arkadaşlar merhaba, malum yaz geldi, bir çok arkadaş su altına cep telefonu veya fotoğraf makinesi için kılıf yada hardcase arayışını girmiştir muhtemelen. benim elimde mevcut olan canon ıxus 80ıs fotoğraf makinem için hardcase kılıflar malesef türkiyede yok, yurt dışından da ortalama 200 dolar a getirtebiliyorum, maliyet fazla oldupğu için vazgeçtim. hada sonra sj4000 sjcam fotoğraf makinesi alayım dedim piyasada o kadar çakması varki ondan da vazgeçmek zorunda kaldım açıkcası. son olarak kılıf a yöneldim. sahibinden . com da 20 tl lik kılıflardan aldım ama tam bir felaketti. içine peçete koyup denedim ıslanmadı ama su almayı önleyici kilitleri çok zayıftı. 3 m. derinliğe dayanacağını sanmıyorum bile dolayısıyla makineyi riske atmak istemedim. daha sonra dicapac ile tanıştım.http://www.reproset.com.tr/dicapac/kul_uyumluluk.htm bu adreste hangi modelin hangi modele uyduğuna dair fir çizelge bulunmakta. reprosette benim makinama uyan wp400 modelinin fiyatı 91,00 tl ye satıyorlar. fakat söyle bir durum oldu. dicapac in wp one modeli çıkmış yine benim makineme uyumlu. reproset te yoktu stoklarında. onuda elmasepeti com dan 52 TL ye buldum. bugün siparişini verdim. gelince test edip tekrar yazacağım. youtube de kabın kullanıldığı videolar var. göz gezdirmenizi tavziye ederim.