Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar fotograf makinesi almayı düşünüyorum da acemiyim biraz sony dslr-A390y nasıldır sizce 18-55 mm ve 55-200mm lens veriyor yanında.. teşekkürler..
  • Panasonic LX3
  • Herkese merhaba,

Bu forumu internette araştırma yaparken keşfettim. Sizlere bir kaç sorum olacak lütfen cahilliğimi maruz görün.

Yeni yeni fotoğrafçılığa merak saldım ve kendime dijital bir DSLR makine almaya karar verdim. Öncelikle şunu belirteyim fotoğrafçılık konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok, amatör bile sayılmam ama almışken biraz iyi bir makine almak istiyorum. Makineye maksimum 1300 TL ayırabilirim. Daha fazla da verilebilir belki ama dediğim gibi zaten hiçbir bilgim olmadığı için bu rakamın üstüne çıkmayı pek istemiyorum.

Makineye gelince aklımda 3 marka ve model var. Bunlar; Canon EOS 450D, Canon EOS 500D ve Nikon D3100. Size göre bunlardan hangisi ile başlamalıyım. İnternetten makineler ile ilgili araştırma yaptım. Herkese göre farklılık gösterebiliyor ama konuyu ilk defa bir foruma yazmaya ve görüşlerinizi almaya karar verdim.

Yurtdışı siteleri de takip ediyorum. Ebay gibi bir kaç fiyat aldım ve cidden Türkiye ile arasında oldukça fark var. Tek korkum gümrük. Zamanında başımdan DHL ile ilgili kötü bir tecrübe geçtiği için korkmuyor değilim. Gerçi temasa geçtiğim bir kaç satıcı Registered Air Mail ile gönderirsek hiçbir sorun yaşamazsınız, PTT ile gönderebiliriz ayrıca takip de edebilirsiniz dediler. En garanti çözüm Türkiye'den almak elbette ama yine de yurtdışından da temasa geçtiğim bir kaç satıcı da böyle bilgi verince sanki Ebay'den de sipariş verilebilir gibi geliyor. Zaten o nedenle 1300 TL gibi bir fiyat yazdım, yurtdışında bu fiyatlara istediğim makinelerden biri alınabiliyor tabi Türkiye'de zor olabilir.

Kusura bakmayın forum'da Hayyam'dan bahsediliyor. Burası yanlış anlamadıysam Eminönü'nde. Tam olarak nerede olduğunu söylebilir misiniz? Fiyat ve bilgi almak için gitmek istiyorum.

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• slr-like denilen tek parça makinalarla ilgilenmeyip uzmanların tercihi olan SLR makinaları almak istiyorsunuz. SLR makinalar gövde ve değişebilen objektifli makinalardır. gövde bir markaya karar verir alırsınız sonrasında objektifler konusuna göre o markadan seçilir. canon yada nikon seçtikten sonra, eğer canon seçerseniz canon 450D önerebilirim. canon 450D artık üretilmiyor hatta 2. el temiz bir gövdeyi kit lensle beraber tahmini 700-800 TL alabilrisiniz. evet hayyam bu konuda önemli bir adres...

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

sonrasında ihtiyaca göre ek lenslerle hiç çekinmeden bol bol foto çekebilirsiniz. eliniz alıştıktan sonra gövdeyi daha üst modele çektiğinizde setinizle beraber tamam olur.

portre, manzara, macro ve SLR video çekimini güzelce keşfedersiniz...

sonraki adımlarda canon un lens konusundaki farkını, nikonun flaş konusundaki ayrıcalığını hissedersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 14 Haziran 2011; 23:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mefisto-TR

Merhaba herkese, bir ablama makina almayı düşünüyoruz; compact model olmalı şöyle çantasına sığabilecek şekilde ve video kaydı önceliğimiz. :) Bütçe 650 TL üst sınırımız, neler önerebilirsiniz. ?

Canon Sx130 is yaklaşık o fiyatlarda goldda indirime girmişti araştırmanı tavsiye ederim hatta almanı tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blindearth

Herkese merhaba,

Bu forumu internette araştırma yaparken keşfettim. Sizlere bir kaç sorum olacak lütfen cahilliğimi maruz görün.

Yeni yeni fotoğrafçılığa merak saldım ve kendime dijital bir DSLR makine almaya karar verdim. Öncelikle şunu belirteyim fotoğrafçılık konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok, amatör bile sayılmam ama almışken biraz iyi bir makine almak istiyorum. Makineye maksimum 1300 TL ayırabilirim. Daha fazla da verilebilir belki ama dediğim gibi zaten hiçbir bilgim olmadığı için bu rakamın üstüne çıkmayı pek istemiyorum.

Makineye gelince aklımda 3 marka ve model var. Bunlar; Canon EOS 450D, Canon EOS 500D ve Nikon D3100. Size göre bunlardan hangisi ile başlamalıyım. İnternetten makineler ile ilgili araştırma yaptım. Herkese göre farklılık gösterebiliyor ama konuyu ilk defa bir foruma yazmaya ve görüşlerinizi almaya karar verdim.

