Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi mi almalıyım Telefon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tam bir fotoğraf makinesi hayranıyım fakat bi o kadar da telefona düşkün birisiyim şimdi size sormak istediğim soru şu sizce Telefon mu alayım yoksa fotoğraf makinesi mi? Biraz saçma bir konu ama gerçekten kafama takıldığından konu açıyorum
    Benim elimde yaklaşık 1500 TL civarı bir para var ya telefon olarak LG G2 32GB telefon ya da Nikon D5100 alacağım fakat telefon alsam makine almadım diye pişman olacağım makine alsam telefon almadım diye ne yapmamı önerirsiniz? Yani sizce bi telefonua o kadar para vermek ve ya da bi makineye o kadar para vermek değer mi?

Not: Fotoğraf makinesi hakkında çok az bi bilgim var. Telefonlardan biraz anlarım.

• Bence telefonla çektiğiniz fotoğraf ile gelişmiş bir fotoğraf makinesi ile çektiğiniz fotoğrafın keyfi bambaşka. Telefon ile "bas-çek" mantığı ile görüntüler kaydedersiniz, ancak D5100 gibi bir sistem makine ile fotoğrafçılık hobisine giriş yapar ve fotoğrafçılığı öğrenirseniz çok daha verimli olursunuz. Hobi olarak fotoğrafçılığı ilerletmek istiyorsanız bir telefonun fotoğraf konusunda sınırları olduğunu hemen anlarsınız ve işe yaramayacaktır. Fotoğraf konusunda nasıl bir verim istediğinize bağlı bir şeydir bu sorunuz?
  • Nikon D5100 giris seviyesi bir DSLR boyle bir soru soruyorsaniz zaten bir DSLR icin o kadar hevesli degilsiniz telefon alin bence o makina yerine bir dijital makinana alternatifi alinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende LG g2 var. Bununla çekeceğin fotoğrafların daha iyisini 200 tl lik bir kompakt ile çekersin.
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Tabi unutmamak lazımki "fotoğraf çekmek" herkes tarafından farklı algılanır. Kimisi iyi bir kadraj yakaladığı zaman iyi fotoğraf çektiğini düşünür ( ve gerçekten iyi kadraja bir gözü vardır) . Bu algıyı bir cep telefonu çekimi bile sağlayabilir, kimisi ise bir fotoğrafın aklında olan kurgusu, çekimi için sistem makine ile ayarlarını yapar ve ciddi emek harcar ve bundan büyük bir haz alır... Bu biraz da beklenti ile alakalıdır. Ama aynı ortam ve aynı ışık şartlarında bilinçli olarak bir sistem makine ile çektiğiniz fotoğrafın kalitesi daha yüksek olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.