Şimdi Ara

fotoğraf,video depolama ve arşivlemeyi nasıl yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar fotoğraf ve videolarınızı nasıl depoluyorsunuz ve arşivliyorsunuz bilgi verebilir misiniz, teşekkür ederim.

• Ben bunu kullanıyorum
    https://www.flickr.com
  • Harici HDD içinde, tarih sırasında göre klasörler şeklinde :) [Yıl]-[Ay]-[Gün]-[Not] diye isimlendiriyorum, hem tarihi belli oluyor hem de alfabetik sıraya & zaman sırasına giriyor klasörler. Her klasörün içinde RAW ve JPEG'leri de ayrı ayrı klasörlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 1 Mayıs 2014; 13:22:57 >
  • Ben de harici bir HDD kullanıyorum. Jpeg'ler ve RAW'lar Şener'in yaptığı gibi ayrı duruyor. Aslında Flickr 1TB ücretsiz alan veriyor ancak upload hızımız düşük olduğu için bir türlü göze alamıyorum
  • harici hard diskte uyguladığınız yöntem çok mantıklı. bende diskte tutuyorum ancak sizin sistem gibi değil karman çorman duruyor. ancak diskin bozulması halinde bütün emek heba olmaz mı sizce. 500px, flickr, photobucket,imageshack,smugmug gibi sitelere mi yönlensem diye düşünüyorum. bir tanıdığın harici diskinin bozulması ve bütün resimlerini kaybetmesi benim kafamı karıştırdı aslında. çünkü örneğin 500px de senelik 50 dolar gibi bir ücrete sınırsız yükleme yapılabiliyor. tecrübeli arkadaşların ne yaptıklarını çok merak ediyordum gerçekten teşekkür ederim başka önerileri olan varsa onlarıda değerlendirmek faydalı olur. mesela bazıları adobe lightroom ve bridge kullanarak arşivleme resim tag leme vs yapıyorlarmış
  • @Ed - @Sh@rKs-PoWeR ile aynı yöntemi kullanıyorum fakat rawlardan dolayı harici diskler dolmak üzere hem veri kaybı rikini düşürmek hemde yeni alan kazanmak adına eve basit bir raidli nas server eklemek niyetindeyim şu aralar
  • Evet HDD'lerin bozulma riski her zaman bulunuyor. Hatta Flickr'da dahi bir kişinin fotoğrafları silinmiş ve Flickr ödeme yapmak zorunda kalmıştı. Bulut çok daha güvenli ancak %100 koruma mümkün değil. Kaliteli DVD'lere yazmak da bir alternatif. Şuan elimdeki RAW'lar 100GB tutuyor. Bunu direkt olarak Flickr'a beş kuruş ödemeden 1TB'a kadar atabiliyor ancak yükleme süresi korkutuyor gözümü. Elinizde büyük dosyalar yoksa Flickr ya da benzerleri olabilir.

Ekleme: Bu arada Flickr'ın RAW dosyalarını kabul etmediğin gördüm şimdi bakınca. Ozaman DropBox gibi noktalara bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 1 Mayıs 2014; 14:07:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.