Yurtdışı siteleri de takip ediyorum. Ebay gibi bir kaç fiyat aldım ve cidden Türkiye ile arasında oldukça fark var. Tek korkum gümrük. Zamanında başımdan DHL ile ilgili kötü bir tecrübe geçtiği için korkmuyor değilim. Gerçi temasa geçtiğim bir kaç satıcı Registered Air Mail ile gönderirsek hiçbir sorun yaşamazsınız, PTT ile gönderebiliriz ayrıca takip de edebilirsiniz dediler. En garanti çözüm Türkiye'den almak elbette ama yine de yurtdışından da temasa geçtiğim bir kaç satıcı da böyle bilgi verince sanki Ebay'den de sipariş verilebilir gibi geliyor. Zaten o nedenle 1300 TL gibi bir fiyat yazdım, yurtdışında bu fiyatlara istediğim makinelerden biri alınabiliyor tabi Türkiye'de zor olabilir.

Kusura bakmayın forum'da Hayyam'dan bahsediliyor. Burası yanlış anlamadıysam Eminönü'nde. Tam olarak nerede olduğunu söylebilir misiniz? Fiyat ve bilgi almak için gitmek istiyorum.

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hayyam pasajı sirkeci tranvay istasyonunun ilersinde tranvay yolunu sultanahmet yönünde izlersen yaklaşık 100m sonra bulursun herkeste bilir zaten bulman çok rahat olur...

Ayrıca bende fotoğrafçılığa yeni başladım fazla bilgim yoktu iki makina arasında kalmıştım Nikon D5000 ve Canon 500D biraz araştırma yaptım arkadaşlara sordum Canon 500D daha iyi dediler bende aldım eğer Nikon D3100 D5000 ile aynı özellikteyse 500D D3000'den de iyi bir makinadır düz mantık 500D tavsiye ederim ben çok memnunum giriş seviyesi için çok iyi bir makina 1300 liraya 500D'nin spotunu bulabilirsin...

• eflatoon ve tyfn101,

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Açıkçası öncelikle aklımda Nikon D3100 vardı fakat sonra araştırma yaptıkça Canon EOS 450D ve Canon EOS 500D ye kaymaya başladım, ve muhtemelen de 450D ya da 500D satın alacağım. Eflatoon arkadaşımızın da dediği gibi daha sıfırdan başlayacağım için belki hayyam'da temiz ikinci el hatta belki de sıfır 450D bulabilirim. Spot 1300 TL'ye 500D bulabilirsem onu da alabilirim çünkü her ne olursa olsun yurtdışından getirmek riskli olabilir.

Peki kredi kartına taksit yapıyorlar mı, bu konuda bir bilginiz var mı?

Makine alırken neye, neresine dikkat etmeliyim? Hiçbir bilgim olmadığı için beni kazıklamasınlar. Hayyam'da mutlaka gir bak diyebileceğiniz dükkan ya da dükkan isimleri var mı?

Bu haftasonu hayyam'a gideceğim muhtemelen bakalım evdeki hesaplar çarşıya uyacak mı. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

• Makina faturalı olmadığı için banka komisyon alıyo dükkanda o komisyonu müşteriden kesiyo 1000liraya 200lira gibi bi komisyon alınıyo hiç tavsiye etmem ayrıca makina almaya giderken iyi anlayan birini götür kimseye güven olmaz ama hayyam esnafı ürününün arkasında duruyo diyolar...
  • CASIO ZS5 14.1 Mega Piksel DIJITAL FOTOĞRAF MAKİNESİ almayı düşünüyorum 3yıldır casio s80 kullanıyorum sonunda düştü ve lensi kırıldı. sizce bu makineyi almalımıyım fitatı 200 lira...
  • Arkadaşlar nikon D3100 de yeni başlayanlar için bir mod varmış o çok gerekli olur mu ?
    Ben eos 500D almayı düşünüyorum fazla bilgim yok kullanması zor olur mu benim için ?
  • dostlar, yardiminizi, tavsiyenizi acilen bekliyorum.... son olarak bi karar veremiyorum...
    lenslere sonradan dunyaca para harcamak istemiyorum.. en uzagi 100-150 dolar....
    makinenin hemde hizli cekimleri olsun isterim...

fiyatinin hakkini veren bi makine onerin...

Panasonic 12.5MP Digital Camera (DMC-FZ40K) 400$
    Canon Powershot 10MP Digital Camera (S95) 420$
    Fujifilm Finepix 16MP Digital Camera (HS20) 450$
    Fujifilm Finepix 16MP Digital Camera (F500EXR) 300$
    Fujifilm Finepix 14MP Digital Camera (S4000) 250$
    Panasonic Lumix 14.1MP Digital Camera (DMCFZ100K) - Black 500$
    Canon PowerShot 10MP Digital Camera (G12) 500$
    Nikon COOLPIX 10.1MP Digital Camera (P7000) 430$
    Olympus E-420 10.0MP DSLR Camera With 17-45mm Lens Kit 400$
    Olympus 12.3MP Interchangeable Lens Camera with 14-42mm Lens (E-PL1) - Black 400$
    Nikon D3000 10.2MP DSLR Camera With 18-55mm VR Lens Kit 450$
    Canon EOS Rebel XS 10.1MP DSLR Camera With 18-55mm DC Lens Kit 530$
    Sony Cyber-shot 9.1MP 20X Optical Zoom Digital Camera (DSCHX1) 280$

bunlar biraz pahali... ama tavsiye eder misiniz? ve ya ilk makinde icin ustteki makineler de yeter mi diyorsunuz...sonradan 100 dolardan cok lenslere falan para harcamak istemiyorum...

