konuyu benden çok daha bilgili arkadaşlar takip ediyorlar.Çok pro fotoğraflar çektiğim söylenemez ancak fotoğrafta kaliteye önem veriyorum.Yani laf olsun diye 1000TL gözden çıkarmıyorum benim için yüksek bi rakam o yüzden aldığıma değecek makina arıyorum.Üstadların düşüncesi nedir max 1000TL için alınacak en iyi compact S95 midir?
  • @DoSöDoKöKo kardeşim,

Fuji X-100'ü düşünen ve senin gibi ince eleyip sık dokuyan biri eğer 1,600 TL'yi gözden çıkarmış ise 2,000 TL verir ve Fuji X-100'ü alır.
    İncelediğim kadarı ile IQ olarak çok başarılı bir compact makina ve adından uzun süre bahsettirecek. Retro tasarım, ürüne "ben farklıyım" dedirtiyor.
    Benim nacizane düşüncem, senin gibi birkaç orta ve üst sınıf D-SLR ve birçok LENS'i olan birini ancak Fuji X-100 keser.
    Aralarında benimde dahil olduğu ve IQ peşinde olan çoğu D-SLR kullanıcısının bu makinaya ilgisi olacağı kesindir.

Sevgilerimle.
  • @ygzonair arkadaşım,

Bütçenize göre en uygun dijital fotoğraf makinası Canon PowerShot S95'dir.
    Ancak, burada konuşulduğu üzere, fotoğraflarınızı RAW modunda çekmenizi öneririm.
    Çok keyifle kullanacağınız "gerçekten taşınabilir" ve kaliteli sonuçlara imza atan compact bir makinadır.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygzonair

konuyu zevkle takip ediyorum bi kaç gündür.Üst sınıf bir compact makina almak niyetindeyim ancak 1000TL'yi aşmamak istiyorum.Aslında Sony'nin Nex-5 ini biraz kurcalayınca aklıma koymuştum almayı.Burada o fiyata değmeyeceğini anladım.Daha sonra biraz araştırdım ve pana'ya döndüm.Son olarak bu topic beni yeniden canon'a yöneltti.Ancak karar da veremiyorum bu fiyat aralığında S95 en iyisi gibi görünüyor.Konuyu benden çok daha bilgili arkadaşlar takip ediyorlar.Çok pro fotoğraflar çektiğim söylenemez ancak fotoğrafta kaliteye önem veriyorum.Yani laf olsun diye 1000TL gözden çıkarmıyorum benim için yüksek bi rakam o yüzden aldığıma değecek makina arıyorum.Üstadların düşüncesi nedir max 1000TL için alınacak en iyi compact S95 midir?

g12 de iyi bir secenek
    http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/canon-powershot-G12-review-samples

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Yine aynı olay.Anlamıyorum böyle gerçekten iyi makinelerin sorunu mudur bilmiyorum;ama Olympus XZ-1'de de noise sorunsalı varKeskinlik ve detay vereceğim diye makine kendini çok kasıyor.Gece çekim bazı test fotoğraflarında Panasonic LX serisindeki gibi noise oranı gözün yadırgamayacağı kadar belirgin.Başta belirttiğim tahminlerim doğru çıktı.Keskinlik ve detaylarda iyi;ama noise de başarısız(böyle bir makine için)

ben tersini düşünüyorum
    noise sensörü mercimek kadar olan kompakt makinalarda 400ISO dan sonra olması normaldir
    alternatiflerine göre çok daha yüksek noise olmadıktan sonra makul ISO fotoda detay kaybının olmaması anlamını taşır
    asıl canonun yaptığı gibi kullanıcının mudahale etmesine izin verilmeyen bir noise reduction özelliği benim hiç hoşuma gitmez...o yüzden canonun fotalarında detay belirgin şekilde az heleki yüksek ISO larda XZ-1 farkını koymuş ortaya
    kompakt makinlarda dediğiniz gibi çok yüksek foto kalitesi beklememek lazım (idi)
    ancak şu an o ufacık gövdelere d-slr sensörü takılıyor biliyorsunuz...(Micro Four Thirds)

örnek fotolarını incelediğim fuji x100 ise inanılmaz bir makina

6400-ISO daki fotosu inanılmaz temiz

hani derler ya yapan yapıyor
    genelleme yapmamak lazım

3200-ISO daki fotolarıda sanki 200-ISO da filan çekilmiş gibi

fotolara bakınca bu alet kaçırılmaz alınır deniliyor ama fiyat frene bastırıyor (yurtdışında 1200$)

cok güzel neticesi varmış birazda nostalji yapmışlar eski filmli mekanik makinalar gibi tasarımı

• quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

NR ile belli bir oranda detay kaybına uğramış imaj mı mantıklı yoksa zaten harici programlarla NR uygulayabileceğiniz keskin imajlar mı? Gibi bir noktadan bakmak lazım bana kalırsa da. Zaten terazinin kefelerinde bu iki olgu. Kompaktlarda ikisinin dengede olmasını beklemekten ziyade daha sonradan işlyerek giderebileceğiniz noise problemlerini kabul edilebilir görmek daha mantıklı. Zira elde ettiğiniz imajdaki detay ve keskinlik kaybını işleme yoluyla geri kazanmak çok daha uğraştıran bazen de istediğinizi elde edemeyeceğiniz bir çaba olabiliyor. Tabi sonuçta karar verme mekanizması %90 subjektif beğenilere göre şekillenecek işin doğası gereği.

Bugünlerde okuduğum mantıklı yazılardan biri.Buna ek olarak şunu da belirtmek gerekir ki eğer harici programlar kullanacaksak aslında böyle modeller arasında çok büyük bir fark teşkil etmeyecektir.Sıkı bir CS5 kullanıcısı olarak en basit makineyle dahi son derece güzel fotoğraflar işleyebiliyorum.CS'i iyi kullanan ve iyi işleyen biri için detay ve keskinlik sorun olmaktan çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

alan derinliği sadece f değeriyle bitmiyor biliyorum? odak uzaklığı netleme ayarlanabilir objektif 'de gerekiyor.

Alan derinliği odak uzaklığıylada çok ilintili bir durum. Dolayısıyla 28mm sabit objektife sahip olan X100'ün alan derinliği konusunda çok iddialı olamamı gayet normal ve kabul edilebilir bir durum.

Daha öncede belirtmiştim, X100 gerçekten bu işin üstadı olmuş kişiler için 'taşınabilirliği' ile bir gereksinim olacaktır. Çünkü böyle adamlar zaten normal zamanlarda F1.4 - F2.8 falan özellikli prime lensler kullanıyorlar DSLR'larıyla. Fakat bizler gibi gelir seviyesi ve hobi düzeyi 'normal' olan kullanıcılar için bence gereksiz bir alternatif.

Doğru bir tespit.Bu yorumu beğendimŞunu da unutmamak gerekir ki biz insanoğlu asla yetinmeyiz daha fazlası ve daha iyisini isteriz.Bu makineyi almak isterim ama 1600TL ya da daha da fazla olabilir almam.Benim de beğendiğim bir makine ama ne yazık ki çok fazla pahası.Üstad kişiler zaten kendi makineleriyle ne yapabileceklerini bilen kişilerdir ve fotoğrafçılıkla sanat olarak uğraşanlar bu makineyi daha çok tercih edeceklerdir.Bizim seviyemiz için fiyat konusu dışında bence oldukça uygun bir alternatif.Parayı veren düdüğü çalar

• Konuyu açan arkadaş için( SLR sahipleri için) S95 güzel bir seçim olabilir ama
    bence hiç fotoğraf makinası olmayan biri 700 TL verip S95 alacağına üzerine 300 TL daha koyup 1000 TL ye Pentax K-x alsınlar
  • Hiç fotoğraf makinası olmayan ve yeni makina alacak biri lensmiş görece daha komplike ayarlamış uğraşmak istemeyebilir. Sadece anı kaydetmektir amaç kocaman bir dSLR taşımak istemeyebilir vs. Basçek olarak kullandıktan sonra da dSLR almaya gerek yok. Ki O 300 üzerine daha daha harcama yapılacağı tartışmasız. Bu prem. compactlarla beraber bence artık o parayı verene kadar mantığından çıkmak lazım artık diye düşünüyorum. Kısıdöngüye giriyor iş.

Bu arada bu s95, housing ile birilikte sualtı için güzel bir ikili oluşturur mu acaba? Bir arkadaş niyetlendi de.
  • canon s95 bir tarafta fuji x100 diğer tarafta.....ama ortada olympus xz-1 var..
    heyecanla piyasaya çıkmasını ve türkiye fiyatlarının belli olmasını bekliyorum....şu an en sıcak olduğum makina bu.... başka alternatif çıkmaz ise

beyaz rengi çok hoşuma gitti

yalnız video çekimde fokus sorunu olduğunu okumuştum...şimdi birde örnek video var... yani video için alacak olanlar iyi düşünmeli
    (benim video beklentim olmadığı için bu sorunu dert etmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 6 Mart 2011; 16:49:26 >

• Beyaz renk şahane bence de :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.