Panasonic Lumix 12.1MP Interchangeable Lens Camera with 14-42mm Lens (DMC-GF2KK) 600$
    Canon EOS Rebel T3 12.2MP DSLR Camera With 18-55mm IS Lens Kit 600$
    Sony Alpha A390L 14.2MP DSLR Camera with 18-55mm Lens Kit 600$
    Sony Alpha 14.2MP Interchangeable Lens Camera with 18-55mm Lens (NEX-3) - Black 600$

yardiminizi acilen bekliyorum.. sizlerden bi cevap alip siparishimizi vercez inshallah

• @oguz9696
    full auto tüm makinalarda var ve zaten ilk oradan başlamalı... sonra diğerlerini keşfedersiniz...

@atacante
    bence karar vermeniz için erken. önce SLR ve SLR-Like kavramını anlayın. kendinizi hangisine yakın bulursanız o guruptan seçim yapın. bunun için bu başlığı ve benzerlerini geriye doğru inceleyin.
  • Bence biraz daha fiyatı yükselterek
    Canon g10 gibi bir makine almanızı tavsiye ederim...
  • sizce fotoğraf makinesini almadan önce ilk olarak hangi özelliğine bakmalıyız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfn101

quote:

Orijinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

Arkadaşlar aslında fotoğrafçılıktan pek anlamam ama yazın full evde olacağımdan zaman geçirmek için kendi çapımda fotoğraf çekeyim falan diyorum. Bütçem de 300-350 tl arası. Neler önerirsiniz acaba bu aralıkta?

Eğer amerikada tanıdığın varsa yada ordan ürün getirmeyi göze alabiliyosan Canon SX 130 IS modelini tavsiye ederim 2ay önce arkadaşım 180 Dolara getirtti. Golddaki fiyatı 478 lira bi bak istersen araştır makineyi çok harika gerçekten...

Katılıyorum Canon SX 130 IS modeli gerçekten harika bir makina :) İmkanınız varsa tercihiniz bu makina olsun.

• Arkadaşlar merhaba bende sony dsc w320 foto makina var gece çekimleri çok berbat ve bulanık bu durum beni çok rahatsız ediyor hangi ayarda çekmeliyim akşamları dışarıdayken lütfen yardım....!
  • gece çekiminde bulanıklık 2 sebepten oluşur.

1. yetersiz ISO : ISO, foto sensörün ışık tepkisidir. ne kadar yükselir ise o kadar hızlı çeker. ne kadar düşer ise o kadar yavaş çeker. hatta o denli yavaş çeker ki araya sizin nabızla titreyen elinizin mikro hareketi de karışır. bu sebeple her modele göre değişse de 200 altı gündüz, 200 üstü gece için sağlıklı olur.

2. aşırı ISO : ISO, foto sensörün ışık tepkisidir. bu tepkiye nereden başlayacağıdır. eğer ortamaa göre aşırı ISO ayarı yapılırsa, hızlı çeker lakin milyon tane küçük algılayıcının kendi ürettikleri gürültü fotoya karışır. kaynayan bir gece fotosu ortaya çıkar. genelde 1000 ISO dan yukarıda bu sonuç görünür. bunu engellemek için profesyoneller M manuel modda ISO yu kendi atadıkları değerle çekerler. gerekli ışığı perde hızı ve diyafram açıklığı dengesi ile sağlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcengiz
    sizce fotoğraf makinesini almadan önce ilk olarak hangi özelliğine bakmalıyız ?

Fotoğraf makinesinin özelliklerinden önce neye ihtiyaç duyduğunuza karar vermelisiniz. Buna karar verdikten sonra ihtiyaçlarınız doğrultusunsa çeşitli özelliklere göre makineler kendiniz de eleyebileceksinizdir...
  • evet güzel ifade ...

bu forumdaki veya flickr daki foto paylaşımlarını inceleyebilir, flickr > explore > camera finder bölümünde kamerları özelliklerini ve çektiklerini takip edebilirsiniz. özellikler konusu belirginleştikçe sizin için seçenekler de yavaş yavaş ortaya çıkar...
  • teşekkürler iyi bi açıklama olmuş ancak ben nasıl bi ayarda cekmeliyim şimdi örneğin akşam 10 da açıkhava konserindeyim iso kaçta iken çekmeliyim fotoyu ve benim makine profesyonel değil sony dsc w 320 modeli..
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.